QUOTE(kykute @ 2006 06 13, 08:58)
Čia ne katės, čia šeimininkės Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo. Man, pvz., konservai brangu ir nepatogu juos reikia laikyti šaldytuve, kad nesugestų, šildyti prieš šeriant, kad katė neperšaltų, taip pat aš namie būnu nereguliariai (tenka kartais savaitgaliui išvažiuoti į uošviją, tai katė lieka saugoti namų), todėl konservų dubenėlyje tikrai nepalikčiau. Tas pats ir natūraliam maitinimui. Pasirinkau sausą maistą kaip patogiausią, nes jis dubenėly gali stovėti ilgai, ilgesniam laikui išvažiuojant galima palikt ir didesnį kiekį, taip pat mano katė nuo jo puikiai atrodo ir gerai jaučiasi. Paprasčiausiai neturiu laiko žaisti su maitinimu. Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra patogiausia
Turbūt ne šeimininkės ypatumas, o visgi katės
Aišku, sausas - patogiau, įpylei-pamiršai Bet man tas patogumas sąlyginis..katė neėda sauso it turbūt intuityviai, galiu 2-3 dienas laikyt išalkinus. Nueis, nuės gėlėms lapus, palaks vandens ir kniauks be proto. Kai jau išalksta, paėda, bet vemti pradeda po 2-3 kartus dienoje, beveik ištisai (o bandžiau šerti Hills'u, Specific'u..apie "Royal Canin" nešneku net..). Ilgai nesupratau kas darosi, bet supratusi visai nustojau duoti sausą ir katė gražutė tapo. Dabar vemia tik tuomet kai priėda savo katžolės, periodiškai.
Konservų man laikyt šaldytuve netenka. Kai būnu labai gera šeimininkė, tai prieš šerdama kiek pašildau, kad "ištirptų", pakviptų, jau tada "la puota" . O šiaip tai visi tikrai geri konservai mažutėlyčiuose foliniuose indeliuose (iš kurių ir ėsti gali), arba mažutėse skardinėse, tas pats Hill's pvz...Nelieka ką į šaldytuvą dėti, vienkartinė "vieno kąsnio" porcija.....o kainelės