Alergija patvirtino ir IgE (nepamenu skaičiaus), kraujo tyrimas 36 alergenų, bei iš nosies imtas tepinėlis. Plius vaikas nuo 1 mėn turėjo atopinį ir seborėjinį dermatitą. Alergiškumą paveldėjo iš manęs.
Tyliai džiaugiuosi, bet paskutinį plaučių švilpimą ir karkalus įveikėm homeopatijos ir Ventolino pagalba. Duok Dieve ir kitus kartus išvengti hormonų.
QUOTE(bevardė @ 2012 09 21, 12:17)
Alergija patvirtino ir IgE (nepamenu skaičiaus), kraujo tyrimas 36 alergenų, bei iš nosies imtas tepinėlis. Plius vaikas nuo 1 mėn turėjo atopinį ir seborėjinį dermatitą. Alergiškumą paveldėjo iš manęs.
Tyliai džiaugiuosi, bet paskutinį plaučių švilpimą ir karkalus įveikėm homeopatijos ir Ventolino pagalba. Duok Dieve ir kitus kartus išvengti hormonų.
Linkiu kad iveiktumete. Mes ši antradienį operuojam adenoidus, ir labai tikiuosi kad jie del visko kalti. Niekaip netikiu kad mums BA, juo labiau kad visu daktaru nuomones skiriasi, o ir pikta kad lengva ranka kazka paeme ir parase BA nepadare kitu tyrimu. Dabar pati bandau viska kapstyt ir ieskoti kas blogai, kokius dar tyrimus galim pasidaryt kad atmestumem ar patvirtintumem kitas ligas
Sveikos mamytes, norejau pasiteirauti kada su BA vaikuciui yra skiriamas neigalumas?
QUOTE(Vuke @ 2012 09 18, 17:58)
Tikrai nera vienas geriau nei kitas, del trumpo periodo (priklauso kaip apibresime trumpa, nes ventolino geriau nevartoti jei nereikia) taip turbut geriau ventolinas jei jo pakanka, bet mums jo nereikejo. Seretide vartoti tris paras mums yra pasiuliusi pulmonologe, kai nenorejo atnaujinti fleksotido vartojimo.
Labas, Mamos, patarkite, prasau.
Jau savaite kvepuojam flexotida. Daviau pirma karta per visa sirgimo laikotarpi, nes labai jau buvo priepuolis baisus uzpuoles po vasaros.
Anksciau issiversdavau su Ventolinu, bet si karta kazkaip pasidaviau gydytojos nuomonei.
Tai kiek laiko Jūsų manymu yra teisinga kvepuoti Flixotida, jei jau pradejom? Nes vaikas jauciasi kaip ir neblogai (tfutfutfu), atrodo, kad sveiką vaiką pompuoju hormonais.
Ačiū
Per kiek laiko suveikė pradėtas duoti Flexotide? PO kiek duodi kiek kartų dienoje? Jei vaikas gerai jaučiasi ir nėra jokių astmos simptomų tiesiog pradėk mažinti dozę ir palengva nutrauk. Jei priepoliai grįžtų tada reiktų Flexotide vartoti du- tris men po to mazinant dozę palengva išeit, negalima nutraukti hormoninio preparato staigiai.
QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 07:43)
Per kiek laiko suveikė pradėtas duoti Flexotide? PO kiek duodi kiek kartų dienoje? Jei vaikas gerai jaučiasi ir nėra jokių astmos simptomų tiesiog pradėk mažinti dozę ir palengva nutrauk. Jei priepoliai grįžtų tada reiktų Flexotide vartoti du- tris men po to mazinant dozę palengva išeit, negalima nutraukti hormoninio preparato staigiai.
Dėl Flexotide, mums buvo priepolis, tada ta priepoli numalsino ventolinu ir dexametazonu ir jau kai viskas ok daktare liepe kvepuoti ji 2 katus per diena (2 menesius ) ir vakare kramtyti montelukasta. Vat mane irgi kankina tai kad sveikam vaikui duodu tokius vaistus. Dabar pradejom tai tesim tuod du menesius
šiandien konsultacija pries adenoidu šalinimą.
QUOTE(Aurora25 @ 2012 09 24, 08:14)
priepoli numalsino ventolinu ir dexametazonu
Dexametazonas kokia forma buvo vartotas? Koks tai vaistas? Kiek žinau jis labai pavojingas antinksčiam, prednizolonas šiuo atveju žymiai lengviau toleruojamas. Šiaip numušus priepolį ir jei jis čia buvo vienas per visus metus, nematau reikalo vaikui purkšt flutikazoną, bet aš ne gydytoja, todėl nieko rekomenduot negaliu. Pati tiesiog palengva išeidinėčiau iš to vaisto. Kokią doze flexotido skyre?
