Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2012 11 29, 13:00)
užtenka, kad šeimos gydytoja pažiūri. Pas pulmonologą lankomės kartą ar du kartus per metus.

keista g.gif
Mes pas pulmonologą lankomės nuolat kas 2 savaites (jei nėra jokių paūmėjimų).
Atsakyti
Sveikos

Mūsų naujienos tokios. Žodžiu, vaikas sveiksta, skiepyt leidimą gavom ir gavom rekomendaciją skirti kelialapį į sanatoriją, po astmos paūmėjimo, dabar belieka iš šeimos daktarės jį išsimušti ir važinėsime į vietinę sanatoriją kas dieną.
Žodžiu, vaikinas turi alergiją pienui (vidutinę), bet žiauriai stipri alergija kiaušiniui, žodžiu laukia, sunkus kelias, kai prasidės normali mityba. Ir dar yra polinkis į alergiją dulkių erkutėms, bet kadangi tokiam mažam rodo, labai stiprią alergiją kiaušiniui, tai alergija dulkių erkutėms, vis stiprės ir stiprės, todėl ir astma išsivystė, o jei jau tokį mažą astmą pristvėrė, tai daktarė sakė, apsišarvuoti kantrybe, nes laukia sunkus gyvenimo tarpsnis
Žodžiu, kiek mano galvelė suprato, tai alergia kiaušiniui ir alergiją dulkių erkutėms susijusi (būtent šiuo atveju, nes tokiem mažiem labai retai kada rodo alergiją kiaušiniui)
Tikiuosi supratot ką nors iš mano padrikų minčių. Bandau dar pati susidėlioti viską, kas ir kaip.
Gydymą dar tęsiam, Elideliu ir Flixotidu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 29 lapkričio 2012 - 13:46
QUOTE(bevardė @ 2012 11 29, 14:00)
Kaip tai 200, tokio dozavimo nėra. Yra 50, 125 ir 250.

Kai maniškiui skiria Flexotidą tarkim 3 mėn tai juos ir naudojam po to jei viskas gerai mažinam, jei vėl priepuoliai kyla vėl atnaujinam, o pas gydytoja pulmonologą nesilankom, nebent pačiai dar kažkas neaiškaus būna, užtenka, kad šeimos gydytoja pažiūri. Pas pulmonologą lankomės kartą ar du kartus per metus.
na tai va, ir mane tai sudomino g.gif tik Seretidas discus yra 50/100, bet kad ir jo kvėpuot du po du t.p. nelogiška schmoll.gif gal suklydo rašydama g.gif

Na mes lankomės pas pulmonologą kiek dažniau, kas 3-4mėn.. o visą laiką prižiūri šeimos gyd. ir reguliuoja

Dabar net su Seretid'ų ir Ventolin'ų užsitęsė kosulys, tai pasakė papildomai prie to dar prieš miegą adrenalinų pakvėpuot, pažiūrėsim kaip seksis, nes dabar vaikas su pamėlusiais poakiais, neišsimiega...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 29 lapkričio 2012 - 14:05
mano sunui 1,5 m buvo alerginis dermatitas: kiausinis pienas vista ir zuvis - isaugo. dukryte alergiska dulkems- i maista nereaguoja, tai koks cia rysis tarp dulkiu ir kiausiu? joks. aisku tai kad mazas vaikas alergiskas ir alergija gali aukt - sunku, bet su aldoma. mums ta pat sake :-) nenusiminkit reikia tik iprast prie to

Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2012 11 29, 13:41)
keista  g.gif
Mes pas pulmonologą lankomės nuolat kas 2 savaites (jei nėra jokių paūmėjimų).

O kam? Suprantu, jei neina sureguliuoti gydymo, jei nuolat kartojasi priepuoliai, bet jei gydymas tinkamas kokio bieso ten lankytis kas dvi savaites? Na kas 3 mėn dar suprantu, bet ne dažniau g.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 11 29, 15:23)
O kam? Suprantu, jei neina sureguliuoti gydymo, jei nuolat kartojasi priepuoliai, bet jei gydymas tinkamas kokio bieso ten lankytis kas dvi savaites? Na kas 3 mėn dar suprantu, bet  ne dažniau  g.gif
gal pulmonologas neduoda gydimo plano, tik tam laikui paskiria vaistus g.gif bet t.p. nelogiška, jei vaistai tinka, nuima priepuolius ir neduoda jiems dažnai kartotis, reiškia vaistai tiko ir galima išrašyt ilgesniam laikui, o kontrolei galima ir pas savo šeimos gyd. nueit, jei kokie klausimai ar šiaip dėl ramios dušios
nežinau, biurokratizmas gaunasi su tokiais dažnais vaikščiojimais, pulmonologas taip pinigus bando uždirbt gal
Atsakyti
Mums visada paskiria planinį vizitą po 3 mėn (dabar sakė, jei viskas gerai galima ir po 6men ateit)

man šiandien klausimas iškilo g.gif jei berniukui paskirta flixotidas 125mg, ryte vienas įpurškimas, o vakare -2. ten yra 60 dozių, o išrašo mėnesiui. tai ką gale mėnesio jis ten gauna? man nesusiveda galai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 29, 14:30)
man šiandien klausimas iškilo  g.gif  jei berniukui paskirta flixotidas 125mg, ryte vienas įpurškimas, o vakare -2.  ten yra 60 dozių, o išrašo mėnesiui. tai ką gale mėnesio jis ten gauna? man nesusiveda galai  blush2.gif

Oba dar vienas įdomus dozavimas blink.gif Kodėl vakare du kartus? Gal netaip supratot gydytojo nurodymą? Priešingu atveju gydytojas turėjo išrašyti dvejus vaistus, viena 125 o kita 250 g.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 11 29, 15:39)
Oba dar vienas įdomus dozavimas  blink.gif  Kodėl vakare du kartus? Gal netaip supratot gydytojo nurodymą? Priešingu atveju gydytojas turėjo išrašyti dvejus vaistus, viena 125 o kita 250  g.gif

g.gif
nu kad ir vaistų knygutėj tas pats parašyta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 29, 14:30)
Mums visada paskiria planinį vizitą po 3 mėn (dabar sakė, jei viskas gerai galima ir po 6men ateit)

man šiandien klausimas iškilo  g.gif  jei berniukui paskirta flixotidas 125mg, ryte vienas įpurškimas, o vakare -2.  ten yra 60 dozių, o išrašo mėnesiui. tai ką gale mėnesio jis ten gauna? man nesusiveda galai  blush2.gif

nesusiveda, skambinkit gyd smile.gif ir šiaip paskutinės dozės tų purškalų kartais išmetimui, nes jau blogai dozuot ima, o čia dar ir trūksta.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 11 29, 15:10)
nesusiveda, skambinkit gyd smile.gif ir šiaip paskutinės dozės tų purškalų kartais išmetimui, nes jau blogai dozuot ima, o čia dar ir trūksta.

Na mums praejusiais metais buvo israse flixotida 50, tai pradziai 2kart dienoj po 2 ip.purskemes - 5 savaites, po to po 1 ipurskima 2 kartus, o po to numazino iki vieno ip.vakare. Tai gal kad dozuot paprasciau butu... pvz mes to flixotido istisai nenaudojam, tai... kaip ir logiska.

O pas pulmonologa vaikstom pagal susitarima. Pasako ateit po menesio - iskart uzsirasom. Jei nieko nesako - paumeja, vedu. ar siaip kokiu itarimu kyla - vedu. Bet tikrai ne reguliariai.

Del vaistu israsymo - mums paskirta moncasta gert iki kovo pab. (taip ir parasyta kortelej), bet pulm. israsius tik iki lapkricio pab. Tai seimos gyd. gali israsyti tuos vaistus tokiu atveju - mes einam antradieni, kad pratestu tam kompensuojamu vaistu pase irasa... Kodel taip daro - nzn. Aisku, nzn ka darysiu, kai ateis kovo pab. Nes poliklinikos pulm.nutrauks moncasta, o tas priv. gyd. primygtinai siulo istisus metus naudot... as juo pasitikiu labiau... smarkiai labiau... jauciu reiks eit privataus visito ir prasyt iraso kompens.knygelej g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 11 29, 13:41)
spirometrija-tai toks tyrimas
po 200mg Fluxotid'o gaunat ir nesitikrinat? teisingai supratau g.gif

aciu smile.gif
Buvau jau rasius, kad mes naudojam becotide, nes ne lietuvoj, bet kaip suprantu jie beveik identiski kaip tie jusu minimi.
Ligoninej purske 2x50 du kart dienoj, o namuos israse 2x100 du kart dienoj. vizitas nusimato tik kovo 4 unsure.gif
Atsakyti