Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja laikyti katę?

Apie 120 Lt. mėnesiui ėdalas + 15 Lt. kraikas. Dar periodiškai 60 Lt. kirpyklos paslaugos smile.gif Pasiskirsto tos išlaidos..skiepai apie 40 Lt., priemonės ausims/akims valyti kažkur po 30 Lt., šampūnas apie 15 Lt., bet aišku, tai išlaidos ne kas mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 06 08, 21:26)
Apie 120 Lt. mėnesiui ėdalas..

Kokiu čia maistu šeri blink.gif

QUOTE(manjana @ 2006 06 09, 15:39)
Brangiu biggrin.gif

Superbrangiu blink.gif Pvz., Specific maišo man užtenka kažkur 1-1,5 mėn., o kaina jo 45 LT. Tai iš kur jau dar brangesnio gauti galima?
Atsakyti
o kiek jums atsieina kaciuku skiepai? blush2.gif as tai kazkaip nesitikejau, kad uz juos teks sumoketi 50 lituku.. nes pamenu, kai suniuka skiepydavau (ne vilniuj) tai skiepai tik 20 lt tekainuodavo.. g.gif
Atsakyti
Mums irgi kaciukas menesiui atsieina apie 70-80 Lt. Maistas (Royal Canin) - apie 40 Lt, kraikas - apie 20 Lt. Dar kartais nuperku jautienos, isverdu, kartais konservu.
Ne kas menesi dar susidaro islaidu - vitaminams, sampunui.
Is daiktu, kuriuos naudojame, tai pirkome draskykle (megstamiausias katino daiktas), sepeti plaukams sukuoti, zaisliuku, deze katinui vezioti, indelius maistui, deze kraikui.
Siaip del maisto, veterinaras mums patare tik nepirkti visokiu Whiskas ir panasiu, nes del tokio maisto pas kaciukus susidaro akmenys ir atsiranda problemos su slapimo pusle, ypac kastruotiems. Jis mums sake arba pirkti gera sausa maista arba gaminti paciam (jeigu yra laiko ar noro) be druskos ir t.t.
Atsakyti
na apie katinus zinau daug, nes juos auginu nuo vaikystes (savo). Daug pigiau yra laikyti paprasta katineli, o va visi tie veisliniai brangiau.
Jei augini paprasta katineli tai jam butinas maistas pvz gali buti Friskie ir kraikas pvz 10 Lt susokantis ten 3Kg, kastracija 40-50Lt. Visa kita nera butina, nes jie yra istvermingi. gal kartais reikes vaistu nuo kirmeliu. Tai viskas ko jam reikia iki normalaus gyvenimo. bet aisku jei Jus ji mylite galite ji lepinti kiek Jums patinka ir uz kokia pinigu suma norite. Bet nepamirskite kad paragaves geresnio maisto jis gali nelabai noreti prastesnio. Veterenarai ikalbines daryti ir skiepus ir pirkti firmini maista pvz is ju parduotuves. bet sakau paprastas katinas gali apseiti be to. kaimuose katinai gauna kartais palakti pieno ir namuose net nebuna o isgyvena iki senatves. Taip rasau del to kad yra seimu kurie nori katinelio bet bijo dideliu islaidu, sakau nebijokite nes tai gali atseiti iki 20 Lt per menesi, o dziaugsmo suteiks daug. Bet kitas atvejis jei turit pinigu prasom lepinkite.
Papildyta:
O va jei auginsite veislini tai tada jau jie jautresni ligoms ir siaip reiklesni, todel veterenaro paslaugos jiems butinos. Ir maistas geresnis reikalinas nes kitaip sulauksite vemimo, serimosi ir kitu problemu. Turiu as toki dziaugsmeli.
Atsakyti
QUOTE(Ingute*** @ 2006 06 13, 00:34)
Daug pigiau yra laikyti paprasta katineli, o va visi tie veisliniai brangiau.
Jei augini paprasta katineli tai jam butinas maistas pvz gali buti Friskie ir kraikas pvz 10 Lt susokantis ten 3Kg, kastracija 40-50Lt. Visa kita nera butina, nes jie yra istvermingi. .. Veterenarai ikalbines daryti ir skiepus ir pirkti firmini maista pvz is ju parduotuves. bet sakau paprastas katinas gali apseiti be to. kaimuose katinai gauna kartais palakti pieno ir namuose net nebuna o isgyvena iki senatves. .. O va jei auginsite veislini tai tada jau jie jautresni ligoms ir siaip reiklesni, todel veterenaro paslaugos jiems butinos. Ir maistas geresnis reikalinas nes kitaip sulauksite vemimo, serimosi ir kitu problemu.

