va va, mane labiausiai pirstuku uzbaigimas domino galvojau kaip cia taip mandrai darai, as irgi bandziau karta siut, galvojau labai gudri tas siuvimas baisiai daug krapstymosi ir atidos reikalaujantis darbas ir kulniuka kazkaip blogai darau, nes skylutes atsiranda
QUOTE(egliosha @ 2013 09 20, 17:14)
va va, mane labiausiai pirstuku uzbaigimas domino galvojau kaip cia taip mandrai darai, as irgi bandziau karta siut, galvojau labai gudri tas siuvimas baisiai daug krapstymosi ir atidos reikalaujantis darbas ir kulniuka kazkaip blogai darau, nes skylutes atsiranda
Tas susiuvimas tik is pradziu atrodo komplikuotas, kai pagauni sistema - labai lengva ten toj nuorodoj labai aiskiai parodyta kas ir kaio man asmeniskai lengviau nei keverzotis su kruva virbalu ties tokia mazyte skylute
Man skylutes sutrumpintose eilese gaunasi jeigu per laisvai mezgu, plius dar reikia teisingai uzkabinti siula apsisukant
P.s. sorry uz klaidas ir svepla kalba, rasau iz telwfono
QUOTE(asta1976 @ 2013 09 20, 15:19)
Atejau ir as pasirodyti savo kojinyciu
Kaip tinka tie zvyneliai o mautis kojines patogu?
QUOTE(egzotikaa @ 2013 09 21, 21:58)
Kaip tinka tie zvyneliai o mautis kojines patogu?
Apsimauna,patogiai
QUOTE(succes @ 2013 09 11, 09:46)
Arteja saltasis sezonas, tai susirupinau, kojinem seimynai. Noriu pabandyti megzti kojines nuo pirstu galu. pernai buvau radusi aiskiai lietuviskai liaudiskai ka ir kaip daryti, bet dabar neberandu . Gal kuri esate bandziusi taip megzti kojines ir pasidalinsite informacija?
Paskutiniu metu mezgu tik no pirstu, nes tada sumezgu visus siulus( beveik) .
Va mano spargalka. Gal suprasi:
Uzsidedam 8 a. Kiekvienoj eilej pridedam po aki, kol ant virbalo bus 8 a.( viso 32a). Toliau dadedam po aki kas 2 eilute, iki kol ant virbalo bus 12a. (48a). Toliau dedam po aki kas 3 eilute, iki kol bus 15 a ant virbalo( 60 a). Pramezgus 5 eilutes, uzdedam po paskutine aki. Gaunasi po 16 a (viso 64a). Cia moteriskom kojinem is siulu 100gr -420 metru.
Darydavau bumerangini kulna. Bet man jis perplonas. Tai atidirbau normalaus kulno atvirkstini mezgima. Tik yra sunkiau pedos ilgi nutaikyti. Tai taikau nuo jau megztos kojines. Ir vienu metu reika net 7 virbalu kulno mezgimui. Bet man taip geriau patinka .
Sekmes
QUOTE(Ievuxe @ 2013 09 17, 14:54)
Kad mažos kojytės nesušaltų
Tik jos taip greitai auga, kad va kojinytės fotografavimui ir betinka
Tik jos taip greitai auga, kad va kojinytės fotografavimui ir betinka
Sveiki
ar jums mezgant keliomis spalvomis nesigauna taip, kad pabaigos ir pradzios ta pati spalvyte nesueina, na viena eile prasideda, o pasibaigia viena eile auksciau?
Vien del to as vengiu dvieju spalvu... bet man taip grazu spalvotos kojinytes... O jusu kojinytes tokios mielos
QUOTE(jblmami @ 2013 09 22, 01:24)
Paskutiniu metu mezgu tik no pirstu, nes tada sumezgu visus siulus( beveik) .
Va mano spargalka. Gal suprasi:
O ka duoda tas mezgimas nuo pirstu? Ar siaip del idomumo, ar kazkaip kitaip, graziau kojinytes gaunasi?
QUOTE(Katinas79 @ 2013 09 22, 08:53)
Sveiki
*ar jums mezgant keliomis spalvomis nesigauna taip, kad pabaigos ir pradzios ta pati spalvyte nesueina, na viena eile prasideda, o pasibaigia viena eile auksciau?
Vien del to as vengiu dvieju spalvu... bet man taip grazu spalvotos kojinytes... O jusu kojinytes tokios mielos
**O ka duoda tas mezgimas nuo pirstu? Ar siaip del idomumo, ar kazkaip kitaip, graziau kojinytes gaunasi?
*ar jums mezgant keliomis spalvomis nesigauna taip, kad pabaigos ir pradzios ta pati spalvyte nesueina, na viena eile prasideda, o pasibaigia viena eile auksciau?
**O ka duoda tas mezgimas nuo pirstu? Ar siaip del idomumo, ar kazkaip kitaip, graziau kojinytes gaunasi?
*Ne manes klauset, bet atsakysiu . Spalvu perejimo neimanoma isvengti(nu gal kas sugeba isvengtu ). Paprasciausiai keiciu spalvas padelyje. Mezgant is plonu siulu nelabai ir matosi, ar "krenta i aki"
**Kai perku siulus po 50 ar 100 gr matkelius, tai man labai gerai siulai susinaudoja iki galo. Nelieka galiuku. O mezgant nuo virsaus, tai nezinai kiek cia gali sau leisti megzti iki kulno, nes ziurek buna, kad pritruksti pirstu galiukam . . Tik del to taip dabar mezgu .
QUOTE(Katinas79 @ 2013 09 22, 09:53)
Sveiki
ar jums mezgant keliomis spalvomis nesigauna taip, kad pabaigos ir pradzios ta pati spalvyte nesueina, na viena eile prasideda, o pasibaigia viena eile auksciau?
O ka duoda tas mezgimas nuo pirstu? Ar siaip del idomumo, ar kazkaip kitaip, graziau kojinytes gaunasi?
Ačiū aha, darant dryžiukus yra šioks toks prasilekimas. neseniai mačiau ar tik ne Vogue Knitting aprašytą gudrybę, kaip spręsti šitą problemytę. reiks gal kada prinokti ir išmėginti
QUOTE(jblmami @ 2013 09 22, 11:18)
*Ne manes klauset, bet atsakysiu . Spalvu perejimo neimanoma isvengti(nu gal kas sugeba isvengtu ). Paprasciausiai keiciu spalvas padelyje. Mezgant is plonu siulu nelabai ir matosi, ar "krenta i aki"
**Kai perku siulus po 50 ar 100 gr matkelius, tai man labai gerai siulai susinaudoja iki galo. Nelieka galiuku. O mezgant nuo virsaus, tai nezinai kiek cia gali sau leisti megzti iki kulno, nes ziurek buna, kad pritruksti pirstu galiukam . . Tik del to taip dabar mezgu .
Aciu labai uz atsakymus
Reiks ir man pabandyti si metoda
QUOTE(Ievuxe @ 2013 09 23, 00:09)
Ačiū aha, darant dryžiukus yra šioks toks prasilekimas. neseniai mačiau ar tik ne Vogue Knitting aprašytą gudrybę, kaip spręsti šitą problemytę. reiks gal kada prinokti ir išmėginti
Gal galite pasidalinti sia gudribe...