QUOTE(kristinuv @ 2012 09 23, 21:42)
Tai kiek laiko Jūsų manymu yra teisinga kvepuoti Flixotida, jei jau pradejom? Nes vaikas jauciasi kaip ir neblogai (tfutfutfu), atrodo, kad sveiką vaiką pompuoju hormonais.
maniškė kvepuoja jau trys mėnesiu (1 įpuškimas vieną kartą per diena, prieš tai du mėn buvo 1*2) ir dar iki lapkričio galo kvepuosime plius montelukasta dviem mėn gavom.
kažkaip pulmonologė taip nuteikė ir pasakė, kad tai mažiausia blogybė kuri gali būti vaikui, nei tai kas gali atsitikti jai nekvepuos
(pirmas stiprus priepuolis buvo kova, paskui liepos mėn, tarp jų nieko nekvepavo nuo liepos kvepuoja. priepuoliai , kai prireikia ir dexo ir deguonies atstatimo )
QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 11:07)
Dexametazonas kokia forma buvo vartotas? Koks tai vaistas? Kiek žinau jis labai pavojingas antinksčiam, prednizolonas šiuo atveju žymiai lengviau toleruojamas. Šiaip numušus priepolį ir jei jis čia buvo vienas per visus metus, nematau reikalo vaikui purkšt flutikazoną, bet aš ne gydytoja, todėl nieko rekomenduot negaliu. Pati tiesiog palengva išeidinėčiau iš to vaisto. Kokią doze flexotido skyre?
ir apie tai nelabai žinojau (gerai, kad čia atkeliavau )
bet per gydymo procesa mergaitė mano gaudavo gal 8 dexo dozes į užpakaliuką.
dėl vaistų, tai gal todėl , kad mūsų liga nauja bijau pati eksperimentuoti ir kolkas aklai laikausi gyd pulmonologes rekomendacijų
QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 10:07)
dažniausia greitoji ar ligoninėj ji leidžia po priepuolio, reikia dar dvi sav. purkštis ir jei viskas gerai, gyd. mažina iki 1k. per d., ir dar po 2sav.-mėn. galima visiškai nutraukt. Bet, dabar, kai tokie orai, nevienas pulmonologas nerizikuos mažint ir patys atkalbinėja tėvus
Bet jei leidžiamas Dexametazonas tai kam kvėpuoti Flexotide? Ar vienas hormonas kompensuoja kita? Iš Dexametazono išeiti reikia palengva, o čia kaip suprantu išeinama staigiai ale pereinant ant Flutikazono. Šiaip rašoma, kad
"Praėjus sutrikimams, dėl kurių vartojote šį vaistą(Dexametazoną), jo vartojimo nutraukti negalima. Per anksti nutraukus gydymą, liga gali pasunkėti. Per greitai mažinant dozę arba per anksti nutraukus šio vaisto vartojimą, gali pasireikšti karščiavimas, padidėti nosies sekrecija, parausti junginė, atsirasti galvos skausmas, galvos svaigimas, mieguistumas ar irzlumas, raumenų ir sąnarių skausmas, vėmimas, svorio mažėjimas, silpnumas, dažnai net traukuliai." Suprantu kad dozė trumpalaikė ir išėjimas gal nėra labai ilgas iš jos, bet kam skiriamas iš karto kitas hormonas- flutikazonas- neįsivaizudoju.
"Praėjus sutrikimams, dėl kurių vartojote šį vaistą(Dexametazoną), jo vartojimo nutraukti negalima. Per anksti nutraukus gydymą, liga gali pasunkėti. Per greitai mažinant dozę arba per anksti nutraukus šio vaisto vartojimą, gali pasireikšti karščiavimas, padidėti nosies sekrecija, parausti junginė, atsirasti galvos skausmas, galvos svaigimas, mieguistumas ar irzlumas, raumenų ir sąnarių skausmas, vėmimas, svorio mažėjimas, silpnumas, dažnai net traukuliai." Suprantu kad dozė trumpalaikė ir išėjimas gal nėra labai ilgas iš jos, bet kam skiriamas iš karto kitas hormonas- flutikazonas- neįsivaizudoju.
QUOTE(bevardė @ 2012 09 24, 17:03)
Suprantu kad dozė trumpalaikė ir išėjimas gal nėra labai ilgas iš jos, bet kam skiriamas iš karto kitas hormonas- flutikazonas- neįsivaizudoju.
fluktikazonas, kaip man aiškino skiriamas tam, kad palaikytu bronchu elastinguma. nes prie BA jie yra kieti, nefunkcionuoja kaip priklauso, o vartojant vaisto jis palaikomas normalios būklės
aš tai kai skirias vaistus paklausiu kas prie ko jai nepaaiškina, bet visada paaiškinimai man atrodo logiški. pasitikiu savo pulmonologe M. Klimantavičienė priklauso lietuvos astmos klubo taryboje, diplomuota biomedike , mama. kažkaip pasitikiu ja.
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 09 24, 16:39)
fluktikazonas, kaip man aiškino skiriamas tam, kad palaikytu bronchu elastinguma. nes prie BA jie yra kieti, nefunkcionuoja kaip priklauso, o vartojant vaisto jis palaikomas normalios būklės
aš tai kai skirias vaistus paklausiu kas prie ko jai nepaaiškina, bet visada paaiškinimai man atrodo logiški. pasitikiu savo pulmonologe M. Klimantavičienė priklauso lietuvos astmos klubo taryboje, diplomuota biomedike , mama. kažkaip pasitikiu ja.
Na aš irgi iš tų mamų, kurios pasitiki savo gydytojais ir neeksperimentuoja vaiko sąskaita. Jei jau pasako tiek laiko ir tokiom dozėm, vadinasi taip ir darom. Nežinau, iki šiol pasiteisino.
Va dabar liepė tris mėnesius seretide mažiukui kvėpuoti, o tada iš karto pas ją, (kadangi fliuksotidas jam nepasiteisino) - tai ir kvėpuojam dabar. Kitaip koks gi tikslas išvis pas tuos gydytojus vaikščioti.