Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja laikyti katę?

QUOTE(kykute @ 2006 06 13, 08:58)
Čia ne katės, čia šeimininkės  lotuliukas.gif Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo. Man, pvz., konservai brangu ir nepatogu – juos reikia laikyti šaldytuve, kad nesugestų, šildyti prieš šeriant, kad katė neperšaltų, taip pat aš namie būnu nereguliariai (tenka kartais savaitgaliui išvažiuoti į uošviją, tai katė lieka saugoti namų), todėl konservų dubenėlyje tikrai nepalikčiau. Tas pats ir natūraliam maitinimui. Pasirinkau sausą maistą kaip patogiausią, nes jis dubenėly gali stovėti ilgai, ilgesniam laikui išvažiuojant galima palikt ir didesnį kiekį, taip pat mano katė nuo jo puikiai atrodo ir gerai jaučiasi. Paprasčiausiai neturiu laiko žaisti su maitinimu. Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra patogiausia  drinks_cheers.gif

Turbūt ne šeimininkės ypatumas, o visgi katės biggrin.gif
Aišku, sausas - patogiau, įpylei-pamiršai ax.gif Bet man tas patogumas sąlyginis..katė neėda sauso it turbūt intuityviai, galiu 2-3 dienas laikyt išalkinus. Nueis, nuės gėlėms lapus, palaks vandens ir kniauks be proto. Kai jau išalksta, paėda, bet vemti pradeda po 2-3 kartus dienoje, beveik ištisai (o bandžiau šerti Hills'u, Specific'u..apie "Royal Canin" nešneku net..). Ilgai nesupratau kas darosi, bet supratusi visai nustojau duoti sausą ir katė gražutė tapo. Dabar vemia tik tuomet kai priėda savo katžolės, periodiškai.
Konservų man laikyt šaldytuve netenka. Kai būnu labai gera šeimininkė, tai prieš šerdama kiek pašildau, kad "ištirptų", pakviptų, jau tada "la puota" thumbup.gif . O šiaip tai visi tikrai geri konservai mažutėlyčiuose foliniuose indeliuose (iš kurių ir ėsti gali), arba mažutėse skardinėse, tas pats Hill's pvz...Nelieka ką į šaldytuvą dėti, vienkartinė "vieno kąsnio" porcija.....o kainelės cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 06 13, 13:34)
Įdomu, kiek teisybės dėl supermarketų maisto? Tarkim, Whiskas ir Friskies galime prilyginti McDonalds, bet juk yra ir kitų "brendų" - Canailou, pvz. Ar yra "geresni" supermarketiniai ir "prastesni"?

Aš maistą skirstyčiau į tris rūšis, nuo kurių priklauso ir kokybė:
1) "Maximinis" – visas supermarketinis,
2) Kikinis" – zooprekių parduotuvėse,
3) specialus gydomasis – vet. vaistinėse ir gydyklose. Visos gydomosios serijos dar turi ir reguliarių maistų liniją, o gaminamas šis maistas tose pačiose gamyklose, kaip ir vaistai, todėl kokybė garantuota.

Aišku, "Maximinius" taipogi galima skirstyti į porūšius, bet visvien nuo to jų kokybė ir maistingumas geresni nepasidaro. Negi taip sunku užėjus į supermarketą pirkti sau maisto užtrukti kelias minutes ir nueiti į zooprekių parduotuvę ir nusipirkti maisto savo augintiniui. Plius dar kai šiais laikais platintojai iki tiek lepina savo pirkėjus, kad ėdesį gyvūnams atveža į namus?

QUOTE(Rasma @ 2006 06 13, 13:46)
katė neėda sauso it turbūt intuityviai, galiu 2-3 dienas laikyt išalkinus. Nueis, nuės gėlėms lapus, palaks vandens ir kniauks be proto. Kai jau išalksta, paėda, bet vemti pradeda po 2-3 kartus dienoje, beveik ištisai

Na, tada blogai. Bet tokių jautruolių kačių tikrai nėra dauguma. Man belieka tik džiaugtis, kad maniškė neišranki ir man problemų nepridaro...

