Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 07 23, 14:49)
dažniau pjaukit mirksiukas.gif ir daržui bus nauda thumbup.gif

Tai,kad protingi augaliukai pasidarę biggrin.gif Jų žiedų koteliai nerealiai trumpučiai pasidarę,kad ir ant žemiausio lygmens pjaunant,nepasiekia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 23, 14:52)
Tai,kad protingi augaliukai pasidarę biggrin.gif

taip, pas mus pienės gudrios biggrin.gif
Atsakyti
iškilo klausimas, gal galite patarti 4u.gif
šiltnamyje po mulčiumi atsirado labai daug skruzdėlynų, bandžiau naikinti išdrėbdama jas su visais kiaušiniais, vieną mažytį plotelį net nuplikiau vandeniu unsure.gif ir barsčiau kažkokių anot MB ekologiškų miltelių, deja, nei kiek nepamažėjo, gal net padaugėjo, bijau daugiau šieną kilnoti, nesmagu...Pomidorų kos kol kas nepuola, tai gal ir nekreipti dėmesio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 23, 14:24)
Tikiuos neatsibodau su savo daržu,tai dar pasirodysiu blush2.gif  biggrin.gif Man pačiai labai patinka biggrin.gif tik va aplinkiniams nelabai  cool.gif

dar vienas geliu darzelis thumbup.gif Fainai tikrai wub.gif
Jau dabar man maniskis tikrai nykus atrodo prisiziurejus cia tiek ziedu wub.gif doh.gif

QUOTE(gratira @ 2012 07 23, 16:03)
iškilo klausimas, gal galite patarti  4u.gif
šiltnamyje po mulčiumi atsirado labai daug skruzdėlynų, bandžiau naikinti išdrėbdama jas su visais kiaušiniais, vieną mažytį plotelį net nuplikiau vandeniu unsure.gif ir barsčiau kažkokių anot MB ekologiškų miltelių, deja, nei kiek nepamažėjo, gal net padaugėjo, bijau daugiau šieną kilnoti, nesmagu...Pomidorų kos kol kas nepuola, tai gal ir nekreipti dėmesio? g.gif

as jau nekreipiu demesio irnesakyk.gif . Pas mane pilna ir siltnamyje, ir darze, ir vejoj, ir tarp trinkeliu varineja... Zodziu, pilnas sklypas. Veju tik is namu, o lauke man bergzdzias reikalas su jom kariauti doh.gif Ju draugu amaru buna ant roziu, braskiu, buroku, sparaginiu, dabar ir ant vaismedziu jaunuciu, tai tenka su anais pakariauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 23 liepos 2012 - 15:47
QUOTE(Elar @ 2012 07 23, 16:47)
as jau nekreipiu demesio irnesakyk.gif . Pas mane pilna ir siltnamyje, ir darze, ir vejoj, ir tarp trinkeliu varineja... Zodziu, pilnas sklypas. Veju tik is namu, o lauke man bergzdzias reikalas su jom kariauti  doh.gif Ju draugu amaru buna ant roziu, braskiu, buroku, sparaginiu, dabar ir ant vaismedziu jaunuciu, tai tenka su anais pakariauti.

ačiū, nuraminote 4u.gif
pas mane irgi vaiskrūmių ūglius jos vis amarais aplipina, bet aš kantriai vandenuku nuplaunu, esu purškusi su muiliu ir česnaku, tai prie tų šakelių nebegrįžta.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2012 07 23, 16:56)
ačiū, nuraminote  4u.gif
pas mane irgi vaiskrūmių ūglius jos vis amarais aplipina, bet aš kantriai vandenuku nuplaunu, esu purškusi su muiliu ir česnaku, tai prie tų šakelių nebegrįžta.. smile.gif

As bandziau medelius su ukisku muilu, paskui ir su Zaliu muilu, bet tik tam kartui - po keliu dienu vel aplimpa sad.gif Bandziau ir rankom nuimineti, zodziu vargsai.

