pirkiojant mazais kiekiais maista, pvz pakuotemis po 0.4kg ar po 1 kg iseina gerokai brangiau nei imti didesni, tik pradzioje siulau pasibandyti sveriamo sausiuko kokis 100-200 g, kad kaciukui niekas nepasidarytu su virskinimu. As sitoje vietoje neskaiciuoju, primeciau daugmaz, kiek kas kainuotu. Baiginejasi maistas, nusiperki dideli paka ir vel ramiai sau kelis menesius nesuki galvos.. Katinas tai ne zmogus, ant jo nesutaupysi ir nepasakysi, kad va as neturiu pinigu, kad tave pamaitinciau, cia tavo seimos narys panasiai kaip vaikas, nes vaikui irgi negali pasakyt, kad va siandien nieko nevalgysim arba valgysim maziau, nes neturiu is ko nupirkti.
iki 60 lt /mėn 2 suaugusiems katinams (7 ir 4 kg), perku superpremium, dideliais kiekais (7,5-4,-15 kg), taip labiausiai apsimoka Maistą normuoju, nes kai kas mėgsta apsiryti
o atidarius pakuote per kiek laiko reik suvartoti sausiaka ?
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 01 20, 13:46)
o atidarius pakuote per kiek laiko reik suvartoti sausiaka ?
Paprastai ant pakuotės niekas nerašo tokių dalykų, maistas gaioja iki tinkamumo laiko pabaigos, nurodytos ant pakuotės. Tik reikia laikytis protingų sąlygų - nepalikti pakuotės atidarytos, kad laisvai prieitų oras ir išsikvėptų, taip pat nepirkti per didelės pakuotės vienam gyvūnui. Sakyčiau, pirkti ne didesnę pakuotę nei 1-1,5mėn. norma. Standartiškai laikant vieną katę pirkti didesnę nei 7,5 kg pakuotę nėra tikslinga.
QUOTE(kykute @ 2012 01 20, 13:20)
Paprastai ant pakuotės niekas nerašo tokių dalykų, maistas gaioja iki tinkamumo laiko pabaigos, nurodytos ant pakuotės. Tik reikia laikytis protingų sąlygų - nepalikti pakuotės atidarytos, kad laisvai prieitų oras ir išsikvėptų, taip pat nepirkti per didelės pakuotės vienam gyvūnui. Sakyčiau, pirkti ne didesnę pakuotę nei 1-1,5mėn. norma. Standartiškai laikant vieną katę pirkti didesnę nei 7,5 kg pakuotę nėra tikslinga.
tai va butent pas mane vienas kaciukas , galvoju jei nupirkciau 7kg ar jis nesuges
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 01 21, 18:57)
tai va butent pas mane vienas kaciukas , galvoju jei nupirkciau 7kg ar jis nesuges
Pasiskaičiuokit, per kiek laiko kačiukas suės tokį kiekį maisto - pagal normas, nurodytas ant maišo ar gamintojo puslapyje. Ir pirkit maistą, kad jo galiojimas būtų ne trumpesnis, nei jums užtruks tą maišą suvalgyti. Ir tiek, daug kas taip daro.
QUOTE(kykute @ 2012 01 22, 16:32)
Pasiskaičiuokit, per kiek laiko kačiukas suės tokį kiekį maisto - pagal normas, nurodytas ant maišo ar gamintojo puslapyje. Ir pirkit maistą, kad jo galiojimas būtų ne trumpesnis, nei jums užtruks tą maišą suvalgyti. Ir tiek, daug kas taip daro.
man 7kg uztektu mazdaug 3 menesiams
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 01 23, 11:24)
man 7kg uztektu mazdaug 3 menesiams
aš perku 7,5 kg. vienam katinui užtenka 4-5 mėnesiams. kai atidarau maišą, supilu į mažesnius maišiukus, skirtus maisto produktams maždaug po 0,5 kg ir juos užrišu sandariai. paskui imu po vieną tokį maišiuką ir pilu į indelį, iš kurio kasdien papildau dubenėlį. tuose maišiukuose maistelis tikrai nepraranda kvapo, neišsivadėja.
QUOTE(žemuogienė @ 2012 01 27, 23:54)
aš perku 7,5 kg. vienam katinui užtenka 4-5 mėnesiams. kai atidarau maišą, supilu į mažesnius maišiukus, skirtus maisto produktams maždaug po 0,5 kg ir juos užrišu sandariai. paskui imu po vieną tokį maišiuką ir pilu į indelį, iš kurio kasdien papildau dubenėlį. tuose maišiukuose maistelis tikrai nepraranda kvapo, neišsivadėja.
Turi omenyje paprastus politileninius maišelius?
QUOTE(BasaRasa @ 2012 01 28, 01:27)
Turi omenyje paprastus politileninius maišelius?
Aga, paprastus tuos tinkamus maisto produktams. kur pakuose ten po 1000 vnt gal.
supratau merginos ,dekui uz info reiks ir man tada taip pirkti .