Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 08:43)
Per kiek laiko suveikė pradėtas duoti Flexotide? PO kiek duodi kiek kartų dienoje? Jei vaikas gerai jaučiasi ir nėra jokių astmos simptomų tiesiog pradėk mažinti dozę ir palengva nutrauk. Jei priepoliai grįžtų tada reiktų Flexotide vartoti du- tris men po to mazinant dozę palengva išeit, negalima nutraukti hormoninio preparato staigiai.

Mūsų istorija tokia - gal pries 1,5 metu viskas prasidejo. Pernai rudeni pradejo gerti singulair ir priepuoliai tapo lengviau valdomi ir zymiai lengvesni. Pagerus apie 2 menesius, pabandziau nutraukti, tai vel pasikartojo , tada gerem toliau ir taip sulaukem pavasario, tada nutraukiau. Vasara viskas buvo kaip ir neblogai, tik vasaros viduryje pradejo viena - du kart i savaite naktim kosulio priepuoliai uzeiti. Su ventolini numalsindavau. rugsejo pradzioje isvykom i Turkija, ten taip suaktyvejo astma, kad vaikas svokste kaip reikiant. Kai grizom, paskyre mums flixodita, ventolina kol bus sunkus kvepavimas ir singulair.
Dabar man jis atrodo sveikas(tfutfutfu). Kvepuoja flixotido 2*2 (po 50mg) dienoje.
Kai pradejo ji kvepuoti, tai po keliu dienu ir pagerejo viskas.

Kaip suprantu, svarbiausia, kad nutraukus visus vaistus, neatsinaujintu liga?
Nes man labai sunku suvokti viena dalyka, (sutinku, kad cia mano neissimokslinimas, bet..) - negi vaikui geriau kelis menesius kvepuoti hormonus, negu astmos paumejimas po keliu menesiu. Kaip cia yra? Visiskai esu pasimetus. Visi vaistus israsineja i kaire ir i desne, o as tarsi vis bandau atsilaikyti ir jau nebesuvokiu ar teisingai elgiuosi doh.gif verysad.gif

Noreciau , kad paliktu tik su singulair, bet ir su juo kazkaip idomiai. Pagere apie 1,5 savaites, tada singulair mums baigesi, uzsakiau nauja dezute, kuria turejo atvezti po keliu dienu. tai daviau monkastos tablete ta diena vietoje singulair. Vaikas visa nakti praverke, kad skauda galva, kad nori gerti ir pan. Kita diena vel daviau monkastos, tai kas 20 min nakti sauke gerti, apkloti ir t.t. Tada dvi dienas jos nedaviau ir vaikas sianakt ismiegojo visai nepabudes.
Gal cia sutapimas, bet siandien kai nusipirkau singulair, jau bijau ir beduoti.
Eisim ryt vel pas gydytoja klausti ka mums toliau daryti. bet labai sunku, kai pati nebesuprantu kas cia darosi.

Aciu visoms, kurios parasys savo nuomone 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 24 rugsėjo 2012 - 17:19
QUOTE(kristinuv @ 2012 09 24, 18:09)
Mūsų istorija tokia - gal pries 1,5 metu viskas prasidejo. Pernai rudeni pradejo gerti singulair ir priepuoliai tapo lengviau valdomi ir zymiai lengvesni. Pagerus apie 2 menesius, pabandziau nutraukti, tai vel pasikartojo , tada gerem toliau ir taip sulaukem pavasario, tada nutraukiau. Vasara viskas buvo kaip ir neblogai, tik vasaros viduryje pradejo viena - du kart i savaite naktim kosulio priepuoliai uzeiti. Su ventolini numalsindavau. rugsejo pradzioje isvykom i Turkija, ten taip suaktyvejo astma, kad vaikas svokste kaip reikiant. Kai grizom, paskyre mums flixodita, ventolina kol bus sunkus kvepavimas ir singulair.
Dabar man jis atrodo sveikas(tfutfutfu). Kvepuoja flixotido 2*2 (po 50mg) dienoje.
Kai pradejo ji kvepuoti, tai po keliu dienu ir pagerejo viskas.

