Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(deimantine+ @ 2012 11 14, 10:55)
BA diagnoze patvirtinama jei vaikui permetus buna 3 id  daugiau dusulio priepuoliu ...

mums patvirtino astmą po pirmo dusulio priepolio, kai atsidūrė reanimacijoj. prieš tai buvo sirgęs kartą obstrukciniu bronchitu.

QUOTE(kustuce @ 2012 11 14, 12:07)
Padarė kraujo tyrimą iš 27 komponentų, žiūrėsim kam dar jis taip alergiškas

Maniškiui darė, bet praktiškai kraujas nerodė alergijų ir tik sulaukus 2 metų padarius naujai tyrimus (įbrėžimus rankytėj) paiškėjo alergenai
Atsakyti
QUOTE(Opinoksė @ 2012 11 13, 14:42)

Mums pulmonologe neskiria vizito is anksto. Gal del to, kad lengvai sergam. Bet principas toks: paumes, pas seimos gyd., siuntimas, tada pas pulmonologa...

mano berniukui vidutinio sunkumo BA. Mano pageidavimu,jis dispanserizuotas pas pulmonologe jau 3 metai.Todel pas seimos gydytoja siuo klausimu visiskai nesilankom.Sakyciau, kad labai patogu, nes nereikia lakstyti siuntimu ir ligos eiga seka tas pats gydytojas.Mano mazajam BA eina i labai geraja puse:visa vasara isbuvom be vaistu, o nuo rugsejo pabaigos vartojam tik Monkasta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 14, 11:44)
mums patvirtino astmą po pirmo dusulio priepolio, kai atsidūrė reanimacijoj. prieš tai buvo sirgęs kartą obstrukciniu bronchitu.
Maniškiui darė, bet praktiškai kraujas nerodė alergijų ir tik sulaukus 2 metų padarius naujai tyrimus (įbrėžimus rankytėj) paiškėjo alergenai

Vat mes sita daremes 2 m. Ir jis nerode nei vieno alergeno, o BA yra doh.gif

QUOTE(Valatke @ 2012 11 14, 13:01)
mano berniukui vidutinio sunkumo BA. Mano pageidavimu,jis dispanserizuotas pas pulmonologe jau 3 metai.Todel pas seimos gydytoja siuo klausimu visiskai nesilankom.Sakyciau, kad labai patogu, nes nereikia lakstyti siuntimu ir ligos eiga seka tas pats gydytojas.Mano mazajam BA eina i labai geraja puse:visa vasara isbuvom be vaistu, o nuo rugsejo pabaigos vartojam tik Monkasta ax.gif

Na cia tai smagu skaityt! Mes vasara irgi isbunam praktiskai be vaistu - issisukam su ventolinu, jei jau reikia. Bet vat nuo rugsejo prasideda smaguma. Ir iki kovo-balandzio. Dziaugiuosi tik, kad viskas siemet lengviau - del slogu, gerkliu ir kitu dalyku sedejom namie. O vat del BA dar neteko (tfu tfu tfu). Aisku - monkasta geriam, kartais ventolino prireikia. Buvo tarpsnis - flixotido. Bet... puse velnio smile.gif Aisku, kazkaip per tuos vaikisko dziaugsmo orus, kai lipdomi seniai besmegeniai - nevedu laukan... na su rogem gal reikes siemet kada iseiti. g.gif Bet praktiskai visada pablogeja. Dregme ir saltis - amen doh.gif
Atsakyti
O mes praktiskai nuo 1.5 metu vaistus beveik be pertrauku vartojom,net vasara (tik dozes syresi). Uztat sis bevaistinis periodas man kaip stebuklas biggrin.gif
Atsakyti
Mano mažiukui diagnozavo astma ir daktarė sako, kad reikia tikėtis, jog iki trejų metukų išaugs unsure.gif , man baisu, toks vaizdas, jog jis visuomet dabar bus toks karkiantis ir švilpiantis verysad.gif . Ar bus tų pagerėjimo momentų, ar visuomet tas alsavimas dabar bus toks nešvarus?
|Ir dar klausimas, teko girdėti, jog sergantys astma vaikai, gauna invalidumą, ar tai tiesa ir kada jį skiria, nes gydytoja kol kas nieko neminėjo (minėjo "geradariai, kurie labai rūpinasi mano finansine būkle" doh.gif , tipo, taigi faina, kažkur girdėjau, kad gausit invalidumą wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 14, 14:57)
Mano mažiukui diagnozavo astma ir daktarė sako, kad reikia tikėtis, jog iki trejų metukų išaugs  unsure.gif , man baisu, toks vaizdas, jog jis visuomet dabar bus toks karkiantis ir švilpiantis  verysad.gif . Ar bus tų pagerėjimo momentų, ar visuomet tas alsavimas dabar bus toks nešvarus?
|Ir dar klausimas, teko girdėti, jog sergantys astma vaikai, gauna invalidumą, ar tai tiesa ir kada jį skiria, nes gydytoja kol kas nieko neminėjo (minėjo "geradariai, kurie labai rūpinasi mano finansine būkle"  doh.gif , tipo, taigi faina, kažkur girdėjau, kad gausit invalidumą  wacko.gif

mano nešvilpia ištisai. tik pasigavus virusą pasireiškia astma.
gavo invalidumą. mes patys nesidomėjom ir nežinojom, mums pulmonologė pati pasakė, kad pagal jo ligos eigą, ji jau turi rašyti.
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 14, 13:44)

mūsų situacija, vaikai sveikas atrodė, mažai sirgo, karta tik bronchitas buvo 1,5m, o po kelių mėn reanimacija, nes situacija buvo labai prasta. tada dar manė, kad čia ji užspringus kažkuo buvo, nes bronchas užsikišęs buvo ir manėm, kad viskas tuo ir baigsis, po kelių mėn vėl ligoninė ir galutinai BA parašė

QUOTE(kustuce @ 2012 11 14, 15:57)

|Ir dar klausimas, teko girdėti, jog sergantys astma vaikai, gauna invalidumą, ar tai tiesa ir kada jį skiria, nes gydytoja kol kas nieko neminėjo (minėjo "geradariai, kurie labai rūpinasi mano finansine būkle"  doh.gif , tipo, taigi faina, kažkur girdėjau, kad gausit invalidumą  wacko.gif

na gal čia tais atvejais kai ligos eiga sunki ir mama negali dirbti, nuolatos slaugo vaiką ar ką g.gif niekas manim dar taip nesusirūpino, kad praneštu biggrin.gif (nors metu vaikystėje mano sesė turėjo invaliduma dėl AD, nes vaistų daug nekompensuojamų pirkti reikėjo ar dar dėl kažko)
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 14, 14:10)
mano nešvilpia ištisai. tik pasigavus virusą pasireiškia astma.
gavo invalidumą. mes patys nesidomėjom ir nežinojom, mums pulmonologė pati pasakė, kad pagal jo ligos eigą, ji jau turi rašyti.

Aišku, va kažką panašaus gydytoja minėjo, kad eilinis peršalimas jam baigsis švilpimu ir dusimu, ką vietos pediatrai gali palaikyti bronchitu ir skirti sirupinius vaistus, kurių jam gink dieve negalima
Minėjo, kad iš mūsų krašto, kur mes gyvenam, atvažiuoja daug apleistų vaikų, daktarai gydo nuo bronchito ir taip nugydo, kad vaikas atsiduria reanimacijoj.
Mes net nesikreipėm pas šeimos daktare, varėm tiesiai privačiai dėl "baisų" žandukų, o gavosi taip, kad dar ir astma pas jį daktarė aptiko, nes ji alergologė-pulmonologė. Sakė kuo anksčiau pradedi gydymą, tuo daugiau šansų, kad vaikutis išaugs ir pasveiks
Na, matysim, važiuosim pas ją po dviejų savaičių, jei anksčiau nepablogės, tada gal pati ką užsimins, jei ne, tai užklausiu

QUOTE(Dalyte:) @ 2012 11 14, 14:12)
mūsų situacija, vaikai sveikas atrodė, mažai sirgo, karta tik bronchitas buvo 1,5m, o po kelių mėn reanimacija, nes situacija buvo labai prasta. tada dar manė, kad čia ji užspringus kažkuo buvo, nes bronchas užsikišęs buvo ir manėm, kad viskas tuo ir baigsis, po kelių mėn vėl ligoninė ir galutinai BA  parašė
na gal čia tais atvejais kai ligos eiga sunki ir mama negali dirbti, nuolatos slaugo vaiką ar ką g.gif  niekas manim dar taip nesusirūpino, kad praneštu biggrin.gif (nors metu vaikystėje mano sesė turėjo invaliduma dėl AD, nes vaistų daug nekompensuojamų pirkti reikėjo ar dar dėl kažko)

Nežinau, mums kol kas visi vaistai kompensuojami priklauso
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 11 14, 15:12)
na gal čia tais atvejais kai ligos eiga sunki ir mama negali dirbti, nuolatos slaugo vaiką ar ką g.gif  niekas manim dar taip nesusirūpino, kad praneštu biggrin.gif (nors metu vaikystėje mano sesė turėjo invaliduma dėl AD, nes vaistų daug nekompensuojamų pirkti reikėjo ar dar dėl kažko)

nėra jau mūsų būklė tokia sunki, pradėjo lankyt darželį, tik kad vaistus pastoviai vartoja, bet kompensuojamus.
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2012 11 14, 15:28)
skirti sirupinius vaistus, kurių jam gink dieve negalima

o kodėl negalima sirupinių vaistų?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 14, 16:28)

Nežinau, mums kol kas visi vaistai kompensuojami priklauso

aš negaunu jokių invalidumų tai tiksliai ir než kodėl jie skiriami, tik spėsiu gal tie papildomi pinigėliai skiriami nes tėvai patiria papildomų išlaidų, kai eiga ligos sunkesnė g.gif

dėl sirupiukų tai mums buvo toks bajaris: mergaitė zyzė, skaudėjo ausytę, buvo sekmadienis. nuvažiavo vyras į vaistinę atvežė lašiukų ir vaistų prieš uždegiminių, sudaviau vaistus, nes jau įsiszirzus , pavargus mergaitė buvo, paskui paskaičiau kad jie netinka kartu su inhaliuojamais vaistais nuo astmos ir reikia duoti žymiai mažesnę dozę

kas liečia sirubus nuo kosulio, tai santaruose gyd sakė, kad kai vaikas gauna to sirupiuko, tarkim brontex pradeda sekretas skystėti, bet jo daugėti, bet vaikas nespėja , nesugeba iškosėt. kažkas panašaus
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 14, 14:34)
o kodėl negalima sirupinių vaistų?

Kiek supratau, tai dėl to, jog jis alergiškas, negalime nei espumizano, nei dentinoxo naudoti, iškarto žandai reaguoja.
O šiaip tai tiksliai nepaklausiau, bet kaip supratau, astmą gydome kitais vaistais, sirupiniai tik pablogina situaciją, nes kažkas panašaus gaunasi, kad pas juos ir taip to sekreto daug, o tie sirupiniai jo dar daugiau padaro
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif ko gero jungsimes ir mes prie jusu su savo bedele verysad.gif

Rytoj keliaujam pas pulmunologe , Mano sunui 6metkai Paulius .metai laiko neislipam is bronchitu su obstrukcija. Per metus sirgom 5kartus kazkur. ir siuo metu sergam , siandiena skyte Flixotida. na rytoj matysim ka sakys daktare, matyt darys alergijos tyrimus dar , nes gali buti ir namie viso to saltinis doh.gif turbut katinas ne isimtis unsure.gif
Papildyta:
Seip svokstimo nesigirdi plika ausimi taciau musu gydytoja girdi beklausant jo ,sake groja vurukas.. unsure.gif Prasideda visad sausu kosuliu ir nuolat koseja ,veliau kosulys slapeja bet neatsikosti , va siandiena jau jau geriau nes nuo vakar geriam Fluditeca ir sian jau syki purskem Fliksotida .tai labaiau atsikosti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ** Svaja**: 14 lapkričio 2012 - 15:59