Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveikos,

vis paskaitinėdavau anksčiau jūsų temą, kai tik mano mažąjį užpuldavo nenormalūs kosuliai..taip be diagnozės su priepuoliais po kurių atsidurdavome ligoninėje gyvenome du metukus.
Dviejų mėn. mažiukas susirgo bronchiolitu..dėl šeimos daktarės aplaidumo prireikė ir reanimacijos, nes su karščiuojančiu ir dūstančiu(tada dar to nesupratau) paleido ramiausiai namo, džiugiai pranešusi, kad tai bronchituko pradžia..na kita dieną atsidūrėm reanimacijoje..parą praleidome su deguonimi, viskas baigėsi laimingai..aišku, su ta daktare atsisveikinome.
Sekantį kartą atsidūrėme ligoninėje, kai buvo mažiui 11mėn. Pusė valandos vos atsikvėpdamas, kaip vemdamas kosėjo-vimdėsi..net nežinau kaip tai pavadint doh.gif vėl pagulėjom ligoninėje, bet kaip niekada, personalas buvo labai paslaugus ir masažus darė ir šiaip labai mylėjo mus smile.gif gal todėl vaikis beveik metus ligonines ir nenormalius kosulius buvo pamiršęs..
Bet ir vėl besibaigiant vasarai vaiko kosčiojimas sausas po miego rytais ir vakarais, nedavė man ramybės..vakarais būdavo taip, kad jei tik pienuko atsigėręs būdavo, tai kad ir pora kartų kostelna ir viską išvemia doh.gif myniau ir myniau kelius pas vaiko gydytoją..o ji vis su sirupėliais ir t.t. gydė..gi palučiai visada švarūs..atėjo žiema, gydytoja išėjo atostogų ir pasiūlė mums "pakentėti", jei nepraeis kosuliavimas, tai duos siuntimą pas pulmonologę..na kentėjom, bet prireikė antibų sudavus antibus vaikui negerėjo..vaikas drožė įvairiausiu kosulių atspalviu-tiek dieną, tiek naktį doh.gif kol vaiškto lyg šlapesniu, kai atsigula laringitiniu..na vėl išsikvietėm greitąją, ir praeitų metų Kalėdas sutikom ligoninėje..sudavus pirmą dozę Flixotido(tuo metu nežinojau, kad tas vaistas padėjo) vaiko kosuliai stebuklingai pradingo bigsmile.gif aišku, norėjom kuo greičiau iš ligoninės ištrūkti ir gydytoja davė nurodymus, kaip gydytis toliau, bet apie Flixotidą neužsiminė žodžio..tik man paklausus kokie buvo antri vaistai jam purškiami ji pasakė, kad Flixotidas..paprašiau, kad išrašytų receptą jam, nors mažiui dar nebuvo BA pripažinta, susipirkom ir "dūdą"kvėpuot, ir vaistus visus nekompensuojamus..
Po to jau grįžę po ligoninės pagaliau gavom siuntimą ir užsiregistravom pas pulmonologę..diagnozavo BA, gavom gerti Monkasta arba Singulair na ir ką mano mažiuko kosuliai tapo valdomi thumbup.gif ..pagaliau atėjo ramybė į mano dūšią po tiek pergyvenimų dėl tų nenormalių kosulių..nors su nerimu daviau pirmas tabletes juk tai ne saldainiukai..bet bent jau tiek nuramino, kad jam tas vaistas padėjo.. gėrėm pusė metų kažkur Monkasta, nors pirmą mėnesį pradėjom nuo Singulair.
Padarėm dabar trijų mėn. pertrauką - nuo liepos vidurio iki spalio vidurio..beje pakeitėm ir gyvenamą vietą mažiaus kosuliai liovėsi bigsmile.gif nes butas LT labai drėgnas ir pelėsinis, matyt, ir buvo pagrindinė kosulių priežastis.. dabar esam kitoj šaly, bet pastebėjau, kad mažiui labai netinka drėgmė. Gyvenam DE pietinėj pusėj, čia oras, kad ir drėgnas bet nėra tos per kaulus smelkiančios drėgmės..nors neseniai pradėjau mažiui duoti Singulairą, nes orai subjuro, ilgokai pliaupė lietus, tai mažiukas jau pradėjo trupučiuką kosčioti..galvoju, svetima šalis, dar kolkas iki galo sveikatos draudimų nesusitvarkę, pabijojau, jei vėl koks priepuolis užeis..kai viską susitvarkysim pažiūrėsiu, ką čia gydytojai papasakos..
Va tokia mūsų BA istorija 4u.gif
Stirpybės visoms mamoms ir sirgaliukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 10 19, 15:14)

