Aš šiandien bandžiau elektrinėje orkaitėje kepti Mariaus pyragą, iš pradžių ant 180, bet pamačiau, kad nieko gero. Didinau t-rą iki 200 ir puikiai iškepė.
sluoksniuotos tešlos, biskvitus ar šiaip visokius apkepus kepu 200-220 laipsnių temperatūroj. Su mieline tešla jau atsargiau reikia, nes jei per didelis karštis, tai per greit iškyla ir tešla plyšta - pradžioj temp būna 200, paskui numažinu iki 180 laipsnių. Na ir žinoma morenginiai kepiniai apie 120-100 laipsnių. Bet šiaip elgiuosi pagal situaciją, visą laiką stebiu kaip tas pyragas kyla, kepa, ruduoja ir pagal tai didinu arba mažinu karštį.
Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers.
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti