Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2012 09 27, 15:29)
Inhaliuoju paprastu vandenuku iš krano  mirksiukas.gif  Brontex lašai maniškiui netiko tai ir neeksperimentuoju.

sakot nuo gerklės gerai?
aš tai nusipirkau inhaliatorių kai laringitas buvo, adrenaliną kvėpavo Ug, o paskui nelabai kur ir bepritaikiau. Na bet pirkau pavasari žiema tikėjausi pati sau panaudoti smile.gif
Atsakyti
Inhaliavimo paskiretis drėkinimas, tam užtenka ir vandenuko paprasto, sudrėkiną gerklytę ir vaikui lengviau atsikodėti. Aišku jei tai priepolis vanduo nepadės, tada jau adrenalinas, bet tokiam eiliniam pagarinimui palengvint ligos eigą tinka vanduo.
Atsakyti
[quote=Dalyte:),2012 09 27, 13:56]
kuom jus inhaliuojate? ką į inhaliatorių pilat?

as tai pilu "borjomi" mineralini vandeni pastovejusi. o kai kosulys buna tada lasinu "brontex" lasiukus.
Atsakyti
aišku ačiū smile.gif aš irgi mineralinį pildavau, bet vaikai labai nenoriai kvepuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2012 09 27, 12:56)
bet aš savo ruožtu dar ir ventolino du kart dienoje purškiu.

Jei vaikas nekosti, bronchai nespazmuoja, tai kam apkrauti sirdi ir pirksti ventolino? g.gif Ventolino paskirtis keleta dienu kol yra nuimti spazma ir po to ji reikia nutraukti ir naudoti tik esant vel kokiam priepuoliui.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 09 27, 20:44)
Jei vaikas nekosti, bronchai nespazmuoja, tai kam apkrauti sirdi ir pirksti ventolino?  g.gif Ventolino paskirtis keleta dienu kol yra nuimti spazma ir po to ji reikia nutraukti ir naudoti tik esant vel kokiam priepuoliui.

na ir jus labai teisi smile.gif tiesiog apėmė tos neramumas, kad pradėjau mastyti, kad dėl visa ko duosiu doh.gif nes toks kosulys buvo paviršutiniškas, tuščias ir toks nežimus, gal tik truputi ryte. Šiandien ventolino nedaviau, tik fliuksotidas pagal programa smile.gif bet išlindo sloga, gal ji ir kėlė tuos nepatogumus, kosuliukus, temperatūros nebuvo.
vakar paskaičiusi jūsų postus dėl montelukastos daviau vakare, vietoje to, kad duodavau ryte, gyd sakė nėra skirtumo. nakty labai nerami tokia mergaitė buvo. Šiaip pavasarį gerdavo ji ta montelukasta tai rami būdavo g.gif tai net nežinau kas čia ir prie ko biggrin.gif
Atsakyti
gal nerami buvo del slogytes.

mes ir turejom sloga kuri sugebejo testis 3sav. ir kosuliuka. dziaugiuos kad atsilaikem ir apsejom be antibiotiku.
as monkasta ir vakarais duodu nes taip gyd. rekomendavo.
Atsakyti
QUOTE(RIMMMA @ 2012 09 28, 14:26)
gal nerami buvo del slogytes.

mes ir turejom sloga kuri sugebejo testis 3sav. ir kosuliuka. dziaugiuos kad atsilaikem ir apsejom be antibiotiku.
as monkasta ir vakarais duodu nes taip gyd. rekomendavo.

na šiaip pas mane ta pirmą naktį kaip atsiranda tik sloga abu vaikai labai neramus būna. ai ir šiaip pervargus mergaitė. Šiaip jas ją ir BA ir AR yra, bet kosulio jai nebūna, nebet kaip jau prasideda bronchitas, sloga tokia bjauresnė. gal iš to nerimo tiek visko prisigalvojau smile.gif žiūrėsiu kaip bus jai per savaitgalį nepasveiksim, aišku pas gyd teks rodytis.

o dar savaitgalį svečių nori atvažiuoti, planuojasi nelabai mūsų atsiklausę unsure.gif nervina doh.gif
Atsakyti
Mums irgi nelabai kas. užpuolęs virusas trečią dieną vėl iššaukė spazmus ir švokštimą. Nors ir singulair ir flixotidą kvėpavo jau beveik dvi savaites. Nieko nesuporantu, gal todėl, kad jau buvau pradėjus flixoditą mažinti g.gif .
Nors pernai tai be flixotido, o tik su singulairu panašiai būdavo, jei užspazmuodavo, tai taip lengvesne forma ir praeidavo. Tai nesuprantu kodėl tas flixotidas nepadeda šiemet jį kvėpuojant?

