Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(lunameja @ 2012 12 14, 13:51)
Merginos, o kaip atpazinti priepuoli???

kiek suprantu mūsų atvejis yra lengvesnis, priepolio metu mes kosome ilgai ir čiažai skaudžiai (ne laringitas tikrino) ir kartais trunka nuo 30 min iki 5 val ištiso kosijimo, švokštimo, dūsimų smarkių nebuvo, nereikėjo greitukių ar ligoninių, bent jau mano tokie pastebėjimai.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 12 14, 10:36)
pasidomėsiu nauja info 4u.gif

o ar yra čia tokių mažiukų kaip mes kurioms įtaria BA unsure.gif nes aš ko tolyn tuo labiau matau kad tikrai mergytei astma. tik tiek kad šianaktinis priepolis tesėsi tik 30 min, ne 2 ar 5 val. unsure.gif

Na, kiek matau, jusu dukrytei 1m.4men., tai mes jau smarkiai didesni - vyresniajai 3m, bet pirmu bronchitu susirgo budama 10men, ir jie kartojosi kas menesi... tai tik tiek, kad jau rastiskai patvirtino diagnoze beveik po metu... Bet nuo to liga tai nepasikeite smile.gif Stiprybes 4u.gif
O mazylei dabar metukai. Pirmakart bronchitu susirgo 1menesiuko, buvo tarpas, po to 11 men. Biski sloga ir uzsidega ausytes bei apsunksta kvepavimas, dar diagnozes "nepripaiso", bet vis apie tai pasneka... kol kas issisukame su ventolinu 4u.gif

QUOTE(lunameja @ 2012 12 14, 12:51)
Merginos, o kaip atpazinti priepuoli???

Manau, jei jau butu - tikrai atpazintumet 4u.gif Paprasciausiu atveju - kosulys keletos sek.intervalu. Gali testis nuo keliolikos min iki keliu valandu. Vaikas labai isvargsta verysad.gif Rimtesniu atveju - vaikui prasideda dusulys, sunku kvepuoti, truksta oro (cia be kosulio). Viskas kvepuojant svokscia ir gaudzia kaip sugede vargonai... unsure.gif
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2012 12 14, 14:45)
Na, kiek matau, jusu dukrytei 1m.4men., tai mes jau smarkiai didesni - vyresniajai 3m, bet pirmu bronchitu susirgo budama 10men, ir jie kartojosi kas menesi... tai tik tiek, kad jau rastiskai patvirtino diagnoze beveik po metu... Bet nuo to liga tai nepasikeite smile.gif Stiprybes 4u.gif
O mazylei dabar metukai. Pirmakart bronchitu susirgo 1menesiuko, buvo tarpas, po to 11 men. Biski sloga ir uzsidega ausytes bei apsunksta kvepavimas, dar diagnozes "nepripaiso", bet vis apie tai pasneka... kol kas issisukame su ventolinu 4u.gif

mano dukrytei alergija didelė buvo nuo gimimo imunoglobulinas virš 105. bet iki metukų net slogos nebuvo, tai tik apsunkes kvepavimas. o va nuo rugpjūčio 21 dienos ištisas bronchitas, vos 2 ar 4 dienos sveikos ir vėl karkiam švokščiam, neatpažinau nesupratau o gal ir bijojau pagalvoti apie astma unsure.gif bet kai jau sanatorijoje klausėsi žiūrėjo ir įtarinėjo astma ir pati palyginau su kitais vaikais kuriems diagnozuota astma labai viskas atitinka, tada grįžus pakeitėme gydytoja sako beveik garantuoju astma, bet reikia pulmonologo išvados, vyksime 19 diena. tikiuosi kai paskirs vaistus bus bent jau lengviau priepolių metu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2012 12 14, 10:36)
o ar yra čia tokių mažiukų kaip mes kurioms įtaria BA unsure.gif nes aš ko tolyn tuo labiau matau kad tikrai mergytei astma. tik tiek kad šianaktinis priepolis tesėsi tik 30 min, ne 2 ar 5 val. unsure.gif

