Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Pas mane ištikrųjų tai kaimynų sklypai apleisti ir iš ten kariuomenėm eina visokie šliaužiantys. Ko gero, kad pirmais metais neužuodė (kaip keretoja rašė), o šiais metais jau pajuto kur natūralios salotėlės, agurkėliai,... Ko gero, jei būtų įsivyravusi pusiausvyra, tai apleistuose kaimynų soduose tų šliaužiakų būtų mažesnis kiekis.......
Vistik tiek kolektyviniai sodai vienu atveju žiūrint gerai, kitais atvejais marazmas.......ekologiškai nepaūkininkausi, nes kaimynai purškia ir visus geruosius vabzdžius kartu su blogaisiais išnaikina,....o tie natūralizmo mėgėjai (tipo kaip aš) nebesusipranta ką daryti...kasti, mulčiuoti, alumi visas armijas vilioti smile.gif

Ačiū merginos už pamastymus...... smile.gif
Gal pabandysiu nekasti šį rudenį. Bus treti metai kaip mulčiuoju naujoje vietoje. Nor iš tikrųjų tai labai jaučiasi ant pačios žemelės, kad juodesnė, skalsesnė nuo mulčiavimo ir daržovės didesnės, sultingesnės, tik kai aš jų auginu ribotą kiekį, tai nelabai noriu su tais slidukais dalintis......žadina biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 10 17, 15:17)

Ačiū merginos už pamastymus...... smile.gif
Gal pabandysiu nekasti šį rudenį. Bus treti metai kaip mulčiuoju naujoje vietoje. Nor iš  tikrųjų tai labai jaučiasi ant pačios žemelės, kad juodesnė, skalsesnė nuo mulčiavimo ir daržovės didesnės, sultingesnės, tik kai aš jų auginu ribotą kiekį, tai nelabai noriu su tais slidukais dalintis......žadina biggrin.gif

Pas mane tas pats, daržiukas mažas, norisi kuo daugiau visko užsiauginti, žemė nuo mulčiavimo tikrai pagerėjusi. Jau pernai šliužų buvo nemažai, o šiemet iš vis baisus vaizdas. Pomidorus ir tuos gerokai nuėdė. Apgraužia pomidorą, o tas pūti pradeda, tai apatiniai beveik visi ir supuvo. Šiaip sako, kad visur tų šliužų pastaraisiais metais įsiveisė, bet man atrodo, kad mulčiavimas dar padeda, o nemulčiuoto daržo nebenoriu.
Atsakyti
cia truputi ne i tema, bet idomu ka jus darote su virtuves organinem atliekom,kurios puna? ar jas panaudojat kazkokiu budu darzo tresimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 17, 19:29)
cia truputi ne i tema, bet idomu ka jus darote su virtuves organinem atliekom,kurios puna? ar jas panaudojat kazkokiu budu darzo tresimui?  g.gif

aisku...as tiesiai i lisve metu..gal vaizdelis ir nekoks bet ar man tai rupi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 17, 20:29)
cia truputi ne i tema, bet idomu ka jus darote su virtuves organinem atliekom,kurios puna? ar jas panaudojat kazkokiu budu darzo tresimui?  g.gif

Aš po mulčium sukraunu.
Atsakyti
As i komposto kruva kraunu arba priesh sodinima tiesiai i lysve smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 10 17, 13:40)
man klausimas ar pas jumi neprisiveisė šliužų, kai intensyviai mulčiuojate?

pas mane yra vienas kitas. Aš jų nerenku ir niekaip nekovoju. Tik, jeigu pamatau (dažnai pro daržą einu, nes keturkoję draugę vedžioju) ropojančią į daržą didelę vynuoginę sraigę, tai atgal į eglyną numetu ax.gif
Atsakyti
ir taip suvertus i lysve tas atliekas jos ilgai nesuvalgomos? mes kadangi auginam sliekus, tai vyras jiem viska vezdavo bet paskutiniu metu nebeveza, tai kolkas darze viska uzkasu,sakau vis pavasari gal derlingesne zeme bus ax.gif

Ir dar klausimelis, ar mulciuojat ir kaip mulciuojat avietes? mes jas susodine i linijas kas puse metro, o tarp liniju 1,5m plotis pievute,pjaunama zolepjove. rezgu minti ar ta visa tarpa butu galima kaip nors uzmulciuoti ir vargo nebematyti?
Atsakyti
Mulčiavimas ir užkasimas žemėm du skirtingi dalykai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 10 18, 08:39)
Mulčiavimas ir užkasimas žemėm du skirtingi dalykai 4u.gif

sita tai suprantu, bet kad dabar neturiu ka mulciuot, o mulciavimu uzsiimsiu nuo pavasario, bus mano pradzia ir klausimu dar daug uzduosiu blush2.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti