Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(argus @ 2012 10 10, 09:38)
Bandyk prabadinėti žemę, nes kaip minėjau, pradėjus badinėti asiūkliai po truputį naikinosi. Kai prabadinėji, dirvožemis ventiliuojasi, garuoja drėgmė. O pas mus irgi auga kažkokios pelkių žolės.

O su kuo badot? Ir kokio gylio? Na nera slapia zeme ten, tik molinga, kai dabar taip vis lyja tai kaip ir perslapia, bet vanduo tarplysviuose nestovi. O jei aukstai gruntinis tai nebutinai kad pavirsiuje bus perslapia. As turiu tokia is vokieciu versta knyga(jau senai pirkta), tai ten parodyta kad kur asiukliai tai rugsti zeme ir pataria kalkint, bet va schmoll.gif kad nepadeda. Gal nereikia ju raut o tik nuskint prie zemes ir viskas, taip patare man viena darzininke, kitamet visko pabandysiu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 10, 19:41)
O su kuo badot? Ir kokio gylio? Na nera slapia zeme ten, tik molinga, kai dabar taip vis lyja tai  kaip ir perslapia, bet vanduo tarplysviuose nestovi. O jei aukstai gruntinis tai nebutinai kad pavirsiuje bus perslapia. As turiu tokia is vokieciu versta knyga(jau senai pirkta), tai ten parodyta kad kur asiukliai tai rugsti zeme ir pataria kalkint, bet va schmoll.gif  kad nepadeda. Gal nereikia ju raut o tik nuskint prie zemes ir viskas, taip patare man viena darzininke, kitamet visko pabandysiu.

Su paprasta šake gan tankiai kaip išeina - gal kas 10 - 15 cm). Paviršiuje gal ir nebus per šlapia (pas mus ir nėra šlapia, vasarą dažnai ir laistyti reikia), bet po to kai pradėjom badinėti, tai asiūkliai, samanos naikinosi. Drėgmė pasišalina prabadinėjus iš gilesnių sluoksnių lengviau.
O kas liečia augalus rūgštinius ir nerūgštinius, tai jei asiūkliai auga rūgštinėje tai tada pas manęs nesuprantama žemė - auga augalai kurie paprastai auga šarminėje žemėje ir asiūkliai.
Atsakyti
Ir pas mane taip yra, uztat ir nesuprantu kas cia per 'biesas'.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 10, 22:00)
Ir pas mane taip yra, uztat ir nesuprantu kas cia per 'biesas'.

Kad aš tik su asiūkliais turėčiau problemų doh.gif Be to asiūkliai - ir vaistas, ir trąša ir augalus juo purkšti galima thumbup.gif Puikus augalas. blink.gif Gal jį pamilti reikia? Prognozuoju atsakymą: Tu nesakyk, ką man daryti, aš nesakysiu, kur tau eiti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 11 spalio 2012 - 09:39
QUOTE(vasarema @ 2012 10 11, 10:39)
Kad aš tik su asiūkliais turėčiau problemų doh.gif Be to asiūkliai - ir vaistas, ir trąša ir augalus juo purkšti galima thumbup.gif  Puikus augalas. blink.gif Gal jį pamilti reikia? Prognozuoju atsakymą: Tu nesakyk, ką man daryti, aš nesakysiu, kur tau eiti blush2.gif

drinks_cheers.gif Pas mane irgi jų milijonas, aš tik džiaugiuos ax.gif
Prognozė neteisinga hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 10 11, 11:03)
drinks_cheers.gif Pas mane irgi jų milijonas, aš tik džiaugiuos ax.gif
Prognozė neteisinga hihihi.gif

Jeigu pas jus milijonas tai kkaip ten isitenka darzoves ar geles, jie gi viska nustelbia, uzauga dvigubai didesni nei darzoves ir is darzoviu psss.. Man taip numarino zemuogeles, kad siemet antrametes ir teko israut dar kas liko, nes nei uogu nei lapu nebesimate, asiuklis prie asiuklio per 2 cm . Ar pas jus taip jie auga, jei milijonas tai taip turetu but, tai kaip auginate darzoves?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 11, 23:15)
Jeigu pas jus milijonas tai kkaip ten isitenka  darzoves ar geles, jie gi  viska nustelbia, uzauga dvigubai didesni nei darzoves ir is darzoviu  psss.. Man taip numarino zemuogeles, kad siemet antrametes ir teko israut dar kas liko, nes nei uogu  nei lapu nebesimate, asiuklis prie asiuklio per 2 cm . Ar pas jus taip jie auga, jei milijonas tai taip turetu but, tai kaip auginate darzoves?

Na gal ne milijonas, bet tikrai nemažai biggrin.gif Bet jie auga ne ten kur auginamos daržovės, bet kitam sklypo gale,patvoriuose, gal todėl ir nenervuoja biggrin.gif Aš juos nupjaunu, sumetu kartu su dilgėlėm kibiran, užpilu vandeniu ir - trąša ax.gif
Atsakyti
Pas mane auga darže nemažai asiūklo,bet kadangi gerai užmulčiuota,tai labai lengvai raunasi jisai su savo ilgom šaknim.Būna po gerus du metrus ištraukiu šaknų. O kur auga ne darže,tai nenaikinu,nes "taupau" purškimam. Tai tiesą sakant aš net pritrūkstu jo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 10 09, 15:31)
Kada geriausia mulciuoti braskes? Po pirmuju saltuku? Bijau kad peles neisiveistu  g.gif  ir ar storu sluoksniu deti siaudu?  g.gif

as cia ne i tema ar niekas nezinote? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 10 12, 08:17)
Na gal ne milijonas, bet tikrai nemažai biggrin.gif Bet jie auga ne ten kur auginamos daržovės, bet kitam sklypo gale,patvoriuose, gal todėl ir nenervuoja biggrin.gif Aš juos nupjaunu, sumetu kartu su dilgėlėm kibiran, užpilu vandeniu ir  - trąša ax.gif

Tai va, jei jie pas mane patvoriais augtu tik ir as nesinervinciau, bet pas mane atvirksciai. Sako kur nejudinama zeme ten jie neauga, o kai pradedi kast set sodint ir is karto atgyja. Kai raviu darza po kelis kibirus ju priraunu, galeciau pasidalinti.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2012 10 12, 18:15)
as cia ne i tema ar niekas nezinote?  blush2.gif  4u.gif

taigi visa vasara muliuojam be perstojo kai reikia, tai jei reikia jau mulciuot tai ir mulciuoji o ne salnu lauki, bent as taip suprantu ir dariau g.gif uzmulciuotos mano braskes jau pries 3 savaites sienu.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 10 12, 20:06)
taigi visa vasara muliuojam be perstojo kai reikia, tai jei reikia jau mulciuot tai ir mulciuoji o ne salnu lauki, bent as taip suprantu ir dariau g.gif  uzmulciuotos mano braskes jau pries 3 savaites sienu.

as tai puikiai suprantu, bet zinau, kad buna peles pradeda veistis po mulcu, ieskosi sau vietos ziemojimui. Ir pvz silauoges mulciuojamos tik po salnu didesniu, nes peliukai jau buna susirade sau ziemojimui vietas ax.gif
Atsakyti