Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(carramele @ 2012 10 01, 11:14)

O Singulairas pašalinio poveikio jums neduodavo? Aš irgi mąstau Singulairą išbandyt, tikintis, kad galbūt jo poveikis bus geresnis, nei pernai bandyto Montelukasto, iš kurio nebuvo jokios naudos. Įvedžiau į paiešką ir pirmiausiai pakraupau nuo kainos  blink.gif Dar variantas po 10mg pirkt ir dalint pusiau, bet tų po 10mg nerandu, kad išmestų, kokiose vaistinėse yra. O dabar va lenkiškas puslapis: http://www.nokaut.pl...-10mg-x-28.html Ar man vaidenasi, ar ten belenkiek kartų pigiau?
mes irgi norim išbandyt Singulair, nes mažoji naktimis verkia, skundžiasi per miegus kad kaulai skauda g.gif bet kai nekompensuojamas, o gert reikia vos nepastoviai abiem merginom tai kaina kandžiojasi verysad.gif
Labai daug kas sako kad važiuoja į Lenkiją pirkt vaistuku g.gif įdomu ar yra e-vaistine su siuntimu į LT? g.gif
Atsakyti
Anksciau domejausi, tai Vokieciu vaistine atvezdavo Lietuvoje neregistruotu vaistu su gydytojo receptu. Bet singulairas registruotas pas mus. nebent kas iš pazistamu atveztu.
As uzsakineju camelios vaistineje ir atveza per kelias dienas is sandelio (ne is Lenkijos) ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Anecka @ 2012 09 30, 18:54)
pulmonologė pataria po trupučiuka atsisakyti Flixotide ir pereiti prie Montelukasto.
Bet labai bijau gerti Montelukastą, nes blogai miegojo naktimis.

Nieko nesuprantu, o mes ir singulair, ir flixotida vartojam g.gif
O tai jie vienas pakeicia kita?

Gerai, kad Jūs cia esat, tikrai daug informacijos suzinau.
aciu 4u.gif
Atsakyti
va ka radau. pacioje apacioje bronchinei astmai skirtas receptas. Bet nelabai paprastas 4u.gif
http://www.esat.lt/l...s_nuo_bronchito
Atsakyti
po neramios savaitės, savaitgalį Ugnė nurodė, kad jai ausytė skauda doh.gif nupirkom lašiukų nuo uždegimo vaistų ir jau ji sveikute, smagute smile.gif
o aš jau taip nesupratau kas ir prie ko, pirmiausiai plaučius puoliau, paskui gerklytę, net dantukus, gal dygsta, šlyščia slogą, o pasirodo - ausytės. kažkaip paranojiškai iškart buvau nusiteikus blogiausiam doh.gif

QUOTE(kristinuv @ 2012 09 30, 12:48)
Mums irgi nelabai kas. užpuolęs virusas trečią dieną vėl iššaukė spazmus ir švokštimą. Nors ir singulair ir flixotidą kvėpavo jau beveik dvi savaites. Nieko nesuporantu, gal todėl, kad jau buvau pradėjus flixoditą mažinti g.gif .
Nors pernai tai be flixotido, o tik su singulairu panašiai būdavo, jei užspazmuodavo, tai taip lengvesne forma ir praeidavo. Tai nesuprantu kodėl tas flixotidas nepadeda šiemet jį kvėpuojant?

