Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Išroviau česnaką iš savo mulčiuoto daržiuko. Nu tokio dydžio česnakų dar nesu mačiusi... Milžinai.. ohmy.gif Kitą dieną smalsumo vedina roviau dar vieną.. biggrin.gif Dydis toks pat... bigsmile.gif Kada bus laikas rauti česnakus? Kaip su jais elgtis, kas gerai laikytųsi iki pavasario?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2012 07 24, 01:11)
Elar - ir mano paprikos skylėtos, mačiau mažučių sraigių, gal čia jos?

nezinau unsure.gif , nesutikau siltnamyje sraigiu dar.
QUOTE(Otaip @ 2012 07 24, 06:30)
cool.gif  kaip tai vidum jaučiu, kad kitamet Elar kaip dės čia mum pavyzdinių mulčiuoto-gėlėto super pavyzdingo daržo fotkių, kad irgi norėsisi visom čia rėmintis fotkes photo.gif  - nors man ir dabar noris  lotuliukas.gif  - aš kraunuos jūsų fotkes atskiron papkėn kompe, bet kai kurios...  wub.gif  noris dideles fotkęs kambary pasidaryt - kaip kad tarybiniais laikais beržai per visą sieną pas nemažai ką būdavo  lotuliukas.gif 

pernai tą patį radau - kiek aiškinaus, tai taip dailiai spragės graužia.

berzas su upeliu ir pas mus buvo miegamam ant sienos vaikystej biggrin.gif Patiko tada labai ta siena cool.gif

Ot matai, gali but. Bandziau skaityti, kad pelenais pabarstyti galima norint atbaidyti. Reikia eiti ieskoti ka sudeginti...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 23, 21:02)
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 23, 18:38)

tu jos genejai?

Nieko nedariau absoliuciai-pasodinau palaisciau ir palikau, tik va pagaliuku pristaciau ir aprisau kur galejau nes jau griuna nuo pomidoru svorio doh.gif Atvaziuoju nekiekviena savaitgali, bet vistike nieko nedarau, tik ziuriu kaip auga, gamta juos priziuri ir palaisto bigsmile.gif

O ir isties visishkai sveiki, vyro mama ikalbineja zalius pomidorus skint, nes atseit rukas uzeis ar shaip supus, jie savo zalius nurenka, nes ju maciau lapai jau pageltonave ir pajuodave, sodas ju visai netoliese toj pacioj bendrijoj, o ash sakau ne, neskinsiu, mano nesupus biggrin.gif Laukiu kol paraudonuos patys ant krumo laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 24 liepos 2012 - 11:00
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 24, 10:16)
Išroviau česnaką iš savo mulčiuoto daržiuko. Nu tokio dydžio česnakų dar nesu mačiusi... Milžinai..  ohmy.gif  Kitą dieną smalsumo vedina roviau dar vieną..  biggrin.gif Dydis toks pat...  bigsmile.gif  Kada bus laikas rauti česnakus? Kaip su jais elgtis, kas gerai laikytųsi iki pavasario?

turim sode kaimyne buvusia agronome ... nu jau bobute ana, bet patarimu duoda ir negaili smile.gif

zieminius cesnakus rauti sake jau tada, kai ziedstiebis visiskai issitiesia i virsu ( na buna susisukes, juos islauzom, koki viena du paliekam kad matyt kada issitiesia) . Tiesa siemet ji pati kazkodel savo cesnaku neislauze ziedstiebiu g.gif o vis mane paragindavo lauzyt g.gif tai dabar pagal jos cesnakus orientuojuosi . dar dar neziuri jie i dangu smile.gif Dar neraunu
Atsakyti
Pas drauge (gretimam "kaime") jau pagriebe maras pomidorus per sitas dregnas dienas siltnamyje sad.gif. Savo ejau atidziai apziureti siandien, dar nematyt sitos ligos. Tik jau visai be lapu palikau beveik-pliki, su trim "plaukais" virsugalvyje smile.gif
Zolytes praravejau.
Mulcas isdziuvo darze, susokes i pluta, suskilinejes -prasosi papildymo. Tik zole dar nelabai uzaugus doh.gif
Siltnamyje irgi issauseje po mulcu-sulaisciau visa.
Morku eilute nuroviau, kelis svogunus, cesnakus, agurku vel pasiskyniau- siandien bandysiu darzoviu asorti kelis stiklainiukus pasidaryti. Dar paprikos noreciau ideti, bet kad nesispalvina kolkas maniskes verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 24 liepos 2012 - 12:33
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 24, 10:59)
Nieko nedariau absoliuciai-pasodinau palaisciau ir palikau, tik va pagaliuku pristaciau ir aprisau kur galejau nes jau griuna nuo pomidoru svorio  doh.gif Atvaziuoju nekiekviena savaitgali, bet vistike nieko nedarau, tik ziuriu kaip auga, gamta juos priziuri ir palaisto  bigsmile.gif

vo, reikejo ir man turbut risti iskart, nes rysau tik po to kai radau visus ant zemes gulincius doh.gif
cia mano laukiniai
[attachmentid=223705]