Kaip suprantu, svarbiausia, kad nutraukus visus vaistus, neatsinaujintu liga?
Nes man labai sunku suvokti viena dalyka, (sutinku, kad cia mano neissimokslinimas, bet..)  - negi vaikui geriau kelis menesius kvepuoti hormonus, negu astmos paumejimas po keliu menesiu. Kaip cia yra? Visiskai esu pasimetus. Visi vaistus israsineja i kaire ir i desne, o as tarsi vis bandau atsilaikyti ir jau nebesuvokiu ar teisingai elgiuosi doh.gif  verysad.gif

Noreciau , kad paliktu tik su singulair, bet ir su juo kazkaip idomiai. Pagere apie 1,5 savaites, tada singulair mums baigesi, uzsakiau nauja dezute, kuria turejo atvezti po keliu dienu. tai daviau monkastos tablete ta diena vietoje singulair. Vaikas visa nakti praverke, kad skauda galva, kad nori gerti ir pan. Kita diena vel daviau monkastos, tai kas 20 min nakti sauke gerti, apkloti ir t.t. Tada dvi dienas jos nedaviau ir vaikas sianakt ismiegojo visai nepabudes.
Gal cia sutapimas, bet siandien kai nusipirkau singulair, jau bijau ir beduoti.
Eisim ryt vel pas gydytoja klausti ka mums toliau daryti. bet labai sunku, kai pati nebesuprantu kas cia darosi.

Aciu visoms, kurios parasys savo nuomone 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Mums monkasta taip pat netiko,o nuo singularo viskas kas gerai, man ir vaistineje sake, kad nemazai kas skundziasi salutiniais nuo monkastos.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2012 09 23, 20:42)
Tai kiek laiko Jūsų manymu yra teisinga kvepuoti Flixotida, jei jau pradejom? Nes vaikas jauciasi kaip ir neblogai (tfutfutfu), atrodo, kad sveiką vaiką pompuoju hormonais. doh.gif
Ačiū 4u.gif

Man irgi taip atrode, kol paumejimai isvare is proto ir puse metu net neuzsimerkus purksdavau hormona. Ju dozes yra saugios ir tai daug daug daug geresnis blogis nei paumejimai.

QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 16:03)
Bet jei leidžiamas Dexametazonas tai kam kvėpuoti Flexotide? Ar vienas hormonas kompensuoja kita? Iš Dexametazono išeiti reikia palengva, o čia kaip suprantu išeinama staigiai ale pereinant ant Flutikazono. Šiaip rašoma, kad
"Praėjus sutrikimams, dėl kurių vartojote šį vaistą(Dexametazoną), jo vartojimo nutraukti negalima. Per anksti nutraukus gydymą, liga gali pasunkėti. Per grei­tai mažinant dozę arba per anksti nutraukus šio vaisto vartojimą, gali pasireikšti karš­čia­vi­mas, padidėti nosies sekrecija, parausti junginė, atsirasti galvos skaus­mas, galvos svaigimas, mie­­guis­­tumas ar irzlumas, raumenų ir sąnarių skausmas, vėmimas, svorio mažėjimas, silp­nu­mas, dažnai net traukuliai." Suprantu kad dozė trumpalaikė ir išėjimas gal nėra labai ilgas iš jos, bet kam skiriamas iš karto kitas hormonas- flutikazonas- neįsivaizudoju.

bevarde, ne visai taip. Dexas skiriamas priepuoliui nutraukti ir viskas. Juo BA niekas negydo todel jokio palengva iseidinejimo nebuna. Nesuvokiu tik kam ta dexa skyre reguliariai??? Paprastai BA atveju duodamas prednizolonas - ir jo doze sumazinama palaipsniui. Dexas ir Fleksotide nesusije. Kiek zinau tai skirtingu hormoniniu grupiu vaistai - vienas gydo ilgalaikiai, kitas extra atvejais gelbeja. Esant sunkiam BA paumejimui normalu gerti steroida (cia kaip suprantu vietoje prednizolona tik skyre dexa) ir purksti flexotida.
Atsakyti
Vuke ir man pasirodė keista kad dexa skyrė reguliariai, suprantu jo naudojimą staigiam priepuolio numalšinimui bet ne reguliariam vartojimui.

Kristinuv, jei Flexotide jums nuėmė priepolius po kelių dienų ir dabar vaikas gerai jaučiasi tai ir naudokite šį vaistą kol liepia gydytojas. Aš saviškiui kaip pradėjau duoti Flexotide jam du metus nebuvo nei vienos obstrukcijos, kosuliai buvo, bet obstrukcijos ne. Bey paskutinius metus ji vartojom beveik be pertraukos, nes vos sugalvojus sumažint palengva dozę po dviejų sav lysdavo kosuliai baisiniai. Šiaip ne taip pavyko mėnesį išbūti be hormono ir tada jau obstrukcija, nors ir beveik vaikas nekosėjo bet plaučiai švilpė net plika ausim buvo girdėt.Laimei iš šios obstrukcijos išsisukom tik su homeopatija ir ventolinu. Nemetu lauk dar Flexotide ir prednizolono jie visada po ranka, bet duos Dievas stebuklą ir maniškiui padės homeopatinis gydymas.
Atsakyti
aciu, Jums visoms, uz palaikyma.
Siandien ryte vaikas pradejo sausai koseti. galima is proto issikraustyti. Juk ir flixotida kvepuoja ir singulair duodu. kas cia per kosulys islindo - nesuprantu. O juk ir dvi savaites dar nepraejo nuo paskutinio paumejimo.
tarsi jokiu vaistu nenaudociau. bandysiu vel pas gydytoja siandien prisiprasyti.
dar karta nuosirdziai dekoju ir vel prasysiu Jusu pagalbos, kai susipainiosiu savo mintyse.

Bet mintis, kad menesiu menesius kvepuoti flixotida vis tiek labai baisi ax.gif
sekmes mums visoms 4u.gif

siandien uzsirasiau ir pas homeopate. bet tik kita savaite pateksiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 25 rugsėjo 2012 - 11:41
Flexotide neapsaugo nuo kosulio sukelto dėl gerklės uždegimo wink.gif Esu pati ne kartą su tuo susidūrus, nes prednizoloną sudaviau, kuris nepadėjo, paaiškėjo kad ten tik gerklytė kurią išsigydėm Juniorangin pastilėm.
Atsakyti
labas vakaras, mano dukrytei ir itaria BA verysad.gif . viskas prasidejo pries metus,kai mergaitei buvo 8men.tada pirma karta persalo. rasidejo sloga,kosulys ir dusulys. priemime liepe duot prednizolona ir ventolina.po menesio vel tas pats-prednizolonas,ventolinas. prednizolono gavo jau 4 kartus. praeita savaite buvo 8 toks priepolis.teko pora dieneliu praleist ligoninej. vakar buvom pas pulmonologe,paeme paseli is nosies,krauja is venos, nustatines IgE.paskyre montelukasta.po savaites atsakymai. giminej nei alergiju nei astmu nieks neturi. gydytoja sako,kad maniskei astmos priepoli isprovokuoja persalimas...
pamirsau gydytojos paklaust,kodel montelukasta reikia gert vakare pries miega?
Atsakyti
Mani6kio plaučiukai vėl karkia ir švilpia, bet kosulys labai nežymus, šlapias. Įdomu kaip šį kartą pavyks išgyti vien su Ventolinu ir homeopatija. bet kadangi nieko neatitaikau iš homeopatijos karkalų skystinimui tai duodu ir Fluditec sirupo.
Papildyta:
Nepamenu tiksliai kodėl montelukastą reikia vartoti prieš miegą, bet regis gydytojas minėjo, jog šis vaistas kiek slopina, beto miegant geriau įsisavinamas.
Atsakyti
QUOTE(deimantine+ @ 2012 09 25, 23:10)

pamirsau gydytojos paklaust,kodel montelukasta reikia gert vakare pries miega?
kaip mums aiškino, nakčiai duodama tam, nes dusulio ir/ar kosulio priepuoliai padažnėja ypač naktį ir paryčiais, Bet būna kad ir po dvi tabl.-ryte/vakare reikia gert
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 26, 09:41)
kaip mums aiškino, nakčiai duodama tam, nes dusulio ir/ar kosulio priepuoliai  padažnėja ypač naktį ir paryčiais, Bet būna kad ir po dvi tabl.-ryte/vakare reikia gert

na maniskei tai tie priepuoliai uzeina tik kai persalus buna,taip ju nera...
Atsakyti
Maniškiui irgi tik peršalus ar pasigavus koki virusą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 26 rugsėjo 2012 - 13:31
QUOTE(bevardė @ 2012 09 25, 12:46)
Flexotide neapsaugo nuo kosulio sukelto dėl gerklės uždegimo wink.gif Esu pati ne kartą su tuo susidūrus, nes prednizoloną sudaviau, kuris nepadėjo, paaiškėjo kad ten tik gerklytė kurią išsigydėm Juniorangin pastilėm.

Siandien kaip tik mums tai ir pasitvirtino, nes kosulys butent nuo gerkles, kuri paraudusi. kazkoks virusas prilipo. Dabar meldziuosi, kad plauciai atlaikytu doh.gif ir virusas praeitu be didesniu bedu.
Atsakyti