Užsirašiau į alergologinį padaryti vėl kokius tyrimus. Kai darėm kraujo mokamus vienerių metų, tai nieko nerodė, Ieg irgi mažas buvo. Tai galvoju, gal jį pakartoti, nes jei jis mažas, tai kaip suprantu tų tyrimų iš kraujo brangių neverta daryti, nes jie nieko nerodo?

gali būti smile.gif nors šiaip su singulairu net susidurus nesu

tai ruduo šiaip aktivesnis virusu atžvilgiu. girdėjot net per žinias sakė, kad dergamumas lyginant su praėjusiais metais išaugęs

šiaip alergija gali ir padidėti, išnykti, keistis...o kas tie brangus tyrimai net než. mes tik dėl ieg daremes. po kelių mėn pokytis buvo perpus didesnis, alergija paūmėjus buvo

QUOTE(gazele18 @ 2012 09 30, 16:59)
Mes irgi kamuojames  su sia liga. Baisiausia, kad nezinau kaip ja suvaldyti. Bijau i datza leisti, bijau , kad sukoses ir i logonine. Turejom nesenai priepuoli be ligonines neissisukom.

čia turbūt susigyventi, įprasti reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 01, 13:13)
po neramios savaitės, savaitgalį Ugnė nurodė, kad jai ausytė skauda doh.gif nupirkom lašiukų nuo uždegimo vaistų ir jau ji sveikute, smagute smile.gif
o aš jau taip nesupratau kas ir prie ko, pirmiausiai plaučius puoliau, paskui gerklytę, net dantukus, gal dygsta, šlyščia slogą, o pasirodo - ausytės. kažkaip paranojiškai iškart buvau nusiteikus blogiausiam doh.gif
gali būti smile.gif nors šiaip su singulairu net susidurus nesu

tai ruduo šiaip aktivesnis virusu atžvilgiu. girdėjot net per žinias sakė, kad dergamumas lyginant su praėjusiais metais išaugęs

šiaip alergija gali ir padidėti, išnykti, keistis...o kas tie brangus tyrimai net než. mes tik dėl ieg daremes. po kelių mėn pokytis buvo perpus didesnis, alergija paūmėjus buvo
čia turbūt susigyventi, įprasti reikia 4u.gif

Siap tai kazkaip reiketu, bet man baisu nuo tokio kiekio vaistu ir baime su kiekviena sloga, nes nezinai kaip baigsis.
Atsakyti
QUOTE(gazele18 @ 2012 10 01, 15:19)
Siap tai kazkaip reiketu, bet man baisu nuo tokio kiekio vaistu ir baime su kiekviena sloga, nes nezinai kaip baigsis.

mes kasdien trys vaistus turim, bet jau kaip ir nudiskutavome geriau vaistai profilaktiškai nei paūmėjimai smile.gif
slogos nebijau, nes pas Ug AR tai ji vos ne kiaurai su slogyte, kosulių labiau bijau, bet vistiek tenka susigyventi
nuo tada kai vaistus geria, kažko baisaus ir nebuvo, net nekosėjo rimčiau
tai kad pirmyn smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 01, 13:50)
mes kasdien trys vaistus turim, bet jau kaip ir nudiskutavome geriau vaistai profilaktiškai nei paūmėjimai smile.gif

O kokie tie vaistai trys?

Šiaip pritariu, kad geriau profilaktika nei priepuoliai. Tik vaiko pediatrė vis stebėdavosi kodėl vaikas nuolat vartoja flexotide, kodėl nutraukus jį tuoj prasideda priepuoliai. Iš dalies gal ji ir teisi buvo mano vaiko atveju, manau jau radom savo astmos priežastį ir bandom ją šalinti. Duok Dieve gal tikrai hormono neprireiks, ale turim kitus vaistus kurie irgi toli gražu ne šventi doh.gif
Atsakyti
Bevarde, kazkur raset, kad vaikas ilgai kvepavo flixotida, o singulair negere? Tik hormonas?
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2012 10 01, 19:25)
Bevarde, kazkur raset, kad vaikas ilgai kvepavo flixotida, o singulair negere? Tik hormonas?

