[vaikams nuo 6 metu skiepyjama aceliuline vaicina del didesnes salutiniu reakciju rizikos... ne butinai pentavakcina , KDS be kokliuso...
Rituška,
Ką norėjai pasakyti, kad KDS be kokliušo????
nu as nezinau, rusiskai skiepas vadinasi AKDS , taigy vaikai 6 metu skiepyjami ADS vakcina arba ADS-m (dT arba Td) be kokliuso su sumazintu difterijos komponentu
АДС-М (dT или Td) - вакцины для профилактики дифтерии и столбняка у детей старше 6 лет и взрослых, со сниженным содержанием дифтерийного компонента. К таким вакцинам относятся российская АДС-М и французская Имовакс Д.Т.Адюльт.
АДС-М (dT или Td) - вакцины для профилактики дифтерии и столбняка у детей старше 6 лет и взрослых, со сниженным содержанием дифтерийного компонента. К таким вакцинам относятся российская АДС-М и французская Имовакс Д.Т.Адюльт.
QUOTE(Rituska @ 2006 05 04, 13:39)
nu as nezinau, rusiskai skiepas vadinasi AKDS , taigy vaikai 6 metu skiepyjami ADS vakcina arba ADS-m (dT arba Td) be kokliuso su sumazintu difterijos komponentu
Nu jo, pagal patvirtintą skiepų kalendorių 2004 m tai kaip ir be kokliušo, kai aš apie tai mokiausi, tai mane mokė, kad su kokliušu. Nors kiek žinau ir dabar rekomenduojama su kokliušu, nors kadangi šiuo metu kažkiek nuo to esu atšokusi, tai galiu visko ir neatsiminti. tarp kitko kitą savaitę vedu dukrą į polikliniką tvarkytis asmens sveikatos formos prieš mokyklą, tai į ją turi surašyti visus skiepus, tada iki galo išsiaiškinsiu. jei domina, galėsiu informuoti
QUOTE(Saule100 @ 2006 05 04, 21:41)
Nu jo, pagal patvirtintą skiepų kalendorių 2004 m tai kaip ir be kokliušo, kai aš apie tai mokiausi, tai mane mokė, kad su kokliušu. Nors kiek žinau ir dabar rekomenduojama su kokliušu, nors kadangi šiuo metu kažkiek nuo to esu atšokusi, tai galiu visko ir neatsiminti. tarp kitko kitą savaitę vedu dukrą į polikliniką tvarkytis asmens sveikatos formos prieš mokyklą, tai į ją turi surašyti visus skiepus, tada iki galo išsiaiškinsiu. jei domina, galėsiu informuoti
aisku...butu labai idomu
labai domiuosi vakcinoprofilaktika...tik kad lietuviu puslapiuose labai maziau informacijos, skatau rusiskai ir angliskai
Na tiesa aš nepaminėjau kad mano pasiūlytas skiepijimo būdas 6 metų vaikui yra tinkamiausiais jei vaikas yra ar buvo stipriai alergiškas. OPV yra negerai tiek pirmą tiek antrą kartą. Pentavakcina gali būti skiepijami ne tik kūdikaii bet ir 6 metų vaikai, jei jie yra ar buvo alergiški, arba kudikystėje labai sunkiai reagavo į visus skiepus. MMR skiepas pirma atliekamas 15 mėn, o 6 metų būtina MMR revakcinacija. Jei ji neatliekama 6 metų, vaikas turi būti revakcinuojamas 12 metų, kitų atvejų suaugęs jis nebus apsaugotas nuo tymų, kiaulytės ir raudoniukės.
QUOTE(bevardė @ 2006 05 09, 16:12)
skiepų kalendoriuje tikrai pirmos trys vakcinos yra IPV , bet man idomu cia ne dėl to kad galima butu skiepyti pentavakcina? ...
idomu, ar gali išsivystyti povakcininis paralyžius jegu pirma karta buvo IPV o antra OPV...
