Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja laikyti katę?

mano 1 kate kainuoja menesiui apie 300 lt ax.gif kitas apie 100 rolleyes.gif . cia tik maistas ir kraikas, jei reikia vitaminai, jei dar iskaiciuoti visas higienos priemones, vet paslaugas, parodas, zaislus ir visa kita, tai turbut isvis susidarytu nebloga sumele smile.gif konkreciai niekad neskaiciavau, tik primeciau kiek kate sueda per diena ir padauginau is 30d. kad butu aiskiau kodel skiriasi kaciu islaikymo kaina, tai viena valgo pilnai naturalu maista, o kitas katinas sausiaka plius mesa ir kiti produktai is raw.
Jei rinktis tai kas augintiniui geriausia, tai tikrai nepigu. bet juk jie pilnaverciai seimos nariai 4u.gif
Atsakyti
man max 40lt iseina menesiui,cia tik maistas ir kraikas. Is pradziu daugiau isleisdavom,kol maisteli tinkama suradom ir aisku kol supirkom papildomas priemones ax.gif
Atsakyti
as is pradziu seriau tik raw. nesakyciau kad dau isleisdavau. daug ka nuo musu stalo duodavau. zinoma kol dar nevira, nekepta. mesyte juk tapati, zuvis kalakutiena. dabar duodu brit care masteli. jis pigesnis negu royal canisn bet sudetis labai panasi ir eda labai noriai. dar pamaloninu varskyte, duodu islaizyti grietines inediu biggrin.gif labai jai patinka tai skanestai nekainuoja praktiskai,oaskanauja ir zuvies smile.gif kartais nuperkam slapio maistelio. norint galima neislaidauti. neskaiciavau kiek gaunasi, bet jai tik maistas ir skanestai tai iki 30. nebutina pirkti brangiausiu skanestu, uztenka paskaityti sudeti ir palyginti. smile.gif
Atsakyti
As jau seniai padariau isvada, kad verta viska pirkti taip vadinamu "optom" smile.gif
Pvz maista mes perkam Techni-cal po 10-15kg, tada 1kg kaina gaunasi ~9,5 lt (kate ~3.5kg svorio i menesi sueda profesionalaus maisto mazdaug 2kg). Tokio maiso uztenka mazdaug 5-7menesiams.

Kraika, pirkome Cat's best oko plius (dabar bandom "Noriko") tai pirkdavome didelius maisus po 40ltr akciju metu (kaina budavo ~80lt). As negaliu pasakyt kiek jo uztenka, nes pas mane daug kaciu, bet viena drauge sake, kad jai sito maiso uzteko 8menesiams ant 1 vieno katino.

Tiesa, mes gauname kaip veislynas viska pigiau(nes ir perkame daug ax.gif pvz 10kg maisto mes suvalgome per savaite doh.gif ), bet manau, kad visada galima susirasti draugu veiseju, kurie taip pat gauna nuolaidas ir paprasyti, kad jie ir Jums nupirktu.
Be to kiekviena menesi vyksta tam tikros akcijos veisejams ir galima dar pigiau viska nusipirkt.

Kazkokiu spec vitaminu kai gauna prof maista realiai ir nereikia.

Draskyskle perkama viena jei vienai katei tai realiai vos ne visam jos gyvenimui wink.gif
Guoliukus galima ir paciam padaryt- dauguma kaciu mieliau juose guli nei pirktiniuose.
Indeliai, zirklutes ir tt velgi retai perkami.

Brangiausiai gaunasi kai tenka apsilankyti pas veterinara unsure.gif

Cia zinoma neskaiciuojame parodu, kelioniu, parodiniu narvu, kergimu, "suniokotu" (katinu suzymetu) baldu, buitines technikos ir tt ir tt ir tt ir tt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 26 sausio 2011 - 11:46
Aš truputį gal nukrypsiu nuo temos... O ar gerai pirkti didelę pakuotę traškučių (na apie 10kg), jei tarkim auginu tik vieną katinėlį... Tas maišas juk taip ilgai bus valgomas, gali net iš galiojimo išeiti... Mum kiek sekėsi pirkti iš el. parduotuvių po 2kg maišus, tai galiojimo laikas į priekį būdavo maximum 6 mėnesiai...
Atsakyti
QUOTE(Guziukas9 @ 2011 01 26, 11:48)
Aš truputį gal nukrypsiu nuo temos... O ar gerai pirkti didelę pakuotę traškučių (na apie 10kg), jei tarkim auginu tik vieną katinėlį... Tas maišas juk taip ilgai bus valgomas, gali net iš galiojimo išeiti... Mum kiek sekėsi pirkti iš el. parduotuvių po 2kg maišus, tai galiojimo laikas į priekį būdavo maximum 6 mėnesiai...