QUOTE(Ir Guste @ 2006 06 13, 14:46)
Ne, Kykute, tikrai nesunku nueiti, tiesiog "tiriam rinką". Šuniokui gamindavau ir labai sveikas ir blizgančiu kailiuku bėgiojo.

Gaminti maistą gyvūnui – irgi išeitis. Bet tam reikia nemažai žinių ir nemažai bandymų, kol atitaikai savo gyvūnui tinkantį racioną – vitaminus, papildus, maisto sudėtines dalis ir t.t. Aš tingiu tai daryti. Man lengviau nupirkti sauso maisto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2006 06 13, 14:57)
Gaminti maistą gyvūnui – irgi išeitis. Bet tam reikia nemažai žinių ir nemažai bandymų, kol atitaikai savo gyvūnui tinkantį racioną – vitaminus, papildus, maisto sudėtines dalis ir t.t. Aš tingiu tai daryti. Man lengviau nupirkti sauso maisto  ax.gif

Oi, aš tai jau prisibandžiau wink.gif Visų pirma, įkišti katinui ką nors kitą nei vien mėsą pasirodė beviltiškai sunku... Visų antra - labai atsibodo 3 mėnesius triedžiantis katinas smile.gif Tai teko baigti eksperimentus.
Atsakyti
Deja, ir man... Prieš šunį turėdama dar kursus lankiau, žinojau, kokias varškeles etc. daryti, o apie kates tiek žinių nėra... O be to dar katiniškas išrankumas... Kai šunį vienąkart peršėrėm (aš padaviau, mama pašėrė ir dar kaimynė kaulą atnešė), tai šis kaulą jau bandė po linoleumu slėpti, o dabar atvirkščiai - panašiai, kaip maitinti mano nevalgią vyresnėlę - kažkas įtinka, bet dar ir per dažnai pasiūlyti negalima mirksiukas.gif Kai pagalvoji - ir ką tos katės su mumis daro... 4u.gif
Atsakyti
Turbūt viskas nuo katės priklauso. Mano katė nuo mažumės tokia. Ne tai, kad išranki, bet labai "jautri" šėrimui..maža, smulki..dabar 7 metų ir sterilizuota ji sveria 2.5 kg. O šiaip, kol kankinau katę ir kankinausi pati bandydama sausą maistą, tai vos 2.1 kg. siekdavo svoris g.gif Sauso maisto jai yra įpilta, bet ji jo niekada neėda..pakeičiu kai sudulka, "aptęžta" (tiesiog nuo ilgo laikymo dubenyje sausas maistas tamsėja, pasidaro lyg "riebaluotas").
Vyras bamba, kad daug katė reikalauja..jis sako, kad išleidžiam 300 Lt, bet tiek aš išleidžiu visiems gyvūnams, o ne vien katei, tačiau ką darysi..moralai yra tam, kad klausyčiau smile.gif
Kirpykla irgi tenka naudotis..alergiška katei, kai labai apželia, tai nespėju valyt..o tas valymas ir katės šukavimas man sukelia stiprų dusulį..net negaliu pati ilgiau laikyt ir glostyt. Kai nukerpu, tai lengviau man..nelieka plaukų gniutulų bute, patalynė ne taip apsivelia. Bet kirpimas tik 2k/m, to pilnai užtenka mūsų persiukei.

QUOTE(Ir Guste @ 2006 06 13, 15:48)
Ar trumpai kerpat? Labai įdomu būtų pamatyti apkirptą persą  smile.gif