Matai, Ingute***, ligos nesirenka, veislinis katinas ar ne... O Friskies ir pan. maistas iš supermarketo (jau n kartų visur rašyta), kuriame daug dažų ir kvapų, būtent ir sukelia kačių akmenligę ir kitas ligas, kuriomis taip pat smagiai serga tiek veisliniai, tiek neveisliniai katinai... O jau kai turi gyvūną, nesvarbu jo veislė, tu jį myli ir nenori, kad jis sirgtų. Tas pats ir su skiepais – kačių ligų aplinkui daug ir, aišku, galima neskiepyti. Bet paskui labai liūdna žiūrėti į užverktas šeimininko akis ir priekaištauti jam, kad "jei būtumėte pasiskiepiję, katinas nebūtų taip sunkiai susirgęs".
Sakai, kaimuose katinai išgyvena iki senatvės? O kas yra katės senatvė? Esu mačiusi kelis katinus, kuriems buvo po 25-26 metus. Tačiau jie negyveno kaime. Jie gyveno mylimi ir prižiūrimi taip, kaip reikia, su subalansuotu maistu, skiepais, veterinaro priežiūra... O kaime katės amžiaus vidurkis yra 3-4 metai. Ar tai ir yra senatvė?
Nereikia skirti "veislinio" ir "neveislinio" katino. Abu jie, jei gyvena pas šeimininkus, yra mylimi ir turi būti prižiūrėti.

Kiek mano katė kainuoja man? Maistas, kaip jau rašiau – 30 Lt į mėn. (2,5 kg užtenka kažkur 1,5 mėn.), kraikas – 10 Lt į mėn. Kasmet skiepas – 30 Lt per metus ir vaistai nuo kirminų, 1 Lt už tabletę. Ir viskas. Tai gaunasi kažkur 42,5 Lt per mėn. Ir katė blizga, gerai jaučiasi, kaitinasi prieš saulutę ir gyvena pilnavertį gyvenimą. Argi tai daug už malonumą turėti murkiantį padarą vakarais lovoje ar sėdint prieš televizorių? mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(cheery @ 2006 06 12, 20:49)
o kiek jums atsieina kaciuku skiepai?  blush2.gif  as tai kazkaip nesitikejau, kad uz juos teks sumoketi 50 lituku.. nes pamenu, kai suniuka skiepydavau (ne vilniuj) tai skiepai tik 20 lt tekainuodavo..  g.gif

Na, skiepų kainos šiek tiek padidėjo. Kai aš dar mokiausi, prieš 10 metų, katės skiepas Kaune kainuodavo 25 Lt. O dabar pakilo vakcinos kainos, automatiškai pabrango ir pati paslauga.
Katės vakcina yra brangesnė, nei šunų, todėl nieko nuostabaus, kad ir skiepijimo kaina yra tokia pati.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2006 06 09, 06:41)
Kokiu čia maistu šeri  blink.gif

Konservais biggrin.gif Kasdien po 2 indelius sulapnoja. Kainuotų dar daugiau, bet turiu neblogą nuolaidą ir perku iškart daug ax.gif Bet konservai tai turbūt suprantate, kad ne iš maximos biggrin.gif
Sausu maistu nešeriu.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 06 13, 09:35)
Konservais biggrin.gif Kasdien po 2 indelius sulapnoja. Kainuotų dar daugiau, bet turiu neblogą nuolaidą ir perku iškart daug ax.gif Bet konservai tai turbūt suprantate, kad ne iš maximos biggrin.gif
Sausu maistu nešeriu.

