Išroviau česnaką iš savo mulčiuoto daržiuko. Nu tokio dydžio česnakų dar nesu mačiusi... Milžinai.. Kitą dieną smalsumo vedina roviau dar vieną.. Dydis toks pat... Kada bus laikas rauti česnakus? Kaip su jais elgtis, kas gerai laikytųsi iki pavasario?
QUOTE(vija zemaite @ 2012 07 24, 01:11)
Elar - ir mano paprikos skylėtos, mačiau mažučių sraigių, gal čia jos?
nezinau , nesutikau siltnamyje sraigiu dar.
QUOTE(Otaip @ 2012 07 24, 06:30)
kaip tai vidum jaučiu, kad kitamet Elar kaip dės čia mum pavyzdinių mulčiuoto-gėlėto super pavyzdingo daržo fotkių, kad irgi norėsisi visom čia rėmintis fotkes - nors man ir dabar noris - aš kraunuos jūsų fotkes atskiron papkėn kompe, bet kai kurios... noris dideles fotkęs kambary pasidaryt - kaip kad tarybiniais laikais beržai per visą sieną pas nemažai ką būdavo
pernai tą patį radau - kiek aiškinaus, tai taip dailiai spragės graužia.
pernai tą patį radau - kiek aiškinaus, tai taip dailiai spragės graužia.
berzas su upeliu ir pas mus buvo miegamam ant sienos vaikystej Patiko tada labai ta siena
Ot matai, gali but. Bandziau skaityti, kad pelenais pabarstyti galima norint atbaidyti. Reikia eiti ieskoti ka sudeginti...
QUOTE(tany @ 2012 07 23, 21:02)
Nieko nedariau absoliuciai-pasodinau palaisciau ir palikau, tik va pagaliuku pristaciau ir aprisau kur galejau nes jau griuna nuo pomidoru svorio Atvaziuoju nekiekviena savaitgali, bet vistike nieko nedarau, tik ziuriu kaip auga, gamta juos priziuri ir palaisto
O ir isties visishkai sveiki, vyro mama ikalbineja zalius pomidorus skint, nes atseit rukas uzeis ar shaip supus, jie savo zalius nurenka, nes ju maciau lapai jau pageltonave ir pajuodave, sodas ju visai netoliese toj pacioj bendrijoj, o ash sakau ne, neskinsiu, mano nesupus Laukiu kol paraudonuos patys ant krumo
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 24, 10:16)
Išroviau česnaką iš savo mulčiuoto daržiuko. Nu tokio dydžio česnakų dar nesu mačiusi... Milžinai.. Kitą dieną smalsumo vedina roviau dar vieną.. Dydis toks pat... Kada bus laikas rauti česnakus? Kaip su jais elgtis, kas gerai laikytųsi iki pavasario?
turim sode kaimyne buvusia agronome ... nu jau bobute ana, bet patarimu duoda ir negaili
zieminius cesnakus rauti sake jau tada, kai ziedstiebis visiskai issitiesia i virsu ( na buna susisukes, juos islauzom, koki viena du paliekam kad matyt kada issitiesia) . Tiesa siemet ji pati kazkodel savo cesnaku neislauze ziedstiebiu o vis mane paragindavo lauzyt tai dabar pagal jos cesnakus orientuojuosi . dar dar neziuri jie i dangu Dar neraunu
Pas drauge (gretimam "kaime") jau pagriebe maras pomidorus per sitas dregnas dienas siltnamyje . Savo ejau atidziai apziureti siandien, dar nematyt sitos ligos. Tik jau visai be lapu palikau beveik-pliki, su trim "plaukais" virsugalvyje
Zolytes praravejau.
Mulcas isdziuvo darze, susokes i pluta, suskilinejes -prasosi papildymo. Tik zole dar nelabai uzaugus
Siltnamyje irgi issauseje po mulcu-sulaisciau visa.
Morku eilute nuroviau, kelis svogunus, cesnakus, agurku vel pasiskyniau- siandien bandysiu darzoviu asorti kelis stiklainiukus pasidaryti. Dar paprikos noreciau ideti, bet kad nesispalvina kolkas maniskes .
Zolytes praravejau.
Mulcas isdziuvo darze, susokes i pluta, suskilinejes -prasosi papildymo. Tik zole dar nelabai uzaugus
Siltnamyje irgi issauseje po mulcu-sulaisciau visa.
Morku eilute nuroviau, kelis svogunus, cesnakus, agurku vel pasiskyniau- siandien bandysiu darzoviu asorti kelis stiklainiukus pasidaryti. Dar paprikos noreciau ideti, bet kad nesispalvina kolkas maniskes .
