Man maistas katėms į mėnesį išeina maždaug 150Lt +/- priklauso nuo globotinių skaičiaus dar.
Kraikas mėnesiui 80lt maždaug.
Žaislams per metus išleidžiu maždaug 20lt.
Skiepams 180lt. (3 mano katės)
2 kačių sterilizacija buvo su nuolaidomis, sumokėjau po 100. Katiną kastravau be nuolaidos, atrodo 90lt mokėjau.
Pasta nuo plaukų - 40lt. (Užtenka gal 4 mėnesiams).
Draskyklė - 20lt.
Draskyklė su namuku - dovana vienos iš SM narių
Papildomos išlaidos susirgus + globotinių ligos.
QUOTE(Evelincik @ 2011 01 26, 14:50)
Man irgi,nebent avienos po puskilogrami i diena sukapoja. Kaidais bandziau RAW maitint kate,brangiau nei sausiakas gaunasi,bet 300 neisleisdavau.
Tai va aš ir taip skaičiuoju ir taip man 3 katinam mėn 300 neišeina aišku dabar gali mane užvartyti kad maistas labai prastas.Nu tikrai ne .Visi trys ėda AG,mažiausias ėda daugiau RAW tai jam savaitei 2 kg vištienos kakliukų,širdučių ,skrandukų ir jautienos.Tas malonumas kainuoja apie 15Lt.Anie du gauna į dieną dėžutę Specifik koncervų.Dėžutė 300 gr. O dėžutės jiems dviems užtenka 2 dienom.Paskaičiavus maistas mėn mums išeina mėsa apie 60 Lt,koncervai 30 Lt,sausas apie 90 Lt.Viso 180 Lt.Na dar 20 lt dametu šiaip visokiems paskaniukams.Va kad kraikui nemažai išeina tai jau faktas.Mano plikiai myža kaip arkliai.Korniui mėn reikėdavo 10 kg maišo kraiko.Dabar trim savaitei maišas 6 kg. Tai kraikui mes mėn atseikėjam 70 Lt .Į parą skaičiuoju 1 kg kraiko.Ir viso man gaunasi 250 Lt.Jei taip labai kruopščiai suskaičiavus viską manau į kokius 230 telpam.Na aišku aš tiek sausą tiek kraiką perku pigiau nei parduotuvėse Tik mėsą perku iš turgaus.
Neskaičiuoju, nes kokia prasmė. Ėda krevetes, jautieną, lydekas, vištieną ir sausą pašarą
QUOTE(Silver Felis @ 2011 01 27, 16:59)
Ėda krevetes
Tai cia suskaiciuot misija neimanoma,tik +/- ,o kad ir suskaiciuosi,niekas nuo to nepasikeis
Sveiki.
Labai įdomu, kiek į mėnesį pinigų skiriate savo katės maistui ir kokia to maistelio kokybė?
Parašykite ne tik mėnesines išlaidas, bet ir kokį maistelį perkate bei koks katės amžius ir apytikslis svoris.
Labai įdomu, kiek į mėnesį pinigų skiriate savo katės maistui ir kokia to maistelio kokybė?
Parašykite ne tik mėnesines išlaidas, bet ir kokį maistelį perkate bei koks katės amžius ir apytikslis svoris.
Mano pačios kačiukui dar nėra trijų mėnesių, sveria apie kilogramą.
Kol kas į mėnesį jo maisteliui išleidžiu apie dvidešimt litų - perku vidutinės klasės maistą Nature's Protection mažiems kačiukams.
Tačiau norėčiau pakeisti maistą į kokybiškesnį.
Pasiskaičiavau, kad internetinėse parduotuvėse pirkdama Super Premium klasės maistus: Orijen (7 kg) artimiausiais mėnesiais išleisčiau apie 33 lt, pirkdama Acana (7 kg) išleisčiau apie 28 lt, Brit Care (7, 5 kg) - 18 lt į mėnesį. Taigi, regis kokybiškai išmaitinti mažą kačiuką reikia 18-30 lt, priklausomai nuo maisto. Tačiau suaugusiam katinui, pagal suėdamo maisto kiekį, pirmiesiams dviems minėtiems maistams išleisti reikės jau virš keturiasdešimt litų į mėnesį, o tai jau atrodo nemažai.
Kitoje temoje apie bendras išlaidas katinui, mačiau, jog kai kurios forumietės minėjo maistui išleidžiančios mažiau. Prašau pasidalinti, kur slypi to paslaptis
Kol kas į mėnesį jo maisteliui išleidžiu apie dvidešimt litų - perku vidutinės klasės maistą Nature's Protection mažiems kačiukams.
