Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE("Pelėda" @ 2012 07 23, 13:42)
laba diena,  4u.gif 

gyvenime neturėjau anei sodo, nei daržo. ir pernai nusipirkome sodą. pasidariau nedidelį daržiuką. nieko blatno nesėjau, bet derlius labai nekoks buvo.  blush2.gif  šiemet dar šiltnamį pasistatėm. prisodinau pomidorų, paprikų, arbūzus kelis, žodžiu visko, ko įsiūlė turgely pardavėjai. palaistau, apravėjau. ir nei velnio niekas neauga, susisukę augalai kažkokie.  doh.gif  bet pažiūriu, kaip kaimynai dirba, purškia, karpo kažką, girdžiu, klausia vienas kito "kur agurkų vanduo"  g.gif  skirtingu vandeniu laisto... žodžiu, kol kas viskas taip sudėtinga, kad neįsivaizduoju, ar perprasiu kada visas subtilybes.  doh.gif  pasakykit man, lūzerei, mulčiuoti - tai nestoru žolės sluoksniu apdėti aplink augalus? ar galima tai padaryti dabar, kai jau auga augalai? ir ar galima mulčiuoti šiltnamį? Ar tinka nupjauta žoliapjove veja? ačiū iš anksto  4u.gif

Pirmame šios temos puslapyje yra labai gera nuoroda mirksiukas.gif Pradžioj paskaityt gal pabandykit,galbūt aiškumo atsiras blush2.gif Pakartoju nuorodą http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html 4u.gif

Apie nasturtas,tai iš tikro nepaminėta,kad jos traukia kenkėjus,todėl reiktų nesodinti kartu su pvz. kopūstais.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2012 07 23, 13:02)
O ka medetkos ir serenciai duoda darzui, kad taip visi juos taip augina  g.gif 

aš auginu dėl šių priežaščių:
*grožis wub.gif
*serenčiai dirvą pagydo nuo įvairiausių ligų thumbup.gif
*skraidantys kenkėjai pasimeta nuo spalvų įvairovės ir ant mano daržovių tik keletas nutupia thumbup.gif
*medetka yra mano vaistažolė thumbup.gif
*serenčių reikia į kompostą (rudenį, prieš šalnas išraunu ir prikraunu kompostinę).
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 23, 13:06)
*grožis  wub.gif
*skraidantys kenkėjai pasimeta nuo spalvų įvairovės ir ant mano daržovių tik keletas nutupia thumbup.gif
*serenčių reikia į kompostą (rudenį, prieš šalnas išraunu ir prikraunu kompostinę).

aciu. dabar zinosiu. Reik nepamirst iki kitu metu. Sesiu tada ir as. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 23, 13:37)

• Medetkos ir serenčiai nepatinka kolorado vabalams

arba mano medetkos labai draugiškos, arba kolorado vabalai jau turi imunitetą medetkoms biggrin.gif medetkas apsėjau taip:
3 bulvės, sauja medetkų, 3 bulvės, sauja medetkų ir t.t., tačiau koloradas nekreipia dėmesio į medetkas. mano darže geriausia apsauga nuo kolorado vabalų yra pakankamas sluoksnis šiaudų arba šieno ant bulvių.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 23, 14:06)
*grožis  wub.gif

Sakykit- kodėl serenčių reikia į kompostą?
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2012 07 23, 14:16)
kodėl serenčių reikia į kompostą?

čia aš taip sumąsčiau biggrin.gif jeigu jie dirvos gerintojai, tai logiškai mąstant ir tinkami į kompostą su savo gerosiomis savybėmis ax.gif
Atsakyti
Tikiuos neatsibodau su savo daržu,tai dar pasirodysiu blush2.gif biggrin.gif Man pačiai labai patinka biggrin.gif tik va aplinkiniams nelabai cool.gif
user posted image

Šiltnamis
user posted image

Ne į temą ax.gif Mūsų teletabiška veja,tiksliau kas iš jos liko lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 23, 14:24)
*Man pačiai labai patinka biggrin.gif tik va aplinkiniams nelabai  cool.gif
**Šiltnamis
***Mūsų teletabiška veja,tiksliau kas iš jos liko lotuliukas.gif

*graaaaaaaaaaaaaaaaaažu wub.gif svarbiausia, kad žiedų daug thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
**serenčiai wub.gif bigsmile.gif mano šiltnamis nežydi blush2.gif
***o iš kur sėklos užsinešė? g.gif mano pievutė yra su pienėmis ir dobiliukais. man gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 23, 14:21)
čia aš taip sumąsčiau biggrin.gif jeigu jie dirvos gerintojai, tai logiškai mąstant ir tinkami į kompostą su savo gerosiomis savybėmis ax.gif

Ačiū, ir aš dėsiu, kuo aš blogesnė.
Sėdžiu, tyliai skaitau ir mokausi. Vyras pavasarį purkštavo, kad šienas darže, šienas šiltnamy. Dabar tik tempia ir vis klausia ar dar nereikia, o ir kaimynė jau užsikrėtė. Sudėjom patvory, avietyne buvusiam, sakėm išgulės viską, tai po savaitės radom išneštą, tipo ir jai reikia, o mes čia gerą daiktą vėju leidžiam, patviorius mulčiuojam, tai net pikta nebuvo thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 23, 14:30)
***o iš kur sėklos užsinešė? g.gif mano pievutė yra su pienėmis ir dobiliukais. man gražu wub.gif

Kažkaip galvoju,kad sėklos su šienu užsinešė. Šieną iš uošvio vežuosi.
Man irgi gražu,ir kvepia labai. Bet vaikai basi negali lakstyt dėl bičių sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 23, 14:42)
Bet vaikai basi negali lakstyt dėl bičių sad.gif

dažniau pjaukit mirksiukas.gif ir daržui bus nauda thumbup.gif
Atsakyti
musu pievute irgi tokia grazi dobiliuota drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif ale vaiksciot basomis tai doh.gif biciu pilna doh.gif
Atsakyti