Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Alekto @ 2012 07 20, 08:27)
Vyras vakar prasitarė,kad jam negražu tas mano šienas rolleyes.gif Bet teks priprast lotuliukas.gif Matomai kas iš aplinkinių kokių replikų pametėjo jam.Man bijo prasitart aplinkiniai,nes nulinčiuoti būtų hihihi.gif

O man tikrai nusispjaut, kas ką pagalvos apie mano daržus biggrin.gif MB kaip tik atsiveža draugus, kad parodytų, jog ir smėlyje galima užsiaugint daržovių lotuliukas.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 07 20, 08:58)
O aš iš aplinkinių sulaukiau tokios nuomonės biggrin.gif tačiau nekreipiu dėmesio, nes mulčiuoju ne dėl kitų, o dėl savęs ir savo šeimos rolleyes.gif

Diasaja, jau pildosi sąrašiukas norinčių atvažiuot? biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Mano kaimynai ilgai patvoriais vaiksciodami perkreiptais veidais aptarinejo, net fool.gif . Gera buvau tik todel, kad is ju paimdavau nupjauta zole ir sakas.
Dabar patys pesasi del zoles ir saku smulkintuva noretu kad paskolintume... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 07 20, 09:09)
Aga, ir mano kaimynai ko gero skersi ziuri, tik pasakyt man nedrista. Dvi kaimynes aptarinejo mano braskyna, tai viena sako - is kur ten bus pas ja tu braskiu, viskas siaudais uzkrauta, o kita, aisku, man raportavo lotuliukas.gif

o maniskes kalbejosi tiek garsiai,kad nereikejo nei vienai reportuoti lotuliukas.gif as pati darze budama viska puikiai girdejau(negirdet neimanoma buvo) lotuliukas.gif sake,deda zole,kad piktzoles neauktu,neva ravet tingi,o kadangi jos netingi,tai tokiu sposu nekrecia rolleyes.gif o kitas kaimynas pazejes sake,kad naujoviskai cia mes auginam,rudeni skaiciuosim kurie daugiau uzaugino mirksiukas.gif Bet vistik viena kaimyne jau maciau zolyte i darza nesant... rolleyes.gif
Atsakyti
Sunys loja, o karavanas eina toliau! laugh.gif

Mano kaimynai turbut nelabai iziuri is toli (nuo gatviu), ka as ten pridirbus darze biggrin.gif . O ir siaip nelinke bendrauti. Beveik laukuose gyvenu kolkas lotuliukas.gif . Kampinis sklypas-uz tvoros tik 1 gyvenanti kaimyna teturiu kolkas (kuris be moteriskes gyvena), mate mano darza, bet nekomentavo. Apsiskaites zmogus jis, tai gal nenustebinau cool.gif

Bet va draugeeees... doh.gif Vienai pernai cia paskaicius papasakojau, kad kitamet pabandysiu, tai panasiai tokia reakcija buvo: "nesamone, netikiu, kad gerai, susus viskas ir bla bla fool.gif" Nepasitikejo mano ziniom is SM cool.gif Perskaicius kazkur kitur straipsni jau pavasario pradzioj prakalbo, kad ir ji mulciuos lotuliukas.gif Neatsidziaugia dabar smile.gif
Kita irgi sake: "nu nezinau, nezinau... negrazu ir t.t." Maciau reakcija, kai pirma kart pamate mano uzmulciuota darza - nenorejo issiduoti, bet liko suzaveta vaizdo ir sake, kad "visai nieko" lotuliukas.gif Nesenai pas ja i darza uzejau - jau tarplyviai ir kai kurios lysves apibarstytos laugh.gif. Sakau: "tai mulciuot pradejai ir tu?" O ji: "Ai jo, labai gerai- zoles nedysta taip, neturiu laiko ravet." cool.gif Vakar dar su jos vyru prakalbom apie tai, tai ir tas sako: "Gera atradima tu cia padarei!" lotuliukas.gif Prisipazinau, kad ne as - o is SM biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 20 liepos 2012 - 12:14
Mano anyta pavasarį kraipė pirštu prie smilkinio fool.gif pamačiusi, kad nešu ir kraunu pjautą žolę darže- kiek aš visko prisiklausiau- kad gigantiški svogūnai iš sėklų supus dar vasaros vidury, kad žirniai neprasikals pro sukrautą šiaudų sluoksnį, kad darže batvarkė ir šabakštynas, kad daržas atrodo kaip bet kaip nušienautas laukas, ką kaimynai pasakys cool.gif doh.gif Buvo bandoma mane paveikti per MB, jį įtikinėjant, kad nedaryčiau gėdos prieš kitus.
Bet svarbu tikėti tuom, ką darai ir kaip vienos forumietės paraše užmačiau frazę "...būti kitų suprastam- ne svarbiausia gyvenime..." ja ir vadovaujuosi.
Atsakyti
Radau foto kaip pasikeite darzas lygiai per 4 menesius smile.gif