Mano mažiausiajam astma diagnozuota nuo metukų.
Mums kosulio priepuolių nebūna. Paūmėjimai pasireiškia dusuliu (dėl spazmų neišeina daug įkvėpti oro, pasidaro labai tankus kvėpavimas), švilpesiu bronchuose, neužilgo kyla ir temperatūra, jei tinkamai nesutvarkant - eina į plaučių uždegimą.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2012 12 14, 21:04)
Mano mažiausiajam astma diagnozuota nuo metukų.
Mums kosulio priepuolių nebūna. Paūmėjimai pasireiškia dusuliu (dėl spazmų neišeina daug įkvėpti oro, pasidaro labai tankus kvėpavimas), švilpesiu bronchuose, neužilgo kyla ir temperatūra, jei tinkamai nesutvarkant - eina į plaučių uždegimą.

o gal galite papsakoti kaip vyksta tas diognazavimas unsure.gif

o jei tikrai sunkiai, mums baigiasi bronchitu bet kas unsure.gif
Atsakyti
o gal galite papsakoti kaip vyksta tas diognazavimas unsure.gif
Iki diagnozavimo ėjome 2,5 metų.
Nuo 3 mėn. jau buvo pirmieji simptomai - nuolat raudoni ir šiurkštūs skruostukai.
6 mėn. - ligoninė, plaučių uždegimas, duso, vėmė, nors gydytoja tą pačią dieną plaučiuose nieko blogo negirdėjo unsure.gif
Vėliau išberti kojų pakinkliai. Įtarė atopinį dermatitą. Jokie kremukai, tepaliukai nepadėjo.
Kai pradėjo vaikščioti, po to bėgioti, apibėgus vieną ratą aplink stalą pradėdavo stipriai kosėti, iki dusimo.
Nuolatiniai kosuliai, slogos, naktimis knarkdavo, bėgiodamas dusdavo.
2 metukai - KMUK docentui sakau, kad vaikui astma. Jis man liepė pačiai pasigydyti, nes tokiems mažiems vaikams sunku nustatyti astmą ir jam tikrai ne astma. Sako išsioperuokit adenoidus ir viskas baigsis. Išsioperavom. Bet pas jį daugiau nėjom.
2,5 metukai - ligoninė, plaučių uždegimas. Nežinau kaip būtų pasibaigę, nes gydytoja nuotraukoje nematė plaučių uždegimo...jį pastebėjo skyriaus vedėja. Va tada jau apie mus šokinėjo. Besigydant aš su ta gydytoja pakalbėjau, kad įtariu astmą, visą istoriją išpasakojau. Ir ji pasakė, kad aš teisi, kad visi simptomai aiškiai rodo BA. Aišku dar papildomi tyrimai. Ligoninėje mums pripažino BA. Ir siuntimas į sanatoriją.
Nuo to karto ligoninėje negulėjom (tfu tfu tfu). Kasmet važiuojam į sanatorijas.
Dabar mūsų mylimukui 5 metukai wub.gif
Atsakyti
Sveikos

šią naktį galvojau, kad pražilsiu verysad.gif
Viešpatie, mano kūdikėliui buvo astmos priepuolis, tris kartus duso, galvojau uždus vaikas ant mano rankų cray.gif cray.gif cray.gif . Ventolinas tik atpalaiduoja šiek tiek, už kokios valandos vėl ataka verysad.gif
O kas sukėlė tą priepuolį, pakabinau vakar prie jo galvūgalio vilnonį adijaliuką, kad nešviestų šviesa ir pamiršau nukabinti, matyt tai ir iššaukė priepuolius, nes jau antrą kartą tokį "bajerį" iškrėčiau.
Tai va, Almuška, kaip gali daktaras sakyti, kad per mažas, jog galėtų diagnozuoti astmą, jei mano 6 mėnesių vaikučiui ją diagnozavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 16 gruodžio 2012 - 19:17
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 09:03)
Sveikos