Kazin kas mano papriku lapus grauzia? Jau savaite laiko ieskau, bet nerandu kas. O lapu skyletu vis daugeja g.gif

Tiesa, veja tikrai pasakiskai atrodo Alekto bigsmile.gif Bet isivaizduoju, kaip baisu del vabzdziu. Mano mazoji tai labai megsta lakstyti basa. Dobiliuku kolkas labai nedaug uzsiseje is kazkur,bet truputi yra. Suniui itariu i lupa ikando siandien, nes patinus viena puse unsure.gif . Ir namie skraido sirses kaip pasiute, nespeju vaikyt.
Grybu uztai dar turim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 23 liepos 2012 - 16:09
Sveikos, visu darziukai labai grazus thumbup.gif
Parodysiu ar ash savo visishkai laukini pomidoru kampeli. Pernai sode i sienaujama pieva prikroviau shieno i nedidele "lysve", siemet pabandziau pasodint visko pobiski tiesiog tenai, buvo gan storas sluksnis tai net nereikejo papildomai mulciuot, tai va gailiuosi kad tik 7 ar 8 krumus pomidoriuku, jiems nerealiai ten patiko, namie siltnami mulciuoti pas mane sitaip nekaifuoja, sitie labai veslus, labai daug pomidoru ir dar zydi ir dar mezga, as kaifuoju biggrin.gif Kitamet zymiai daugiau sodiniu ir dydesne lysve darysiu smile.gif Pirmininkas pamate vakar mano pomidorus dziunglese, buvo labai nustebes lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 23, 18:38)

tu jos genejai?
Atsakyti
sveikutės, pasidžiaugiu jūsų daržiukais, ir pati mulčiuoju šiaudais. Pasipergyvensiu - šiltnamy kažkoks puvinys įsimetė: ar bėda buvo žemėje anksčiau, ar taip sutapo, kad po užmulčiavimo kažkur praėjus 2 savaitėms, bazilikus, salotas ir paprikas ėmė "kirsti" koto puvinys, tada pats kotas sumedėjo (paprikoms) ir taip jau netekau kokių 5 krūmelių... Pomidorų kol kas neliečia...

eksperimentuojam su vyru - naikinam piktžoles, ruošiam vietą avietėms: buvo toks plotas patvorį, kur laikėm žvyriuką, ir malkas, o aplink vešėjo garšvos, tai kai viską susitvarkėm, paklojom kartono ir jau visą vasarą pilam žolytę (ir kaimynų priglobiam) ir šiaudukus. Pradžioj, kol buvo sausa, taip smagu, žolytė sudžiūsta, jokių garšvų, o kai palijo, ėmė viskas "plaukti", eini, ir baisu paslysti (kartonas jau supuvo), vienu metu net mėšlu ėmė dvelkti blush2.gif Bet atkakliai pilam sluoksnį po sluoksnio, žiūrėsim, kuo baigsis. garšva vietomis jau lenda... Gal iki kitų metų "uždus"?

Elar - ir mano paprikos skylėtos, mačiau mažučių sraigių, gal čia jos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 24 liepos 2012 - 00:15
QUOTE(Alekto @ 2012 07 23, 14:24)
Tikiuos neatsibodau su savo daržu,tai dar pasirodysiu :

wub.gif gražuma - niu, man tai tikrai patinka taip lotuliukas.gif thumbup.gif . Gerbiu ir žaviuos tokiais tvarkingais daržais, kaip Elar, bet pati vistiek myyyyyyliu džiungles, o dar tokias gėlėtas thumbup.gif . Teletabių pievutė ir mūsųs tokia lotuliukas.gif .. tik... hm - bėdelė g.gif - bičių daug tuose dobiluose, paneles bijau basas leist bėgiot - liepiu jom atidžiai žiūrėt kur koją stato - ne tiek smagumo tada vaikams unsure.gif
cool.gif kaip tai vidum jaučiu, kad kitamet Elar kaip dės čia mum pavyzdinių mulčiuoto-gėlėto super pavyzdingo daržo fotkių, kad irgi norėsisi visom čia rėmintis fotkes photo.gif - nors man ir dabar noris lotuliukas.gif - aš kraunuos jūsų fotkes atskiron papkėn kompe, bet kai kurios... wub.gif noris dideles fotkęs kambary pasidaryt - kaip kad tarybiniais laikais beržai per visą sieną pas nemažai ką būdavo lotuliukas.gif

gratira, skruzdžiū pas mus milijonai doh.gif - vakar su trimeriu pjoviau žolę, tai eilinį kart apsitaškiau iki akių skruzdėm ir jų kiaušiniais - baika, nieko jos labai nedaro. Nebenaikinu - svarbu, kad šiemet į namus nelenda.

