Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Vessta @ 2012 09 19, 13:59)
o kokius kalafiorus sodinote? Nors ir mulciuoju, bet jie pas mane vis mazuciukai. Matyt bloga veisle pasirenku g.gif

Kad tiesą sakant, net neatkreipiau dėmesio, kokie čia pasitaikė - tuštinu jau kelių metų senumo sėklų atsargas blush2.gif . Bet esu tikra, kad kažkas iš eilinių nebrangių, prekybcentro asortimento, nes jokių mandrų, hibridinių lyg ir nesu pirkusi. Todėl ir nustebino taip maloniai, nes visad tekdavo tenkintis daug kuklesniais rezultatais. Bet šiemet daug kas kalba apie kopūstų metus.
Tiesa, lysvė, kurioje auginu kalafiorus mulčiuojama jau ne vienus metus. Pasitaikė ir pas mane pora visiškai tuščių galvų (net žiedo užuomazgos nėra g.gif ), bet kiti tai kompensavo su kaupu thumbup.gif . Tik atkreipiau dėmesį, kad žymiai geriau užaugo vėlyvieji. Ankstyvasis derlius daug labiau nukentėjo nuo visokių gyvių smaguriavimo.
QUOTE(Akela. @ 2012 09 19, 14:36)
labas,ar tiktu vietoj sideratu salotos?turiu baisybe ju seklu likusiu..

O kodėl gi ne, svarbu žemė nestovėtų plika. Tiesa, sideratai dar turėtų atlikti ir dezinfekavimo funkciją, o apie salotų savybes žudyti kenkėjus girdėti neteko biggrin.gif , bet manau, kad salotos tikrai geriau nei nieko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 19 rugsėjo 2012 - 20:05
pas mane morku derlius labai nekoks, tai galvoju kazin negaliu as ju palikt zemej? suputu iki pavasario gal ir trasa gal gera butu? ar durnai cia as visai galvoju? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 20, 12:25)
pas mane morku derlius labai nekoks, tai galvoju kazin negaliu as ju palikt zemej? suputu iki pavasario gal ir trasa gal gera butu? ar durnai cia as visai galvoju? biggrin.gif

Nu gražu g.gif ,sėjam,auginam ir paliekam supūti.Rauk tik,netingėk,Didesnes sutarkuosi,suvalgysit,mažesnes džiovink.Mano derlius kaip niekad gražus,bet pačias mažiausias irgi neišmečiau, pribėgdama skutu ir tarkuoju,ar supjaustau ir džiovinu.Tikrai nepaliksiu biggrin.gif Mama visą kibirą vakar priskutinėjo,džiūna dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 09 20, 13:41)
Nu gražu g.gif ,sėjam,auginam ir paliekam supūti.Rauk tik,netingėk,Didesnes sutarkuosi,suvalgysit,mažesnes džiovink.Mano derlius kaip niekad gražus,bet pačias mažiausias irgi neišmečiau, pribėgdama skutu ir tarkuoju,ar supjaustau ir džiovinu.Tikrai nepaliksiu biggrin.gif Mama visą kibirą vakar priskutinėjo,džiūna dabar biggrin.gif

tai kad visos jos maziukes pas mane, sejau i nearta zeme tai matyt nesugebejo gilyn prasikast, storos kaip priklauso bet kokiu tik 5cm ilgio doh.gif o normaliu graziu tai galiu is mamos ar sesers gaut biggrin.gif tai sakau jei bus naudos gal jas ten ir palik kur yra, nes vistiek jai bus dauguma visai mazyciu tai i komposta mesiu, nesiterliosiu suksdama tokiu blusikiu blush2.gif arba tetai atiduosiu kad parsiukam susertu biggrin.gif
Atsakyti
nu pas mane morkos tai neblogos...o tai jūs jau jas imat, juk dar pats augimas burokams, morkom... g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 20, 13:04)
tai kad visos jos maziukes pas mane, sejau i nearta zeme tai matyt nesugebejo gilyn prasikast, storos kaip priklauso bet kokiu tik 5cm ilgio doh.gif o normaliu graziu tai galiu is mamos ar sesers gaut biggrin.gif tai sakau jei bus naudos gal jas ten ir palik kur yra, nes vistiek jai bus dauguma visai mazyciu tai i komposta mesiu, nesiterliosiu suksdama tokiu blusikiu blush2.gif arba tetai atiduosiu kad parsiukam susertu biggrin.gif

