Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

blush2.gif mano braškės niekuo dar nemulčiuotos,o vėlyvų lapai kaip parodiniai wub.gif ką man su jom daryti blush2.gif
kažkaip aš šį rudenį pasiklydusi laike doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Laba mergaites 4u.gif ir as susidomejau mulciavimu ax.gif bandysiu pavasary si eksperimenta. taip pat noreciau pabandyti bulves uzsiauginti apmulciavus sienu. tik man tokia mistika kaip jas pasodinti g.gif tiesiog sudeti ant zemes ir apkrauti sienu? g.gif koks tai turetu buti sluoksnis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 14, 14:09)
Laba mergaites  4u.gif  ir as susidomejau mulciavimu  ax.gif  bandysiu pavasary si eksperimenta. taip pat noreciau pabandyti bulves uzsiauginti apmulciavus sienu. tik man tokia mistika kaip jas pasodinti  g.gif tiesiog sudeti ant zemes ir apkrauti sienu? g.gif koks tai turetu buti sluoksnis? blush2.gif

Tai kad ne šiene, o šiauduose reikėtų jas "sodint" smile.gif Šiemet sodinau tiesiog į n metų nejudintą velėną, tik pabėriau seno supuvusio mėšlo, padėjau bulvę ir apibėriau šiek tiek žemėmis (nebūtina), o tada jau per gerą sprindį šiaudų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 10 14, 18:45)
Tai kad ne šiene, o šiauduose reikėtų jas "sodint" smile.gif Šiemet sodinau tiesiog į n metų nejudintą velėną, tik pabėriau seno supuvusio mėšlo, padėjau bulvę ir apibėriau šiek tiek žemėmis (nebūtina), o tada jau per gerą sprindį šiaudų  smile.gif

as ir siaudu ir sieno dejau tai tiek cia tiek cia vienodos bulves smile.gif
Atsakyti
*Tai kad ne šiene, o šiauduose reikėtų jas "sodint" smile.gif
**padėjau bulvę ir apibėriau šiek tiek žemėmis (nebūtina), o tada jau per gerą sprindį šiaudų  smile.gif

*galima ir šiene ax.gif
**pirmais metais patarčiau bent dvi saujas žemių ar komposto ant bulvės užberti. jeigu pamažins mulčio, tai augančios bulvės pradės žaliuoti.
Atsakyti
aciu mergaites uz atsakymus 4u.gif o to sprindzio siaudu uztenka?nepazaliuoja bulves?
manau pavasari ir as busiu aktyvi sios temos dalyve ax.gif
Ir dar vienas klausimas del braskiu. kas trys metai reikia keisti krumus. tai siuo atveju galima n metu braskes auginti toj pacioj vietoj?persodinimas tuomet turetu vykti pasalinant senus kelmus ir i ju vieta isodinami nauji?
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 14, 20:08)
* o to sprindzio siaudu uztenka?nepazaliuoja bulves?
**kas trys metai reikia keisti krumus.
***persodinimas tuomet turetu vykti pasalinant senus kelmus ir i ju vieta isodinami nauji?

*pas mane neužtenka.
**nebūtinai.
***seno krūmo vietoje aš nesodinčiau naujo. Mėgstu apsidrausti ax.gif bent vienus metus auginčiau serentį, tai ir žemę nuo ligų išgydytų, ir gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 10 14, 20:08)
aciu mergaites uz atsakymus  4u.gif o to sprindzio siaudu uztenka?nepazaliuoja bulves?

as dejau apie 25-30cm sluoksni tai uzteko, nepildziau antra karta, neradau nei vienos zalios bulves, nors kai kasem bulves tai jau gerokai suplonejas sluoksnis buvo, kazin ar 10cm buvo like.
Atsakyti
man klausimas ar pas jumi neprisiveisė šliužų, kai intensyviai mulčiuojate?

Aš senajame sode neturėjau problemus su šiais gyviais.....jei jų ir buvo tai toks mažas kiekis, kad neastebėdavau, nors mulčiavau nupjauta žole ištisai viską. O persikėliau į kitą vietą, pirmi metai mulčiavimo visakas gerai buvo, o antri metai kažkas baisaus.........šiemet nori nenori gausiu viską perkasti, gal dalį sunaikinsiu perkasinėdama, nes praeitais metais specialiai neperkasinėjau ir iki pat žiemos nupjauta žole buvo užmulčiuota........bet šiemet neatsigyniau šliužų...saujomis sėmiau........turiu įtarimų, kad jie po mulču gyvena ir veisiasi.............

?? gal kuri kokių minčių turite?
Atsakyti
Tai kad ne šiene, o šiauduose reikėtų jas "sodint" smile.gif

As pirmais metais shiene sodinau, antrais siauduose, skirtmumo nepastebejau smile.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 10 17, 13:40)

Aš senajame sode neturėjau problemus su šiais gyviais.....

Pas mane prie namu sklype yra labai labai daug sraigiu ir truputi sliuzu, taigi mulciuojat ji kiek buvo tiek ir liko, nepastebaju skirtumo, o sode sliuzu kaip nebuvo taip ir neatsirado mulciuojant, ten kiti gyviai yra. Manyciau cia labiau nuo vietoves kurioje sklypas randasi priklauso, gal pirmais metais nespejo "uozuost" kiek gerio atsirado biggrin.gif tai sias metais jau visi suejo valgyt skanestu lotuliukas.gif
Atsakyti

pirmi metai mulčiavimo visakas gerai buvo, o antri metai kažkas baisaus.........
........bet šiemet neatsigyniau šliužų...saujomis sėmiau........turiu įtarimų, kad jie po mulču gyvena ir veisiasi.............

Pas mane panaši situacija (šiemet mulčiavau 3-ius metus), bet aš manau, kad čia dar ir nuo oro sąlygų labai priklauso. Pernai buvo sausesnė vasara, tai mažiau ir visokių šliužų buvo, o šiemet gi beveik ištisai lijo, sausų dienų vos viena kita pasitaikydavo. Be to dar yra tokia teorija, kad pradėjus mulčiuoti 2-3 metais būna ženklus visokių gyvių padaugėjimas, o po to atsiranda tuos gyvius valgančių gyvių t.y. gamta natūraliai pati susitvarko. Tai aš šiemet dar neperkasinėsiu, bandysiu sulaukti natūralios pusiausvyros įsivyravimo biggrin.gif
Atsakyti

Aš senajame sode neturėjau problemus su šiais gyviais.....jei jų ir buvo tai toks mažas kiekis, kad neastebėdavau, nors mulčiavau nupjauta žole ištisai viską. O persikėliau į kitą vietą, pirmi metai mulčiavimo visakas gerai buvo, o antri metai kažkas baisaus.........šiemet nori nenori gausiu viską perkasti, gal dalį sunaikinsiu perkasinėdama, nes praeitais metais specialiai neperkasinėjau ir iki pat žiemos nupjauta žole buvo užmulčiuota........bet šiemet neatsigyniau šliužų...saujomis sėmiau........turiu įtarimų, kad jie po mulču gyvena ir veisiasi.............

Aš jau rašiau, kad šliužus bandžiau su alum gaudyti. Reikia įkasti nupjautą plastikinį butelį į žemę (šiek tiek palikti neįkasto) ir pripilti alaus. Tikrai nemažai prilenda. Bet kitais metais, jei su alum neis visų išnaikinti, bandysiu pirkti spec. granules, taip pat buva apie jas rašyta.
Atsakyti