Tačiau norėčiau pakeisti maistą į kokybiškesnį.
Pasiskaičiavau, kad internetinėse parduotuvėse pirkdama Super Premium klasės maistus: Orijen (7 kg) artimiausiais mėnesiais išleisčiau apie 33 lt, pirkdama Acana (7 kg) išleisčiau apie 28 lt, Brit Care (7, 5 kg) - 18 lt į mėnesį. Taigi, regis kokybiškai išmaitinti mažą kačiuką reikia 18-30 lt, priklausomai nuo maisto. Tačiau suaugusiam katinui, pagal suėdamo maisto kiekį, pirmiesiams dviems minėtiems maistams išleisti reikės jau virš keturiasdešimt litų į mėnesį, o tai jau atrodo nemažai.
Kitoje temoje apie bendras išlaidas katinui, mačiau, jog kai kurios forumietės minėjo maistui išleidžiančios mažiau. Prašau pasidalinti, kur slypi to paslaptis
Niekada neskaičiavau, kiek išleidžiu, nes perku dažniausiai maistą, kai būna nuolaidos, arba gaunu dovanų parodose už stiuartavimą... Turiu katiną ir katę, tai man 3 kg maisto užtenka turbūt apie 1,5-2 mėn. Jei perku, tai RC, Orijen... Dabar sakiau reiks išbandyti Genesis, sudėtis atrodo nebloga, kainos irgi siūlomos geros veisėjams.
Mes pirkom katinui maista Brit Care castrate 7,5 kg mokejau ~104 lt, tokio kiekio uztenka kazkur pusmeciui. Be abejones, kraikas, zaisliukai, konservukai tai man menesiui susidarytu gal koks 50 lt, bet tai tikrai nera jau taip daug. O ir maistelis Superpremium klases. Sveriam virs 5 kg, kastruotas. Kaciuku maistas kiek brangesnis, bet nebaisiai. Kol buvo maziukas tai krimsdavom RC kitten 34. Reikia ziuret ir pradzioje mazesniais kiekiais pasiragauti, kad nebutu kokiu alergiju ar viduriavimu..
QUOTE(BasaRasa @ 2012 01 19, 21:32)
Pasiskaičiavau, kad internetinėse parduotuvėse pirkdama Super Premium klasės maistus: Orijen (7 kg) artimiausiais mėnesiais išleisčiau apie 33 lt, pirkdama Acana (7 kg) išleisčiau apie 28 lt, Brit Care (7, 5 kg) - 18 lt į mėnesį.
Leiskit paklaust kaip jus tai isskaiciavot?
QUOTE(Evelincik @ 2012 01 19, 23:41)
Leiskit paklaust kaip jus tai isskaiciavot?
sulaukdama tokių klausimų imu abejoti savo matematiniais sugebėjimais ;D
Na, pavyzdžiui imam maistą ORIJEN.
Rekomenduojama dienos dozė trijų mėnesių dar neturinčiam kačiukui, sveriančiam vieną kilogramą (čia apie savąjį kalbu) - 55 g Orijen maistelio.
7 kg maisto poką toks kačiukas suvalgytų per 127 d. (7000 g / 55 g.) ~ 4 mėnesius.
7 kg kaina pigiausioje rastoje interneto parduotuvėje - 135 lt, taigi į mėnesį išleidžiama: 135 lt / 4 mėnesių = 33,75 lt. Jei valgytų pagal nurodymus, paskaičiavimas turėtų būti apytiksliai teisingas, tai artimiausią mėnesį perkant šį maistą tiek kažkur ir turėčiau išleisti, o vėliau, kačiukui augant, jo suvalgymo kiekis vėlgi keisis, tai reikia skaičiuoti pagal didėjantį svorį.
Ar neteisingai skaičiuoju?
Bet kaip keistai. Susidaro įspūdis, kad skaičiuojat kiekvieną centą ir griežtai normuojat maistą katinėliui... Aš niekada nei skaičiavau, nei normavau, betik ėda maniškiai ir laimingi būna... Aš nepiktai, tiesiog man pačiai neįprasta šitaip skaičiuoti, ne dėl to, kad būčiau turtinga, o dėl to, kad mano meilė didesnė už išlaidas ir aš to nematau.
Nenormuoju, tokiam mažyčiam katinėliui normuoti jokiu būdu negalima. Tiesiog ieškau optimaliausio varianto tarp kainos ir kokybės. Ir žinoma, kad pajėgčiau įpirkti. Smagu, jei galite neskaičiuoti .