Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers.
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Aš tokioj aukštoj temperatūroj niekad nekepu . Man geriausiai viskas iškepa 180 tepm.
QUOTE(Rimse @ 2006 04 27, 14:44)
Aš tokioj aukštoj temperatūroj niekad nekepu . Man geriausiai viskas iškepa 180 tepm.
Aš irgi dažniausiai kepu 180 laipsnių temperatūroje ir viskas kuo puikiausiai iškepa
Manau, kad kiekviena virykle skiriasi ir taikyti vienodas kepimo temperaturas nelabai gaunasi. As pries pradedama daryti kokia nors tesla, is karto ijungiu orkaite visu galingumu, o pries ikisant ten pyraga - sumazinu karsti iki minimumo. Tuomet visada puikiai iskepa, nes karscio jau uztenka, o del sumazintos ugnies pyragai nesudega. Ar iskepes pyragas as patikrinu mediniu pagaliuku- jei ibedus ant pagaliuko nebeprilimpa teslos, vadinasi pyragas iskepes
QUOTE(valiute @ 2006 04 27, 11:02)
Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers.
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Niekur nerandu sviestinių sausainių kepimo režimo. Dar klausimas, nusipirkau naują orkaitę su ventiliatoriumi, ten yra instrukcija, kuri rodo, kad kai kuriems kepiniams reikia įkaitinti orkaitę, o kai kuriems ne (čia gaminant su karštu oru). Kažkaip keista dėti sausainius į šaltą orkaitę. Padėkit mergaitės, nes dabar turėsiu dažnai kepti( juk tokį dalyką vyras įtaisė), o menka iš manęs kepėja
QUOTE(Žemaika @ 2006 06 03, 21:03)
Niekur nerandu sviestinių sausainių kepimo režimo. Dar klausimas, nusipirkau naują orkaitę su ventiliatoriumi, ten yra instrukcija, kuri rodo, kad kai kuriems kepiniams reikia įkaitinti orkaitę, o kai kuriems ne (čia gaminant su karštu oru). Kažkaip keista dėti sausainius į šaltą orkaitę. Padėkit mergaitės, nes dabar turėsiu dažnai kepti( juk tokį dalyką vyras įtaisė), o menka iš manęs kepėja
Daryk apie 170laipsniu, neapsiriksi, jei megsti apskrudusius, tai daryk +10-20 laipsniu
Elektrinėje aš kepu 170 dažniausiai, o dujinėj net nežinau - pas mane temperatūros nerodo. Vieną kartą kepiau pagal nuorodą recepte ant 200, tai viršus mažumėlę padegė.
Turiu elektrine AEG orkaite, prie jos prideta knygele su daugybe variantu ka ir pagal kokia programa kepti, taip, kad neisradineju "dviracio" ir darau kaip parasyta.... kiekviena vyrykle specifine, todel turetu buti instrukcijoje nurodyta ka ir kai reikia kepti...
Aš kepu iš akies, turiu elektrinį pečiuką, bet nelabai pasitikiu parašymais, kai vaizdelis gražus tai skaitau kad jau iškepęs.
As irgi nelabai ziuredavau kaip ir ka kepti - bet pasimokiau su Plykytais sausainiais. Mano dar mociutes firminis saldesis budavo Eklerai - plykyti sausainiai su virtu kremu.. niam niam.. Tai as vis nenutaikydavau, kad man jie graziai iskiltu. Neseniai sove i galva mintis, kad gal temperaturoje ne tokioj kepu (180) - akurat.. knygose raso, kad plikyta tesla reikia kepti 200-225 laispniu karstyje. Ir ka manot - sekanti porcija ishkilo beve dvigubai ir gal net dar daugiau.. gaila tik, kad tai buvo paskutine, o ne antroji bleka