Aš keikiu save, kad vaikui ilgą laiką daviau virtą kiaušinį, jis be galo juos mėgsta ir va būtent nuo jų obstrukcija padažnėjo. Alergiją kiaušiniui turėjo labai nežymią 0/1, bet to užteko.
Maniškis be Flexotido ir be dusulių ar kosulių išbuvo lygiai mėnesį, dar mėnesį bandėm tempti, bet jau su obstrukcijom besikartojančiom.
QUOTE(Anecka @ 2012 12 03, 15:51)
Mamytės, ar kam nors gavosi sėkmingai nustoti vaikui inhaliuoti hormonus?
Pradėjome gydymą nuo 125mg. Floxotido du kartus per dieną. Po triju mėn. sumažinome iki 100 mg. du kartus per dieną tris savaites ir tris savaites po 50 mg du kartus per diena + Monkasta tris savaites.
Jau 3 dienos kaip be Flixotido, tik MOnkasta geriam. Bet išgirdau kai šiandien gal kokius keturis kartus pakosijo. Nejaugi vėl prasideda....
Papildyta:
Dar nežinau, ar pas ką nors vaikas kosiją dėl maistinės alergijos....
įkvepiamųjų alergenų paletė padarėme iš kraujo, bet nerado alergijos...dabar galvoju, gal verta padaryti maistui?
Kaip galvojate?
Pradėjome gydymą nuo 125mg. Floxotido du kartus per dieną. Po triju mėn. sumažinome iki 100 mg. du kartus per dieną tris savaites ir tris savaites po 50 mg du kartus per diena + Monkasta tris savaites.
Jau 3 dienos kaip be Flixotido, tik MOnkasta geriam. Bet išgirdau kai šiandien gal kokius keturis kartus pakosijo. Nejaugi vėl prasideda....
Papildyta:
Dar nežinau, ar pas ką nors vaikas kosiją dėl maistinės alergijos....
įkvepiamųjų alergenų paletė padarėme iš kraujo, bet nerado alergijos...dabar galvoju, gal verta padaryti maistui?
Kaip galvojate?
Gal pasikartosiu, bet zarnyno problemos vienos didziausiu BA varikliu. Sureguliuokit mityba pirmiausiai. Mes hormonus buvom nutrauke nuo birzelio iki spalio. Dabar duodu - baisiai aktyvus sventinis laikotarpis tad ne tik visko prisivalgo ko nereikia, bet ir tasosi po renginius, burelius, koncertus.
QUOTE(bevardė @ 2012 12 03, 17:13)
Aš keikiu save, kad vaikui ilgą laiką daviau virtą kiaušinį, jis be galo juos mėgsta ir va būtent nuo jų obstrukcija padažnėjo. Alergiją kiaušiniui turėjo labai nežymią 0/1, bet to užteko.
Maniškis be Flexotido ir be dusulių ar kosulių išbuvo lygiai mėnesį, dar mėnesį bandėm tempti, bet jau su obstrukcijom besikartojančiom.
Mums kiausiniui ir pienui rode 0/1 - bet butent nutraukus siuos produktus, vaikas atsigavo. Kraujas ne visada viska parodo, as nutraukiau daug daug didesni produktu kieki, bet jei jau alerginis fonas matosi kraujo tyrime, tikrai meskit tuos produktus is raciono. As gailiuosi kad manes niekas anksciau nepaprotino pradeti gydyma nuo mytybos, o ne atvirksciai, butume tiek daug baisumu isvenge.
Mano pirmasis buvo labai alergiškas maistui, neįsivaizduoju, kaip jis dar sugebėdavo svorio priaugt nuo tokio skurdaus raciono. Ir vos užragavęs netinkamo produkto, sureaguodavo. Tuo tarpu mažėlis buvo mažiau maistui jautrus, bet apsisaugodama iškarto laikiausi griežtos hipoalerginės dietos tiek pati kol maitinau, tiek vaikas kai perėjom nuo MP prie maistelio ir reakcijų jkių nebūdavo jei ka mažu kiekiu paragaudavo naujo. O kiaušinį įsidrąsinau pabandyti gal tik sulaukus kokiu 4 metukų. Reakcijos nebuvo, deja ji išlindo po poros savaičių ir su trenksmu. Pačiai buvo keista, kad astmos suūmėjimą gali sukelt maistas.
Sakykite ar pastoviais pasikartojančiais obstrukciniais bronchitais (kokie 6 per metus), nuo 1 metukų pripažinta alergine bronchine astme, plaučių uždegimu ir per metus 2 kartai ligoninėj (tiesa rašo lengva astmos forma) skiria lengvą neįgalumą? Nes vieni gygytojai sako turėtų skirti, o kiti sako tik su sunkiom formom skiria lengvą neįgalumą.
Gal žinote kur būtų galima tiksliau pasiskaityti?
QUOTE(Sellija @ 2012 12 04, 17:06)
Sakykite ar pastoviais pasikartojančiais obstrukciniais bronchitais (kokie 6 per metus), nuo 1 metukų pripažinta alergine bronchine astme, plaučių uždegimu ir per metus 2 kartai ligoninėj (tiesa rašo lengva astmos forma) skiria lengvą neįgalumą? Nes vieni gygytojai sako turėtų skirti, o kiti sako tik su sunkiom formom skiria lengvą neįgalumą.
aš tik neseniai rašiau apie tai
Sveikos...
Kol kas nekosijam...bet kaip sunku psichologiškai, kaip ant adatų visą laiką...tik, kad neišgirsti kosuliuko. Specialiai šiam reikalui paemiau atostogas, kad savaitė stebėti, kaip be hormonų bus. Kitą savaitę bandysiu jau leisti į darželį leisti, nėra kitos įšeities.
Tikiuosi gausis padaryti pertrauką.
Kol kas nekosijam...bet kaip sunku psichologiškai, kaip ant adatų visą laiką...tik, kad neišgirsti kosuliuko. Specialiai šiam reikalui paemiau atostogas, kad savaitė stebėti, kaip be hormonų bus. Kitą savaitę bandysiu jau leisti į darželį leisti, nėra kitos įšeities.
Tikiuosi gausis padaryti pertrauką.
Dar noriu paklausti. Kieno vaikai geria Monkasta, ar tiksliai duodat pagal instrukciją. Ten parašyta 2 valandos po valgio. Kaip tik duodu išgerti, po kažkiek laiko prašo valgyti. Vat įdomu, tikriausiai tai vis tiek įtakoja, kaip veikia tabletė.
QUOTE(Anecka @ 2012 12 04, 21:38)
Dar noriu paklausti. Kieno vaikai geria Monkasta, ar tiksliai duodat pagal instrukciją. Ten parašyta 2 valandos po valgio. Kaip tik duodu išgerti, po kažkiek laiko prašo valgyti. Vat įdomu, tikriausiai tai vis tiek įtakoja, kaip veikia tabletė.
man Monkasta neiseina duoti 2 val po valgio.Skaiciau ir as,bet man neiseina tokio ilgo tarpo padaryti vakare,nes mes velai valgom vakariene,o be to ji nevalgi pas mus,tai kisu valgyt visur ir visada.
As irgi skaiciau apie tai ir snekejau su pulmonologe savo, tai ji sake kad tiesiog reikia pasistengti ja suduoti kai jau skrandyje nieko nera, o pas vaikucius maistas dazniausia greit susivirskina, todel ir sako kad duoti jau gulint lovoj, o po vakarienes kol nusiprausiat, persirengiat ir t.t. tikrai ten nieko skrandyje nebelieka ir galit nepergyventi
Mamos, atveskit i prota...
Trumpai pabandau. As pati vaikystej turejus BA, tai labai alergiska buvau citrusams (na visai vit.B grupei, o sitie - turi daug vit.. Uztekdavo, kad kas i buta, i kita kambari parnestu is parduotuves kokiu mandarinu ir pasidetu su maiseliu. Pradedavau koset iki didziausiu priepuoliu. Vien nuo kvapo pasklidusio.
Mano dukrai darem alergenu tyrima pries metus - rode, kad niekan nealergiska (cia tas tyr. kur rankytej subaksnoja). Siandien nusipirkom 2 apelsinus su mintim, kad darysimes kaledinius papuosaliukus eglutei - supjaustysim ir isdziovinsim, parisim kaspineliais, kai bus egle - pakabinsim. Supjaustem. Sukisau i orkaite. Aisku pasklido kvapas. Ir nezinau, ar sutapimas - dukra pradejo koset. Non stop Ir ventolino daviau, nepadejo, tai antra doze pavariau. Mes ir flixotida kaip tik vartojam, tai pagerejimas gi mums dabar... jokiu priepuoliu nebebudavo, na pakosti dienom - bet tik tiek... Ir nurimo, nepatikesit - kai jau migdziau, nebeiskenciau (praejo gi 1,5 val kosejant ), uzkutojau, praveriau langa ir priguliau salia - vaikas rimo rimo ir nurimo...
AR GALI BUTI, KAD TYRIMAS BUVO SITIEK NETIKSLUS??? Gal mums pakartoti tyrima? Jai tada buvo 2 metukai, dabar jau visi 3 metai ir menuo dar virsaus
mums tas pats. Identiskai. Visame kame. Ir su nevalgumu
Trumpai pabandau. As pati vaikystej turejus BA, tai labai alergiska buvau citrusams (na visai vit.B grupei, o sitie - turi daug vit.. Uztekdavo, kad kas i buta, i kita kambari parnestu is parduotuves kokiu mandarinu ir pasidetu su maiseliu. Pradedavau koset iki didziausiu priepuoliu. Vien nuo kvapo pasklidusio.
Mano dukrai darem alergenu tyrima pries metus - rode, kad niekan nealergiska (cia tas tyr. kur rankytej subaksnoja). Siandien nusipirkom 2 apelsinus su mintim, kad darysimes kaledinius papuosaliukus eglutei - supjaustysim ir isdziovinsim, parisim kaspineliais, kai bus egle - pakabinsim. Supjaustem. Sukisau i orkaite. Aisku pasklido kvapas. Ir nezinau, ar sutapimas - dukra pradejo koset. Non stop Ir ventolino daviau, nepadejo, tai antra doze pavariau. Mes ir flixotida kaip tik vartojam, tai pagerejimas gi mums dabar... jokiu priepuoliu nebebudavo, na pakosti dienom - bet tik tiek... Ir nurimo, nepatikesit - kai jau migdziau, nebeiskenciau (praejo gi 1,5 val kosejant ), uzkutojau, praveriau langa ir priguliau salia - vaikas rimo rimo ir nurimo...
AR GALI BUTI, KAD TYRIMAS BUVO SITIEK NETIKSLUS??? Gal mums pakartoti tyrima? Jai tada buvo 2 metukai, dabar jau visi 3 metai ir menuo dar virsaus
QUOTE(Dumza @ 2012 12 04, 22:48)
man Monkasta neiseina duoti 2 val po valgio.Skaiciau ir as,bet man neiseina tokio ilgo tarpo padaryti vakare,nes mes velai valgom vakariene,o be to ji nevalgi pas mus,tai kisu valgyt visur ir visada.
QUOTE(Opinoksė @ 2012 12 06, 00:22)
Net man praeitais metais darė tyrimą, tai bitėms, ant kuriu man ištinka anafilaksinis šokas, visada vasara tenka nešiotis adrenalino švirkštą, nes greitąja gali ir nespėt, nieko neparodė...o vedėjas atsakė taip, kad žinot kam tiksliai alergiškas, reikia skirtinguose vietose (nes visus skirtingi reagentai, atidarymo laikas) ir skirtingu laiku daryt, ir tik tada jau daryt išvadas, O pas vaikus net IgE šokinėja ir nevisada parodo, nors ir visi požymiai
QUOTE(Opinoksė @ 2012 12 05, 23:22)
uzkutojau, praveriau langa ir priguliau salia - vaikas rimo rimo ir nurimo...
Atsakymas - gali.
Mes pvz nenaudojam skalbimo miltelių dėl astmos. Tfu 3k. jau vaistų nebereik jau kurį laiką. Bet gavom naudotą antklodės užvalkalą, aišku, kvepėjo milteliais, aš jį perskalbiau, bet vis tiek kai užklojau, vaikui kosulys, žiaugčiojimas, dusimas, ventolinas nepadeda. turėjau išnešti iš kambario ne tik tą užvalkalą, bet viską kas su juo lietės ir pravėdint, kad nurimtų.
Ir klausimas - o kam kartot tyrimus, jei ir taip aišku iš praktinės patirties? nebent turite kitų įtariamų alergenų. turėkit omenyje, kad paletėje tik patys populiariausi alergenai, jų realybėje žymiai daugiau.