o ar yra kam šalia BA ir GERL? Ar GERL gydote?
Kas yra GERL?
Refliuksas, kitaip sakant padidėjęs rūgštingumas
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 09 17, 13:53)
KODĖL NEDŽIOVINAT LAUKE? lieka drėgmės?
Kad žiedadulkės ant rūbų nenusėstų.
QUOTE(bevardė @ 2012 09 17, 14:05)
o ar yra kam šalia BA ir GERL? Ar GERL gydote?
Maniškiui. Omediprol'į vartojam karts nuo karto.
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 09 17, 14:53)
truputi sergam, bet ne Ugnė kuri turi BA, o Domas. Kaip ir nieko rimto mano akimis žiūrint, bet pastebėjau , kad mano gyd apsidrausdama ilgesniam laikui biuletenį rašo, o aš jau maniau eisiu dirbt. labai idomu, kad jis gydomas panašiai kaip ir Ug fliuksotidu ir ventolinu, plius acc
(kartais man ir dėl jo neramu, jam mažam BA neprirašė, o AD simptomu neliko. bet kai jam būna bronhitai tai dažniausiai ne kosuliai, o šiurkščiais kvepavimais pasireiškia. nors šiemt nuo naujų metu gal tik trečią kart serga, bet nestipriai)
Sveikatytės Maniškiai t.p. apsirgo jau trečia diena po darželio/mokyklos lankymo (kartais man ir dėl jo neramu, jam mažam BA neprirašė, o AD simptomu neliko. bet kai jam būna bronhitai tai dažniausiai ne kosuliai, o šiurkščiais kvepavimais pasireiškia. nors šiemt nuo naujų metu gal tik trečią kart serga, bet nestipriai)
mano merginom, netgi kai jaučiasi puikiai, visada šiurkštus kvėpavimas ir bet koks provokatorius, pereina į baisulinius kosulius su sloga Ir dabar, ir sanatorijoj ir mūsų gyd. nori kad mes nelauktumėm kosulių su dusuliais, o iškart, kai tik prasidėjo sloga pradėtume naudot Flexotid'ą/Seretid'ą šalia jau geriamos Moncastos
Sveikateles visiems ligoneliams Dar nesidziaugiu bet pirma karta musu slogos ir pakosejimai praejo be ventolino. Apsidrausdama puoliau seretide purksti du k /dienoj, vakar jau nebedaviau. Ziuresim kaip musu reikalai klostysis toliau, bet 5 ligos dienos be paumejimo yra jau labai daug.
Oj toli man iki supermoters bet kaip ir kiekviena mylinti mama del vaiku atrodo menuli is dangaus nukeltum kad tik jiems viskas butu gerai. Viskas tikrai ne per nakti pasidare - pradejom nuo praeitu metu gruodzio menesio. O maisto ivairove pasirodo didele, tik mes jos nezinom, nes isotriskai ir genetiskai LT valgom iprastus mums produktus. As pvz tik neseniai atradau kad kvieciu miltus galima pakeisti sorghum/tapioca ir amaranth kruopu miltais. Ir kad nei grietines, nei pieno, nei varskes mano vaikams nereikia - kalcio gali gauti gal net daugiau ir darzoviu ir mesos, kuria, beje, perkam tik ekologiska. per pinigine kerta ziauriai, taciau pamazu ne taip sudetinga pasidaro atsisakyti nauju batu sau
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 09 17, 14:53)
truputi sergam, bet ne Ugnė kuri turi BA, o Domas. Kaip ir nieko rimto mano akimis žiūrint, bet pastebėjau , kad mano gyd apsidrausdama ilgesniam laikui biuletenį rašo, o aš jau maniau eisiu dirbt. labai idomu, kad jis gydomas panašiai kaip ir Ug fliuksotidu ir ventolinu, plius acc
bet kaip jums taip pavyksta? gal jus supermoteris? tikra šaunuolė, man rodos nesugebėčiau taip, vien dėl maisto įvairovės išmonės pritrūktu bet kaip suprantu tai ne per dieną pasidarė, tai gal ir mums pavyktu mažais žingsneliais
bet kaip jums taip pavyksta? gal jus supermoteris? tikra šaunuolė, man rodos nesugebėčiau taip, vien dėl maisto įvairovės išmonės pritrūktu bet kaip suprantu tai ne per dieną pasidarė, tai gal ir mums pavyktu mažais žingsneliais
Oj toli man iki supermoters bet kaip ir kiekviena mylinti mama del vaiku atrodo menuli is dangaus nukeltum kad tik jiems viskas butu gerai. Viskas tikrai ne per nakti pasidare - pradejom nuo praeitu metu gruodzio menesio. O maisto ivairove pasirodo didele, tik mes jos nezinom, nes isotriskai ir genetiskai LT valgom iprastus mums produktus. As pvz tik neseniai atradau kad kvieciu miltus galima pakeisti sorghum/tapioca ir amaranth kruopu miltais. Ir kad nei grietines, nei pieno, nei varskes mano vaikams nereikia - kalcio gali gauti gal net daugiau ir darzoviu ir mesos, kuria, beje, perkam tik ekologiska. per pinigine kerta ziauriai, taciau pamazu ne taip sudetinga pasidaro atsisakyti nauju batu sau
QUOTE(Vuke @ 2012 09 17, 17:19)
pirma karta musu slogos ir pakosejimai praejo be ventolino. Apsidrausdama puoliau seretide purksti du k /dienoj, vakar jau nebedaviau.