QUOTE(Elar @ 2012 07 23, 17:08)
Kazin kas mano papriku lapus grauzia? Jau savaite laiko ieskau, bet nerandu kas. O lapu skyletu vis daugeja

pernai tą patį radau - kiek aiškinaus, tai taip dailiai spragės graužia.

Keretoja wub.gif kokios gražios džiunglės.

vija zemaite - schmoll.gif neturi nieks smirdėti gerai mulčiuotam darže ar pan. Smarvė šita jau reiškia gedimą, o ne gerumą. Tačiau tokiu būdu tikrai galima "išžudyti" nemažai nepageidaujamų augalų. Aš "tuščiai" faktiškai niekur nepūdžiau - kišau bulves po kartonu ir kroviau ten šienuką, kitais metais ten jau sodinau tvarkingesnės dirvos reikalaujančius augalus. O kur nebuvo jėgų ir noro, o norėjos švaresnės žemės - buvau sumetus seno stelažo lentas - atkėliau pavasarį ir susodinau sau viską švarioj vietoj lotuliukas.gif , aišku, gerumo ten nedaug toj žemėj, iš yrančių augalų ir humusas būt susidaręs, ir maisto medžiagų iškart būtų augalam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 24 liepos 2012 - 05:36
[quote=Alekto,2012 07 23, 14:00]
Pirmame šios temos puslapyje yra labai gera nuoroda mirksiukas.gif Pradžioj paskaityt gal pabandykit,galbūt aiškumo atsiras blush2.gif Pakartoju nuorodą http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html 4u.gif

Ačiū, perskaičiau. Meluočiau, jei sakyčiau, kad viskas aišku, bet įdomu. Tik ta frazė "daržas nedirbamas jokiais įrankiais"....? Tikrai nereikia sukąsti? tarkim, nuėmus derlių, vėl dedamas mulčo sluoksnis ir paliekama iki pavasario? Ar ne taip supratau? blush2.gif Ir dar kaip dėl laistymo? nereikia net sausą vasarą? ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE("Pelėda" @ 2012 07 24, 08:41)
* Tik ta frazė "daržas nedirbamas jokiais įrankiais"....?
**Tikrai nereikia sukąsti?
***tarkim, nuėmus derlių, vėl dedamas mulčo sluoksnis ir paliekama iki pavasario?
**** Ir dar kaip dėl laistymo? nereikia net sausą vasarą? ačiū  4u.gif

*daržas, kuris nematė keli metai arimo, pagrindinius įrankius mato mano rankas, jos reikalingos mulčiavimui:D Bulves taip pat nekasu, o surenku rankomis thumbup.gif
**TIKRAI NEREIKIA thumbup.gif
***geriau užsėti sideratus, tai bus trąša žemei.
****aš nelaistau mulčiuoto daržo nei karščiausią, nei sausiausią vasarą thumbup.gif TIKRAI TIKRAI pioneer.gif Tik šiltnamį laistau.

parodau, kurie įrankiai man reikalingi tose vietose, kur nebuvo mulčiuota:

*su grėbliu pajudinu žemę ir po keleto dienų sėju/sodinu:

user posted image

*jeigu sideratai būna nedideli, tai su trinagiu truputį įterpiu į žemę (ieškau kito įrankio šiam procesui):

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 07 23, 19:38)

Parodysiu ar ash savo visishkai laukini pomidoru kampeli.

Pomidorai sveikutėliai, be jokių dėmių thumbup.gif Štai ko reikia augalams-laukinio daržo thumbup.gif wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti