Įkraunama...
Įkraunama...

Persileidimai ir nesivystantys nėštumai V

QUOTE(<Orchiduke> @ 2013 01 28, 14:24)
Mamogramos niekas nedaro iki 40 metu

Netvirtink taip , nes daro biggrin.gif
Atsakyti
Maidenana, gavau pirmuosius tyrimo duomenis. DATL (APTT) 35,7. Norma - 30-40. Ar yra prasmes ta aspirina gerti?
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2013 01 29, 12:25)
Maidenana, o tas AFS ir imunologinės problemos gali būti tik nėštumo pradžioje? Vėlyvaus persileidimo negali sukelti?
ne, tikrai ne. Esant AFS skystinamieji leidziami iki 7-8 nestumo menesio, o esant imunologinems.. man atrodo tik pradzioje leidziama, iki antro trimestro gal. kiek teko pastebeti, velyva persileidima salygoja zarazos, panasios i citomegala.

Papildyta:
QUOTE(migle) @ 2013 01 29, 13:40)
Maidenana, gavau pirmuosius tyrimo duomenis. DATL (APTT) 35,7. Norma - 30-40. Ar yra prasmes ta aspirina gerti?

yra. man panasus rodiklis. 35,6. tai as ir aspirina geriu ir clexana leidziuosi. man daktare kai ziurejo, sake, kad jai nepatinka sis rodiklis, bet jeigu jis yra normose - tai, tipo norma, bet skystinsime vistiek. kaip as supratau, yra gerai, jeigu AFs rodikliai yra zemutine norma, kuo arciau jos arba dar zemiau, o viskas kas eina nuo vidurio ir aukstyn jau turetu kelti nerima.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 29, 12:50)
ne, tikrai ne. Esant AFS skystinamieji leidziami iki 7-8 nestumo menesio, o esant imunologinems.. man atrodo tik pradzioje leidziama, iki antro trimestro gal. kiek teko pastebeti, velyva persileidima salygoja zarazos, panasios i citomegala.

sveikos 4u.gif as dar patikslinsiu - esant AFS, skystinamieji leidziami iki pat gimdymo ir dar apie menesi po jo (kitos leidziasi po gimdymo apie dvi savaites). Nes nestumo gale kraujas dar labiau ima tirsteti, todel butina leistis vaistus, kad nesusidarytu trombai ir vaikas gautu deguonies, kitaip sakant, kad nenustotu vystytis ir nezutu.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 28, 20:00)
gali ir siaip gerti. 100 mg per para po didziausiu pietu. Ypac jeigu tau 30+ metu, jeigu seimoje yra buve infarktu/insultu, jeigu sergi kokia nors odos liga (ekzema, zvyneline, dilgeline ir t.t.) ir nesvarbu ar ji remisijoje. Yra Aspirin TromboASS.

Maide> čia visom, kuriom tinka išvardinti dalykai, reikia gerti tą Aspiriną? g.gif Ar pasidaryti prieš pradedant vartoti kokį tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2013 01 29, 13:56)
sveikos  4u.gif as dar patikslinsiu - esant AFS, skystinamieji leidziami iki pat gimdymo ir dar apie menesi po jo (kitos leidziasi po gimdymo apie dvi savaites). Nes nestumo gale kraujas dar labiau ima tirsteti, todel butina leistis vaistus, kad nesusidarytu trombai ir vaikas gautu deguonies, kitaip sakant, kad nenustotu vystytis ir nezutu.
??? ar cia visoms, kas turi AFS, ar tik toms, kurios turi AFS ir normalu nestuma? o kaip nukraujavimo per gimdyma, jeigu jis sudetingas, tikimybe?
bet kaip as suprantu, nestumo gale, jeigu viskas tvarkoje, vaikas gimtu jau. Juk nuo 28 sav gali isgyventi ne pilve..