Na specialiai nuejau paziuret i savo 10kg maisa, jo galiojimas iki 2011.11.15 o pirkau pries pora savaiciu. Tai net turint 1 kate per tiek laiko ji suvalgytu.
Mano sesuo turi 1 kate ir as jai perku didelius maisus tai ji daro taip. Is didelio maiso isipila i toki plastmasini indeli biriems produktams (ten telpa koks 1kg) ir is jo pila katei kas dien. Taip gaunasi, kad tas didelis maisas nera daznai atidarinejamas.
Be to bent jau techni-calo dideliuose maisuose yra toks plastmasinis tipo uzraktas, per kuri neieina oras.
Kartais buna akcijos kad perkant didelius maisus gauni platmasini konteineri i kuri gali perpilti maista is maiso.
Atsakyti
QUOTE(Guziukas9 @ 2011 01 26, 11:48)

reikia žiūrėti galiojimą. aš pirkau 7 kg maišą, tai užteks ilgai, nes TW maistuko suėda nedaug, tai svarbiausia laikyti sandariai. įsipilu į uždarą indą normą maždaug porai savaičių, o pakuotę užlipdau, kad nedrėktų. dabar laikau rūsyje.
Atsakyti
Na reiks gal ir mum tuomet pirkti didesniais kiekiais, nes nemažai pinigėlio susitaupytųsmile.gif Patogu, kai pristato prekes į namus, blogybė tik ta, kad galiojimo laiko negalima iš anksto patikrinti...
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 01 26, 12:17)
As jau seniai padariau isvada, kad verta viska pirkti taip vadinamu "optom" smile.gif

na jūs kaip visad thumbup.gif aiškiau ir būti negali drinks_cheers.gif aš visad sakau kad viską reikia imti po daugiau tada pigiau ir išeina.netgi turint vieną katę galima rasti draugų,arba gerų tetų veisėjų kurios tave priglaus po sparneliu.
QUOTE(Nereali @ 2011 01 26, 13:53)

Kartais buna akcijos kad perkant didelius maisus gauni platmasini konteineri i kuri gali perpilti maista is maiso.

čia vienas iš geriausių būdų jei maišas sandariai neužsidaro.

man iškilo klausimas kiek katinas ir ko turi suėsti kad mėn kainuotų 300Lt. g.gif Maniškiai ėda skirtingai .Trys katinai vienas be sauso ėda jautieną kiti ėda koncervus ,bet ir tai mėn tiek nekainuoja.
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2011 01 26, 12:26)

man iškilo klausimas kiek katinas ir ko turi suėsti kad mėn kainuotų 300Lt. g.gif Maniškiai ėda skirtingai .Trys katinai vienas be sauso ėda jautieną kiti ėda koncervus ,bet ir tai mėn tiek nekainuoja.

Aš irgi nustebau:) Girdėjau, kad kažkur atidarė šunų restoraną, hm, gal ir kačių restoranas, ar koks viešbutis yra:D Tuomet gal ir kainuoja išlaikyti augintinį apie 300lt:)
Atsakyti
QUOTE(Jonavietis @ 2011 01 26, 14:26)
man iškilo klausimas kiek katinas ir ko turi suėsti kad mėn kainuotų 300Lt. g.gif

Man irgi,nebent avienos po puskilogrami i diena sukapoja. biggrin.gif Kaidais bandziau RAW maitint kate,brangiau nei sausiakas gaunasi,bet 300 neisleisdavau.
Atsakyti
Mano 2 meino meskenu katinai menesiui abu kainuoja apie 200 lt. Cia be veterinaro paslaugu. Jei suserga, ir jei rimtai suserga, tada kita kalba
Atsakyti