Mes nuo vasario tik flexotide vartojom, jokiu monkastu, montelukastu ar singulair. Vasara visai be hormono gyvenom, pries savaite emem naudot. Naudot nusprendziau pati doh.gif nes gydytojo sulauksim tik spalio 13d....superine cia sveikatos sistema.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2012 10 01, 18:25)

Montelukasto preparatai veikia leukotrienų išsiskyrimą

Antialerginiai, tokie kaip Tavegyl, Claritin veikia histamino išsiskyrimą

Flexotide veikia ir histamino ir leukotrienų išsiskyrimą, tai jei vartoju flexotide, kam dar papildomai vartot Montelukasta? Kai kuriems jis padeda daryti ilgesnius pertraukos nuo hormonu tarpus, tačiau maniškiui montelukastas vienas nepadėjo teko imtis hormono, be to pasireiškė šalutinis poveikis, kuris kirto per vaiko nervų sistemą. Todėl pasitarus su pulmonologu nutarėm duoti tik Flixotide, kurį vartojant nebuvo jokios obstrukcijos.

Tik kad mums astmą išprovokavo refliuksas, tai dabar gydom jį, hormono jokio nepurškiu jau aštuonios savaitės. Per tą laiką buvo dvi obstrukcijos bet jas įveikiau stabdydama refliuksą ir spec homeopatiniais preparatais. Žiūrėsiu kaip eisis toliau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2012 10 01, 16:27)
O kokie tie vaistai trys?

fliuxsotidas 1įpurškimas,1 dienoje, monkasta 1 (čia kažkaip nuėmė mums 1 įpurškimą ir pridėjo monkastą) ir aerius pagal poreikį, bet jau pastoviai duodu, nes tik padarau pertrauka ir vėl šlikšti sloga lenda

mes kova turėjom druskos kambarius, dar tada BA nebuvo patvirtinta, bet buvo duota po ligonines monkasta ir aerius, na ir lankėme tas druskas, kol su vaistais ok buvo, o paskui išlindo Ad labai oda nusausėjo. kaip suprantu šie vaistai ir saugojo nuo alergijos tuo periodu

QUOTE(Vuke @ 2012 10 02, 00:01)
  nes gydytojo sulauksim tik spalio 13d....superine cia sveikatos sistema.. schmoll.gif

blink.gif

QUOTE(bevardė @ 2012 10 02, 10:16)

Flexotide veikia ir histamino ir leukotrienų išsiskyrimą, tai jei vartoju flexotide, kam dar papildomai vartot Montelukasta? Kai kuriems jis padeda daryti ilgesnius pertraukos nuo hormonu tarpus, tačiau maniškiui montelukastas vienas nepadėjo teko imtis hormono, be to pasireiškė šalutinis poveikis, kuris kirto per vaiko nervų sistemą. Todėl pasitarus su pulmonologu nutarėm duoti tik Flixotide, kurį vartojant nebuvo jokios obstrukcijos.

bet tai kiek mes mamos apie tas ligas žinom doh.gif pusė gydytojo smile.gif

(pavasary atvežu Ug į santariškes į priimamajį, šiaip nieko rimto, bet kai po didelio plaučių uždegimo, mus žiūri atidžiau, o kadangi idomus pacienetas, tai apkviečia ir studentu, nežinau kurio kurso jie buvo, bet kai aš jiems pasakojau apie vaistus, jie tik akimis šaude, nes net apie ventoliną nieko nežinojo biggrin.gif, gal jie bendrosios praktikos buvo ar kaip g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 10 02, 09:50)
bet tai kiek mes mamos apie tas ligas žinom doh.gif pusė gydytojo smile.gif

Man taip Kačinskas aiškino apie vaistų poveikį ax.gif O šiaip tai visada taip būna, kad kai užpuola kokia liga stengies apie jos gydymą sužinot viską, skaitai informacinius vaistus lapelius, ieškai alternatyvių vaistų ir pan.

Deja ir sveikatos sistema pas mus kol kas tokia, kad pacientas turi jau pats žinoti kokia liga serga ir kaip ją gydyti prieš eidamas pas gydytoją doh.gif
Atsakyti