Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Labas rytas smile.gif

dėl pulmonologų tai mes Santariškėse pas Klimantavičienė. Labai patenkinti.

dėl druskų kambario, tai mums dėl odos netiko. Kol lankė ir gėrė aerius gerai buvo, bet paskui jau labai oda išsausėjo. tai ir nesuvaikščiojom viso kurso. Buvom gavę sanatorinį gydymą, lankėmės Trasalyje, trakuose. Šiaip pradėjom nuo Pušyno kelio, bet paskui persikėlėm arčiau namų į Trasalį. Esminis skirtumas erdvė: kaip ateidavo į Pušyno kelio druskų kamabary, tai sugrūda kokius 20 asmenu (mamos vaikai) ir reikia sėdėti ant kėdžių, kai eidavom Trasaly (apie 11-12val) tai mes dažniausiai dviese su Ugnyte būdavom, jai brolio neimdavome, mums duodavo žaisliukų, paskui ir pačios atsiveždavome ir žaisdavo mergaitė druskose kaip su smėliuku, per tą laiko aš tiesiog pasėdėdavau, pažiūrėdavau ta filmuką, bet esmė tame, kad jausdavomės laisvai, norim į WC einam, grįžtam, man ten labiau patiko.
reabilitologas aiškino, kad druskos dezinfekuoja kvėpavimo takus ir kuo dažniau eiti tuo gyliau kvėpavimo takus pasiekia. iš pradžių dar jausdavosi tas druskų kvapas, bet kaip priprasdavome jo neliko. ir dar laaabai troškindavo, ypač po pirmų kartų
Atsakyti
siaip man vat idomu...
mano mamai yra bronchine astma... bet jai jinai nebeisgydoma kaip pasakius be inhaliatoriu nevaiksto ... o visos vaikystes atsiminimai tai rytinis mamos kosejimas prie kriaukles iki vemimo...
man- bet kokia sloga, bet koks koju pasalimas net vasara baigiasi kosejimais ...
dukra- ir tas pats- daktare vis uzsispyrusiai aiskina kad cia nieko tokio kad duoti Prospano i praeis...bet nuo prospano ir hedelikso siaubas kas darosi- jinai koseja koseja koseja kosej\ja kiekvienas ikvepimas baigiasi kosuliu... ir taip beveik iki pamelynavimo... jau geriau tada is viso tik doktor mom tepaliuku tepti krutine- tada atsipalaiduoja kvepavimas- taip kosti bet ne tiek...
daktare sako kad plauciuose nieko ner... nu pamenu mama tikrai skrepliais kosedavo kartais net su krauju budavo (gerkle pasizaizdavo) o cia nu retai kada slapias kosulys...
vienintelis vaistas kuris nors kiek padeda- ventolinas ir fliuditeksas... ir misliju daba gal prispirti gydytoja tegu aiskinasi- o tai kraujo tyrimai tipo geri... sakau tipo nes tas paaiskinimas ant ribos bet geri man nepatinka
klausiu patarimo- gal yra kokios klinikos kad ir mokamos kur galima butu normaliai istirti??? ir esu girdejusi kad Vilniuje kazkoks super daktaras yra... tipo pas ji i priemimo uzsiraso privaciai tik keliems menesiams i prieki... gal kas girdejote unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 11 21, 17:45)
siaip man vat idomu...
mano mamai yra bronchine astma... bet jai jinai nebeisgydoma kaip pasakius be inhaliatoriu nevaiksto ... o visos vaikystes atsiminimai tai rytinis mamos kosejimas prie kriaukles iki vemimo...
man- bet kokia sloga, bet koks koju pasalimas net vasara baigiasi kosejimais ...
dukra- ir tas pats- daktare vis uzsispyrusiai aiskina kad cia nieko tokio kad duoti Prospano i praeis...bet nuo prospano ir hedelikso siaubas kas darosi- jinai koseja koseja koseja kosej\ja kiekvienas ikvepimas baigiasi kosuliu... ir taip beveik iki pamelynavimo... jau geriau tada is viso tik doktor mom tepaliuku tepti krutine- tada atsipalaiduoja kvepavimas- taip kosti bet ne tiek...
daktare sako kad plauciuose nieko ner... nu pamenu mama tikrai skrepliais kosedavo kartais net su krauju budavo (gerkle pasizaizdavo) o cia nu retai kada slapias kosulys...
vienintelis vaistas kuris nors kiek padeda- ventolinas ir fliuditeksas... ir misliju daba gal prispirti gydytoja tegu aiskinasi- o tai kraujo tyrimai tipo geri... sakau tipo nes tas paaiskinimas ant ribos bet geri man nepatinka
klausiu patarimo- gal yra kokios klinikos kad ir mokamos kur galima butu normaliai istirti??? ir esu girdejusi kad Vilniuje kazkoks super daktaras yra... tipo pas ji i priemimo uzsiraso privaciai tik keliems menesiams i prieki... gal kas girdejote unsure.gif

Na taip, kad ikvepimas=kosulys, tikrai neturi buti - cia jau rimti priepuoliai. Panasu, kad tie vaistai suskystina sekreta, kuris BA atveju paprastai yra labai klampus, bet bronchai yra gerokai uzspazmuoti ir atsikoseti ji negali g.gif Tai pati gerai rasai, kad tuos bronchus reikia atpalaiduoti - ventolinas tam tinkamas, bet jis negydo, tik salina simptomus, o butent - nuima spazma. Del sekreto - is vaikystes pamenu (na as isaugau savo BA), kad as irgi kosedavau slapiai - tai yra atkosedavau (su skrepliais kaip sakai). Nors gal ne viska pamenu... O mano dukra dazniausiai kosti sausai. Jei slapiai - tai dar kazkaip issikapstom, o jei sausai, tai paprastai prireikia ir hormoniniu vaistu - nebeissisukam. Jie yra prevenciniai 4u.gif Jei fluditec padeda ir kosulys pasidaro slapias - siulyciau pazaisti su juo ir ventolinu. Ar tada baigiasi kosulys? Ar vis tiek tik aprimsta, nebe tokie dazni priepuoliai tik pasidaro? Ilgalaikio poveikio yra vaistas montelucastas (na cia apie visa tai temoje raseme), bet turit issiaiskinti su gyd. Del kraujo - mums vos keleta kartu BA paumejo su temperatura, tai tik tada ir rode kraujas uzdegima, kitais atvejais - kraujas grazus, o plauciai ir dabar svarus dukrytes, nieko ten nesigirdi poliklinikos gyd. O vat vistiek man girdisi kaip migdant kazkas gargaliuoja ir spastinis kosulys lenda, sausas, ilgais priepuoliais. Naudojam vaistukus ir laukiam pagerejimo. Spjauciau as i jusiske gyd.(atsiprasau uz issireiskima, na bet kaip vaikui leisti iki apsivemimo istisai koset, iki melynumo? blink.gif ), imkit siuntima ir vaziuokit - i santariskes, i medicinos diagnostikos centra, i sanatorija Pusyno kelias, i Antakalnio klinikas - visos sios istaigos turi priimti 4u.gif
Super daktaro nezinau - manau, kiekvienai jis gali buti super, arba ne. Galu gale - santariskese lauksite ilgiau, o privaciai - ziu ir uzsirasysite savaites eigoj 4u.gif Paskaitykite, jau kazkas minejo santariskiu pulmonologe. Man asmeniskai patiko Dumcius, nes poliklinika vien nesuzavejo smile.gif JIs MDC, antakalnyje 4u.gif
As aisku nezinau tu kitu ligu, bet priepuolinis ziaurus kosulys buna ir prie laringito, ir kokliuso... tirkites, nedelskit wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opinoksė: 21 lapkričio 2012 - 23:59
QUOTE(LiloSun @ 2012 11 21, 07:02)
Cirtautas Santariskese

Butu mano valia pas ji tikrai neiciau...siulyciau Antakalni o ne Santarus siuo atveju
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 11 22, 00:50)
Butu mano valia pas ji tikrai neiciau...siulyciau Antakalni o ne Santarus siuo atveju

Kodel? O ka siulytumet antakaly?
Atsakyti
mes Antakalnio ligonineje ejom pas Radziuniene
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 11 20, 12:22)
O vartojant Flexotidą ir Monkastą bei Ventoliną irgi obstrukcijos kartojosi? Kreipėtės į pulmonologą dėl gydymo koregavimo, gal dozė buvo permaža, kitiems Fleksotidą keičia į Seritide.

taip kartojosi, mes kai pradejom gerti pas pulmonoge kas menesi pasirodydavom, o vaikas i ta mensi po syki susirgdavo.

Na mano sprendimas, pasidaryt vel visus tyrimus is kraujo kiek imanoma privacioj klinikoj, kaip ja atsirinkt nzn, kiekvienas turi savo nuomone ir jos skirias, tad kadangi radau kaip tai pasidaryt su min islaidom darysiu savo klinikoj ir uz viska mokesiu padarys viska vienoj vietoj ir vienu metu ir turesiu ats kuris mane bent tiek apramins.

Vakar pradiskutavau apie gera pusvalandi su vaiko gyd kaip elgtis ir ka daryt ir kad labai nenoriu vel jo sodint ant hormonu. gyd mano nora suprato ir neko blogo tame nemate, poliklinikoj dar eisim pas fiziologe (tiksliai nepamenu ar taip vadinas) kalbetis apie sanatorija. Dar drusku kambarius galvoju pradet lankyt.

Na planuoju planuoju smile.gif
Jei tyrimai nieko nerodys tada mastysiu vel smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anila:) @ 2012 11 22, 17:53)
Na mano sprendimas, pasidaryt vel visus tyrimus is kraujo kiek imanoma privacioj klinikoj, kaip ja atsirinkt nzn, kiekvienas turi savo nuomone ir jos skirias, tad kadangi radau kaip tai pasidaryt su min islaidom darysiu savo klinikoj ir uz viska mokesiu padarys viska vienoj vieto

patarčiau prašytis siuntimo į stacionarą. Ten padarys visus įmanomus tyrimus nemokamai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 11 22, 07:01)
Kodel? O ka siulytumet antakaly?

Radziuniene arba Jokubaitiene. Mes dar ejom pas Valiuli.
Atsakyti
Sveikos, mamos smile.gif
Nežinau, kur kreiptis, nes labai trūksta informacijos, bet tarp jūsų, tikiuosi, yra besigydančių specifine imunoterapija. Man rūpi reali šio gydymo kaina, jeigu rinktumėmės injekcijas. Tiesa, gydymas reikalingas man, o ne vaikui. Labai reikia informacijos, kiek realiai tai kainuoja, nes dabar pas mus tokia situacija, kad kaina bus lemiamas veiksnys rinktis šį pažangų gydymo būdą arba toliau kankintis.
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2012 11 23, 02:53)
Sveikos, mamos  smile.gif 
Nežinau, kur kreiptis, nes labai trūksta informacijos, bet tarp jūsų, tikiuosi, yra besigydančių specifine imunoterapija. Man rūpi reali šio gydymo kaina, jeigu rinktumėmės injekcijas. Tiesa, gydymas reikalingas man, o ne vaikui. Labai reikia informacijos, kiek realiai tai kainuoja, nes dabar pas mus tokia situacija, kad kaina bus lemiamas veiksnys rinktis šį pažangų gydymo būdą arba toliau kankintis.
mano sūnui siūlė šį būdą, tai jei jums lemiamas faktorius yra kaina, tai galiu nuliūdint, brangu, matuojama tūkstančiais(1,5-2tūkst.), bet visą sumą susidaro po truputi kas mėnesi, tai gal ne taip baisu g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 11 23, 17:54)
mano sūnui siūlė šį būdą, tai jei jums lemiamas faktorius yra kaina, tai galiu nuliūdint, brangu, matuojama tūkstančiais(1,5-2tūkst.), bet visą sumą susidaro po truputi kas mėnesi, tai gal ne taip baisu  g.gif

O kiek maždaug susidaro per mėnesį?
Atsakyti