Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(kustuce @ 2012 12 19, 19:42)
Gal gali plačiau papasakoti, kiek laiko serga, kokio sunkumo, kada pasireiškia?

Sergam beveik trys metai. Iš pradžių lengva, po to vidutinė, šiemet sunki eiga, buvo pripažinta dar ir nekontroliuojama biržely, tada pakeitus fliuksotidą į seretidą po beveik pusės metų pastovaus kvėpavimo pripažinta sunki eiga dalina remisija. Pagal gydymo sudėtingumą priklauso grupė. (pati pulmonologė pasiūlė dar rugsėjį, bet nutarėm tris mėnesius dar palaukti, pažiūrėti kaip reaguos į pakeistus vaistus, dabar jau tris mėnesius neturėjom paūmėjimų, pasprengsi šiek tiek, bet šiaip viskas OK) Praeitą savaitę pulmonologė parašė rekomendaciją. Šeimos gydytoja suruošė dokumentus. Šį pirmadienį nuėjom į komisiją, o vakar atsiėmiau pažymėjimą ir kitus dokumentus. Lengva negalia vieniems metams. Paskui bus matyt. Va taip. Greita ir paprasta. Tik širdį suspaudė mažiuko nuotrauką matant ant pažymėjimo. Juk jam tik trys su puse. unsure.gif

Iki birželio su pastoviai kvėpuojamu fliuksotidu mes per 12 mėnesių turėjom 12 registruotų paūmėjimų. ( pas gydydtoją dėl kiekvieno kostelėjimo tikrai nelaksatau) Pakeitus į seretide viskas susitvarkė, bet pradėjus jį mažinti vasarą ir keičiant į fliuksotidą vėl turėjom du paūmėjimus. Nuo rugsėjo kvėpuojam pastoviai - trys su puse palaimingi ramūs mėnesiai. thumbup.gif Po naujų bandysim mažinti žiūrėsim kas bus.
Mums pripažinta buitinė alergija (pelėsis, dulkių erkutė, žolių mišinys) nors reakcija nebuvo smarki. Vos vos sureagavo raknytė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutasi: 20 gruodžio 2012 - 09:31
Nesusidūrėt, ar gali berti nuo pipirų? vis mano vaiką karts nuo karto išberia ir niekaip neatsekiau nuo ko. dažniausiai pas močiutę pabuvęs pareidavo aplink burną išbertas. galvodavau, kad šokoladu privaišino. o va vakar atnešė lėkštę sriubos pas mus ir dar bevalgant pamačiau, kad ta sritis visa raudona pasidarė doh.gif anyta sako, kad nieko blogo toje sriuboje nėra. kai pradėjau klausinėt kokių prieskonių dėjo, tai pipirai juodieji ir kažkoks žolelių mišinys (beje jį tik vakar pirko ir panaudojo, o berdavo ir anksčiau), dar poras. o juoduosius pipirus tai jau pastebėjus kad deda visada ir negaili unsure.gif
QUOTE(Liutasi @ 2012 12 20, 10:26)
Praeitą savaitę pulmonologė parašė rekomendaciją. Šeimos gydytoja suruošė dokumentus. Šį pirmadienį nuėjom į komisiją, o vakar atsiėmiau pažymėjimą ir kitus dokumentus. Lengva negalia vieniems metams. Paskui bus matyt. Va taip. Greita ir paprasta. Tik širdį suspaudė mažiuko nuotrauką matant ant pažymėjimo. Juk jam tik trys su puse.  unsure.gif

mes lygiai tą patį praėjom. gydytoja pati pasiūlė.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 19, 20:42)
Gal gali plačiau papasakoti, kiek laiko serga, kokio sunkumo, kada pasireiškia?