O kad vit C nepatartina naudoti, kai vartojami antihistamininiai preparatai, nes jis organizme virsta nuodais, tai visiškas briedas  doh.gif

na nebukit tuo visiskai uztikrinta, matau paciai neteko skaityt apie tai. Ir man buvo sokas, kai suzinojau, todel manau butu neteisinga nepasidalint, ka suzinojau su kitais. Jau ka isidemejau, tai isidemejau, kad su antihistamininiais ir antibiotikais vit C nedera. Moksliskai nepaaiskinsiu kas vyksta, ne chemike, ne medike ir ne mokslininke esu. Jusu teise, be abejones, rinktis, bet as savo vaikui nebeduodu vit c tais atvejais, kai vartojam isvardytus preparatus 4u.gif .
Atsakyti
Dėl vitamino C, alternatyvioj medicinoj vit.C kaip ir dilgėle (kurį turi daug vit.C)... naudoja kaip antihistamininį preparatą, todėl sakyt kad jis organizme virsta nuodais kažkaip nelogiška g.gif o čia paskaitimui, jei įdomu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 21, 12:46)
Dėl vitamino C, alternatyvioj medicinoj vit.C kaip ir dilgėle (kurį turi daug vit.C)... naudoja kaip antihistamininį preparatą, todėl sakyt kad jis organizme virsta nuodais kažkaip nelogiška  g.gif  o čia paskaitimui, jei įdomu ax.gif

saveikoj su tais vaistais vit c isskiria kenksmingas medziagas. Netgi straipsnis berods vadinos "kai vit c kenkia" ar panasiai. juk ir gydytojas nepatars uzgerti antibiotiku sultim. na vienu zodziu neitikinesiu, kad mano teisybe ir niekieno kito. tik zinau, kad skaiciau ir laikrasty, ir kazkokiam medicinos portale ( gaila, neissisaugojau to straipsnio doh.gif , juodu ant balto irodyciau, kad nenusisneku).
Atsakyti
Maciau diskuvot del vitamino C, tai cia yra geras straipsnis:

http://www.homosanit...no_C_perteklius

Atsakyti
drinks_cheers.gif

nezinau ir tai jus itikins, mielos mamos, pries ka nors girdydamos issamiai pasisnekekit su gydytoju. sekmes ir sveikatos visom 4u.gif !
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2012 10 22, 05:58)
Maciau diskuvot del vitamino C, tai cia yra geras straipsnis:

http://www.homosanit...no_C_perteklius
straipsnis geras, bet jame parašyta apie vartojimą su saikų, o ne apie sąveika su antichistamininiais g.gif Čia dar karta įrodo, kad viskas kas su saiku-sveika 4u.gif

Šiandien ryte specialiai paskambinau gyd. dėl šito pasitikslint, nes kaip tik žiema gėrėm nat.vit.C ir + vartojom Zirtec'ą, tai atsakymas buvo toks: niekada negalima gert visus vaistus kartu, tarp jų turi būt pertrauka nuo 30min iki 2val., čia ypač liečia antibiotikus (t.p. negalima su jais vartot ir pieno produktus). Tai kad gert galima, tik viena kitą užsigerinėt nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 10 22, 07:23)
Tai kad gert galima, tik viena kitą užsigerinėt nereikia  smile.gif

Būtent, gerti galima tik ne vienu užgėrimu. Bet tas galioja beveik visiems vaistams ir vitaminams.

Na žiūriu, mano vaikiui du Flexotido įpurškimai per dieną nuėmė švilpimus ir kosulius. Manau mažiausiai mėnesį su juo draugausim, o po to pagal situaciją bandysim bent dozę sumažint.
Atsakyti
laba diena, na va ,manajai vel nuo vakar sloga doh.gif .nuo rugsejo jau 4 karta serga. flixotida naudojam nuo spalio 5d, labai tikiuos,kad nebus dudulio. puse nakties praklausiau kaip kvepuoja verysad.gif
siaip jau kaip ir suveikes flixotidas,tai tikiuos nebus dusulio,kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 10 23, 13:54)
Būtent, gerti galima tik ne vienu užgėrimu. Bet tas galioja beveik visiems vaistams ir vitaminams.

Na žiūriu, mano vaikiui du Flexotido įpurškimai per dieną nuėmė švilpimus ir kosulius. Manau mažiausiai mėnesį su juo draugausim, o po to pagal situaciją bandysim bent dozę sumažint.

o jus pati jau įgudote reguliuoti dozės ar nuolatos konsultuojates su gydytojų?

man pvz kai vaistus išrašinėjo Ug iškart susakė maksimalias dozės, nors ir išrašinėjo minimalias. kaip suprantu, tai reiškia, kad su laikų, esant reikalui mamos pačios jau gali matyti tą poreikį g.gif
Atsakyti
Mes tai jei nepasirodom, tai bent susiskambinam su savo gyd., nes gali patart tik tam kartui, o paklausyt vistiek reikia. Svarbiausia, reikia žinot ką reikia daryt užėjus priepuoliui, o tolimesnį gydymą gyd. jau pareguliuos
Atsakyti
Išklausyti priepuolius galiu ir pati su fonendoskopu, švilpimo neišgirsti neįmanoma. O dozę daviau tokią kokią visada skiria pulmonologas. Kadangi jau treti metai beveik kaip turim BA tai ir pati jau nemažai žinau apie šios ligos eigą. Bet vis dar tikiuosi, kad homeopatija vistik suveiks, pirmas bandymas nepavyko, tiksliau iki galo nesuveikė. Dabar vėl teks keliauti pas homeopatę ir aiškintis kas ne taip.
Atsakyti