Šiaip jau geriau Ventoliną purkšt nei Seritide ypač trumpą periodą Trumpam laikotarpiui naudot hormoninius inhaliatorius nerekomenduojama, taip jie daugiau žalos nei naudos padaro.
O mums pirmą kartą pavyko išvengti hormono nors plaučiai švilpė kaip švilpynė. Duok dieve ir toliau taip. Jau geriau Ventolinas nei Flutikazonas
QUOTE(bevardė @ 2012 09 18, 09:11)
Šiaip jau geriau Ventoliną purkšt nei Seritide ypač trumpą periodą Trumpam laikotarpiui naudot hormoninius inhaliatorius nerekomenduojama, taip jie daugiau žalos nei naudos padaro.
O mums pirmą kartą pavyko išvengti hormono nors plaučiai švilpė kaip švilpynė. Duok dieve ir toliau taip. Jau geriau Ventolinas nei Flutikazonas
Tikrai nera vienas geriau nei kitas, del trumpo periodo (priklauso kaip apibresime trumpa, nes ventolino geriau nevartoti jei nereikia) taip turbut geriau ventolinas jei jo pakanka, bet mums jo nereikejo. Seretide vartoti tris paras mums yra pasiuliusi pulmonologe, kai nenorejo atnaujinti fleksotido vartojimo.
Bet Seretide viena iš veikliųjų medžiagų ta pati kaip ir Fleksotido- flutikazonas, tik tiek kad dar įeina ir Salmeterolis kurio poveikis kaip ir Salbutamolio (Ventolino) tik va gal kiek ilgesnis tas poveikis ne momentinis.
Jei tinka Salmeterolis tai dal geriau vartoti Severen discus jo sudėtyje tik Salmeterolis be hormono flutikazono
O maniškiui šiandien nustatė refliuksą ir greičiausiai būtent jis ir išprovokavo simptomus kaip astmos.
Jei tinka Salmeterolis tai dal geriau vartoti Severen discus jo sudėtyje tik Salmeterolis be hormono flutikazono
O maniškiui šiandien nustatė refliuksą ir greičiausiai būtent jis ir išprovokavo simptomus kaip astmos.
QUOTE(bevardė @ 2012 09 19, 10:03)
Bet Seretide viena iš veikliųjų medžiagų ta pati kaip ir Fleksotido- flutikazonas, tik tiek kad dar įeina ir Salmeterolis kurio poveikis kaip ir Salbutamolio (Ventolino) tik va gal kiek ilgesnis tas poveikis ne momentinis.
tik discus (visi) nepatartini esant alergijai pieno baltymams, dėl įeinančios laktozės Jei tinka Salmeterolis tai dal geriau vartoti Severen discus jo sudėtyje tik Salmeterolis be hormono flutikazono
Svarbiausia kad radot, nes pradėjus gydyt refliuksą apmažėja, netgi prapuola astmos simptomai
QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 19, 11:17)
pradėjus gydyt refliuksą apmažėja, netgi prapuola astmos simptomai
Va to labai tikiuosi, nors man pačiai atrodo kad čia būtent astma jam refliuksą išprovokavo o ne refliuksas astmą
QUOTE(bevardė @ 2012 09 19, 09:03)
Sveiki, man tesiog idomu, o Jus daretes IgE? Koks skaiciukas buvo? As bandau aiskintis toki dalyka, sakykim mums BA, IgE 500, Loras sako kad adenoidai arba refliuksas, sakykim atranda kad adenoidai ar juos pasalinus IgE sumazeja? Ar jei IgE jau parode kazkoki negeruma vadinasi 100 proc BA. Oj kaip suveliau tikiuosi suprasit.