Tikiuosi, dar viena patirtis pravers.
Dažnai kepu biskvitus. Visą laiką stengdavausi laikytis nurodymų kepti 180 t., tačiau apdegdavo dugnas, užsidėdavo plutelė, neleidžianti kaip reikiant iškilti.
...gavosi, kaip anekdote - neišeina, perskaityk instrukciją pagaliau.
Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm).
Gal,ir,ne,čia parašysiu,bet,gal kuri galite parašyti suflė receptuką.
Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau.
Tikiuosiu,atsiras žinovių.
Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau.
Tikiuosiu,atsiras žinovių.
QUOTE(regna @ 2008 12 11, 23:29)
Gal,ir,ne,čia parašysiu,bet,gal kuri galite parašyti suflė receptuką.
Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau.
Tikiuosiu,atsiras žinovių.
Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau.
Tikiuosiu,atsiras žinovių.
Kepam kiekvieną šeštadienį pusryčiams, tad tikrai išbandyta, labai skanu Svarbiausia laikytis tiksliai proporcijų:
4 porcijos:
SUFLĖ SU SŪRIU
4 kiausiniai, 75 g sviesto, 500 ml pieno, 100 tarkuoto fermentinio surio, 1 sausktelsi druskos, ziupsnelis muskato riesuto arba juodu pipiru
1.Paruošti bešamelio padažą: puode išlydyti sviestą, suberti miltus ir kepti iki gausime šviesiai gelsvos spalvos purią masę.Maišyti mediniu šaukštu. SUpilti šaltą pieną, gerai išmaišyti, pagal skonį dėti druskos, pipirų. Maišyti ant silpnos ugnies kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies.
2.Padažą nuolat maišant sudįti trynius, po to - sutarkuotą sūrį.
3.Baltymus išplakti iki labai standžių putų.
4.Išplaktus baltymus sudėti į padažą, atsargiai išmaišyti.Turi gautis puri tešla.Gautą masę sudėti į riebalais išteptą aukštą formą (aš kepu mažose vienso porcijso suflė induose).Pripildyti ne daugiau 2/3 formos, nes suflė kai keps labai iškils.
5.Kepti 25-30 min. vidutinio karštumo orkaitėje (aš vizualiai žiūriu, o ne pagal laikrodį. Turi šiek tiek apskrust ir labai išsipūst.) Išėmus iš orkaitės tuoj pat paduoti į stalą, nes kitaip viskas sukris staigiai.
Jei kas bus neaišku - klausk, nes šioje srityje tikrai esu specas Galima daryti ir be sūrio. Jei noridviejų porcijų, visko imi analogiškai dvigubai mažiau Skanaus
QUOTE(wild @ 2008 11 27, 17:15)
Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm).
dėkui už info, nes mano Gorenje instukcijoj to nėra.
"Orkaitės centre.. " Tai čia turite omeny, nuo apačios trečiuose grioveliuose\?
QUOTE(wild @ 2008 11 27, 16:15)
Tikiuosi, dar viena patirtis pravers.
Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm).
Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm).
Aciu jums labai . As jau buvau save nurasiusi i netikusiu vireju, kepeju gretas Kiek kepdavau orkaiteje, visada budavo kazkokia avarija (tai nedakepa vidus, o isore sudega, tai kepa per ilgai). Nors laikydavausi nurodymu kaip parasyta recepte.
Einu ieskot orkaites instrukcijos . O tada tiesiai i virtuve kekso kepti .
Keksai man geriausiai gaunasi apie 200C, apie 30-40 min formoj su skyle vidury.
Tiesa jeigu viršus dega ir trūksta kokių 5-10 min iki iškepimo, neblogai būna uždengti viršų folga arba kepimo popieriumi, tada viršus taip nebesvyla.
Tiesa jeigu viršus dega ir trūksta kokių 5-10 min iki iškepimo, neblogai būna uždengti viršų folga arba kepimo popieriumi, tada viršus taip nebesvyla.
Llauritta,as i sia tema retai uzklystu,bet siandiena klaidzioju.
Nuosirdziai,dekoju,uz sufle su suriu
Nuosirdziai,dekoju,uz sufle su suriu
Super temyte - gerai, kad uzmaciau
Aciu
Aciu
QUOTE(Pigalica @ 2006 04 27, 10:02)
Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers.
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Na gal ir gera si lentele, bet kiek zinau temperatura dar priklauso ir nuo gaminio dydzio
noriu daryt krema varske su grietinele, tai daugiauten nieko nebereikia det? tik isplakt grietinele ir sumaisyt su verske? koks kiekis turi buti varskes? nelabai gaudausi, gal kas atsakysit busiu dekinga