Man yra tekę pavasarį skvarbant žemę, rasti pamirštų morkų,tai vaizdas nekoks,jos visiškai nesupūna,o tas rastas pūvėsis mane nervina.Jau geriau tegu vištos sulesa,gal koki kiaušini dovanų gausit biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2012 09 20, 13:06)
nu pas mane morkos tai neblogos...o tai jūs jau jas imat, juk dar pats augimas burokams, morkom... g.gif

Aš jau nuėmiau,nes pastebėjau padidėjusi sraigių ir šliužų susidomėjimą,jų ten dabar labai daug,nes darže nebėra ką pietauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2012 09 20, 14:11)
Man yra tekę pavasarį skvarbant žemę, rasti pamirštų morkų,tai vaizdas nekoks,jos visiškai nesupūna,o tas rastas pūvėsis mane nervina.Jau geriau tegu vištos sulesa,gal koki kiaušini dovanų gausit biggrin.gif
Papildyta:

Aš jau nuėmiau,nes pastebėjau padidėjusi sraigių ir šliužų susidomėjimą,jų ten dabar labai daug,nes darže nebėra ką pietauti biggrin.gif

na tai kad nesupuna tai reiks nuimt.
as dar nenuemiau, lai pabuna dar truputi, gal dar paaugs koki centimetra viena kita biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 20, 13:36)
na tai kad nesupuna tai reiks nuimt.
as dar nenuemiau, lai pabuna dar truputi, gal dar paaugs koki centimetra viena kita biggrin.gif

As labai atsiprasau, kad isiterpiu, bet mazas morkas nemeskit nepalikit zemej, surinkite, supjaustykite, mazesnes net nereikia, ir uzsisaldykite, ziema manau Jusu saldytos morkytes bus vertingesnes nei PC ar turgines ax.gif
Atsakyti
Aš morkas, kiekvieną žiemą susitarkuoju, ir dedu porcijom į šaldiklį. Man nėr geriau, tik iškrečiu iš maišelio, nei skust, nei pergyvent, kad pavasarį suvytę, ar supuvę. thumbup.gif Jau ir anyta taip daro lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš,naivuolė,manau,ką nors apie mulčiavimą rudenį sužinosianti,atsiverčiu-o čia morkų festivalis 000189.gif
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2012 09 19, 14:36)
labas,ar tiktu vietoj sideratu salotos?turiu baisybe ju seklu likusiu..

tinka.
Papildyta:
QUOTE(užkurinė @ 2012 09 20, 17:29)
Aš,naivuolė,manau,ką nors apie mulčiavimą rudenį sužinosianti,atsiverčiu-o čia morkų festivalis 000189.gif

biggrin.gif
o kas neaišku? Galima ir nuo 1 psl. paskaityti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 09 20, 15:52)
Aš morkas, kiekvieną žiemą susitarkuoju, ir dedu porcijom į šaldiklį. Man nėr geriau, tik iškrečiu iš maišelio, nei skust, nei pergyvent, kad pavasarį suvytę, ar supuvę.  thumbup.gif Jau ir anyta taip daro  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

as irgi taip darau, ir tarkuoju ir ivairiu dydziu kubeliais padarau ir tada jau pagal patiekalo poreiki imu kokiu noriu thumbup.gif thumbup.gif pernai gerai uzsivariau, dar siemet vienas maisiukas likes lotuliukas.gif vienzo nuo derliaus iki derliaus labai gerai sueina thumbup.gif
Atsakyti