Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Pas mane žieminiai česnakai augo dviejuose vietose.Vienoj mulčiaus kaip priklauso buvo ir nuolat papildydavau,kitoj vis patingėdavau.Tai rezultatas akivaizduos-teisingai mulčiuotoj vietoj česnakai dideliausi,o kur per mažai mulčiaus buvo,tai ir akivaizdžiai mažesni.Galėsiu vėliau foto įmest palyginimui 4u.gif

O su svogūnais man bėda,nes antri metai man nepasiteisino mulčiavimas,tiksliau priglaudimas mulčiaus prie pačio svogūno g.gif Exhibition net galvų nesuko,kol mulčiaus nenuėmiau doh.gif Ir nuo mulčiaus man pūva baisingai.Tiesą sakant niekaip nesuprantu,ką ne taip darau,nes tikrai esu skaičius,kad svogūnams mulčiavimas pasiteisina.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 16, 12:51)
O su svogūnais man bėda,nes antri metai man nepasiteisino mulčiavimas,tiksliau priglaudimas mulčiaus prie pačio svogūno g.gif Exhibition net galvų nesuko,kol mulčiaus nenuėmiau doh.gif Ir nuo mulčiaus man pūva baisingai.Tiesą sakant niekaip nesuprantu,ką ne taip darau,nes tikrai esu skaičius,kad svogūnams mulčiavimas pasiteisina.

Aš sode dėdavau apdžiovintą žolę arba šieną. AIšku, laiškai buvo nerealūs, tankūs, bet va galvytės nepasakyčiau, kad lb didelės rolleyes.gif Bet nors iki žiemos užteks biggrin.gif

Merginos, o kada sodint česnakus? g.gif Kaip suprast, kur žieminiai, o kur vasariniai?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 16, 11:51)
Pas mane žieminiai česnakai augo dviejuose vietose.Vienoj mulčiaus kaip priklauso buvo ir nuolat papildydavau,kitoj vis patingėdavau.Tai rezultatas akivaizduos-teisingai mulčiuotoj vietoj česnakai dideliausi,o kur per mažai mulčiaus buvo,tai ir akivaizdžiai mažesni.Galėsiu vėliau foto įmest palyginimui 4u.gif

Butinai imesk bigsmile.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 09 16, 11:56)
Merginos, o kada sodint česnakus? g.gif Kaip suprast, kur žieminiai, o kur vasariniai?[/color]

As kazkur spalio pradzioje-viduryje sodinu... Reikia, kad jau vesu butu. Zieminiu cesnaku skilteles yra dideles, o vasariniu mazesnes, ir jos taip aplipusios viena kita, daugiau ju..
Atsakyti
Va toks skirtumas. Tik prašom nekreipt dėmesio į jų nesutvarkymą blush2.gif žiauriai neturiu kada blush2.gif Beje,tie mažiukai buvo pasodinti mažoje lysvelėje 60X60 berods ir mulčiaus per mažai jiems buvo,vat ir rezultatas.
user posted image

Dar ką noriu parodyti.Koks skirtumas garstyčių bigsmile.gif Kairėje pusėje visą vasarą buvo nemulčiuotas kampukas,nes augo medetkos tik.Tai pažiūrėkit kokios mažos ir nuskurę garstyčios ir kokios didelės,ten kur pasėtos į praskleistą mulčių bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Vaizdine medziaga thumbup.gif Mulco privalumas akivaizdus bigsmile.gif

As savo cesnaku ir niekaip nesutvarkau blush2.gif Kazi ar nepakenksiu jiems tuom g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 16 rugsėjo 2012 - 15:51
QUOTE(madmuazele @ 2012 09 16, 12:09)

*Masciau masciau ir nutariau mulciuoti braskes siaudais kaip ir zadejau... ju ten nemazai pasodinta-labai tingiu raveti jau....
** Vat niekaip nesuprantu-svogunus ir cesnakus geriau auginti mulciuojant ar ne? g.gif

*tinginiams pasirinkimas labai geras thumbup.gif Aš , po derliaus nuėmimo braškes mulčiavau pjauta žole gal kokius kartus, taip ir paliksiu žiemai. O pavasarį-šiaudais, šiaudais, šiaudais.
**man-mulčiuojant biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 09 16, 12:51)

