Laba diena.
Na ir aš įsitaisiau katinuką. Kažkaip užklydau belandžiodama po skelbimus į kačiukų skyrių ir radau, kad dovanoja britų trumpaplaukės ir lietuviško rainiaus kačiukus. Pasiskambinau, už valandos atvežė 2,5 mėn katytę, kuri po poras savaičių pasirodo esantis kačiukas. Taigi, buvo Perla, tapo Tinkiu. Pasirodo tai mano vienų pažįstamų katės meilės vaisius, o ta jų katė visai ne britų trumpaplaukė, paprasta lietuviška konteinėrinė Skelbime melavo, nes norėjo tik iškišt (manau taip nesąžininga). Na, bet yra kaip yra. Mylime tą mūsų Tinkį Galvojau: kiek man kainuos? tai va, smėlis 16 Lt. mėn. Maistas: konservukai 60Lt. (gaunu iš tiekėjo per pažįstamus už savikainą po 1Lt. 100g. pakelis "kitty". pakelis ryte, pakelis vakare) Sausas maistelis hillsjauniems kačiukams 20Lt. (gavau 2kg. poką už 20 Lt. Taip vaistinėje mačiau 54Lt. ( antkainiai tai nerealūs ) Taip, kad visas 100lt. išeina. katukas gana ėdrus, bet kūdena siaubingas. Kolkas skaitau dar normaliai įsitenkame, nors kai paskaičiuoju 1200lt. per metus - brangoka. tuo labiau, kad tai ne veislinis. Na, konteinerinis, kaip juokaujame. Bet labai jau jį mylime. Tiesa, dar reikia pridėti: sudaskytas 2-ose kambariuose portjeras, apdraskytus baldus, koridoriuje tapetus, sudaužytą brangoką vazą ir visai nualintas kambarines gėles. Bet nesigailiu. Tik dar norėčiau brituko. Bet jau tikrai nepirksiu. Gal kas kada padovanos:)
Kainuoja brangiai, nes maniškis išpopintas ir ėda tik konservukus (1 pakučio kaina ~2,40 Lt) Bet tiksliai net nesu skaičiavusi, kiek per mėn gaunasi, nes kokia prasmė? Juk nelaikysiu katinėlio alkano, vistiek reiks jį maitinti Dar papildomai kainuoja lašiukai nuo parazitų (kas 2-3 mėn), retkarčiais sausiukai. Vienkartinės išlaidos buvo: kastracija, šepetys kailio šukavimui ir furminatorius.
Aišku, labai norint, galima maistui sutaupyti perkant prastą - economy klasės maistą, tik kam gadinti katinėlio sveikatą ir paskui mokėti pinigus veterinarams
Papildyta:
Keistas pamąstymas Tai vadinasi veislinis gali valgyti geresnį ir brangesnį maistą, o jeigu tai mišrūniukas, tai tik maximinę pigieną?
Aišku, labai norint, galima maistui sutaupyti perkant prastą - economy klasės maistą, tik kam gadinti katinėlio sveikatą ir paskui mokėti pinigus veterinarams
Papildyta:
QUOTE(Vilūne @ 2012 03 31, 17:45)
nors kai paskaičiuoju 1200lt. per metus - brangoka. tuo labiau, kad tai ne veislinis. Na, konteinerinis, kaip juokaujame.
Keistas pamąstymas Tai vadinasi veislinis gali valgyti geresnį ir brangesnį maistą, o jeigu tai mišrūniukas, tai tik maximinę pigieną?
QUOTE(Vilūne @ 2012 03 31, 17:45)
Laba diena.
