Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 10 07, 10:15)
tada pas mane ruduo prasideda nuo birželio mėnesio biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki, dar vienas klausimas man neduoda ramybes, pries kuri laika klausiau kitoje temoje, bet atsakymo negavau, gal neten reikejo kreiptis ir cia gal nevisai , bet vistiek paklausiu. Pas mane nezmoniskai daug asiukliu, nors ir kalkinu ir dolomitmilciais ir kalkemis, bet jokio efekto , net dar daugiau ju auga. As pagalvojau kad pati turbut prie to prisidedu, nes israutus asiuklius sudeginu kartu su kitom nemulciuotinom atliekom ir pelenus iterpiu i dirva. Tai gal cia nuo to silisio dar labiau jie auga, ar degunant silicis nedingsta? Jei ne, tai as patresiu juo ir skatinu dar labiau augti asiukliams? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 08, 12:07)
Pas mane nezmoniskai daug asiukliu, nors ir kalkinu ir dolomitmilciais  ir kalkemis, bet jokio efekto , net dar daugiau ju auga.  As pagalvojau kad pati turbut prie to prisidedu, nes israutus asiuklius sudeginu kartu su kitom nemulciuotinom atliekom ir pelenus iterpiu i dirva. Tai gal cia nuo to silisio dar labiau jie auga, ar degunant silicis  nedingsta?

Nemanau, kad čia kalti asiūklio pelenai ar silicis. Aš bandyčiau ištirti dirvos Ph. Gal vis tik nepakankamai kalkinta. Arba dėl kokių nors kitų priežasčių nemažėja asiūklio.
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2012 10 08, 16:10)
Nemanau, kad čia kalti asiūklio pelenai ar silicis. Aš bandyčiau ištirti dirvos Ph. Gal vis tik nepakankamai kalkinta. Arba dėl kokių nors kitų priežasčių nemažėja asiūklio.

Pas mano kaimynus taippat yra asiukliu, bet gal kiek maziau. Bandysiu nusipirkt ta lapa kuris parodo dirvos rugstinguma, bet kas keisciausia, kur buvo braskes arba zemuoges ten ir asiukliu atsiranda galybe. Zinau kad braskes megsta kiek rugstesne zeme, neblogai jos pas mane auga ir dera.
Atsakyti
Kiek domėjausi, tai asiūkliai neparodo dirvos rūgštingumo, o auga ten, kur daug drėgmės. Gal pas jus aukštai gruntinis vanduo? Jie gali augti net kelis metrus į viršų, šaknys jų nėra paviršinės.
Pas mus buvo jų labai daug, kol nepradėjau mulčiuoti ir šiais užsiėmiau daržininkyste. Ir samanų buvo pas mus labai daug, tol kol nepradėjau žemę prabadinėti pavasariais. Bet pas mus aukštai gruntinis vanduo.
Atsakyti
Man kilo naujų minčių ir idėjų biggrin.gif bigsmile.gif

Varčiau knygą apie gėlynų įrengimą. Noriu savo daržiuką atskirti nuo aplinkos.Ir radau idėją...bambukas bigsmile.gif Tvorelė iš bambuko,o priekyje jos gėlytės.Va toks vaizdelis iš knygos
user posted image

Ir paskui begooglindama radau štai ką
user posted image
Lysvių įrėminimas bambuku bigsmile.gif Bambukas ilgai laiko-neva atlaikytų apie 8metus thumbup.gif
Atsakyti

Kada geriausia mulciuoti braskes? Po pirmuju saltuku? Bijau kad peles neisiveistu g.gif ir ar storu sluoksniu deti siaudu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 10 09, 09:09)
Kiek domėjausi, tai asiūkliai neparodo dirvos rūgštingumo, o auga ten, kur daug drėgmės. Gal pas jus aukštai gruntinis vanduo? Jie gali augti net kelis metrus į viršų, šaknys jų nėra paviršinės.
Pas mus buvo jų labai daug, kol nepradėjau mulčiuoti ir šiais užsiėmiau daržininkyste. Ir samanų buvo pas mus labai daug, tol kol nepradėjau žemę prabadinėti pavasariais. Bet pas mus aukštai gruntinis vanduo.

Taip, gali buti kad vanduo aukstai, nes tokie meldai dar auga- negaliu ju isnaikinti, o beto tie asiukliai tik viename kraste ir auga, kitur beveik nera, reiskia tai, kad beviltiska man su jais kovot, nes mulciui neturiu zoles, tik truputi siltnamiui sugraibau, dar bandziau garsvomis mulciuot, bet jos sudziusta pajuodoja sukieteja - man tai nekoks vaizdas o ir naudos turbut nelabai is ju.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 10 09, 13:59)
Man kilo naujų minčių ir idėjų biggrin.gif  bigsmile.gif

Varčiau knygą apie gėlynų įrengimą. Noriu savo daržiuką atskirti nuo aplinkos.Ir radau idėją...bambukas bigsmile.gif Tvorelė iš bambuko,o priekyje jos gėlytės.Va toks vaizdelis iš knygos

Lysvių įrėminimas bambuku bigsmile.gif Bambukas ilgai laiko-neva atlaikytų apie 8metus thumbup.gif

Alekto, gražu, bet iš kur to bambuko gaut Lietuvoj, juk pas mus auga tik karklai...Man irgi reikia tvorelių, mąstau dar ką panaudoti..
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 10 10, 09:04)
Alekto, gražu, bet iš kur to bambuko gaut Lietuvoj, juk pas mus auga tik karklai...Man irgi reikia tvorelių, mąstau dar ką panaudoti..

Yra kas LT pardavinėja bambuką 4u.gif VA ČIA viena firma. Radus ir daugiau esu.

Aš senokai prijaučiu bambukui blush2.gif Norėčiau namie bambukinių grindų.Tik pas mus kosminė kaina doh.gif Kyla minčių parsiplukdint iš Kinijos,nes net ir muitą susimokėjus gan padoriai išeitų.Bambukas turi pliusą didžiulį,kad jis labai greitai atauga ir jų kirtimas nedaro žalos gamtai blush2.gif Na,čia kiekvienas esam savaip pamišę blush2.gif Tai aš šiek tiek mėgėja,kai galima protingai kai kuriuos dalykus padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 09, 14:34)
Taip, gali buti kad vanduo aukstai, nes tokie meldai dar auga- negaliu ju isnaikinti, o beto tie asiukliai tik viename kraste ir auga, kitur beveik nera, reiskia tai, kad beviltiska man su jais kovot, nes mulciui neturiu zoles, tik truputi siltnamiui sugraibau, dar bandziau  garsvomis mulciuot, bet jos sudziusta pajuodoja sukieteja - man tai nekoks vaizdas o ir naudos turbut  nelabai is ju.

Bandyk prabadinėti žemę, nes kaip minėjau, pradėjus badinėti asiūkliai po truputį naikinosi. Kai prabadinėji, dirvožemis ventiliuojasi, garuoja drėgmė. O pas mus irgi auga kažkokios pelkių žolės.
Atsakyti
alekto, o negalvojai pati bambuka uzsiauginti? Nes jei greit auga, tai ir cia galima jo uzsiauginti, nereikes gal veztis? Nes man tokiu minciu buvo, pamenu nagrinejausi salygas auginimo.... bet jei greit auga, gal spetu uzaugt iki salnu...
Dar buvo minciu cinamono medi uzsiauginti, ir panasu, mkad jam ir salygu ypatingu nereikia... bet tik problematiska su seklom... jos ten vos kelias valandas ar pora dienu daigios tera.... Tai sunku but parsisiust... nebent daigelius bandyt....
Atsakyti