Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2012 12 15, 11:02)
oj jau koks didelis, linkiu kad ir visai dingtų ir pasimirštų baisūs laikai 4u.gif
o jei unsure.gif ilsėkitės diena 4u.gif drėgnai patalpa išvalykite prieš naktį, ir išvėdinkite.
tik pastebėjimas jei bus didelis kontrastas tarp kambarių temperatūrų, bent jau mano merginai prasideda kosulio priepoliai kol pripranta.
o tai kiek jums dabar laiko g.gif
mano mergina ir turi atopinį dermatita, aš jos neskiepiju schmoll.gif per vasara kiek spėjam tiek pasiimam skiepo, turime tik 2 mėnesių, tokiu laiku kai suaktyvėja neskiepiju, nes šakės vaikui skiepas doh.gif juk iškarto apkrečia ta liga nuo kurios skiepyjot ir dar BA suaktyvėjo, čia jau gydytoja negerai pasielge, čia tik mano toks pastebėjimas nepykite 4u.gif

Visame name vienoda kambarių temperatūra. Tik va sakau, ar nebus man sudėtingiau, kadangi vaikas alergiškas dulkėms, o visame name grindų šildymas verysad.gif , bet plaunu grindis kelis kartus į dieną.
Gydytoja sakė skiepyti, nes kas ir bus, jei visi alergiški nesiskiepys unsure.gif
Jam tuoj bus 6 mėnesiai verysad.gif , dar visiškas trupinukas cray.gif , o tokia ligų puokštė, AD - alergija pienui, kiaušiniui, dulkėms ir astma verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 13:14)
Visame name vienoda kambarių temperatūra. Tik va sakau, ar nebus man sudėtingiau, kadangi vaikas alergiškas dulkėms, o visame name grindų šildymas  verysad.gif , bet plaunu grindis kelis kartus į dieną.
Gydytoja sakė skiepyti, nes kas ir bus, jei visi alergiški nesiskiepys  unsure.gif
Jam tuoj bus 6 mėnesiai  verysad.gif , dar visiškas trupinukas  cray.gif , o tokia ligų puokštė, AD - alergija pienui, kiaušiniui, dulkėms ir astma  verysad.gif

aš neskiepijau pasitarusi su alergologe, ir ramiau nors viena liga mažiau. turime tik hib susiskiepija, o kitas jei pagerės tai suskiepisiu vasara 4-6 mėn jei ne kai užaugs, blush2.gif tiesa gydytoja neteisi dauguma yra kiaušinio baltymo skiepose ar sakė, juk jūs jam alergiški, tokie pastebėjimai. antra ar gavote lapelį po skiepo ar perspėjo kas gali nutikti, suprantu kad ne unsure.gif

oj kokie mažiukai, laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 11:18)
O sunkesnė artilerija tai čia kokia?
Dar flixotidą purškiu jam, daugiau kaip ir nieko gydytoja neskyrė
Ir šiaip organizmas įsijautrinęs jau dvi savaitės, pradėjau bulvę duoti ir nuėjo žandai žaizdom, dar skiepą gavo ir psio, jau dvi savaitės kaip niekaip neužgydau žandukų.

Pas gydytoją geriausiu atveju papultume tik ketvirtadienį, tai nežinau ką ir daryti, sakė į vietinę ligoninę net nevažiuoti, jei jau ką, tai į klinikas iš karto
Tik vat aš nežinau, kada reikia į ligoninę važiuoti, tiksliau į skubios pagalvos skyrių (priėmimą). Nes kol ventolinas padėjo, tai galvojau nėra ko vežti, bet maniau, jei dar vienas priepuolis užeis, vešiu, nes galvoju, kad mano priemonė nelabai veiksminga. Kol kas tokia žiauri ataka tik pirmoji, todėl labai baisu buvo
prednizolonas, deksametozonas...
dažniausia greitoji juos suleidžia

QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 13:14)
Visame name vienoda kambarių temperatūra. Tik va sakau, ar nebus man sudėtingiau, kadangi vaikas alergiškas dulkėms, o visame name grindų šildymas  verysad.gif , bet plaunu grindis kelis kartus į dieną.
Gydytoja sakė skiepyti, nes kas ir bus, jei visi alergiški nesiskiepys  unsure.gif
Jam tuoj bus 6 mėnesiai  verysad.gif , dar visiškas trupinukas  cray.gif , o tokia ligų puokštė, AD - alergija pienui, kiaušiniui, dulkėms ir astma  verysad.gif
doh.gif alrgiškiems vaistams turi būt sudarytas individualus skiepijimo kalendorius, o ypač kai jus turit alergiją pienui, nes į daugumą skiepų įeina laktozė (pieno cukrus) kaip sudėtinė dalys...iš kur gydytoju toks žioplumas doh.gif va taip ir daromi invalidai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 15, 14:01)

doh.gif alrgiškiems vaistams turi būt sudarytas individualus skiepijimo kalendorius, o ypač kai jus turit alergiją pienui, nes į daugumą skiepų įeina laktozė (pieno cukrus) kaip sudėtinė dalys...iš kur gydytoju toks žioplumas  doh.gif va taip ir daromi invalidai  verysad.gif

taip jūs teisi, o kai mama nežino, o gydytojai tik pliusa uždeda kad paskiepiju, nesvarbu kaip ir kokiom pasekmėm unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 15, 13:01)
prednizolonas, deksametozonas...
dažniausia greitoji juos suleidžia 
doh.gif alrgiškiems vaistams turi būt sudarytas individualus skiepijimo kalendorius, o ypač kai jus turit alergiją pienui, nes į daugumą skiepų įeina laktozė (pieno cukrus) kaip sudėtinė dalys...iš kur gydytoju toks žioplumas  doh.gif va taip ir daromi invalidai  verysad.gif

Prendizolono turiu, bet nežinau kiek jam duoti, be gydytojos leidimo kažkaip bijau su tokiu vaistu eksperimentuoti.
Ar galiu jo suduoti, turiu dar nuo praeito katą, aną kartą, po paūmėjimo jis jam labai padėjo
-----
O dėl skiepų tikrai, žinau, kad laktozė įeina, todėl ir nenorėjau skiepyt, bet yra kai yra, dabar badysiu tempt neskiepytą
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 12 14, 20:26)
o gal galite papsakoti kaip vyksta tas diognazavimas unsure.gif

Jam buvo labai sunkus AD nuo pirmųjų savaičių, brolis turėjo irgi AD ir BA, o kai į ligoninės priėmimą pirmojo gimtadienio proga teko nuvažiuot dėl obstrukcinio bronchito ir prasidėjusio dusulio, tai pagal simptomus bei anamnezę ir įtarė. Kai per savaitę ar pan. vien su Ventolinu nesusitvarkė kvėpvimas galutinai, pulmonologė oficialiai įrašė BA ir gavom flixotidą.

QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 10:18)
O sunkesnė artilerija tai čia kokia?
Dar flixotidą purškiu jam, daugiau kaip ir nieko gydytoja neskyrė
Ir šiaip organizmas įsijautrinęs jau dvi savaitės, pradėjau bulvę duoti ir nuėjo žandai žaizdom, dar skiepą gavo ir psio, jau dvi savaitės kaip niekaip neužgydau žandukų.

Antihistamininius gauna dabar kokius nors? Jei bendras įsijautrinimas, gal padėtų.
Iš mano vaikų tik vyresnėlė dalį skiepų gavus (jai sureaguodavo AD į juos), kiti du "ščyri". Ai, viduriniukas Pneumo pernai gavo, galvojau, gal nelips prie plaučių visos zarazos, bet poveikio nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 14:21)

O dėl skiepų tikrai, žinau, kad laktozė įeina, todėl ir nenorėjau skiepyt, bet yra kai yra, dabar badysiu tempt neskiepytą

dėja mergyt gydytoja spaus, sakys užbaikit kursa, nes turite 2-4 ir dabar 6 mėnesių skiepas, jis sunkus paprastam vaikui jums iš vis. jei apsispresite skiepyti skaldykite į dvi dalis, pirma piimkite HIB skiepa po mėnesio ar dviejų likusia, gal kiek lengviau bus 4u.gif

