Sveikos mamos,
Atleiskit,kad įsibroviau,bet noriu jūsų patarimo. Mano sunui taip pat diagnozuota bronchų astma,na bet aš sakyčiau,kad mes lengvos formos,nes apsieinam dar be dusulio,tphu,tphu,tphu. Mums gydytoja rekomenduoja gripo skiepą pasidaryt,jis mums priklauso nemokamas,kaip rizikos grupę turinčiam paciantui. Šiaip aš esu prieš gripo skiepą. Mamos,pasidalinkite patirtimi,ar jūs skiepinate savo vaikus? Turiu omenyje tik vaikus sergančius astma. Galite ir į a.ž man brūkštelt. Man bus lengviau apsispręst. Dėkoju
Patarkite ką daryti kaip suabejoji gydytojos sprendimu Vaikui nustatyta Ba prieš 6 metus per tą visą laiką esam tik 2k. vartoja singulaira ir kaip peršala kartais pavartojam ventolina, kad lengviau atsikosėtų. Dabar apie 4 metai nieko nevartojam. Vasaros pradžioja buvom pas pulmonologus darėm visus tyrimus ir viskas gerai (nedidelė alergija pelėsiui) gydytoja sakė jai taip tesis 5 metus gal išvis bus nuimta BA diagnozė. Vaikas nedusta, nekosti net didelių kruvių metu.
Dabar jis peršalo ir pradėjo sloguoti ir kosėti, vyras nuvedė pas šeimos gydytoją ji apžiūrėjus pasakė, kad čia nieko blogo nėra viskas nuo gerklės ir prirašė vėl singulairą aišku maniškis jį nupirko, bet aš suabejojau ar pradėti duoti??? Jai nieko blogo nėra ir tai paprastas peršalimas jai nėra, nei spazmo plaučiuose ir sergam mes ne taip dažnai tai kodėl vėl puse metu vaikui duoti vaistus, o gal klaidingai manau, gal pasitikėti gydytoja? (Taip šia gydytoja labai vertinu ji daug metų dirbo pediatre)
Dabar jis peršalo ir pradėjo sloguoti ir kosėti, vyras nuvedė pas šeimos gydytoją ji apžiūrėjus pasakė, kad čia nieko blogo nėra viskas nuo gerklės ir prirašė vėl singulairą aišku maniškis jį nupirko, bet aš suabejojau ar pradėti duoti??? Jai nieko blogo nėra ir tai paprastas peršalimas jai nėra, nei spazmo plaučiuose ir sergam mes ne taip dažnai tai kodėl vėl puse metu vaikui duoti vaistus, o gal klaidingai manau, gal pasitikėti gydytoja? (Taip šia gydytoja labai vertinu ji daug metų dirbo pediatre)
QUOTE(vilmux x @ 2012 10 25, 07:43)
Sveikos mamos,
Atleiskit,kad įsibroviau,bet noriu jūsų patarimo. Mano sunui taip pat diagnozuota bronchų astma,na bet aš sakyčiau,kad mes lengvos formos,nes apsieinam dar be dusulio,tphu,tphu,tphu. Mums gydytoja rekomenduoja gripo skiepą pasidaryt,jis mums priklauso nemokamas,kaip rizikos grupę turinčiam paciantui. Šiaip aš esu prieš gripo skiepą. Mamos,pasidalinkite patirtimi,ar jūs skiepinate savo vaikus? Turiu omenyje tik vaikus sergančius astma. Galite ir į a.ž man brūkštelt. Man bus lengviau apsispręst. Dėkoju
mes esam prieš gripo skiepus, nes jau kiek kartu pasitaikydavo, kad paskiepija viena gripo atmaina, o siaučia visai kita, ir tas skiepijamas buvo veltui...bet čia kiekvienas turi pats apsisprestAtleiskit,kad įsibroviau,bet noriu jūsų patarimo. Mano sunui taip pat diagnozuota bronchų astma,na bet aš sakyčiau,kad mes lengvos formos,nes apsieinam dar be dusulio,tphu,tphu,tphu. Mums gydytoja rekomenduoja gripo skiepą pasidaryt,jis mums priklauso nemokamas,kaip rizikos grupę turinčiam paciantui. Šiaip aš esu prieš gripo skiepą. Mamos,pasidalinkite patirtimi,ar jūs skiepinate savo vaikus? Turiu omenyje tik vaikus sergančius astma. Galite ir į a.ž man brūkštelt. Man bus lengviau apsispręst. Dėkoju
QUOTE(lolanta @ 2012 10 25, 08:17)
Patarkite ką daryti kaip suabejoji gydytojos sprendimu
jei abejojate, palaukite, pastebėkite savo vaiką, jei galvojat kad jam nieko baisaus, bet Singulairas atvirkščiai manau padės jums nei pakenks, juk jis bent neduoda susidarynėt tam uždegimui bronchuose
Aš saviškio tikrai neskiepysiu, nes būten aplamai po vakcinavimo jam prasidėjo obstrukcijos pirmosios.