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 24, 10:59)
Nieko nedariau absoliuciai-pasodinau palaisciau ir palikau, tik va pagaliuku pristaciau ir aprisau kur galejau nes jau griuna nuo pomidoru svorio Atvaziuoju nekiekviena savaitgali, bet vistike nieko nedarau, tik ziuriu kaip auga, gamta juos priziuri ir palaisto
vo, reikejo ir man turbut risti iskart, nes rysau tik po to kai radau visus ant zemes gulincius
cia mano laukiniai
[attachmentid=223705]
QUOTE(Elar @ 2012 07 24, 12:32)
Pas drauge (gretimam "kaime") jau pagriebe maras pomidorus per sitas dregnas dienas siltnamyje . Savo ejau atidziai apziureti siandien, dar nematyt sitos ligos. Tik jau visai be lapu palikau beveik-pliki, su trim "plaukais" virsugalvyje
o kam tu juos nuplikinai, jei sveiki buvo?
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 15:12)
o kam tu juos nuplikinai, jei sveiki buvo?
Nera jie pas mane sveikut sveikuteliai - rasiau, kad maro dar nera, o kas jiems siemet darosi, kodel neisisavina medziagu-tai nezinau.
Jau menesi skabau dziustancius lapus-ne per viena karta nuskabiau, jei butu grazus lapai zinoma nebuciau tiek isskabius (rasiau ir rodziau pomidoru temoj kai pradzia buvo, nepadejo tresimas- dziusta toliau, bet pomidoru yra ).
QUOTE(Elar @ 2012 07 24, 15:20)
Nera jie pas mane sveikut sveikuteliai - rasiau, kad maro dar nera, o kas jiems siemet darosi, kodel neisisavina medziagu-tai nezinau.
Jau menesi skabau dziustancius lapus-ne per viena karta nuskabiau, jei butu grazus lapai zinoma nebuciau tiek isskabius (rasiau ir rodziau pomidoru temoj kai pradzia buvo, nepadejo tresimas- dziusta toliau, bet pomidoru yra ).
prazioplinau
o tu i kuria puse nuo maximos i Garliavos ar priesinga? idomu ant kiek artimi kaimynai busim
Pjove zole Si kart negalejau iskart begti paskui MB , nes prie stiklainiu stovejau. Pasikaitinus virtuvej skubejau i darza "skrudintis" Sakyciau silta jau silta
Parasysiu i AZ
Va mano plikiai (derlius aprinktas jau siandieninis)
[attachmentid=223707]
[attachmentid=223711]
Ir nepazistamoji prie darzo
[attachmentid=223710]
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 16:59)
prazioplinau
o tu i kuria puse nuo maximos i Garliavos ar priesinga? idomu ant kiek artimi kaimynai busim
Parasysiu i AZ
Va mano plikiai (derlius aprinktas jau siandieninis)
[attachmentid=223707]
[attachmentid=223711]
Ir nepazistamoji prie darzo
[attachmentid=223710]
Geras daržas, jei jau ir rūpužiokas apsigyveno
Nu bet kokie pomidorai derlingi. Kam jiems tie lapai, pomidoriukams nebūtų vietos gi
Nu bet kokie pomidorai derlingi. Kam jiems tie lapai, pomidoriukams nebūtų vietos gi
QUOTE(Irvel @ 2012 07 24, 19:42)
Geras daržas, jei jau ir rūpužiokas apsigyveno
is tikruju, tai tie lapai labai stambus-dauguma senesniu saku lapeliu beveik mano delno dydzio
pvz.
QUOTE(vija zemaite @ 2012 07 24, 00:11)
šiltnamy kažkoks puvinys įsimetė: ar bėda buvo žemėje anksčiau, ar taip sutapo, kad po užmulčiavimo kažkur praėjus 2 savaitėms, bazilikus, salotas ir paprikas ėmė "kirsti" koto puvinys, tada pats kotas sumedėjo (paprikoms) ir taip jau netekau kokių 5 krūmelių...
Tikrai ne mulčias ir ne žemė kalta. Pas mane lygiai tas pats, šiltnamis nemulčiuotas, pirmus metus stovi, o kerta puvinys net nelabai sistemą suprasi - ir pipirus, ir paprikas, (vieną iš jų lauke), ir baziliką. Sėklos mirkytos kažkokiam marmale, pradžioj maniau, kalcio trūksta, purškimas nepadėjo... Gal šalti orai kalti... Pomidorų irgi tfu tfu tfu neliečia.