Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Viltis* @ 2012 09 17, 19:02)
eik tu blink.gif turėsiu apžiūrėt savo šilauoges, viena su pjuvenom, kita ne...o tai kuo dengsi žiemai šilauoges....

durpem lyg galima, pusu spygliukais, konkorieziais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 12, 20:25)
*turiu tam kelias priežastis:
užmulčiuota šiaudais žemė-įšyla pavasarį vėliau.

tai nepadarysiu klaidos, jei lysves dengsiu žole, lapais, o tarplysvius priklosiu šieno, nes jie pas mane želia doh.gif

šiandien mulčiavau dar žole braškes. kitoms neužteko. ar nebus per vėlu dar po savaitės?

kaip šiltnamį žiemai sutvarkot?

šindien nuroviau pupeles, bet derlius menkas bus, nes per durną galvą netoli moliūgus su cukinijom pasėjau, tai viską užgožė ir jau baigia pusę daržo uzurpuot. nuėmiau cukinijų derlių, reikės raut ir tvarkyt lysvę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 17, 16:35)
Iš savo praktikos parašysiu:
kur tik klojau pjuvenas, ten šimtai grambuolių lervų blink.gif Išskyrus tarplysviuose nėra. Aš ant lysvių, šonų lysvių darže, ant šilauogių  NIEKADA daugiau neklosiu pjuvenų.

Gal tik sutapimas g.gif Pas mane ir be pjuvenų šito gėrio po mulču tiršta. Bet pastebėjau, kad bėdos jie pridaro nesulyginamai mažiau nei anksčiau, kol nemulčiavau. Matyt mulčas skanesnis nei kietos šaknys.
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 09 17, 19:02)

* turėsiu apžiūrėt savo šilauoges, viena su pjuvenom,
**o tai kuo dengsi žiemai šilauoges....

*ant šilauogių buvo LABAI daug. Galvojau, kad tai sutapimas. Pabandžiau su braškėmis-tas pats. Daugiau neeksperimentuosiu.
**rūgščiomis durpėmis. Su drožlėmis naudingų medžiagų tiek negauna. labai atsigavo šilauogės, kai pradėjau mulčiuoti TIK su rūgščiomis durpėmis.
Papildyta:
QUOTE(arden @ 2012 09 17, 21:19)
*tai nepadarysiu klaidos,
** ar nebus per vėlu dar po savaitės?
***kaip šiltnamį žiemai sutvarkot?

*nepadarysi mirksiukas.gif
**mikroorganizmams vėloka, tačiau augalo šaknims-ne.
***užsėju sideratais ir JOKIO KASIMO thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2012 09 17, 21:54)
Gal tik sutapimas  g.gif

Norėčiau tuo tikėti, tačiau po kelių bandymų rezultatas akivaizdus. Kur buvo užpilta drožlėmis-baisuoklių lervių labai daug (ir tokiomis krūvelėmis, kaip suprantu, tai suaugusiams grambuoliui labai patinka tokioje terpėje padėti savo lervas, kitokio paaiškinimo aš nerandu), o kur ne, tai tik viena kita. daugiau neeksperimentuosiu. Tokia mano filosofija.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 17, 23:14)
Tokia mano filosofija.

drinks_cheers.gif svarbiausia atrasti savo kelią.
Pjuvenomis irgi nebemulčiuoju (nebent tarplysvius), tačiau net negaliu paaiškinti kodėl, nes kažkokių blogybių nepastebėjau. Tiesiog nelimpa jos man lysvėje ir tiek. Filosofija... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 09 17, 23:38)
Tiesiog nelimpa jos man lysvėje ir tiek. Filosofija...  biggrin.gif

thumbup.gif O gal labai vidinis balsas stiprus? bigsmile.gif
man tai reikia kelis kartus įsitikinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 17, 23:48)
thumbup.gif O gal labai vidinis balsas stiprus? bigsmile.gif
man tai reikia kelis kartus įsitikinti biggrin.gif

Sunku pasakyti biggrin.gif , tiesiog šiaip kažkoks kipšas viduj sėdi ir laikas nuo laiko pakomentuoja lotuliukas.gif Kartais paklausau, kartais ne biggrin.gif

O į temą norėjau pasidžiaugti šiųmetiniais kalafiorais. Mulčiavimas tiesiog padarė stebuklus thumbup.gif .
Jei pamatyčiau tokius turguje - tikrai nepirkčiau, pagalvočiau, kad iš Černobylio lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif
Ar mulčiuojate žiemai braškių krūmelius? Jei taip, tai kuo geriau, šienu, šiaudais, pjauta vejos žole?
Atsakyti
QUOTE(QQ* @ 2012 09 19, 09:16)
4u.gif
Ar mulčiuojate žiemai braškių krūmelius? Jei taip, tai kuo geriau, šienu, šiaudais, pjauta vejos žole?

Tai kad paskutinius tris puslapius labai nemažai apie tai kalbėta buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
as darau eksperimenta, viena braskiu lysve siaudai, kita lysve zole. tik nepamenu kurioj lysvej ankstyvos kurios velyvos braskes doh.gif jei ankstyvas uzmulciavau zole, tai bus nevykes eksperimentas, nes tada jos ir taip anksciau dera, o dar per zole zeme greiciau isils biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 09 18, 22:49)

O į temą norėjau pasidžiaugti šiųmetiniais kalafiorais. Mulčiavimas tiesiog padarė stebuklus  thumbup.gif .
Jei pamatyčiau tokius turguje - tikrai nepirkčiau, pagalvočiau, kad iš Černobylio  lotuliukas.gif

o kokius kalafiorus sodinote? Nors ir mulciuoju, bet jie pas mane vis mazuciukai. Matyt bloga veisle pasirenku g.gif
Atsakyti
labas,ar tiktu vietoj sideratu salotos?turiu baisybe ju seklu likusiu..
Atsakyti