Na ir aš įsitaisiau katinuką. Kažkaip užklydau belandžiodama po skelbimus į kačiukų skyrių ir radau, kad dovanoja britų trumpaplaukės ir lietuviško rainiaus kačiukus. Pasiskambinau, už valandos atvežė 2,5 mėn katytę, kuri po poras savaičių pasirodo esantis kačiukas. Taigi, buvo Perla, tapo Tinkiu. Pasirodo tai mano vienų pažįstamų katės meilės vaisius, o ta jų katė visai ne britų trumpaplaukė, paprasta lietuviška konteinėrinė Skelbime melavo, nes norėjo tik iškišt (manau taip nesąžininga). Na, bet yra kaip yra. Mylime tą mūsų Tinkį Galvojau: kiek man kainuos? tai va, smėlis 16 Lt. mėn. Maistas: konservukai 60Lt. (gaunu iš tiekėjo per pažįstamus už savikainą po 1Lt. 100g. pakelis "kitty". pakelis ryte, pakelis vakare) Sausas maistelis hillsjauniems kačiukams 20Lt. (gavau 2kg. poką už 20 Lt. Taip vaistinėje mačiau 54Lt. ( antkainiai tai nerealūs ) Taip, kad visas 100lt. išeina. katukas gana ėdrus, bet kūdena siaubingas. Kolkas skaitau dar normaliai įsitenkame, nors kai paskaičiuoju 1. 1200lt. per metus - brangoka. tuo labiau, kad tai ne veislinis. Na, konteinerinis, kaip juokaujame. Bet labai jau jį mylime. Tiesa, dar reikia pridėti: sudaskytas 2-ose kambariuose portjeras, apdraskytus baldus, koridoriuje tapetus, sudaužytą brangoką vazą ir visai nualintas kambarines gėles. Bet nesigailiu. 2.Tik dar norėčiau brituko. Bet jau tikrai nepirksiu. Gal kas kada padovanos:)
Na ir aš įsitaisiau katinuką. Kažkaip užklydau belandžiodama po skelbimus į kačiukų skyrių ir radau, kad dovanoja britų trumpaplaukės ir lietuviško rainiaus kačiukus. Pasiskambinau, už valandos atvežė 2,5 mėn katytę, kuri po poras savaičių pasirodo esantis kačiukas. Taigi, buvo Perla, tapo Tinkiu. Pasirodo tai mano vienų pažįstamų katės meilės vaisius, o ta jų katė visai ne britų trumpaplaukė, paprasta lietuviška konteinėrinė Skelbime melavo, nes norėjo tik iškišt (manau taip nesąžininga). Na, bet yra kaip yra. Mylime tą mūsų Tinkį Galvojau: kiek man kainuos? tai va, smėlis 16 Lt. mėn. Maistas: konservukai 60Lt. (gaunu iš tiekėjo per pažįstamus už savikainą po 1Lt. 100g. pakelis "kitty". pakelis ryte, pakelis vakare) Sausas maistelis hillsjauniems kačiukams 20Lt. (gavau 2kg. poką už 20 Lt. Taip vaistinėje mačiau 54Lt. ( antkainiai tai nerealūs ) Taip, kad visas 100lt. išeina. katukas gana ėdrus, bet kūdena siaubingas. Kolkas skaitau dar normaliai įsitenkame, nors kai paskaičiuoju 1. 1200lt. per metus - brangoka. tuo labiau, kad tai ne veislinis. Na, konteinerinis, kaip juokaujame. Bet labai jau jį mylime. Tiesa, dar reikia pridėti: sudaskytas 2-ose kambariuose portjeras, apdraskytus baldus, koridoriuje tapetus, sudaužytą brangoką vazą ir visai nualintas kambarines gėles. Bet nesigailiu. 2.Tik dar norėčiau brituko. Bet jau tikrai nepirksiu. Gal kas kada padovanos:)
1. Koks skirtumas veislinis ar ne? Poreikiai gyvunu yra tie patys veisliniai jie ar ne. Neveislinio kaciuko mityba turi buti subalansuota lygiai taip pat kaip ir veislinio jei norite sveiko gyvuno. Prie viso to saraso pamirsote parasyti vaistus nuo kirminu, skiepus, pirmuosius ir veliau kasmetinius bei kastracija. Prie sudraskytu baldu reikia aukleti bei isigyti draskykle, i kuria kaciuka mokinti draskyti.
2.
Du katinai man kainuoja mėnesiui apie 60lt +/-10. Čia tik sausas maistas ir kraikas. Papildomai perku žalios jautienos, seniau konservus , bet dabar ju nebeperku. Žalios mėsos duodu kartą-du per savaitę, tai nupirkus už 10-15lt man užtenka mėnesiui kartais palepinti. Vienas konteinerinis, kitas siamo su kažkuo mišrūnas atkeliavęs iš prieglaudos. Niekada nesu pagalvojus, kad šerti kažkuo pigiau nes paprastas. Nuo pat mažų dienų maniškis ėdė RC babycat, paskiau kitokį RC, o ans žvėriškai brangus mano kišenei. Dabar perkam superpremium maistą internetu ir dideliais kiekiais,ir ėda abu.
Mums katytės išlaikymas kainuoja 60-70 Lt. Kraiko nusiperkam 10 kg. - 20 Lt, kiti likę sausam ėdalui. Retkarčiais konservukų perkam, bet nelabai ėda. Va vakar irgi Animonda konservukų nupirkom, bet truputį pakapsnojo ir stovi, džiūna
Buvo aišku skiepai, tabletės nuo kirminų, petnešėlės. Dar ruošiamės pirkti furminatorių ir reikės pas vetą konsultacijai vykt, tad ...
Bet kai myli gyvūną, tai nesvarbu kiek jau ten kainuoja tas jo išlaikymas. Nors šita info aktuali tiems, kurie dar tik ruošiasi įsigyti katinuką.
Buvo aišku skiepai, tabletės nuo kirminų, petnešėlės. Dar ruošiamės pirkti furminatorių ir reikės pas vetą konsultacijai vykt, tad ...
