Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja laikyti katę?

Tikrai ne taip baisu, svarbu tinkamai auklėti ir prižiūrėti katę smile.gif

O šiaip gyvūnai nemoka kalbėti, tad supykę, gali savo nepasitenkinimą išreikšti jums nemaloniais veiksmais... O plaukai... Jų yra, ypač poplaukio, bet vėl gi priežiūra turi būti smile.gif Tik nepirkit tų paprastų šukų, prastai šukuoja, geriau įsigyti furminatorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simumu: 23 birželio 2012 - 19:46
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 23, 16:52)
Koki kraika naudojat ? silikonini ar paprasta ?

Mes tai IKI perkam tokius stambesnius akmenukus katėms, tai mums jie tikrai thumbup.gif Man kas patinka, kad ne taip stipriai iškapsto iš dėžės, nes mūsiškis tai labai mėgsta pavaryti iš visos sveikatos, o ir kvapus gerai sugeria, ir užtenka pakankamai ilgai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 23, 17:15)

Ka geriau imt - kaciuka ar katyte ?

Aš tai turiu katiną, ir siūlyčiau katiną, man kažkaip atrodo paprasčiau nei su kate. Nors aišku jei ateity galvojat sterilizuoti, tai skirtumo didelio gal ir nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 23, 19:08)
atsidaro va kas man
https://www.e-maxima...nu-kraikas.aspx

cia kaip prigasdino mane - lips , vers, plauku neatsiginsi, siks i batus.... nu nejau taip baisu ? bet vistiek jau ryt atsivesim.

Nupirkom siandien deze tualetui, kraika, tablete nuo kirmeliu, lasiuku nuo blusu,erkiu , pavadeli katei, antiparazitini sampuna, 2 dubenelius. Pradziai tiek.

Matyt todel kad reikia prisiregistruoti, jei sudomino sis kraikas tai ieskokit maximoje 4u.gif
siaip, is esmes labai daug priklauso nuo kates - vienos buna ramios, kitos priesingai, pas mus siamo, nors pati esu laikiusi vaikysteje ne viena bet daug kas gasdino, ypac senelis "bijojo" nes prisiklause kad supykusi gali net "pasmaugti" biggrin.gif zodziu, viskas priklauso nuo kates charakterio bet tikrai nemanau kad savo elgesiu kazkaip labai sokiruotu, kas liecia plaukus tai ilgaplaukes zinoma sudaro daugiausia rupesciu, trumpaplaukes siek tiek seriasi bet tikrai ne baisiai
Zodziu, laukit savo numyletines, viskas bus gerai, gyvunai ne tik seriasi, kakuti daro, kitokias iskadas bet ir be galo meilus, nuima stresa, apsaugo zmogu nuo ligos ir dar daugelio dalyku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 23, 16:15)
nerodo, atsidaro prisijungimo puslapis. Zinokit man neramu , vaikas be galo myli gyvunus, 8 m , visi piesiniai su katem.

Ka geriau imt - kaciuka ar katyte ?

QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 23, 18:08)

cia kaip prigasdino mane - lips , vers, plauku neatsiginsi, siks i batus.... nu nejau taip baisu ? bet vistiek jau ryt atsivesim.

Nupirkom siandien deze tualetui, kraika, tablete nuo kirmeliu, lasiuku nuo blusu,erkiu , pavadeli katei, antiparazitini sampuna, 2 dubenelius. Pradziai tiek.

Kadangi Jus galvojate apie seimos numyletini tai kad maziausiai butu problemu geriau sterilizuokit/kastruokit.

Palyginkim kates su katinais:
1. Sterilizacija brangesne ir sunkesne operacija nei kastracija
2. nekastruoti tiek katinai TIEK KATES zymi teritorija. Skirtumas, kad katinas purskia kelis lasiukus, kuriuos buna sunku surasti, o kates dazniausiai varo balas - megstamiausia vieta ant Jusu lovos ar rubu spintoje smile.gif Nu blogiausiu atveju ant kilimelio prie duru.
is kitos puse buna, kad is nekastruoti katinai visai nezymi, bet cia dazniau isimtis nei taisykle.
3. Katinai "rujoja" visada, kates tik kas kazkiek laiko, taciau kai jau "isirujoja" tai gali buti ir taip: dvi dienas tyli, savaite rekia. Jei kazkur netoli rujoja kate tai katinas gali nustoti esti, taip pat ir rujojanti kate gali labai sukusti.
4. Tiek viena tiek kita lytis gali bandyti pabegti. Gamtos sauksmas tikrai pats stipriausias is visu.
5. vaistai " nuo rujos" dazniausiai duodami katems yra PATS TIESIAUSIAS IR GREICIAUSIAS KELIAS i gimdos ar kiausidziu vezi. Procentas suserganciu kaciu yra ziaurus, mazdaug 4 is 5 kaciu gaunancios vaistu suserga.
6. Na ir svarbiausias dalykas, kalbant apie abi neskastruotas lytis tai kai joms rupi gimines pratesimas, zmogus yra nafig niekam nereikalingas, jie turi savu svarbesniu reikalu smile.gif Sterilizavus/kastravus Jus turite gyvuna kuris gyvena su Jumis, o ne savo atskira gyvenima smile.gif