Užsirašiau į alergologinį padaryti vėl kokius tyrimus. Kai darėm kraujo mokamus vienerių metų, tai nieko nerodė, Ieg irgi mažas buvo. Tai galvoju, gal jį pakartoti, nes jei jis mažas, tai kaip suprantu tų tyrimų iš kraujo brangių neverta daryti, nes jie nieko nerodo?

Ir gal kokią gydytoją alergologiniame galite rekomenduoti, mūsųškė išėjo ilgų atostogų.

ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Mes irgi kamuojames su sia liga. Baisiausia, kad nezinau kaip ja suvaldyti. Bijau i datza leisti, bijau , kad sukoses ir i logonine. Turejom nesenai priepuoli be ligonines neissisukom.

Atsakyti
Sveikos, prisijungiu ir aš prie jūsų.
Vaiku 5 metai.
Viskas musm prasidėjo gegužės mėn. Iki to vaikas labai mažai sirgo. Kosulys niekaip nepalikdavo mus, gulėjome su bronchitu ligoninėje, po to padarėm tyrimus alergijai, nieko nerado. Ligoninėje tik padarė tyrimus toksakarozei ir atsakymas buvo teigiamas, dideli titrai.
Susiduriau su tokią probkemą, gad Lietuvoje turbūt nelabai tą lygą ir gydo, tai vaistų nėra, tai jums nereikia vis man sakydavo. Tik viena pulmonologė, pasakė, kad, kol nepraeistė Toksakarozės gydymą, tol jums kosulys ir nepraeis.
Labai ilgai laukėme Albendazolį, kol mums atvež iš užsienio. Dabar 10 dieną kaip geriame.
Dar purškiam Flixotide po 125 mg 2 kartus per dieną.
Turiu tokį klausimą....pulmonologė pataria po trupučiuka atsisakyti Flixotide ir pereiti prie Montelukasto.
Bet labai bijau gerti Montelukastą, nes blogai miegojo naktimis.
Kokios firmos jus perkate, gal patarsite.
Bandžiau vaistinėse surasti Singulair, jis jau išbandydas, bet niekus neradau.

Papildyta:
Dar noriu paklausti, ar visos tyrėt vaikus dėl toksakarozės?
Gal kas išgydėt ir sumažėjo titrai...
Atsakyti
QUOTE(Liutasi @ 2012 09 26, 18:52)
Na man irgi nelabai lengva forma čia kvepia.  g.gif Ir nelabai kontroliuojama, jei su fliuksotidu taip darosi. O pas pulmonologę seniai buvot? Diagnozę koreguoja ji kiekvieno vizito metu. bent jau pas mus taip.

Pas pulmonologę buvom gal kokį vasario mėnesį. Iki to laiko irgi buvo panašių bajerių - net ištisą mėnesį nepraeinančių kosulių su obstrukcijom, kas savaitę šokinėjančiom tempom, bet jos išrašuose vis tiek - lengva forma g.gif Registruosimės vėl. Nuo pavasario iki šio rugsėjo buvo nesirgęs visai, porą mėnesių ir pertrauką nuo flixotido padarėm, o vat ruduo atėjo ir vėl pašlo paiechalo.

QUOTE(nataliuncik @ 2012 09 27, 07:29)
mums buvo t.p., tik neapseidavom be ligoninės, ir reanimacijos, tai kai  pagerėjimo metu (purškiant Flexotidą) padarė spirometrija mūsų rodikliai buvo ne l.geri, tada mums perkvalifikavo į vidutinio sunkumo ir vietoj Fluxotid'o išrašė Seretid'ą

Turėsiu omeny.

QUOTE(Anecka @ 2012 09 30, 17:54)
Turiu tokį klausimą....pulmonologė pataria po trupučiuka atsisakyti Flixotide ir pereiti prie Montelukasto.
Bet labai bijau gerti Montelukastą, nes blogai miegojo naktimis.
Kokios firmos jus perkate, gal patarsite.
Bandžiau vaistinėse surasti Singulair, jis jau išbandydas, bet niekus neradau.

Papildyta:
Dar noriu paklausti, ar visos tyrėt vaikus dėl toksakarozės?
Gal kas išgydėt ir sumažėjo titrai...

Dėl toksokarozės maniškis netirtas. Eozinofilai nepadidėję, tai gydytojai atrodė nepanašu, kad čia būtų priežastis.

O Singulairas pašalinio poveikio jums neduodavo? Aš irgi mąstau Singulairą išbandyt, tikintis, kad galbūt jo poveikis bus geresnis, nei pernai bandyto Montelukasto, iš kurio nebuvo jokios naudos. Įvedžiau į paiešką ir pirmiausiai pakraupau nuo kainos blink.gif Dar variantas po 10mg pirkt ir dalint pusiau, bet tų po 10mg nerandu, kad išmestų, kokiose vaistinėse yra. O dabar va lenkiškas puslapis: http://www.nokaut.pl...-10mg-x-28.html Ar man vaidenasi, ar ten belenkiek kartų pigiau?
Atsakyti