A, nu tai tada dar pigiai prasisuki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 06 13, 10:13)
A, nu tai tada dar pigiai prasisuki biggrin.gif

Aha, tadu pigiai. Mano katei konservų turbūt reikėtų keturių indelių per sieną biggrin.gif Tada išeitų apie 10 Lt dienai arba 300 Lt mėnesiui. Neišsimokėčiau. doh.gif

Bet kitų žmonių negąsdink, kad taip brangiai išeina. Sausiakas tikrai gan pigiai gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 06 13, 09:35)
Sausu maistu nešeriu.

Pasirodo yra įvairios katės skonio atžvilgiu. Vienos ėda tik šlapią maistą (konservus), kitos tik sausą (Kykutės). O aš visą laiką (1 k/d) šeriu žalia jautiena mėsa, retkarčiais duodu žalių jaučio kepenų ar inkstų (1-2 k./sav), dar kartais žalią kiaušinio trynį ir visą laiką sauso maisto (nenormuojamo) pripilta - oranžinio Nutra Nugetts. Taip pat keičiamas kasdien šaltinio vanduo. Dar vieni katinėliai labai mėgsta rauginto pieno gėrimą Riaženka. Vitaminų niekada neduodu, tik 1 sav/metus žuvų taukų. Todėl man maistas kainuoja truputį daugiau kaip 60 litų /mėn. Visos kitos būtinosios išlaidos - kaip ir visiems. Ir dėkoji, kad katės neserga. Žodžiu, katės išlaikymas nėra toks brangus, lyginant, pvz., su dalyvavimu parodose. Ir dar jeigu jų dauguma vyksta užsienyje. Ypač kai buvo laikai, kai per metus dalyvaudavome virš 30 tarptautinių parodų. Dar reikėtų pridėti veislyno registravimo, kačių kergimo, nario, pačios katės, skiepų, kilmės dokumentų išlaidas. Todėl sakau, kad kačių auginimas yra labai brangus malonumas, kuris, kaip ir kiekvienas hobis, teikia dar didesnį, t.y. labai didelį malonuma. Išlaidų dydis, manau, priklauso nuo kačių auginimo būdo. Mano išlaidos tikrai buvo ir yra nemažos (skaičiuojamos tūkstančiais litų).
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 06 13, 11:10)
Pasirodo yra įvairios katės skonio atžvilgiu. ...

Čia ne katės, čia šeimininkės lotuliukas.gif Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo. Man, pvz., konservai brangu ir nepatogu – juos reikia laikyti šaldytuve, kad nesugestų, šildyti prieš šeriant, kad katė neperšaltų, taip pat aš namie būnu nereguliariai (tenka kartais savaitgaliui išvažiuoti į uošviją, tai katė lieka saugoti namų), todėl konservų dubenėlyje tikrai nepalikčiau. Tas pats ir natūraliam maitinimui. Pasirinkau sausą maistą kaip patogiausią, nes jis dubenėly gali stovėti ilgai, ilgesniam laikui išvažiuojant galima palikt ir didesnį kiekį, taip pat mano katė nuo jo puikiai atrodo ir gerai jaučiasi. Paprasčiausiai neturiu laiko žaisti su maitinimu. Kiekvienas renkasi tai, kas jam yra patogiausia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiesą sakant, turime kitą problemą - katei labai nepatinka brangusis maistas... Dar paragaut, pirmam-antram kartui nieko, o po to viską padarytų, kad jo išvengtų ax.gif O Jazzy - pigesnį iš Kikos - apskritai teko atiduoti badaujančioms katėms...
Įdomu, kiek teisybės dėl supermarketų maisto? Tarkim, Whiskas ir Friskies galime prilyginti McDonalds, bet juk yra ir kitų "brendų" - Canailou, pvz. Ar yra "geresni" supermarketiniai ir "prastesni"?
Atsakyti