QUOTE(Rituska @ 2006 05 11, 13:59)
skiepų kalendoriuje tikrai pirmos trys vakcinos yra IPV , bet man idomu cia ne dėl to kad galima butu skiepyti pentavakcina? ...
idomu, ar gali išsivystyti povakcininis paralyžius jegu pirma karta buvo IPV o antra OPV...
Aš manau, kad negali, bent jau praktikoje nuo 1993 metų tai nepasitaikė, nes būtent tada ir pradėtas naudoti mišrus skiepyjimo būdas-1 kartą IPV, po to arba IPV arba OPV. Povakcinis paralyžius yra labai reta komplikacija ir pasitaiko dažniau vaikams su tam tikrais imuniteto defektais. Manau, kad nėra ko baimintis.
Nu aš čia gal ir ne į temą, net lygiai taip pat yra labai reta komplikacija vaikams iki 12 netų sergant gripu ir naudojant visų labai mėgiamą Aspiriną gali išsivystyti Rėjo sindromas, kurio išeitis - mirtis (dažniausiai).
matai as cia perskaičiau, kad kad išventi povakcininio paralyžiaus reikia skiepyti IPV pirmus gyvenimo metus, o tai yra, pirmus 2 kartus...
man tai neesme, nes bet kokiu atveju as skiepyju infarixu, ir dabar kai bus 18 men. irgi skiepysiu infarixu.... cia tik filosofija
man tai neesme, nes bet kokiu atveju as skiepyju infarixu, ir dabar kai bus 18 men. irgi skiepysiu infarixu.... cia tik filosofija
QUOTE(Rituska @ 2006 05 12, 09:48)
matai as cia perskaičiau, kad kad išventi povakcininio paralyžiaus reikia skiepyti IPV pirmus gyvenimo metus, o tai yra, pirmus 2 kartus...
Bet OPV irgi padaryk, kai bus 6 metų revakcinacija, nes tuomet susiformuoja ne tik bendras imunitetas bet ir ląstelinis imunitetas žarnyno sienelėje (vietinis). O poliomielito vienas iš perdavimo būdų yra oralinis, todėl vietinis imunitetas irgi labai svarbus.
Saule100, as kaip tik apie tai virsuj ir rasiau
QUOTE(Rituska @ 2006 05 04, 09:07)
OPV nera gerai prima karta... o siaip OPV sufomuoja paildoma immuniteta kuris formuojasi skrandzio ir zarnyno gleivyneje, IPV tokio imuniteto neduoda...
vaikams nuo 6 metu skiepyjama aceliuline vaicina del didesnes salutiniu reakciju rizikos... ne butinai pentavakcina , KDS be kokliuso...
o išvalytoje vakcinoje naudojami adjuvantai, kad sustiprinti organizmo reakcija i skiepą ir suformuoti stipresni imuniteta, taigy teigciau kad ir valyta ir nevalyta vakcina suformuoja vienoda imuniteta
vaikams nuo 6 metu skiepyjama aceliuline vaicina del didesnes salutiniu reakciju rizikos... ne butinai pentavakcina , KDS be kokliuso...
o išvalytoje vakcinoje naudojami adjuvantai, kad sustiprinti organizmo reakcija i skiepą ir suformuoti stipresni imuniteta, taigy teigciau kad ir valyta ir nevalyta vakcina suformuoja vienoda imuniteta
QUOTE(Rituska @ 2006 05 13, 14:30)
Saule100, as kaip tik apie tai virsuj ir rasiau
Oi Rituška, sorry, nepamačiau matyt tavo žinutės O tave verta pagirti-šaunuolė, tikrai labai domiesi ir daug žinai ir vertingos info mums čia paskleidi Man ji irgi labai praverčia-vistiek po studijų kažką pamiršau
saule100, nuuuu... tik musu visu pastangomis galime rasti visa informacija ir padaryti teisinga spredima ...ane?