Laikui begant tas varputis apmazes, cia tik pirmus metus jis toks baisus. Pas mane, kur senesnis darzas, jau jis nebera toks arsus. Tik pakrasciuose ir pirmameciame darze. Tiesiau ir as kartona, tikrai maziau jis prasimusa ir tarplysviuose ir po moliugais. Po lietaus, zinoma, zliugsi, bet vis geriau negu nieko nedaryti. Manau reikia tik kantrybes ir tikrai viskas bus gerai
QUOTE(laurindre @ 2012 10 04, 16:33)
Laikui begant tas varputis apmazes, cia tik pirmus metus jis toks baisus. Pas mane, kur senesnis darzas, jau jis nebera toks arsus. Tik pakrasciuose ir pirmameciame darze. Tiesiau ir as kartona, tikrai maziau jis prasimusa ir tarplysviuose ir po moliugais. Po lietaus, zinoma, zliugsi, bet vis geriau negu nieko nedaryti. Manau reikia tik kantrybes ir tikrai viskas bus gerai
Bet ka su garsva daryti, sako kad jos ir roundapas neima ? Ir jokie kartonai ir storiausi kilimai neuzdusina, ojojoj ji nezmoniskai greitai plinta
labas
mano dar burokėliai lauke. lubinai ir grikiai pakankamai aukšti, tai gal jau metas juos nupjaut ar palikt tokius? avižos jau irgi sudygo, skaičiau, kad į jas labai gerai sodint žieminius česnakus, tai išbandysim. tarplysvius priklojau šieno. paruošiau daržą žiemai jau
mano daržo piktžolių karalienė nr 1 va šita "gražuolė"
mano dar burokėliai lauke. lubinai ir grikiai pakankamai aukšti, tai gal jau metas juos nupjaut ar palikt tokius? avižos jau irgi sudygo, skaičiau, kad į jas labai gerai sodint žieminius česnakus, tai išbandysim. tarplysvius priklojau šieno. paruošiau daržą žiemai jau
Sita grazuole neplinta saknimis, reikia tik iki zydejimo israut, neleist zydet ir galima jos atsikratyt, pasmane jos nera, nors pas kaimynu labai daug.
QUOTE(arden @ 2012 10 04, 22:43)
man tai ji būtų viena iš geriausių piktžolių Lengvai raunas,didelė palyginus,super mulčiui tinka
Pas mane karaliauja panaši į varputį žolė.Bet tvirtesnė ir kietesnė.Aštresniais lapais.Auga ji drėgnose vietose.Šaknys kaip varpučio.Jos iš vis neįmanoma raut,nes trūksta per lapus. Tai aš ir nerauno.Nu tegulauga,ką dabar su ja netrukdo man,o ir darže nieks labai nesiskundžia
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 04, 22:36)
Bet ka su garsva daryti, sako kad jos ir roundapas neima ? Ir jokie kartonai ir storiausi kilimai neuzdusina, ojojoj ji nezmoniskai greitai plinta
Skinti ir valgyti - labai vitamininga žolė. Tik skinant ją galima sunaikinti.
QUOTE(argus @ 2012 10 05, 08:41)
Skinti ir valgyti - labai vitamininga žolė. Tik skinant ją galima sunaikinti.
Bet kad yra pjaunama o nemazeja ir vis labiau pleciasi, nes tiek suvalgyti, kiek ju yra reikia buti karve ar ozka.
Aš renku ją ir džiovinu - vėliau kartu su kitomis piktžolėmis vietoj sintetinių vitaminų valgau. Kai skinu kas 3-5 dienas (jaunas, tik išlindusias) - tai jų smarkiai sumažėja. Mes žolę pjaunam kas 2 savaites, tai per retai, kad garšvas išnaikinti.
O šiaip aš jomis nesibodžiu, kaip minėjau, kartu su kitomis piktžolėmis vietoj vitaminų sintetinių valgau. O ir auginu specialiai varnalėšas, dilgėles, balandas, kiaulpienės plečiasi, bet jų šaknis paraunu pavasariais ir rudenį. Ten kur jos auga, tai ir auginu visokias žoleles - levandas, medetkas, mėtas, citrininę melisą, šaltmėtes, avietes, šalaviją ir kt. Šalia pievelė, tai ir nepykstu labai. Darže tai jos nesiveisia. Tik asiūkliai lenda, bet kai pradėjau mulčiuoti ir jų beveik nebeliko.
O šiaip aš jomis nesibodžiu, kaip minėjau, kartu su kitomis piktžolėmis vietoj vitaminų sintetinių valgau. O ir auginu specialiai varnalėšas, dilgėles, balandas, kiaulpienės plečiasi, bet jų šaknis paraunu pavasariais ir rudenį. Ten kur jos auga, tai ir auginu visokias žoleles - levandas, medetkas, mėtas, citrininę melisą, šaltmėtes, avietes, šalaviją ir kt. Šalia pievelė, tai ir nepykstu labai. Darže tai jos nesiveisia. Tik asiūkliai lenda, bet kai pradėjau mulčiuoti ir jų beveik nebeliko.
QUOTE(arden @ 2012 10 04, 22:43)
o man ji patinka: išrauti labai lengva, turi daug žalios masės
Taip, turi tos mases, bet pas mano kaimynus darzoviyu per ja nesimato, istisas zalias kilimas, nebepadeda ir jokie ravejimai, as kai paziuriu tuoj puolu ieskot pas save ir jei tik randu vos isdygusias tuoj israunu, kad neprisiveistu, tada jau butu sakes
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 06, 22:12)
Taip, turi tos mases, bet pas mano kaimynus darzoviyu per ja nesimato, istisas zalias kilimas, nebepadeda ir jokie ravejimai, as kai paziuriu tuoj puolu ieskot pas save ir jei tik randu vos isdygusias tuoj israunu, kad neprisiveistu, tada jau butu sakes
na,bet čia rudeninė piktžolė,kai ją pamatau darže,suprantu,lauk rudens
QUOTE(užkurinė @ 2012 10 07, 08:11)
na,bet čia rudeninė piktžolė,
tada pas mane ruduo prasideda nuo birželio mėnesio