niekuomet nemaniau, kad teks ateiti į kačių augintojų forumą, tačiau... Dukra be galo nori katės, o vaikai kaip tik atnešė į mokyklą sublogusią, bet ramią ir labai simpatišką katytę. Šią naktį ji miegojo pas mus, vyras skyrė dviejų dienų "bandomąjį laikotarpį".
Tik dabar mąstom - ar išgalėsim ją išlaikyti? Kiek kainuoja veterinarų paslaugos Vilniuje? Turbūt pirmiausia reikės ją patikrinti, paskiepyti. O kastravimas kiek kainuoja? Visa būtina "įranga"? Maistas mėnesiui? Narvelis vežiojimui? Gal dar kažkas būtina? Katytei apie dešimt mėnesių, trumpaplaukė. Būčiau labai dėkinga už patarimus.
Ir Guste, 27 Bal 2006 - 12:29, para�ė:
Sveikos,
niekuomet nemaniau, kad teks ateiti į kačių augintojų forumą, tačiau... Dukra be galo nori katės, o vaikai kaip tik atnešė į mokyklą sublogusią, bet ramią ir labai simpatišką katytę. Šią naktį ji miegojo pas mus, vyras skyrė dviejų dienų "bandomąjį laikotarpį".
Tik dabar mąstom - ar išgalėsim ją išlaikyti? Kiek kainuoja veterinarų paslaugos Vilniuje? Turbūt pirmiausia reikės ją patikrinti, paskiepyti. O kastravimas kiek kainuoja? Visa būtina "įranga"? Maistas mėnesiui? Narvelis vežiojimui? Gal dar kažkas būtina? Katytei apie dešimt mėnesių, trumpaplaukė. Būčiau labai dėkinga už patarimus.
Katę išlaikyti nėra brangu. Gal kiek brangiau kainuos "pradinės investicijos": vet.apžiūra (20 Lt, nors gali ir nemokamai apžiūrėti), kastracija (apie 100 Lt); inventorius - na, bus dar apie 100 Lt (nors galima ir pigiau prasisukti, būtinų daiktų nėra daug)
O paskui jau lieka tik "palaikymas": per mėnesį maistui apie 15 Lt, dar kokie 8 Lt kraikui; kas tris mėnesiuis - tabletė nuo kirminų (pora Lt), kas metus - skiepai (40 Lt). Ir kaip ir viskas

Jei viskas pasiseks, teks dalyvauti pas jus dažniau

Kai gyvenau bute, man labai patikdavo kad jo nereikia vedžioti į lauką

Mano dukra be galo myli katiną r neįsivaizduoju gyvenimo be jo

Sitie nuostabus padarai savo murkimu,svelniu kailiuku,siluma,taip pat zaidimais ir "medziojimais" suteikia tiek laimes...

Ir labai dziugu,kad pagalvojate ir apie kates islaikyma

Dar karteli sveikinu

Marzde, 27 Bal 2006 - 20:53, para�ė:
.Nagų draskyklę taip pat nelabai apsimoka pirkti,nes tos virvės nelabai katėm patinka,geriau pačiai padaryti-nesunku. O maistas,kraikas kas mėnesį apie 20 lt.
Iš tiesų, šį daiktą nusipirkom, bet draskyti visai jo nemėgsta. O kaip pasidaryti draskyklę patiems? Aš jau atsisveikinau su savo gražiąja šiaudine skalbinių dėže

Šiaip kol kas katytė mums atsieina nelabai pigiai. Kraikas - 15-18 Lt, ir tai nesu tikra, ar užteks mėnesiui, maistas, rekomenduotas veterinarės - labai nepigus... Gal įgusim, sužinosime gudrybių ir viskas bus tvarkoj. Dabar jau visvien - šeimos narys, norisi, kad viskas jai būtų gerai

Ir Guste, 07 Bir 2006 - 15:48, para�ė:
Iš tiesų, šį daiktą nusipirkom, bet draskyti visai jo nemėgsta. O kaip pasidaryti draskyklę patiems? Aš jau atsisveikinau su savo gražiąja šiaudine skalbinių dėže
![]()

Va čia visa tema apie guolių, draskyklių ir visokių kitokių gėrybių darymą

http://www.supermama...showtopic=64527

Su laiku rasit, kur pigiau, ką labiau apsimoka pirkti

Va ir man keista..turiu katinuka tik pora savaiciu, bet manau, kad be 50lt jo islaikymui kiekvienam men. neprasisuksiu

kraikas-20LT(bet maciau, kad buna tokie tulikai katems, tai gal veliau nupirksiu, nereikes kraiko)+maistas bus daugiau nei 30LT
Papildyta:

o jei ir man isduotum paslapti kur galima gero sausioko biski pigiau nusipirkt, ti buciau labai dekinga

kraikas-20LT(bet maciau, kad buna tokie tulikai katems, tai gal veliau nupirksiu, nereikes kraiko)+maistas bus daugiau nei 30LT
Nu aš perku kraiką už 45 Lt, bet jo man (su 2 katėm) užtenka 3 mėn. Tai mėnesiui 15 Lt. Su viena kate būtų 7.5 LT. + maistas - 7,5 kg (75 Lt) maišo irgi užtenka apie 3 mėn. (mėnesiui 25 Lt). Viso - 40 Lt. Bet dvi katės! Su viena būtų tik 20 Lt...
o jei ir man isduotum paslapti kur galima gero sausioko biski pigiau nusipirkt, ti buciau labai dekinga

Visada pigiau pirkti ne parduotuvėj, o pas platintojus. O jau pas kokius platintojus - tai priklauso nuo pasirinto maisto ir gyvenamosios vietos