Grįžom iš alergologės, tai vis tik astmos priepuolius sukėlė skiepas  verysad.gif . Sakė prieš sekantį reikės 10 dienų gerti antialerginius ir po skiepo tiek pat. Bet man kažkaip nervas paėmė, kai praeitą kartą klausiau ar galiu skiepyti, sako taip, galite, tai ko tada negalėjo pasakyti, kad antialerginių vaistų reikia pagerti  g.gif
prašykit siuntimo pas imunologą, jis sudarys jums skiepų kalendoriu, nes taip žaist negalima doh.gif ir kas čia per kalbos, pagert vaistų reikėjo prieš skiepą doh.gif

QUOTE(Renacio @ 2012 12 20, 13:21)
Nesusidūrėt, ar gali berti nuo pipirų?
gali, reikia stebėt, nes gali patikrint ne viską, pas mus pvzd. nuo kmynų reakcija duoda
Atsakyti
Sveikos mergaites, noriu ir as pasidalinti savo patirti BA sergam nuo 9 menesiu, siuo metu mums jau beveik 6metai, reikalas tas, kad pas mums yra labai stiprus pagerejimas (net bijau garsiai apie tai rasyti), BA priepuolio neturim jau 6menesiai, mums tai yra labai daug, nes be priepuoliu neapseidavom nei menesio netgi vasara. Netycia suzinojau, kad viena pazystama isgiyde savo vaika deka sitos klinikos: Natura Munde jie tyria su specialia aparatura ir gydo tik hemopatiniais vaistais. Nusprendziau ir as surizikuoti, nes jau viska isbandem per tiek metu doh.gif Kolkas reiklai tik geryn, vaikas buvo ir persales, bet viskas apsejo be paumejimu paprasciausi persalimo pozymiai kurie greitai praejo geriant arbatas. Taip ten nera l pigu bet ir ne kosmosas tuo labiau, kad mums toje klinkoje nustate ne BA o nervine asma doh.gif isaiskino, kad visi sie priepuoliai isprovokuojami kaskokio tai patirto streso. Viska gerai pradejau analizuoti ir tikrai atgaminau daug ivykiu kai vaikas is vakaro sveikas atsigula ir prasideda kosmaras verysad.gif Pasake, kad ne nuo ten pradeta gyditi, reikia pirma sutvarkyti vaiko nervine sistema. Pasijauciau ne kaip atrodo, kad tas mano vaikas gyventu neaisku kur ir kas jam ten darosi neaisku nuo ko doh.gif Buvau pastebejusi, kad labai jautriai i viska reaguoja bet kad taip gyliai si problema tai net nepagalvojau sad.gif Zodziu nenuleiskit ranku mamytes netikekit aklai ka sako gyditojai, jie zino tik tuos pacius vaistus visiems, net dozes kiek matau nesiskiria. Parasysiu po kokio pusmecio kaip mums sekasi toliau, nes as jau pradedu tiketi, kad galim pazaboti sia liga wub.gif 4u.gif
Atsakyti
O as net nezinojau kad yra kazkokie kitokie vaistai apart fliuxotido... As jau seniai sakiau gydytojai kad itariu jog mum jie netinka, nes kvepuojant ji mes visvien pastoviai sergam.... Va dabar tik pradejus koseti pries 3sav pradejau purksti 125 ryte vakare, daviau monkasta, o visvien perejo i plauciu uzdegima verysad.gif doh.gif reiks prasyt kad pabandytu pakeisti... g.gif Gavau maisto alergenu ats, niekam is 41 produkto alergijos nera... unsure.gif tai reiskia reiks ikvepiamuosius pavasari is kraujo kartot... Nes ant rankytes didele reakcija buvo dulkiu erkutem, mazesne zolem ir medziam...
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 12 19, 19:54)
maistui alergijos nepastebėjau, sako gal kam įkvėpiamam, bet kam jos amžiuje labai sunku ieškoti ir atrasti, bent jau man taip aiškino g.gif

Alergijos buna uzsleptos, nei kraujas, nei oda to gali neparodyti.
QUOTE(kustuce @ 2012 12 19, 20:42)
Sakė prieš sekantį reikės 10 dienų gerti antialerginius ir po skiepo tiek pat. Bet man kažkaip nervas paėmė, kai praeitą kartą klausiau ar galiu skiepyti, sako taip, galite, tai ko tada negalėjo pasakyti, kad antialerginių vaistų reikia pagerti  g.gif

doh.gif as paklaikus...pagert vaistu! Juk vaikui akivaizdziai netinka skiepas, galite ne tokiu bedu susilaukti - organizmas aiskiai rodo atmetima ir jokie cia antialerginiai vaistai negelbes. Kas gali zinot kokias pasekmes skiepas sukels veliau...susidarykite atskira skiepu kalendoriu ir nepasiduokit tokiam mediku spaudimui.

