Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Aš tai šiaudų bijau dėl chemijos,nes juos didžioji dalis purškia nuo visokių piktžolių ir pan.Kažkaip nesinori daržan dėt.Man jau geriau lapai su ligom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 12, 18:41)
iš savo nedidelės patirties:
šiuo metu šiaudais mulčiuočiau TIK tarplysvius. Tam turiu kelias priežastis rolleyes.gif

Kokias? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 09 12, 19:01)
Aš tai šiaudų bijau dėl chemijos,nes juos didžioji dalis purškia nuo visokių piktžolių ir pan.Kažkaip nesinori daržan dėt.Man jau geriau lapai su ligom biggrin.gif

Net nesusimasciau... doh.gif Bet del siu zmoniu esu garantuota ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 12, 20:01)

Nusikūlėm sodyboj kviečius, liepiau kelis bunkerius palikti mulčiavimui daržų. Pas mus be jokios chemijos, niekuom nepurškėm dėl to esu visiškai rami. O kitus vyras degina.
Vat kodėl diasija tik tarplysvius mulčiuotų šiaudais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 12, 19:49)
*kodel siaudais tik tarplysvius blink.gif

**o tai kas bus pavasari su tais sideratais jei nieko nedarysit?

*turiu tam kelias priežastis:
užmulčiuota šiaudais žemė-įšyla pavasarį vėliau. Braškių derlius būna maždaug 2 savaitėmis vėliau. taip teigiu, nes atlikau bandymą su gretutinėmis lysvėmis.
kita priežastis-žolės mulčius greičiau suskaidomas mikroorganizmų ir žemė greičiau gauna natūralių trąšų.
Tačiau šiaudų/šieno yra ir geroji pusė: jo nereikia taip dažnai papildyti, kaip žolės.
**pavasarį su grėbliu pertraukiu per žemę ir surenku antžemines dalis į tarplysvius, o sideratų šaknys jau būna padarę savo gerą darbą.

Atsakyti

mano uosvienie nieko nepurskia, tiksliau MB nepurskia nes jis tvrako ta reikala, tai as rami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 12, 19:32)
Betgi kastonai serga kazkokia grybine liga, visi lapai baisus, per telika liepia juos butinai sudegint, nes ant ju perziemoja tie kenkejai ir vel kitais metais uzpuola medzius.

Mieste serga, lapai susiraitę, bet pas mus sodyboje iki šalnų puikiausiai žaliuoja (klevo lapai baisiau atrodo), tad ramia galva kloju lysves, jose nėra medžių.
Atsakyti

drinks_cheers.gif žinokit, kažkoks siaubas su tais purškimais. Turiu "malonumą" tai matyti, nes laukai šalia... Baisu tokius šiaudus ant lysvių dėti, bet man dar baisiau darosi, kai pagalvoji ką mes valgom... unsure.gif Juk iš tų grūdų malami miltai, kepama duona ir pan.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 13 rugsėjo 2012 - 07:18
Sveikos, daržų mylėtojos 4u.gif

Jau pradedu ir aš nuiminėt daržoves. Daug kas sako, kad per anksti, bet gi taip skanu savo daržo morkytę sugraušt ar bulvytę su lupenom išsivirt... smile.gif Su bulvėmis gavosi ne kas - jaučiu per mažai mulčiaus šiemet sauso teturėjau, apžėlė (nors ir pjovėm aplink jas su dalgiu dažnai). Iškasėm bulvikes, tik keli normalus kupstai, o visi kiti... nebent pašarams. Bet ne gi paliksi! Parsivežėm visas, atrinkom mažiukes, išviriau su visomis lupenomis. Kaip skanu! bigsmile.gif
Šios bulvių vietos nepalikau žolei augt, vakar apdėliojau vėl kartonu, ant viršaus - žolės, šieno. Ruošim šią vietą kitais metais moliūgams biggrin.gif

Jau ir lysveles prasiėjau. Senus agurkus išroviau, patręšiau sename tvarte rastu mėšlu, pjauta žole. Viską sumaišiau. Po 2 sav pasodinau ten braškes smile.gif

Turbūt didelę klaidą padariau, kad moliųgų lapus (apmažinau ūsus, mat daugiau keliavo jie, nei augino moliūgus) ant nuimtų lysvių sukroviau doh.gif Teks rankiot....

Jau ir melisos pasiskyniau, susidžiovinau - nereali arbatėlė biggrin.gif

Vakar taip lengvai pro daržus perėjau. Vyrai skynė obuolius sultims, tai man niekas netrukdė, paskui nėjo ir nekomandavo ką daryt biggrin.gif Po šiemet pasodintus dekoratyvinius medelius ir krūmus papurenau žemę (po mulčiumi), patręšiau džiovintomis natūraliomis paukščių š... trąšomis, sumaišiau su žemėmis. Susinešiojau seniau nupjautos žolės, jau sudžiūvusi, pradėjusi ir pūti.

Prasidės lapų akcija biggrin.gif Jau netoli namų pradeda grėbt lapus (beržo), palauksiu, kol pradės netoli esančiame parke ąžuolų grėbt, mąstau, kaip čia susirinkus ir daržan susivežus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 09 13, 11:00)
[color=darkviolet]Sveikos, daržų mylėtojos  4u.gif

Su bulvėmis gavosi ne kas - jaučiu per mažai mulčiaus šiemet sauso teturėjau, apžėlė (nors ir pjovėm aplink jas su dalgiu dažnai). Iškasėm bulvikes, tik keli normalus kupstai, o visi kiti... nebent pašarams.

Ash labai daug siaudu dejau, bet vistiek labai apzele nes ant pievos "sodinau", bet neziurint i tai derlius geras gavosi thumbup.gif
Atsakyti
sveikos

vat nauja sodeli noriu "upudyti" pavasariniam sodinimui. Zeme rukstoka man regis nes megsta plisti samanos plius priemolis priesmelis. Pradziai daar man sukultyvavo su juodzemiu tiksliau manau tai buva mishko durpes gal nes labai juoda ir riebi zeme bet kartu ir puri. Nu nors pirkom zolei seti kaip juodzemi. Nesigaudau as biggrin.gif naujokele. tai vat sumaise man ta juodzemi su esama zeme. Galvoju kaip man dar pagerinti? ar reiks kitais metais pavasari testi? Ketinu tame plote statyti mini siltnami pomidorams ir paprikoms, o kita dali dalyti lysveles zaluminams. blush2.gif ax.gif Hellllp as naujoke:D siais metais auginau vazonuose zemaugius vysninius pomidorus ir visai neblogai sekesi bet nzn kak seksis toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 09 13, 12:56)
Ash labai daug siaudu dejau, bet vistiek labai apzele nes ant pievos "sodinau", bet neziurint i tai derlius geras gavosi  thumbup.gif

Žinau savo klaidą....šiaudų pritrūkau doh.gif
Atsakyti
Jetau, ale tikrai net nepamasciau, kad grudiniai gali buti purskiami ir siauduose daug chemijos.... O vis ziurinedavau kur laukuose siaudus ir noredavau parsitempti.. Siaudus gavau is patikimu zmoniu-jie tikrai niekuo nepurskia, augina nedaug, tik kad kazkiek grudu butu savo vistoms.
Masciau masciau ir nutariau mulciuoti braskes siaudais kaip ir zadejau... ju ten nemazai pasodinta-labai tingiu raveti jau.... Pries tai ju puse mulciavau zole, bet labai greit mulcas "susivalge". Liko pedskai ju tik.
Vasaros viduryje aplink medelius dejau kartona ir zole ant virsaus-nustebau, kad kartonas taip greitai suiro blink.gif
Siaip man dar mokytis ir mokytis... Vat niekaip nesuprantu-svogunus ir cesnakus geriau auginti mulciuojant ar ne? g.gif
O siemet istiesu pasiteisino ir kitamet tikrai auginsiu vienus salia kitu svogunus morkas. thumbup.gif Viena eilute svogunu, viena eilute morku.. O porus poravau kartu su sakninem petrazolem ir pastarnokais.
Atsakyti