"A la liūto" šukuosena..Pūkuota stambi galva, pūkuota uodega ir paliktos gauruotos, tik apkirptos "pėdukės" kažkur nuo alkūnės ir kelio sąnario. O visas kūnas nukirptas visai visai trumpai..gal kokie 2 mm. plauko ir lieka.
Katei labai patinka kirptis ir būti nukirptai..jūs matytumėt jos eiseną kai parsinešu iš kirpyklos, rodos vėliavą neštų smile.gif O ir kirpykloje vienas žmogus be jokio "nuraminimo" vaistų laisvai gali nukirpt..pripratusi, tik ir laukia, kada sutvarkys kailiuką. Rytoj kaip tik einam kirptis..galėsiu kokią foto įmest..nors jau buvau kažkada įdėjusi ir sulaukiau įdomių žinučių..ale kas taip iš katės tyčiojasi..nu ką darysi..ir katės nenoriu atsisakyt po tiek metų, ir savo sveikatos žiūriu blush2.gif
Čia foto iš seniau..bet visada panašiai kerpa. Čia nukirpta, bet dar nemaudyta..maudau su šampūnu skritu baltiems gyvūnams, balinu plaukelius akis su spec. skysčiu..ai, užtenka vargelio..kartais taip tingisi, o reikia rūpintis tuo, ką turi ax.gif
Atsakyti
Aš irgi katę panašiu būdu gavau, kaip ir temos autorė, bet niekur nevežiau ir niekuo neskiepyjau. (gan rizikinga, bet nevežiau kažkodėl doh.gif ) Išlaidos: savaitei sausi tie jos pusryčiai apie 4lt, neskaitant tai kad duodi to, ką pats valgai. + dirželis kas 3 mėn. nuo blusų, erkių ir kt. parazitų, nes į lauką eina 4u.gif nežinau.. mes jokių kelioninių krepšių nepirkom, paprastą pintą krepšį katei skirtą tik turi. (miegamasis biggrin.gif ) Tai jei reikia su juo ir nuvežam pas kokį vetereinarą ar pan. (nėra labai patogu, bet kad retai kur ją vežamės kartu.. nemėgsta) Kas čia dar.. skiepai nuo pasiutligės ir kt. į metus kartą apie 20 lt. Tai tiek tų išlaidų.. Šiaip jos priklauso asmeniškai nuo kiekvienos katės, kaip serga, kuo serga, ką mėgsta, ko ne ir t.t. Ai dubenėlį maistui pamiršau, bet čia jau smukmena, 10lt. maximum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute_: 13 birželio 2006 - 21:17
Rasma suuper thumbup.gif biggrin.gif
Skaitykit maisto sudėtį, palyginkit geresnio ir kitekato sudėtį ir viską suprasit. Apie kainą nekalbu. Galima nusipirkt kokybiško 1kg už 10-15 lt.
Man atrodo maximoj Iamsą parduoda, šis tikrai neblogas.
Aš maistą suskirstyčiau taip:
ekonominės klasės
premium klasės
superpremium klasės.
Ir nesvarbu kur parduoda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marzde: 13 birželio 2006 - 23:38
Atrodo, maisto problemą bent kol kas išsprendėm. Katė pripažino iš platintojų gautą maisto mėginuką Proformance Cat Adult - labiau nei Nature's (na bet ta latvių kalba šalia - "pilnvertiga, sausa bariba kakiem" blink.gif lotuliukas.gif - su "vistas galas ar blakusproduktu milti" mirksiukas.gif ). Dabar žiūrėsim, kokiais kiekiais vartos biggrin.gif
Rasma, nebuvau dar tokio katino mačius thumbup.gif Tiesiog rankos tiesiasi fotosesijai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2006 06 15, 22:48)
na bet ta latvių kalba šalia - "pilnvertiga, sausa bariba kakiem"  blink.gif  lotuliukas.gif  - su "vistas galas ar blakusproduktu milti"  mirksiukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Neseniai buvau Latvijoj, tai latviai nesuprato, ko aš stoviu ir juokiuosi iš parduotuvės durų biggrin.gif O ant jų iš vienos pusės užrašyta "LUPT", o iš kitos "GRŪST" lotuliukas.gif
Atsakyti
Čia tai taip..o aš kartais dokumentus latvių k. verčiu, kas darbui reikalinga, tai irgi linksma būna. Man jų kalba graži, bet būtent dėl tų "dviprasmybių" ir panašių sąskambių su lietuvių kalba būna ir anekdotinių situacijų ax.gif
Ir su katinu/kate man nemažai buvę. Skambina man žmogus ir klausia, kaip latvių k. yra katinas, sakau "kakis"..nesupranta, tyla ragelyje..sako, o kaip katė, sakau gali būti "kakene" biggrin.gif O tada prasidėjo, o kaip kiaulė, o kaip višta, o kaip kiaušinis... Pastebėjau, kad daug latviškų žodžių pasakytų pas mus būtų netgi nepadorūs blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 06 16, 13:13)
Skambina man žmogus ir klausia, kaip latvių k. yra katinas, sakau "kakis"..nesupranta, tyla ragelyje..sako, o kaip katė, sakau gali būti "kakene" biggrin.gif  Pastebėjau, kad daug latviškų žodžių pasakytų pas mus būtų netgi nepadorūs blink.gif

Ar ir kačių leksikone nepadorūs? Tai vadinkim "runcis"...
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2006 06 13, 09:52)
Matai, Ingute***, ligos nesirenka, veislinis katinas ar ne... O Friskies ir pan. maistas iš supermarketo (jau n kartų visur rašyta), kuriame daug dažų ir kvapų, būtent ir sukelia kačių akmenligę ir kitas ligas, kuriomis taip pat smagiai serga tiek veisliniai, tiek neveisliniai katinai... O jau kai turi gyvūną, nesvarbu jo veislė, tu jį myli ir nenori, kad jis sirgtų. Tas pats ir su skiepais – kačių ligų aplinkui daug ir, aišku, galima neskiepyti. Bet paskui labai liūdna žiūrėti į užverktas šeimininko akis ir priekaištauti jam, kad "jei būtumėte pasiskiepiję, katinas nebūtų taip sunkiai susirgęs".
Sakai, kaimuose katinai išgyvena iki senatvės? O kas yra katės senatvė? Esu mačiusi kelis katinus, kuriems buvo po 25-26 metus. Tačiau jie negyveno kaime. Jie gyveno mylimi ir prižiūrimi taip, kaip reikia, su subalansuotu maistu, skiepais, veterinaro priežiūra... O kaime katės amžiaus vidurkis yra 3-4 metai. Ar tai ir yra senatvė?
Nereikia skirti "veislinio" ir "neveislinio" katino. Abu jie, jei gyvena pas šeimininkus, yra mylimi ir turi būti prižiūrėti.

Kiek mano katė kainuoja man? Maistas, kaip jau rašiau – 30 Lt į mėn. (2,5 kg užtenka kažkur 1,5 mėn.), kraikas – 10 Lt į mėn. Kasmet skiepas – 30 Lt per metus ir vaistai nuo kirminų, 1 Lt už tabletę. Ir viskas. Tai gaunasi kažkur 42,5 Lt per mėn. Ir katė blizga, gerai jaučiasi, kaitinasi prieš saulutę ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Argi tai daug už malonumą turėti murkiantį padarą vakarais lovoje ar sėdint prieš televizorių?  :mirksiukas:

Papildyta:
Na, skiepų kainos šiek tiek padidėjo. Kai aš dar mokiausi, prieš 10 metų, katės skiepas Kaune kainuodavo 25 Lt. O dabar pakilo vakcinos kainos, automatiškai pabrango ir pati paslauga.
Katės vakcina yra brangesnė, nei šunų, todėl nieko nuostabaus, kad ir skiepijimo kaina yra tokia pati.

Sutinku su tavimi, kad geresnis maistas yra geriau. Bet ka man daryti kai ir taip turiu trys katinus, kuriems isleidziu daug........... ? O sian prie namu radau pameteta raina katineli apie 3 men, ir jo pasilikti nagaliu, namiskiai neleidzia. Tai manau kad jam geriau butu maitintis Friskie maistu negu valkatauti gatveje be jokio maisto. ir nemanau kad sis katinelis yra mano problema, cia musu visuomenes problema. Ismesti kaip koki daikta atsikratant atsakomybes.
Atsakyti