QUOTE(Renacio @ 2012 12 20, 13:21)
Nesusidūrėt, ar gali berti nuo pipirų? 

mes lygiai tą patį praėjom. gydytoja pati pasiūlė.

Visko gali buti. Tiesiog bandykit nedet tu pipiru ir paziurekit ar bus skirtumas. Aplink lupas gali paberti nuo baltymu - pvz sriuba su grietine tai gali sukelt, arba rugstis esanti sriuboje suerzint odele.
Atsakyti
Nauja Tema
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 12 20, 18:38)
Alergijos buna uzsleptos, nei kraujas, nei oda to gali neparodyti.

o vat šito nežinojau, maniau, kad jau kraujas viska rodo g.gif
Atsakyti
mum BA rudenį nustatė, bet šeimos gyd neskiepija vaiko,pati užklausiau nes atsiliekam vos ne metus su skiepais,tai gyd pasakė kad jie niekur nepabėgs smile.gif apskritai visus skiepus darydavom tik kai vaikas būdavo porą sav visiškai sveikas,net dantukam dygstant juos atidėdavom smile.gif
o aš mėtausi dėl alerginio kraujo tyrimo doh.gif tiek skaitau kad jis neretai būna netikslus,mažiukui tik 2,5m,bet mes niekaip neišsiaiškinam kam jam alergija verysad.gif pati esu daug kam alergiška,pradedant nuo dulkių baigiant net beržais ir ožkom doh.gif nežinau,atrodo padarysim ir ramu,bet jei nieko neparodys tai vėl nusivilimas ir nežinomybė verysad.gif
beje mum lor rekomendavo imuwash,nežinau ar sutapimas bet pradėjus jį naudoti tik vieną kartą sirgom labai lengva kelių dienų sloga ir "kosuliuku" blink.gif mum nėra taip buvę anksčiau,visad baigdavom bronchitais ir antibijotikais doh.gif šįkart išsisukom su inhaliacijom,theiso sirupėliu ir jūros vandeniu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stebukliukas13: 20 gruodžio 2012 - 19:18
QUOTE(stebukliukas13 @ 2012 12 20, 20:16)
mum BA rudenį nustatė, bet šeimos gyd neskiepija vaiko,pati užklausiau nes atsiiekam vos ne metus su skiepais,tai gyd pasakė kad jie niekur nepabėgs  smile.gif  apskritai visus skiepus darydavom tik kai vaikas būdavo porą sav visiškai sveikas,net dantukam dygstant juos atidėdavom  smile.gif
o aš mėtausi dėl alerginio kraujo tyrimo  doh.gif  tiek skaitau kad jis neretai būna netikslus,mažiukui tik 2,5m,bet mes niekaip neišsiaiškinam kam jam alergija  verysad.gif  pati esu daug kam alergiška,pradedant nuo dulkių baigiant net beržais ir ožkom  doh.gif  nežinau,atrodo padarysim ir ramu,bet jei nieko neparodys tai vėl nusivilimas ir nežinomybė  verysad.gif

pas mane taip pat, mes dar labiau atsiliekam su skiepai ir nesuku galvos, dabar ne tas galvoje, reikia kad nors kiek jos būklė normalizuotusi doh.gif šiandiena skalijam šakės.

aš ir kai dariau tėk dėjau vilčių, o gavosi šnipštas, niekam nealergiška schmoll.gif iš 36 alergenų suregavo tik braškei 5 balai visa kita nulis. dabar su vyru svarstome apie įkviapiamus padaryti atskira palete, o jei vėl nieko, bet kažkam alergiška tikrai yra g.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti