Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2012 10 25, 14:53)
Gaila kad aš nestojau į mediciną smile.gif

Bet kodėl prednizolonas taip ilgai nesuveikia?

as as kartais gailiuosi kad stojau doh.gif , nors saves kitur niekur nemaciau.ne del to ,kad be proto sunkus mokslas,bet del to,kad,kas liecia artimus zmones, menkiausiam sveikatos nukrypimui,matai blogiausias prognozes.kuo maziau zinai,tuo geriau miegi.cia turbut tik man taip blush2.gif

o del prednizolono,tai jo max koncentracija kraujyje,jei neklystu buna po 2 ar 4val.o kol pradeda veikt normaliai tai gali ir iki 12val uztrukt(na man taip aiskino viena gydytoja,kai gulejom paskutini karta ligoninej)
Atsakyti
QUOTE(deimantine+ @ 2012 10 25, 14:02)
kuo maziau zinai,tuo geriau miegi.cia turbut tik man taip  blush2.gif

Ne vien tau, šeimoje turiu medike...
Atsakyti
QUOTE(deimantine+ @ 2012 10 25, 11:55)
sveikos,maniskei vel priepuolis  verysad.gif ,vel teko prednizolona duot  doh.gif  .tris savaites naudojam flixotida 125 , negi jis nesuveike? gal per silpna doze? po men pas pulmonologa uzsiregistravom,kad keistu gydyma... jau net nezinau nei ka galvot nei ka daryt  verysad.gif

Kam ji alergiska?

QUOTE(deimantine+ @ 2012 10 25, 15:02)
as as kartais gailiuosi kad stojau  doh.gif , nors saves kitur niekur nemaciau.ne del to ,kad be proto sunkus mokslas,bet del to,kad,kas liecia artimus zmones, menkiausiam sveikatos nukrypimui,matai blogiausias prognozes.kuo maziau zinai,tuo geriau miegi.cia turbut tik man taip  blush2.gif

o del prednizolono,tai jo max koncentracija kraujyje,jei neklystu buna po 2 ar 4val.o kol pradeda veikt normaliai tai gali ir iki 12val uztrukt(na man taip aiskino viena gydytoja,kai gulejom paskutini karta ligoninej)

Prednizolonas gali labai ivairiai suveikti priklausomai nuo bukles. Praeitais metais tiek kartu teko jo duoti ir taip skirtingai poveikis matesi, kad visai nesistebiu jog ne is karto eme geret. Siaip pamenu mums pulmonologe sake duoti 4 is karto ir po poros valandu dar 2...tada ziureti kaip veikia. Praeitu metu kova pamenu kad buvo ziaurus kosulys suemes ir prednizolono surijom 5 is karto, isveme, vel meginom duot...niekas nesuveike. Kai pamenu pikciausia del gydytoju, nes kaip supratau dideles obstrukcijos negirdejo doh.gif todel kam grudo tuos steroidus nesuprantu. Nuo to laiko isigijau stetoskopa pati schmoll.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

mes vakar tiek diskusijų turėjom, bet aš labai norėjau išgirsti jūsų nuomonę kiek ilgai yra saugu purkšti nasolex, gal geriau zirtec?
kas turi patirties tame?
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 26, 10:30)
sveikos smile.gif

mes vakar tiek diskusijų turėjom, bet aš labai norėjau išgirsti jūsų nuomonę kiek ilgai yra saugu purkšti nasolex, gal geriau zirtec?
kas turi patirties tame?
mes max mėn. purškėm, daugiau nelabai pataria, bet gyd. liepdavo pomažu (maždaug po 2sav.) dozė mažint ir keist Zirtec'u
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 26, 11:49)
mes max mėn. purškėm, daugiau nelabai pataria, bet gyd. liepdavo pomažu (maždaug po 2sav.) dozė mažint ir keist Zirtec'u

ačiū už atsakymą, mums tai ir tas ir tas duota buvo, bet aš tik purškiau-savaite laiko, gal tikrai dar savaite papuršksiu ir mažinti reiks. nosytė jau sausesnė, tai gal ir karto per diena jau užtektu g.gif o kita kart quixx o jai vėl pradės sloguoti ziretec g.gif pulmonologė sakė, kad ziretec vienas švelnesnių prieš alerginių vaistu
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 26, 10:56)
ačiū už atsakymą, mums tai ir tas ir tas duota buvo, bet aš tik purškiau-savaite laiko, gal tikrai dar savaite papuršksiu ir mažinti reiks. nosytė jau sausesnė, tai gal ir karto per diena jau užtektu g.gif o kita kart quixx o jai vėl pradės sloguoti ziretec g.gif pulmonologė sakė, kad ziretec vienas švelnesnių prieš alerginių vaistu
tai bandykit mažint Nasonex'o, o vietoj antro karto duokit Zirtec'ą. Quixx tik sudrėkina gleivine
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 26, 10:30)
sveikos smile.gif

kas turi patirties tame?