QUOTE(Jautruolė @ 2013 01 29, 14:17)
Maide> čia visom, kuriom tinka išvardinti dalykai, reikia gerti tą Aspiriną? g.gif Ar pasidaryti prieš pradedant vartoti kokį tyrimą?

ne, tiesiog jeigu turi visus siuos dalykus ir planuoji pastoti. be reikalo nereikia jo gerti.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 29, 13:23)
??? ar cia visoms, kas turi AFS, ar tik toms, kurios turi AFS ir normalu nestuma? o kaip nukraujavimo per gimdyma, jeigu jis sudetingas, tikimybe?
bet kaip as suprantu, nestumo gale, jeigu viskas tvarkoje, vaikas gimtu jau. Juk nuo 28 sav gali isgyventi ne pilve.. 

pries pastojant reikia gerti vien aspirina, o jau pastojus eina schema aspirinas plius leidziami.

tokia schema nestumo metu taikoma visoms, kam nustatytas AFS (kaip minejai, buna uzslepta forma, tai yra mamyciu, kurioms nors ir nenustatytas AFS, rodikliai geri, bet nestumai budavo nesekmingi, tai jos darydavo viska taip pat - geriami iki 36 savaites, leidziami iki gimdymo ir po jo). Del nukraujavimo - idealiausia, kad paskutine injekcija butu padaryta 12 valandu pries gimdyma, bet cia gi toks reikalas, kad nesuplanuosi smile.gif

kiek as konsultavausi del tu leidziamu su gydytojais Klaipedos ligoninej, tai man buvo pasakyta taip, kad tie vaistai tikrai nesuskystins kraujo ant tiek, kad butu kazkokia didesne rizika nukraujuoti gimdymo metu, nes jie realiai apsaugo nuo trombu susidarymo ir ju veikimo laikas ribotas. Aspirinas organizme cirkuliuoja apie dvi savaites, todel ji nutraukti reikia 36 savaite.

o po gimdymo leistis butina, nes tada padideja tikimybe, kad koks nors trombas gali ir iki plauciu ar sirdies nukeliauti... Skamba baisiai tikrai, bet nieko nepadarysi smile.gif

o del vaikucio isgyvenimo - taip, sako, kad nuo 28 savaiciu isgyvena jau nebe tik pilvelyje, bet jeigu susidarys trombas nustojus vaistus leistis 7-8 menesi, tai gali buti per velu ji is viso isgelbeti.
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2013 01 29, 14:39)
pries pastojant reikia gerti vien aspirina, o jau pastojus eina schema aspirinas plius leidziami.

vat del sito man neaisku. paimti mano pvz: mano nestumai, t.y. dauguma ju, baigiasi 4-5 savaite, t.y. tik pamacius II, cia pat su jais atsisveikinu. As geriu aspirina, bet nepadeda. Dabar as po IUI, ir siandien 4 dpi bei 16 c.d. ir nuo siandien as leisiuos clexana. praeita cikla as clexana turejau leistis nuo galimos implantacijos dienos, t.y. nuo 8 dpi. pagal mane - jau pastojus leistis skystinancius saukstai po pietu. T.y. as neistempiu net penkias savaites. mano AFS rodikliai normalus, tik LA1 apie 35,6-36,0 kazkur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 29 sausio 2013 - 13:52
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 29, 13:47)
vat del sito man neaisku. paimti mano pvz: mano nestumai, t.y. dauguma ju, baigiasi 4-5 savaite, t.y. tik pamacius II, cia pat su jais atsisveikinu. As geriu aspirina, bet nepadeda. Dabar as po IUI, ir siandien 4 dpi bei 16 c.d. ir nuo siandien as leisiuos clexana. praeita cikla as clexana turejau leistis nuo galimos implantacijos dienos, t.y. nuo 8 dpi. pagal mane - jau pastojus leistis skystinancius saukstai po pietu. mano AFS rodikliai normalus, tik LA1 apie 35,6-36,0 kazkur.

g.gif gal tavo atveju taip ir reikia daryti, kad leistis is karto... Matyt, bus kokia uzslepta forma tada. Musu daktares, beje, tos pacios, tai manau, kad tikrai zino, ka daro. Jauciu, pradzia tau kombinuoja panasia kaip prie IVF, nes kiek girdejau, tai ten irgi is karto skiria skystinancius. Labai linkiu, kad sis kartas butu sekmingas!
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 29, 13:23)
ne, tiesiog jeigu turi visus siuos dalykus ir planuoji pastoti. be reikalo nereikia jo gerti.

