Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(angelo @ 2012 09 22, 11:04)
O kur galima sideratus įsigyt?

sėklų parduotuvėse, turguje. Šiuo metu aš naudoju rapsą, garstyčias, medetkas.
Atsakyti
mmm medatkų aš turių... ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelo @ 2012 09 22, 11:04)
kur visą vasarą augo cukinijos kitąmet galiu sėt morkas, burokus, salotas ir...

šį klausimą perkėliau į "Draugiško daržo" temą:

http://www.supermama...;#entry58078724
Atsakyti
labas vakaras. aš vieną lysvę avižom sėjau, bet per mažus griovelius dariau, sėklos iškilo į paviršių, o paukščiukai sulesė doh.gif biggrin.gif teks žiemai kraut lapus ant tos lysvės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 09 22, 22:53)
aš vieną lysvę avižom sėjau, bet per mažus griovelius dariau, sėklos iškilo į paviršių, o paukščiukai sulesė  doh.gif  biggrin.gif

avižų niekada nesu sėjusi, tačiau, kai sėju rapsus, medetkas, garstyčias, tai jokių griovelių nedarau, nes man reikia, kad jie būtų visame plote. Pažeriu su ranka ir su grėbliu dar žemę pajudinu, o kai vakar sėjau rapsus, tai pirmiausia su grėbliu sujudinau žemę, po to užsėjau ir ant viršaus žemių nedėjau. Plotas didelis, jau ir taip sutemo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 21, 11:40)
Per žiemą nesusipurens dirva taip,kad galėtumėt pvz.sėti morkas.

Pas mane susipureno puikiai, sejau morkas, burokelius, sodinau svogunus, petrazoles salierus ir pomidorus i tokia lysve. Aisku rudeni pridejau lb daug shieno i ta vieta kur kitiemet sodint norejau. Pries tai ten buvo gryna pieva thumbup.gif
Atsakyti
Oi, o as pasiguosiu verysad.gif Vakar pagaliau prisiruosem cesnakus sutvarkyti... laikem tokiam garaze pas giminaiti-tai puse dingo verysad.gif Giminaitis tikrai neeme, bet ateina tokie girtuokleliai pagelbeti dirbti-matyt jie ir isnese... ech.. O taip su vyru dziaugemes derliumi, labai megstam ir daug valgom... Ir dar nauj namu gyventojai prasieina pro musu miskeli ir grybus susirenka blink.gif doh.gif Traktoriai ir visokios sunkiasvores masinos pro musu sklypo kampa kelia pasidare blink.gif Nulauze kelis mazus medelius musu sodintus. Jau pikti esam ne tas zodis... reik jau rimtai mastyti apie persikelima gyventi ten... Pasiguodziai blush2.gif

O i tema-braskes leidzia naujus lapelius, matyt, joms patiko po siaudais.. Kita savaite istustinsiu pomidoru siltami galutinai... planuoju uzseti kazkuo... mastau gal garstyciomis? Ir joms ten leisti ziema susalti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 23 rugsėjo 2012 - 11:08
Merginos, ar mulčiuojate naujai pasodintus braškių daigus? (turiu omeny ne jau augančias braškes, o tas kurios dar turi įsišaknyti). Ar jūs be jokios skirtumo elgiatės vienodai su jom kaip ir su senesnėmis? Aš šieno neturiu, nežinau, ar tiktų dabar juos dar žole pamulčiuot? Tankiai susodinau, nežinau nei ką bedaryti, o dar stirnos jas man nuniamniavo doh.gif

Šilauoges vakar vėl "pašėriau" eglių spygliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 23 rugsėjo 2012 - 14:01
QUOTE(madmuazele @ 2012 09 23, 12:06)
*Oi, o as pasiguosiu verysad.gif
**... planuoju uzseti kazkuo... mastau gal garstyciomis? Ir joms ten leisti ziema susalti? g.gif

* 4u.gif 4u.gif 4u.gif
**pernai aš rapsu užsėjau.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 09 23, 14:48)
Merginos, ar mulčiuojate naujai pasodintus braškių daigus?

taip, mulčiuoju pjauta žole ir laistyti nereikėjo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 23, 21:18)
taip, mulčiuoju pjauta žole ir laistyti nereikėjo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

ačiū Diasaja 4u.gif , kai tik nuvažiuosiu į sodybą, reiks bėgt apmulčiuot, tik tankiai susodinau, nežinau kaip ten tą žolę reiks mozaikomis išdėliot doh.gif

Šitoj temoj kažkas buvo minėjęs, kad naudoja mulčiavimui krituolius obuolius (ar aš kažką maišau), kur juos galima būtų panaudot? Gal po serbentų ir kt. krūmais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 24 rugsėjo 2012 - 08:30
QUOTE(diasaja @ 2012 09 23, 09:55)
avižų niekada nesu sėjusi, tačiau, kai sėju rapsus, medetkas, garstyčias, tai jokių griovelių nedarau, nes man reikia, kad jie būtų visame plote. Pažeriu su ranka ir su grėbliu dar žemę pajudinu, o kai vakar sėjau rapsus, tai pirmiausia su grėbliu sujudinau žemę, po to užsėjau ir ant viršaus žemių nedėjau. Plotas didelis, jau ir taip sutemo ax.gif

O dar ne per vėlu sėti sideratus? Ar dar spės jie sudygt ir nors kiek paaugt? g.gif Jau taip šalta ...
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 09 24, 11:24)
O dar ne per vėlu sėti sideratus?

nors 1 cm užaugs ir tai jau puiku smile.gif
Atsakyti