Bet kai myli gyvūną, tai nesvarbu kiek jau ten kainuoja tas jo išlaikymas. Nors šita info aktuali tiems, kurie dar tik ruošiasi įsigyti katinuką.
QUOTE(soncco @ 2012 03 31, 19:44)
1. Koks skirtumas veislinis ar ne? Poreikiai gyvunu yra tie patys veisliniai jie ar ne. Neveislinio kaciuko mityba turi buti subalansuota lygiai taip pat kaip ir veislinio jei norite sveiko gyvuno. Prie viso to saraso pamirsote parasyti vaistus nuo kirminu, skiepus, pirmuosius ir veliau kasmetinius bei kastracija. Prie sudraskytu baldu reikia aukleti bei isigyti draskykle, i kuria kaciuka mokinti draskyti.
2.
2.
Na, pagal jūsų atsiliepimus, tai ta vilūnė tikras monstras O jei atvirai, tai jei nemylėčiau, tai ir neauginčiau, nepirkčiau aukščiausios kokybės maistelio. Yra ir draskyklė, ir namelis, ir visos priežiūros priemonės. Buvo klausimas: kiek kainuoja išlaikymas, tai ir parašiau. Žinau, kad ne visi gali skirti po 100Lt. per mėnesį, tad ir parašiau kaip yra, kad paskui įsigiję, nesugalvotų atsikratyti. Kitas dalykas, kai žmogus moka už augintinį kelis šimtus ar tūkstančius - jis gerai apsvarsto savo finansines galimybes. Priglaudę konteinerinį, dažniausiai apsieina su minimaliomis išlidomis. Tad gal nereikia smerkt, jei pačios gerai nepamąstot.
QUOTE(Ragany @ 2012 03 31, 23:47)
Du katinai man kainuoja mėnesiui apie 60lt +/-10. Čia tik sausas maistas ir kraikas. Papildomai perku žalios jautienos, seniau konservus , bet dabar ju nebeperku. Žalios mėsos duodu kartą-du per savaitę, tai nupirkus už 10-15lt man užtenka mėnesiui kartais palepinti. Vienas konteinerinis, kitas siamo su kažkuo mišrūnas atkeliavęs iš prieglaudos. Niekada nesu pagalvojus, kad šerti kažkuo pigiau nes paprastas. Nuo pat mažų dienų maniškis ėdė RC babycat, paskiau kitokį RC, o ans žvėriškai brangus mano kišenei. Dabar perkam superpremium maistą internetu ir dideliais kiekiais,ir ėda abu.
O kur internetu perkat maistą?
QUOTE(Vilūne @ 2012 04 03, 21:01)
Priglaudę konteinerinį, dažniausiai apsieina su minimaliomis išlidomis.
nesamone.Daugelis "konteineriniu"(kas per pavadinimas ) gyvena toki pat "pasiturinti" gyvenima ,kaip ir katinukai is veislynu.Priklauso ne nuo kates kilmes,o seimininko poziurio
Evelincik, pritariu tavo nuomonei, negi meilei svarbūs kilmės dokumentai?
Man islaikyti 2 LABAI VEISLINIUS katinus kainuoja 126 lt menesiui. Cia ieina maistas ir kraikas.
Kai suserga, veterinaro paslaugos visas islaidas pakelia i padanges.
O siaip koks skirtumas, veislinis gyvis, ar ne?
Vilune, tai iseitu, jei katinas "konteinerinis", tai tipo numesi papuvusia silke ir gerai? Mano suo anot jusu "konteinerinis", tikrai neapsieinam su minimaliom islaidom. Jei gyvuna myli, stengiesi jam duoti viska, kas geriausia.
Kai suserga, veterinaro paslaugos visas islaidas pakelia i padanges.
O siaip koks skirtumas, veislinis gyvis, ar ne?
Vilune, tai iseitu, jei katinas "konteinerinis", tai tipo numesi papuvusia silke ir gerai? Mano suo anot jusu "konteinerinis", tikrai neapsieinam su minimaliom islaidom. Jei gyvuna myli, stengiesi jam duoti viska, kas geriausia.
Man 4 katinai, išlaikyti kainuoja labaiii dauuuug.... meilės)))
Išlaidų neskaičiuoju. Skaičiuok neskaičiavęs, o išlaikyti vistiek reiks)))
Išlaidų neskaičiuoju. Skaičiuok neskaičiavęs, o išlaikyti vistiek reiks)))
QUOTE(busycat @ 2012 05 04, 11:38)
Man 4 katinai, išlaikyti kainuoja labaiii dauuuug.... meilės)))
Maniškai 2 išlaidomis atrodo maždaug taip : ~ 60-70 lt/mėn. maistas, + kraikas tik labai šaltą žiemą, kai baisu lauke sisioti, tai kraiko neskaičiuoju.... na, dar skiepukai, lašiukai nuo erkių, vaistai nuo kirminų...