QUOTE(carramele @ 2012 12 15, 14:22)
Jam buvo labai sunkus AD nuo pirmųjų savaičių, brolis turėjo irgi AD ir BA, o kai į ligoninės priėmimą pirmojo gimtadienio proga teko nuvažiuot dėl obstrukcinio bronchito ir prasidėjusio dusulio, tai pagal simptomus bei anamnezę ir įtarė. Kai per savaitę ar pan. vien su Ventolinu nesusitvarkė kvėpvimas galutinai, pulmonologė oficialiai įrašė BA ir gavom flixotidą.

supratau, ačiū už pasidalinta patirtį 4u.gif
Atsakyti

Antihistamininius gauna dabar kokius nors? J

Fliotidą purškiau dar ryte ir vakare po vieną įpurškimą

QUOTE(Roga @ 2012 12 15, 13:26)
dėja mergyt gydytoja spaus, sakys užbaikit kursa, nes turite 2-4 ir dabar 6 mėnesių skiepas, jis sunkus paprastam vaikui jums iš vis. jei apsispresite skiepyti skaldykite į dvi dalis, pirma piimkite HIB skiepa po mėnesio ar dviejų likusia, gal kiek lengviau bus  4u.gif
supratau, ačiū už pasidalinta patirtį 4u.gif

Eina sau, gerai, žinosiu bent jau tiek, bandysim kažkaip kabanotis

Girdėjau, kad prie BA netinka kokosinis čiužinukas, o tai kokį tuomet dėti?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 16:03)

Girdėjau, kad prie BA netinka kokosinis čiužinukas, o tai kokį tuomet dėti?

pas mane viskas sintetika kad galėčiau skalbti 60 laipsnių, nes jau žuva erkutės, skalbiu viska ir kaldra ir pagalve, dabar kai minusas čiužinį nešu į lauka palieku per diena, vasara kai karšta į balkona ten karštis baisus buna. tfu tfu padeda. ir paklotukai grįno lino užklot ur patiest.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 12 15, 15:27)
pas mane viskas sintetika kad galėčiau skalbti 60 laipsnių, nes jau žuva erkutės, skalbiu viska ir kaldra ir pagalve, dabar kai minusas čiužinį nešu į lauka palieku per diena, vasara kai karšta į balkona ten karštis baisus buna. tfu tfu padeda. ir paklotukai grįno lino užklot ur patiest.

O tai būna sintetinių čiužinių g.gif
Matai, mano mažuliukas, dienomis dar miega, todėl negaliu čiužinio išnešt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 15 gruodžio 2012 - 15:34
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 16:33)
O tai būna sintetinių čiužinių g.gif
Matai, mano mažuliukas, dienomis dar miega, todėl negaliu čiužinio išnešt

yra juk paralonas yra sintetika http://www.vaikui.lt...ent/view/73/35/ tik užvalkala renkiesi koks jums geriausias. čia patiko paaiškina kaip pagal vaikiuka pasirinkti tinka čiužinuka.

aš kai buvo tokia mažytė kaip jūsų (nes kiek suprantu birželį ar liepa gimęs) jei oras neblogas daug valandų lauke praleisdavome tai ir išsivėdindavo, jei oras prastas į savo lova paguldydavau pogulio kol vėdindavosi.
Atsakyti
yra yra skirtumas, kaip ipurksti tas 2 dozes? tarkim, ar reik ipurskus viena doze, palaukt kol ikveps ir purskt kita, ar reik iskart du ipurskimus daryti?
jei naudojant gydytojo israsytus vaistus, vaikas keleta kartu dienoj, na gal ne keleta gal 5kartus tarkim nusikoso, tai reiktu didint vaistu dozes?ar cia vadinas,kad vaistai nepadeda?
Atsakyti