o jum gydytoja nepatarė kaip geriau pagal jusu bukle? paprastai mum liepia ateiti po 2 sav paziuret ar viskas tvarkosi ir pagal bukle arba mazinam arba paliekam ta doze. Jeigu jum ilgai uzsitesus alergine sloga, tai nebijokit tu 2 k nasonex ir 1 karto zyrteco, jie nuslopins sudirgima. o paskui vaistus purksti reikia, kad nosies gleivine atsistatytu. nes po ilgo laiko snargliavimosi buna isburkus, kad ojojoj. ir neuzmirskit, kad hormonu tuoj pat nutraukt negalima. sveikit ir nieko nebijokit, mes su nasonexu "draugaujam" jau 5 metus, kazko jau baisiai baisaus nepastebejau ( isskyrus sausejima). jeigu jau reikia tai reikia, niekur nedingsi, visos noretume be tu vaistu issisukt.
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2012 10 26, 13:34)
o jum gydytoja nepatarė kaip geriau pagal jusu bukle? paprastai mum liepia ateiti po 2 sav paziuret ar viskas tvarkosi ir pagal bukle arba mazinam arba paliekam ta doze. Jeigu jum ilgai uzsitesus alergine sloga, tai nebijokit tu 2 k nasonex ir 1 karto zyrteco, jie nuslopins sudirgima. o paskui vaistus purksti reikia, kad nosies gleivine atsistatytu. nes po ilgo laiko snargliavimosi buna isburkus, kad ojojoj. ir neuzmirskit, kad hormonu tuoj pat nutraukt negalima. sveikit ir nieko nebijokit, mes su nasonexu "draugaujam" jau 5 metus, kazko jau baisiai baisaus nepastebejau ( isskyrus sausejima). jeigu jau reikia tai reikia, niekur nedingsi, visos noretume be tu vaistu issisukt.

man zirtec sakė 10 d ir nasolex mažiausiai sav

ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sau ir savo dičkiui naudoju Alergodil purškaliuką, labai gerai suveikia ir nehormoninis, tik kad va galima nuo 6 metų, bent jau rašo inf. lapelyje. Nežinau kodėl bet hormoniniai purškalai man pačiai netiko, kažkai lyg aptraukia nosies varvėjimą, bet nemoku pasakyt tačiau jausdavau kažkokį keistą diskomfortą nosyje. O Alergodil man supper.
Atsakyti
sveikos smile.gif

norėjau pasiklausti, gal kuri girdėjote apie liežuvio alergiją, gydytojų vadinamą žemėlapiu?
BA sergame 2 metus, turim ir AR, alergenai - dulkių erkės ir šunys.
dabar vėl eilinis paūmėjimas..
mūsų gydytoja atostogauja, o budinti nenorėjo plėstis.
reikia kartoti alergenų tyrimus? nauja alergija? ar kas?

ačiū.
Atsakyti
Sveikos. Nuo savaitės pradžios ir vienintelė neastminukė iš mūsų vaikų prisijungė prie chebros. Net negaliu sakyt, kad susinervinau - taip jau įprasta viskas patapę.

QUOTE(bevardė @ 2012 10 19, 13:18)
Nosytei naudoju tik Quix, visi kiti vandenukai man nepatinka, nes labai jau gausiai plauna.

drinks_cheers.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 23, 14:53)
pas mus centre t.p. tik po CRB skiria antibiotikus, ir tai, mes paskutinius kartus su 58-67CRB apsėjom be jų, aišku čia t.p. reikia žinot iki kada laukt, jei negerėja, tai gėriau rinktis mažesnį blogį, kaip ir jūsų atvėji

O jus pastoviai pas pulmonologą lankotės? Nes pas mus tai pagrinde šeimos gyd. viską tvarko, pas pulmonologą tik kontrolei ar kai pablogėjimai buvo/vaistai netiko

Mes esam ir prie 91 CRB netyčia be antibų išssisukę - vien padvigubinus flixotido dozę. Bet čia tikrai ne agitacija biggrin.gif

Ir mum šeimos gydytoja viską tvarko.

QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 25, 09:21)
prakalbot apie tarpines, tai sakykit kaip jus jas valote? aš palunu su šiltu muilėtu vandenių, bet vistiek nuosedos būna ypač giliau kur pavalyti negalima . gal jus šepetukus naudojat arba virinat jas?

Pas mus valosi labai lengvai,nuosėdų nelieka. Naudojam metus laiko.
Atsakyti