šią naktį galvojau, kad pražilsiu  verysad.gif
Viešpatie, mano kūdikėliui buvo astmos priepuolis, tris kartus duso, galvojau uždus vaikas ant mano rankų  cray.gif  cray.gif  cray.gif . Ventolinas tik atpalaiduoja šiek tiek, už kokios valandos vėl ataka  verysad.gif
O kas sukėlė tą priepuolį, pakabinau vakar prie jo galvūgalio vilnonį adijaliuką, kad nešviestų šviesa ir pamiršau nukabinti, matyt tai ir iššaukė priepuolius, nes jau antrą kartą tokį "bajerį" iškrėčiau.
Tai va, Almuška, kaip gali daktaras sakyti, kad per mažas, jog galėtų diagnozuoti astmą, jei mano 6 mėnesių vaikučiui ją diagnozavo

siaubingos tokios akimirkos. linkiu sergantiems BA kad tokiu tik maziau butu.
as dedu i lauka vilnone kepurele, turim ir vilnoniu rubeliu.nors ir turim mieganti dermatita, kaip as sakau, bet nuo vilnoniu situacija neblogeja.bet va, nepagalvojau,kad gali priepuoli net isaukti g.gif gal cia skirtingai visiems vaikuciams?
Atsakyti
QUOTE(lunameja @ 2012 12 15, 09:51)
as dedu i lauka vilnone kepurele, turim ir vilnoniu rubeliu.nors ir turim mieganti dermatita, kaip as sakau, bet nuo vilnoniu situacija neblogeja.bet va, nepagalvojau,kad gali priepuoli net isaukti g.gif gal cia skirtingai visiems vaikuciams?

Maniškis alergiškas dulkių erkutėms, todėl manau ir sureagavo, jau senai žadėjau tą adijaliuką mest lauk, bet vis dar tempiau gumą, užklodama brolio lovą
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 10:03)
Sveikos

Viešpatie, mano kūdikėliui buvo astmos priepuolis, tris kartus duso, galvojau uždus vaikas ant mano rankų  cray.gif  cray.gif  cray.gif . Ventolinas tik atpalaiduoja šiek tiek, už kokios valandos vėl ataka  verysad.gif
O kas sukėlė tą priepuolį, ***, pakabinau vakar prie jo galvūgalio vilnonį adijaliuką, kad nešviestų šviesa ir pamiršau nukabinti, matyt tai ir iššaukė priepuolius, nes jau antrą kartą tokį "bajerį" iškrėčiau.

įsivaizduoju jūsų siaubą console.gif pasistenkit praimt dabar viską iš aplinkos kas gali sukelti priepuolius. Nakti reikėjo praimt adijaliuką ir gerai pravėdint kambarį. O tai kad Ventolinas sunkiais atvejais nepadeda tai taip, reikia sunkesnios artilerijos verysad.gif

QUOTE(lunameja @ 2012 12 15, 10:51)
visiem skirtingai, stebėkit
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 12 15, 10:05)
įsivaizduoju jūsų siaubą  console.gif pasistenkit praimt dabar viską iš aplinkos kas gali sukelti priepuolius. Nakti reikėjo praimt adijaliuką ir gerai pravėdint kambarį. O tai kad Ventolinas sunkiais atvejais nepadeda tai taip, reikia sunkesnios artilerijos  verysad.gif 
visiem skirtingai, stebėkit

O sunkesnė artilerija tai čia kokia?
Dar flixotidą purškiu jam, daugiau kaip ir nieko gydytoja neskyrė
Ir šiaip organizmas įsijautrinęs jau dvi savaitės, pradėjau bulvę duoti ir nuėjo žandai žaizdom, dar skiepą gavo ir psio, jau dvi savaitės kaip niekaip neužgydau žandukų.

Pas gydytoją geriausiu atveju papultume tik ketvirtadienį, tai nežinau ką ir daryti, sakė į vietinę ligoninę net nevažiuoti, jei jau ką, tai į klinikas iš karto
Tik vat aš nežinau, kada reikia į ligoninę važiuoti, tiksliau į skubios pagalvos skyrių (priėmimą). Nes kol ventolinas padėjo, tai galvojau nėra ko vežti, bet maniau, jei dar vienas priepuolis užeis, vešiu, nes galvoju, kad mano priemonė nelabai veiksminga. Kol kas tokia žiauri ataka tik pirmoji, todėl labai baisu buvo
Atsakyti
QUOTE(ALMUŠKA @ 2012 12 14, 23:15)
Iki diagnozavimo ėjome 2,5 metų.
Nuo 3 mėn. jau buvo pirmieji simptomai - nuolat raudoni ir šiurkštūs skruostukai.
6 mėn. - ligoninė, plaučių uždegimas, duso, vėmė, nors gydytoja tą pačią dieną plaučiuose nieko blogo negirdėjo  unsure.gif
Vėliau išberti kojų pakinkliai. Įtarė atopinį dermatitą. Jokie kremukai, tepaliukai nepadėjo.
Kai pradėjo vaikščioti, po to bėgioti, apibėgus vieną ratą aplink stalą pradėdavo stipriai kosėti, iki dusimo.
Nuolatiniai kosuliai, slogos, naktimis knarkdavo, bėgiodamas dusdavo.
2 metukai - KMUK docentui sakau, kad vaikui astma. Jis man liepė pačiai pasigydyti, nes tokiems mažiems vaikams sunku nustatyti astmą ir jam tikrai ne astma. Sako išsioperuokit adenoidus ir viskas baigsis. Išsioperavom. Bet pas jį daugiau nėjom.
2,5 metukai - ligoninė, plaučių uždegimas. Nežinau kaip būtų pasibaigę, nes gydytoja nuotraukoje nematė plaučių uždegimo...jį pastebėjo skyriaus vedėja. Va tada jau apie mus šokinėjo. Besigydant aš su ta gydytoja pakalbėjau, kad įtariu astmą, visą istoriją išpasakojau. Ir ji pasakė, kad aš teisi, kad visi simptomai aiškiai rodo BA. Aišku dar papildomi tyrimai. Ligoninėje mums pripažino BA. Ir siuntimas į sanatoriją.
Nuo to karto ligoninėje negulėjom (tfu tfu tfu). Kasmet važiuojam į sanatorijas.
Dabar mūsų mylimukui 5 metukai  wub.gif

papasakojot beveik mano mažylės istorija. tik mes be ligoninių ir vietoj uždegimo turime obsrukcinį bronchita kuris kaip rašiau jau begalės tesėsi. va po priepolių vėl bronchitas vėl karkiam doh.gif bet tfu tfu nakti sakyčiau rami, palyginus su pastarosiomis 20 dienų išdryščiau sakyti, kad gera.
oj jau koks didelis, linkiu kad ir visai dingtų ir pasimirštų baisūs laikai 4u.gif

QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 10:03)
Sveikos

O kas sukėlė tą priepuolį, ***, pakabinau vakar prie jo galvūgalio vilnonį adijaliuką, kad nešviestų šviesa ir pamiršau nukabinti, matyt tai ir iššaukė priepuolius, nes jau antrą kartą tokį "bajerį" iškrėčiau.

o jei unsure.gif ilsėkitės diena 4u.gif drėgnai patalpa išvalykite prieš naktį, ir išvėdinkite.
tik pastebėjimas jei bus didelis kontrastas tarp kambarių temperatūrų, bent jau mano merginai prasideda kosulio priepoliai kol pripranta.

QUOTE(kustuce @ 2012 12 15, 11:18)
Dar flixotidą purškiu jam, daugiau kaip ir nieko gydytoja neskyrė
Ir šiaip organizmas įsijautrinęs jau dvi savaitės, pradėjau bulvę duoti ir nuėjo žandai žaizdom, dar skiepą gavo ir psio, jau dvi savaitės kaip niekaip neužgydau žandukų.

o tai kiek jums dabar laiko g.gif
mano mergina ir turi atopinį dermatita, aš jos neskiepiju schmoll.gif per vasara kiek spėjam tiek pasiimam skiepo, turime tik 2 mėnesių, tokiu laiku kai suaktyvėja neskiepiju, nes šakės vaikui skiepas doh.gif juk iškarto apkrečia ta liga nuo kurios skiepyjot ir dar BA suaktyvėjo, čia jau gydytoja negerai pasielge, čia tik mano toks pastebėjimas nepykite 4u.gif

Atsakyti