Na tikiuosi, kad irodziau jog yra pigiau/paprasciau ir humaniskiau viena karta sterilizuoti ar kastruoti kaciuka ir tureti nuostabu namu augintini.
O cia jau visai nesvarbu berniukas ar mergyte. Ziurekite tiesiai i kaciuko charakteri. Kaip jis/ji elgiasi. Ypac atkreipkite demesi i teveliu elgesi. Vienas is svarbiausiu dalyku: jei kate-mama puola zmones, ale gindama kaciukus, APSISUKATE IR EINATE LAUK!!!!!!!!!!! Stabilios psichikos kates negina savo kaciuku nuo zmogaus. O kaciukai nuo nestabilios kates ir ypac nuo nezinomo tecio gali lemti, kad i namus parsinesite maza monstra. Kazka panasaus, kuo jus ir gasdino smile.gif toki ishsiaukleti reikia labai daug noro, valios ir istvermes.
Atsakyti
Mes jau turime augintini 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2012 06 25, 10:06)
Mes jau turime augintini 4u.gif

Sveikinimai jums ir augintiniui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lauksim žinių kaip sekasi naujajam jūsų šeimos nariui smile.gif
Atsakyti
o ar galima kaciukam vietoj kokiu koncervu duot sviezia sugauta zuvi? g.gif galvojam isigyt katuka vaikui. o apie maitinima nieko neismanau. na ta prasme pagavojau kad gal sviezioj zuvytej daugiau vitaminu nei tose koncervose g.gif
Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2012 06 25, 13:15)
o ar galima kaciukam vietoj kokiu koncervu duot sviezia sugauta zuvi?  g.gif  galvojam isigyt katuka vaikui. o apie maitinima nieko neismanau. na ta prasme pagavojau kad gal sviezioj zuvytej daugiau vitaminu nei tose koncervose  g.gif

Mes nuo pat mažens duodam šviežios žuvytės thumbup.gif Kadangi namie žvejų neturim, tai perkam šaldytas strimėles, arba vyro draugas žvejys atveža po žvejybos mažų žuvelių, tai katulis su dideliu apetitu kapoja tas žuvytes thumbup.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Atradusi šitą temą ir aš, įdomumo dėlei, pabandžiau paskaičiuoti kiek man kainuoja manoji mylimoji katė ax.gif
Katė - rusų mėlynųjų/"konteinerinio" mišrūniukė, 4 metų amžiaus. Sterilizuota.

Maistas jau antri metai perkamas tas pats, katei tinkantis ir patinkantis "Virbac" sterilizuotom su antiena - mėnesiui pilnai užtenka 1 kg, tai kainuoja - 22 lt
Kraikas - va čia tai gaudau akcijas dažniausiai. Vieno kažkokio pastovaus kraiko neturim. Perku tik kad būtų bentoninis ir sušokantis. Šiuo metu iš internetinės parduotuvės nupirkau 10 kg "Zverlit" kraiko, už 19 Lt. Dar dažnai perku iš Maximos "Favorit" sušokantį, per akcijas. Vieno tualeto papildymo kraiku mums užtenka apie 3 savaites. Tai dabartinis Zverlitas mums išsiteks trims mėnesiams.
Na, ir palepinimui maždaug kas antrą savaitę nuperku Carny konservo, tai kaina 3,80 vieno vieneto.
Na apytiksliai per mėnesį man katės išlaidos išeina apie 50 Lt. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cheetah: 25 birželio 2012 - 14:14
QUOTE(veiducka @ 2012 06 25, 12:15)
o ar galima kaciukam vietoj kokiu koncervu duot sviezia sugauta zuvi?  g.gif  galvojam isigyt katuka vaikui. o apie maitinima nieko neismanau. na ta prasme pagavojau kad gal sviezioj zuvytej daugiau vitaminu nei tose koncervose  g.gif

Čia dar klausimas ar jis valgys, nes labai dažnai kai pripranta prie tų koncervų, tai paskui nevalgo sugautos žuvies smile.gif Bet čia irgi kiekvienam skirtingai smile.gif
Papildyta:
O mano katinukas mėgėjas pavalgyt ir kainuoja nemažai smile.gif
Bet čia man atrodo, kaip kiekviena išsiauklės taip turės. Pažystamas labai normuoja maistą, tai jam ir pigiau kainuoja, o aš saviškiui įberiu kad visada turėtų, nes nevisada namuose būnu. Perku Royal maistą sterilizuotiem, kuris brangokas, 400g~14-16 lt. kaip pasiseka nupirkti, dabar pradejau pirkt 2kg.~63lt. kraikas silikoninis, šiaip po14lt. moku, dabar du kartus po 9lt. nupirkau. O dar skanėstą kokį nuperku ir žaislą, taip kad išeina pinigėlių. ax.gif Bet vėlgi, čia pagal kiekvieno kišenę, katinuką auginti galima tikrai išleidžiant ir mažiau pinigų, svarbiausia norėti jo ir mylėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <...Neringa...>: 25 birželio 2012 - 16:37
QUOTE(jauna mamytė @ 2012 06 25, 10:55)
Sveikinimai jums ir augintiniui  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Lauksim žinių kaip sekasi naujajam jūsų šeimos nariui smile.gif

Kaip ir normaliai. Stebiuosi tuo ,kad nemokytas i kraiko deze pradejo nuo siandien atlikti reikalus bigsmile.gif
Davem mes irgi strimele , kaip skaniai sveite 4u.gif
Toks isdykes truputi, buvom pas veterinare . Auginam bernuzeli 4u.gif

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Laba,
Aš taip pat paskaičiavau kiek, apytiksliai, mėnesiui mums išeina ant katytės priežiūros:) kraiką perkame zverlit žalią, geriausiai mums sukimba iš daug bandytų, nors ir dulka, bet:) 10 kg mums užtenka 2 mėnesiams, kaina būna apie 19 lt, maistą šeriam trainer sterilizuotoms, tai mėnesiui išeina apie 39 lt, nuperkam labai skanių skanukų iš natures meniu su vištiena kaina apie 6,80. Viso mėnesiui gaunasi apie 55 lt:)
Atsakyti