Kovo 20 (kai pradejau siu metu sejos planavima) ir siandien smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 20 liepos 2012 - 12:39
QUOTE(Elar @ 2012 07 20, 13:39)
Radau foto kaip pasikeite darzas lygiai per 4 menesius smile.gif

Kovo 20 (kai pradejau siu metu sejos planavima) ir siandien smile.gif

Elar, skirtumas akivaizdus, kai užmulčiuotą augini ir ne thumbup.gif

Mergaitės, kadangi pirmus metus taip ėmiau ir pradėjau mulčiuot tiesiai ant velėnos, tai iki šiol lenda piktžolės, kad ir pavieniui, pro mažiausiai užmulčiuotą vietą. Bet pakapsčius, kartonas jau nebesijaučia, bet šaknų tai gausybė unsure.gif Galvojam su MB, gal perkasus žemę rudenį, prieš žiemą, aplink lysveles įterpt žemėj tą plastikinę tvorelę, kad nepraeitų žolės šaknimis ir vėl lentas sukalt, užmulčiuot ir laukt kitų metų... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 07 20, 09:51)

[color=darkviolet]Diasaja, jau pildosi sąrašiukas norinčių atvažiuot? biggrin.gif

svajonių foto bigsmile.gif wub.gif nekeliu šiuo metu inkilų, nes paukščiai jau susiradę savo namelius, laukiu kito pavasario wub.gif
daugelis atvažiuoja nesusitarę, vaikščioja po kaimą ir klausinėja kur toks daržas yra lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ambro @ 2012 07 20, 16:51)
aplink lysveles įterpt žemėj tą plastikinę tvorelę, kad nepraeitų žolės šaknimis

aš nedėčiau, nes man nepatiko. Viename patvoryje taip padariau, tai po antros žiemos išsiklaipė ir iškėlė, mesiu lauk schmoll.gif
Atsakyti
Pries pora dienu atnaujinau jau viena lysve (nauju prisodinau), ir ziuriu, kad roputes jau sudygusios, o ir vienas kitas daikonas lenda thumbup.gif
Del mulciavimo kai kam tai naujiena, o kai kam tai seniai pamirstas dalykas. Senesnieji sodininkai pas mus irgi bijo mulciuoti, nes mano, kad tai daro tik tinginiai, o ir siap atseit negraziai atrodo. Kam grozis svarbus, o kam nauda. Ypac po lietaus kai neimanoma i teslynus ieiti, nu tai grozis geras. O kai tarplysves nes apkutuotos, tai ir teslu nesimato. Mano drauges dar tik galvas kraipo, bet niekaip negali pasirinkti, labai jau konservatoriskos. Kitos mama neleidzia tokio bardako daryti. Bet kai ateina pasiziureti, nu kad grzu ir pas mane, juk ta zolyte sudziuna per pora dienu ir vientisine danga gaunasi. Viskas rusva, o virsuje zalia. Bulviu kasimas visus dar stebina. Ne kasimas, o rinkimas lotuliukas.gif
Atsakyti
Uzaugo pirma cukinija smile.gif
Vakarienei buvo thumbup.gif (cukinija, svogunai, laiskai, pomidorai- viskas "mano" laugh.gif . Bulviu tik savu neturiu smile.gif )

O siaip darzas permirkes dar ir vakar buvo. Zada silumos, tai tikiuosi pradzius greitai, nes gal rytoj vel zoles sviezios bus smile.gif
Atsakyti
Laba diena.
Elar, o kaip cukiniją ruoši? Skaniai atrodo ax.gif Maniškės taip pat auga.
Atsakyti
QUOTE(Dangėja @ 2012 07 22, 11:27)
Laba diena.
Elar, o kaip cukiniją ruoši? Skaniai atrodo ax.gif Maniškės taip pat auga.

4u.gif Nulupu, perpjaunu, isimu seklas, susipjaustau ir kaip zuvi - prieskoniai, kiausinis, miltai. Apkepu keptuveje, atskirai svogunus pakepinu su pomidoru padazu (si karta ir laiskus pabandziau-visai nieko, bet svogunai skaniau rolleyes.gif ). Su bulvem. Ir dar pomidorai su svoguniuku ir grietine - niam niam. Galeciau valgyt ir pusryciams, ir pietums, ir vakarienei lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 22 liepos 2012 - 10:35