Dėl singulairo, jei vaikas jį gerai toleruoja duočiau, bet jei 4 metai nieko nevartojot o plaučiukai švarūs tai galima ir neskubėt.
Kas liečia tarpines, sakykite, iki kokios amžiaus ir kas kiek metų jos kompensuojamos. Mes saviškę palaužėm, o be tarpinės hormono taip gerai nemokam sukvėpuot.
Dėl singulairo, jei vaikas jį gerai toleruoja duočiau, bet jei 4 metai nieko nevartojot o plaučiukai švarūs tai galima ir neskubėt.
Kas liečia tarpines, sakykite, iki kokios amžiaus ir kas kiek metų jos kompensuojamos. Mes saviškę palaužėm, o be tarpinės hormono taip gerai nemokam sukvėpuot.
QUOTE(vilmux x @ 2012 10 25, 06:43)
... Šiaip aš esu prieš gripo skiepą. Mamos,pasidalinkite patirtimi,ar jūs skiepinate savo vaikus?
mer irgi turim lengvos formos BA. Gydyt. irgi uzsimine apie gripo vakcina, bet tikrai neskiepysiu butent del daugybes gripo atmainu.
QUOTE(bevardė @ 2012 10 25, 09:46)
QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 25, 09:03)
iki 7metu tarpinės kompensuojamos
Ačiū, vadinasi reikės paprašyti kad išrašytų naują, kaip tik eisim lapkričio gale.
prakalbot apie tarpines, tai sakykit kaip jus jas valote? aš palunu su šiltu muilėtu vandenių, bet vistiek nuosedos būna ypač giliau kur pavalyti negalima . gal jus šepetukus naudojat arba virinat jas?
aš buvau nusipirkusi hiper farmoje internetu, gal 80lt kainavo, bet ji nelabai man patiko, tai kai išrašė Ba aš pulmonologės paprašiau ir tarpinę išrašė, tokia kaip ligininėje.
manau kas pora metų tai tikrai galima prašyti, kad ją išrašytu pulmonologė
kažkur instrukcijoje skaičiau, kad panašiai laiko ji ir naudojama, bet gal aš ir klystu gydytojos paparašykit, gal ir šeimos gyd gali išrašyti, gi diagnozė jau patvirtinta
dėl skiepų aš neskiepisiu, nes kalusiau pulmonologės ji sakė, kad mums neaktualu
nors mano draugė kuri augina BA sergantį vaiką skiepijo ji pneupo 23, tai čia ne nuo gripo, o nuo plaučių ligų, davė rezultatų. Antrą mergaitę, kuri neturi diagnozės BA bet dažnai kosėja ji irgi planuoja skiepyti, nes gyd rekomendavo. beja mes vaikštom pas tą pačią pulmonologe Klimantavičienę
taigi galim daryti išvada kad gyd nevisiems tą pati gydymą siūlo, priklausomai nuo ligos eigos
--
maniškė tai prikimus atsikėlė, truputi pakvepavom mineralinio vandens per inhaliatorių. žiūrėsaim, kaip bus vakare, turiu namie adrenalino.
mes jau savaitę pilna nasolex naudojam, nepasakyčiau , kad jau nusiimė AR bet gal truputi mažiau teka, tokių atvejų toliau vartoti ar jau reikia daryti pertrauką ir quixx kokį purkšti dar zirteko turiu, leido gyd gerti, bet aš aną sav taip ir nedavaiu, galvojau purškalo užteks
aš buvau nusipirkusi hiper farmoje internetu, gal 80lt kainavo, bet ji nelabai man patiko, tai kai išrašė Ba aš pulmonologės paprašiau ir tarpinę išrašė, tokia kaip ligininėje.
manau kas pora metų tai tikrai galima prašyti, kad ją išrašytu pulmonologė
kažkur instrukcijoje skaičiau, kad panašiai laiko ji ir naudojama, bet gal aš ir klystu gydytojos paparašykit, gal ir šeimos gyd gali išrašyti, gi diagnozė jau patvirtinta
dėl skiepų aš neskiepisiu, nes kalusiau pulmonologės ji sakė, kad mums neaktualu
nors mano draugė kuri augina BA sergantį vaiką skiepijo ji pneupo 23, tai čia ne nuo gripo, o nuo plaučių ligų, davė rezultatų. Antrą mergaitę, kuri neturi diagnozės BA bet dažnai kosėja ji irgi planuoja skiepyti, nes gyd rekomendavo. beja mes vaikštom pas tą pačią pulmonologe Klimantavičienę
taigi galim daryti išvada kad gyd nevisiems tą pati gydymą siūlo, priklausomai nuo ligos eigos
--
maniškė tai prikimus atsikėlė, truputi pakvepavom mineralinio vandens per inhaliatorių. žiūrėsaim, kaip bus vakare, turiu namie adrenalino.
mes jau savaitę pilna nasolex naudojam, nepasakyčiau , kad jau nusiimė AR bet gal truputi mažiau teka, tokių atvejų toliau vartoti ar jau reikia daryti pertrauką ir quixx kokį purkšti dar zirteko turiu, leido gyd gerti, bet aš aną sav taip ir nedavaiu, galvojau purškalo užteks
QUOTE(bevardė @ 2012 10 25, 10:13)
Ačiū, vadinasi reikės paprašyti kad išrašytų naują, kaip tik eisim lapkričio gale.
Tik pažiūrėkit kada prieš tai buvo išrašyta, nes jos duodamos tipo trim metam. (Tipo tai dėl to, kad mes naudojom penkis metus ir tik kai išsiklibino laikikliai, man paprašius naujos, ją labai nenoriai išrašė (buvo likęs mėnesis iki seprinto gimtadienio)) O paskui sutapo taip, kad ji vis dar neišpakuota guli, nes kol kas (kad tik neprisišnekėčiau) mums jos neprireikė.
Laba diena.
Tarpine plaunu su paprastu vandeniu net be muilo, tiesiog švariu šlapiu skudurėliu ir kokio ilgi daigto pagalba išplaunu ten kur pirštai jau nepasiekia, o po to popieriniu ranksluosčiu ją nusausinu. Naudojam Babyhaler'į, nepatogu man tik kad jis toks ilgas, galėtų būti trumpesnis.
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 25, 10:21)
prakalbot apie tarpines, tai sakykit kaip jus jas valote? aš palunu su šiltu muilėtu vandenių, bet vistiek nuosedos būna ypač giliau kur pavalyti negalima . gal jus šepetukus naudojat arba virinat jas?
Aš plaunu muiluotu vandeniu su minkšta kempinėle. Pasiekia visur, o paskui popieriniu rankšluosčiu nusausinu, kad neliktų vandens nuosėdų. Va kaip tik reiktų tą darbą ir padaryti.
Tik neįsisirkit.
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 25, 10:21)
plaunu muiluotame vandenyje, o vietoj šepetėlio paimu kinišką pagaliuką ir apvynioju skudurėlių, gerai praskalauju ir nusausinu popieriniu rankšluosčiu aš buvau nusipirkusi hiper farmoje internetu, gal 80lt kainavo, bet ji nelabai man patiko, tai kai išrašė Ba aš pulmonologės paprašiau ir tarpinę išrašė, tokia kaip ligininėje.
kaip mums vieną gyd. pasakė. skirtumas tarp tu tarpiniu kaip tarp zaporožiečio ir mersedeso