QUOTE(Elar @ 2012 07 24, 12:32)
Pas drauge (gretimam "kaime") jau pagriebe maras pomidorus per sitas dregnas dienas siltnamyje sad.gif. Savo ejau atidziai apziureti siandien, dar nematyt sitos ligos. Tik jau visai be lapu palikau beveik-pliki, su trim "plaukais" virsugalvyje   smile.gif

o kam tu juos nuplikinai, jei sveiki buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 24 liepos 2012 - 14:27
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 15:12)
o kam tu juos nuplikinai, jei sveiki buvo?

Nera jie pas mane sveikut sveikuteliai - rasiau, kad maro dar nera, o kas jiems siemet darosi, kodel neisisavina medziagu-tai nezinau.
Jau menesi skabau dziustancius lapus-ne per viena karta nuskabiau, jei butu grazus lapai zinoma nebuciau tiek isskabius smile.gif (rasiau ir rodziau pomidoru temoj kai pradzia buvo, nepadejo tresimas- dziusta toliau, bet pomidoru yra wink.gif).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 24 liepos 2012 - 15:22
QUOTE(Elar @ 2012 07 24, 15:20)
Nera jie pas mane sveikut sveikuteliai - rasiau, kad maro dar nera, o kas jiems siemet darosi, kodel neisisavina medziagu-tai nezinau.
Jau menesi skabau dziustancius lapus-ne per viena karta nuskabiau, jei butu grazus lapai zinoma nebuciau tiek isskabius  smile.gif (rasiau ir rodziau pomidoru temoj kai pradzia buvo, nepadejo tresimas- dziusta toliau, bet pomidoru yra wink.gif).

prazioplinau blush2.gif
o tu i kuria puse nuo maximos i Garliavos ar priesinga? idomu ant kiek artimi kaimynai busim smile.gif
Atsakyti
Pjove zole thumbup.gif Si kart negalejau iskart begti paskui MB lotuliukas.gif , nes prie stiklainiu stovejau. Pasikaitinus virtuvej skubejau i darza "skrudintis" lotuliukas.gif Sakyciau silta jau silta laugh.gif
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 16:59)
prazioplinau  blush2.gif   
o tu i kuria puse nuo maximos i Garliavos ar priesinga? idomu ant kiek artimi kaimynai busim smile.gif

Parasysiu i AZ wink.gif
Va mano plikiai smile.gif (derlius aprinktas jau siandieninis)
[attachmentid=223707]
[attachmentid=223711]
Ir nepazistamoji prie darzo smile.gif
[attachmentid=223710]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 24 liepos 2012 - 17:38
Geras daržas, jei jau ir rūpužiokas apsigyveno biggrin.gif
Nu bet kokie pomidorai derlingi. Kam jiems tie lapai, pomidoriukams nebūtų vietos gi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 07 24, 19:42)
Geras daržas, jei jau ir rūpužiokas apsigyveno  biggrin.gif
Nu bet kokie pomidorai derlingi. Kam jiems tie lapai, pomidoriukams nebūtų vietos gi  biggrin.gif

is tikruju, tai tie lapai labai stambus-dauguma senesniu saku lapeliu beveik mano delno dydzio doh.gif
pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 24 liepos 2012 - 21:17
QUOTE(vija zemaite @ 2012 07 24, 00:11)
šiltnamy kažkoks puvinys įsimetė: ar bėda buvo žemėje anksčiau, ar taip sutapo, kad po užmulčiavimo kažkur praėjus 2 savaitėms, bazilikus, salotas ir paprikas ėmė "kirsti" koto puvinys, tada pats kotas sumedėjo (paprikoms) ir taip jau netekau kokių 5 krūmelių...

Tikrai ne mulčias ir ne žemė kalta. Pas mane lygiai tas pats, šiltnamis nemulčiuotas, pirmus metus stovi, o kerta puvinys net nelabai sistemą suprasi - ir pipirus, ir paprikas, (vieną iš jų lauke), ir baziliką. Sėklos mirkytos kažkokiam marmale, pradžioj maniau, kalcio trūksta, purškimas nepadėjo... Gal šalti orai kalti... Pomidorų irgi tfu tfu tfu neliečia.
Atsakyti