Vadinasi, reiks pagalvoti ir man apie jo vartojimą g.gif o ką tiksliai reik išsitirti? Tuoj pažiūrėsiu 1 psl., gal bus info.
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2013 01 29, 14:53)
g.gif gal tavo atveju taip ir reikia daryti, kad leistis is karto... Matyt, bus kokia uzslepta forma tada. Musu daktares, beje, tos pacios, tai manau, kad tikrai zino, ka daro. Jauciu, pradzia tau kombinuoja panasia kaip prie IVF, nes kiek girdejau, tai ten irgi is karto skiria skystinancius. Labai linkiu, kad sis kartas butu sekmingas!

Taip, dabartinis mano protokolas kaip mini-IVF, stimuliacijos prasme. tai manau ir prieziuros prasme irgi mini-IVF. butu logiska. As tiesiog paklausiau, nes jeigu butu kitaip, tai gal tada ne kraujuje butu manop problemos, o kokios nors imunines, kur be kokiu nors antikuniu suleidimo neapseiciau ir t.t.

Aciu uz palinkejimus. Bet MV pasisiukslino, 12 mln tesugebejo uzsiveisti. mazokoka. tai vilties duoda tik tai, kad reikia tik 1 normalaus spermatozoido. kas tikrai mazai tiketina.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Jautruolė @ 2013 01 29, 15:01)
Vadinasi, reiks pagalvoti ir man apie jo vartojimą g.gif o ką tiksliai reik išsitirti? Tuoj pažiūrėsiu 1 psl., gal bus info.

Nieko tu neissitirsi, zinok. jeigu galetumeme kazka issitirti pries nestuma, kad isvengti persileidimo arba nesivystancio, jau tokiu liudnu temu nebebutu. aspirinas yra tik apsaugos nuo imanomo nesivystancio priemone (ne nuo persileidimo, o nuo nesivystancio). O leidziamieji jau prevencine, gydomoji priemone, jeigu turi nesivystanciu anamnezeje.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 01 29, 14:03)
Taip, dabartinis mano protokolas kaip mini-IVF, stimuliacijos prasme. tai manau ir prieziuros prasme irgi mini-IVF. butu logiska. As tiesiog paklausiau, nes jeigu butu kitaip, tai gal tada ne kraujuje butu manop problemos, o kokios nors imunines, kur be kokiu nors antikuniu suleidimo neapseiciau ir t.t.

Aciu uz palinkejimus. Bet MV pasisiukslino, 12 mln tesugebejo uzsiveisti. mazokoka. tai vilties duoda tik tai, kad reikia tik 1 normalaus spermatozoido. kas tikrai mazai tiketina.. unsure.gif

del imuniniu tai as nelabai ka zinau blush2.gif Ir del spermiuku irgi smile.gif viena karta darem vyrui spermograma, buvo parasyta, kad normozoospermija, tai labai nebesigilinau, visa demesi i save koncentravau blush2.gif Nes visus tris kartus pastojom be daktaru pagalbos, tik du baigesi nesekmingai, ir pastojus 3 karta jau lekiau pas S, nes progesteronas per zemas buvo, ir plius jau turejau Afs atsakymus... Bet kieciausia, kad pati issiaiskinau, kas negerai doh.gif Nes buvau pradejus lankytis VK, taciau nesusisnekejom su daktare - as jai turedavau sakyti, kokiu tyrimu man reikia biggrin.gif tai po 2 ar 3 apsilankymu moviau is ten, o kai po gero uzbaliavojimo ir visisko relaxo nuo visu minciu suzinojau kad laukiuos, nulekiau pas S, kad duotu crinone smile.gif

na, nosiuka aukstyn tik - kaip ir sakai, uztenka kartais ir vieno spermiuko! smile.gif Sekmes visoms mergytems!
Atsakyti