O su svogūnais man bėda,nes antri metai man nepasiteisino mulčiavimas,tiksliau priglaudimas mulčiaus prie pačio svogūno g.gif

gal priglausdavai dar nesudžiūvusį? g.gif Aš prie augalo priglaudžiu tik praėjusio karto mulčių.
QUOTE(Ambro @ 2012 09 16, 12:56)

Merginos, o kada sodint česnakus? g.gif

mes dar nesodinom.
QUOTE(Alekto @ 2012 09 16, 13:51)
Va toks skirtumas.
Dar ką noriu parodyti.Koks skirtumas garstyčių bigsmile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 09 16, 16:50)
As savo cesnaku ir niekaip nesutvarkau blush2.gif  Kazi ar nepakenksiu jiems tuom g.gif

o ką reikia tvarkyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 16, 16:49)
*tinginiams pasirinkimas labai geras thumbup.gif Aš , po derliaus nuėmimo braškes mulčiavau pjauta žole gal kokius  kartus, taip ir paliksiu žiemai. O pavasarį-šiaudais, šiaudais, šiaudais.
*o ką reikia tvarkyti? g.gif

gal ir as buciau palikusi pavasariui siaudus, bet neturim kur sandeliuoti ax.gif
sakneles nuimti, kotus nupjauti, virsutini sluoksni nuimti...
Atsakyti
Auginu žemuoges ir jas mulčiuoju žole. Pasiteisino net labai. Tačiau sugalvojau, kad gal pjuvenomis (jos nėra labai smulkios, iki 1 cm dydžio kai kurie gabaliukai) apibarstyti? Ar nepakenktų? Avietes apdėjau, tai man patinka, kad švaru. Kol kas nepastebėjau skirtumo, nes vasaros viduryje, daugiau link pabaigos tik apibarsčiau. Tik kaip suprantu, jos gerokai ilgiau tvarkomos?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Stai ka as ismasciau. Pas mane dareze laaaabai daug asiukliu, as raviu juos raunu ir dedu i atskira inda o paskui padziuvusius su kitom netinkamom mulciuoti atliekom ir visokiom sakelem sudeginu ir tuos pelenus iterpiu i dirva. Ir vis stebiuos kodel taip daug asiuukliu, o jie tikriausiai tais pelenais dar labiau pasitresia ir dar labiau plinta, juk is ju i dirva per pelenus ir to silicio prisikaupia. Ar kas nors gali pakomentuoti g.gif Nes i ju netik kad nemazeja , bet ir labai smarkiai daugeja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 09 16, 22:04)
Tačiau sugalvojau, kad gal pjuvenomis (jos nėra labai smulkios, iki 1 cm dydžio kai kurie gabaliukai) apibarstyti? Ar nepakenktų?

Iš savo praktikos parašysiu:
kur tik klojau pjuvenas, ten šimtai grambuolių lervų blink.gif Išskyrus tarplysviuose nėra. Aš ant lysvių, šonų lysvių darže, ant šilauogių NIEKADA daugiau neklosiu pjuvenų.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 17, 16:35)
kur tik klojau pjuvenas, ten šimtai grambuolių lervų blink.gif Išskyrus tarplysviuose nėra. Aš ant lysvių, šonų lysvių darže, ant šilauogių  NIEKADA daugiau neklosiu pjuvenų.

Ačiū. Dėl ko sumasčiau apie pjuvenas - labai prisidaugino man žemuogės ir mulčas pradėjo pelyti, nors jo daug tikrai nebuvo. Tai galvoju, kad gal pjuvenos padėtų. Bet jei jau taip, tai turbūt paliksiu taip kaip yra, tik nebeleisiu tiek žemuogėms daugintis, o rausiu kai tik vėl pradės želti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 17, 16:35)
kur tik klojau pjuvenas, ten šimtai grambuolių lervų blink.gif Išskyrus tarplysviuose nėra. Aš ant lysvių, šonų lysvių darže, ant šilauogių  NIEKADA daugiau neklosiu pjuvenų.

eik tu blink.gif turėsiu apžiūrėt savo šilauoges, viena su pjuvenom, kita ne...o tai kuo dengsi žiemai šilauoges....
Atsakyti