Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

O as vakar gavau siaudu bigsmile.gif biggrin.gif Mulciuosiu braskes.. Sako, kad siemet daug kas siaudus degina, nereikalingi, maziau gyvuliu.. zyyymiai smile.gif Tai dabar mastau ka dar jais apmulciuoti-nes daug tai neturiu, bet braskem ir dar kazkam bus.. sakau gal aplinkui vaismedzius pamulciuoti? Ar geriau pasilikti dar pavasariui-braskem?
Oi su tom mano pintom lysvem..pradejo zole kaltis pro tas vyteles.. sunku iskrapstyti smulkesnes.. Mastau, kad visa laika jos ir augs gi... jauciu reikia dar lentas deti, o paskui apipinti...
Atsakyti
O kompostavimui? Lapai ( cia apie juos)? As anksciau pries kiek metu lapus degindavau, nes buvau kazkur skaicius, kad tik deginti, bet siame forume pradejus lankytis suzinojau, kad tinka kompostavimui ir net mulciavimui, nors tu lapu nera daug, nes tik keli vaismedziai. Vieno moliugo jau sudejus ir apdejus, aisku nebeistrauksiuo kitus taip padarysiu kaip patariate, bet ant cukiniju ir patisonu miltliges nesimato, tik ant kai kuriu moliugu.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 09 11, 20:31)
Patirtis byloja, kad geriau vieną kartą parašyti viešai biggrin.gif
Beveik išverdame briuselio kopūstus ir paliekame juos atvėsti. Kai tik kopūsčiukai atvėsta, supjaustome juos dideliais gabalais ir sumetame į įndą kurį ir kišime į orkaitę.  Užpilame grietinėle tiek, kad apsemtų (praktika rodo, kad reikia dar daugiau, nes paskum visada pritrūksta padažiuko), apibarstome džiūvėsiukais (pasirinktinai: klasikniai džiuvėsiai, duonos gabaliukai, batonono gabaliukai ar man skaniausia skrudinti keptuvėje batono kubeliai). Druska, pipirai ir pabaigtuvės smile.gif
Grūdam visą šitą gėrį orkaitėn ir ten troškinam kol viršus paruduos bei viskas maloniai burbuliuos.

ka ten pjaustyti ir taip jie mazyciai, bent parduotuviniai biggrin.gif
o is saldytu skanu kazin butu, nes savu neturiu, bet labai noreciau pabandyt si patikala. jei petiktu kita met pati auginciau bigsmile.gif o tai ta patiekala taip viena ir valgyt, mesos nieko nereikia prie jo, as mesede tai man biski kudai atrodo lotuliukas.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 09 11, 20:42)
Aš darau taip:
nuėmus derlių su grėbliu perbraukiu per lysvę ir pasėju sideratus, po to vėl su grėbliu.
Kadangi atlieka žolės (šiuo metu mulčiuoju tik jaunas tujas), tai ploną sluoksnį kloju ant lysvių (prieš tai leidau sudygti žolėms, įterpiau į žemę).
JOKIO KASIMO smile.gif

o kaip su grebliu pagrobliuot ei ten sieno ar siaudu sluoksnis g.gif jau tada tik vagutes padarius pabarstyt ji?
o kada sideratus pjaunat ar ka darot, pries salnas (ar speja jie uzaugt) ar tik pavasari jau g.gif blush2.gif nu kazkoks tamsus miskas man su tais sideratais doh.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 09 12, 11:16)
O as vakar gavau siaudu bigsmile.gif  biggrin.gif Mulciuosiu braskes.. Sako, kad siemet daug kas siaudus degina, nereikalingi, maziau gyvuliu.. zyyymiai smile.gif Tai dabar mastau ka dar jais apmulciuoti-nes daug tai neturiu, bet braskem ir dar kazkam bus.. sakau gal aplinkui vaismedzius pamulciuoti? Ar geriau pasilikti dar pavasariui-braskem?
Oi su tom mano pintom lysvem..pradejo zole kaltis pro tas vyteles.. sunku iskrapstyti smulkesnes.. Mastau, kad visa laika jos ir augs gi... jauciu reikia dar lentas deti, o paskui apipinti...

as siaudu ir sieno galiu gaut neribota kieki (uosviene gyvuliu biski laiko tai grudus nukulus siaudus veza i laukus kruvas didziausias kad suputu, ta pati ir su pernyksciu sienu daro), bet beda, kad vargas man MB prisnekint kad parveztu, nors to kelio iki tu siaudu gal puskilometris i viena gala, mat laiko neturi amziais, o as cia niekais visokiais uzsiimu doh.gif o as su priekaba nevaziavus, baisoka kad ko nenumusciau pakeliui uzkliudzius biggrin.gif ale reiks kada supykus sest ir paciai nuvaziuot parsivest cool.gif
Atsakyti
O as vakar gavau siaudu bigsmile.gif  biggrin.gif Mulciuosiu braskes.. Sako, kad siemet daug kas siaudus degina, nereikalingi, maziau gyvuliu.. zyyymiai smile.gif Tai dabar mastau ka dar jais apmulciuoti-nes daug tai neturiu, bet braskem ir dar kazkam bus.. sakau gal aplinkui vaismedzius pamulciuoti? Ar geriau pasilikti dar pavasariui-braskem?

Kokiais saltiniais siaudu ieskojot? Zemiska as labai butybe - svajone mano siaudai. Pernai buvau radus pardavime, bet tik dideliais kiekiais.
O jeigu tas vyteles kokia liauna sliauziancia gelyte uzleidus - dar ir zydetu?
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2012 09 12, 14:40)
Kokiais saltiniais siaudu ieskojot? Zemiska as labai butybe - svajone mano siaudai. Pernai buvau radus pardavime, bet tik dideliais kiekiais.
O jeigu tas vyteles kokia liauna sliauziancia gelyte uzleidus - dar ir zydetu?

Tiesiog vieni geri zmones pasiule wub.gif

Kad ten auga ciobreliai, salavijai ir remontantine braske pasodinau ax.gif Bandysiu ir taip kovoti...
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 12, 11:56)
O kompostavimui? Lapai ( cia apie juos)? As anksciau pries kiek metu lapus degindavau, nes buvau kazkur skaicius, kad tik deginti, bet siame forume pradejus lankytis suzinojau, kad tinka kompostavimui ir net mulciavimui, nors tu lapu nera daug, nes tik keli vaismedziai. Vieno moliugo jau sudejus ir apdejus, aisku nebeistrauksiuo kitus taip padarysiu kaip patariate, bet ant cukiniju ir patisonu miltliges nesimato, tik ant kai kuriu moliugu.

Vaismedžių lapų ir moliūginių augalų nekompostuoju. Mulčiavimui naudoju kaštonų, klevų, beržų, liepų, lazdyno lapus. Jūsų teisė rinktis- bet ar verta platinti ligas vardan papildomo 1/2 kibiro komposto? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 12, 14:28)
ka ten pjaustyti ir taip jie mazyciai, bent parduotuviniai biggrin.gif
o is saldytu skanu kazin butu, nes savu neturiu, bet labai noreciau pabandyt si patikala. jei petiktu kita met pati auginciau bigsmile.gif o tai ta patiekala taip viena ir valgyt, mesos nieko nereikia prie jo, as mesede tai man biski kudai atrodo lotuliukas.gif
o kaip su grebliu pagrobliuot ei ten sieno ar siaudu sluoksnis g.gif jau tada tik vagutes padarius pabarstyt ji?
o kada sideratus pjaunat ar ka darot, pries salnas (ar speja jie uzaugt) ar tik pavasari jau g.gif  blush2.gif nu kazkoks tamsus miskas man su tais sideratais doh.gif
as siaudu ir sieno galiu gaut neribota kieki (uosviene gyvuliu biski laiko tai grudus nukulus siaudus veza i laukus kruvas didziausias kad suputu, ta pati ir su pernyksciu sienu daro), bet beda, kad vargas man MB prisnekint kad parveztu, nors to kelio iki tu siaudu gal puskilometris i viena gala, mat laiko neturi amziais, o as cia niekais visokiais uzsiimu doh.gif o as su priekaba nevaziavus, baisoka kad ko nenumusciau pakeliui uzkliudzius biggrin.gif ale reiks kada supykus sest ir paciai nuvaziuot parsivest cool.gif

Tikrai yra ten ką pjaustyti. nu ne riešutas gi biggrin.gif žinom, jei jau visai mažuliukai, tai galima ir nepjausčius dėti.
Ir taip. Prie jo nebereik nieko. Net mano mėsiaėdžiui sutuoktiniui patiko šitas patiekas.
Galima gaminti ir iš šaldytų.

P.S. ką tu ten laukuose su priekaba nutrenksi smile.gif tik sėsk ir važiuok. viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 09 12, 18:21)
Tikrai yra ten ką pjaustyti. nu ne riešutas gi biggrin.gif žinom, jei jau visai mažuliukai, tai galima ir nepjausčius dėti.
Ir taip. Prie jo nebereik nieko. Net mano mėsiaėdžiui sutuoktiniui patiko šitas patiekas.
Galima gaminti ir iš šaldytų.
P.S. ką tu ten laukuose su priekaba nutrenksi smile.gif tik sėsk ir važiuok. viskas bus gerai  4u.gif

reiks pabandyt kada thumbup.gif

mes kaimo centre gyvenam, reik puse kaimo pervaziuot kol laukus pasiekiu biggrin.gif bet reiks kokia diena susiimt ir nulekt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 12 rugsėjo 2012 - 17:51
O as uzvakar visai salia namu radau nusienauta valstybine pieva, ir sienas buvo sukrautas i didziuuule kruva lotuliukas.gif Tai ejau tysiau maishais kiek pavilkau kol nesutemo, bet jis slapias apacioj tai labai sunkus buvo, tau uzteko man 3 lysveles uzklot...dabar svajoju kad dar kur netoliese taip rasciau, nes anas ryte jau buvo isveztas lotuliukas.gif
tokios grazios man tos lysves uzklotos patalais biggrin.gif
Atsakyti
Betgi kastonai serga kazkokia grybine liga, visi lapai baisus, per telika liepia juos butinai sudegint, nes ant ju perziemoja tie kenkejai ir vel kitais metais uzpuola medzius.
Atsakyti
Tai dabar mastau ka dar jais apmulciuoti-nes daug tai neturiu,

iš savo nedidelės patirties:
šiuo metu šiaudais mulčiuočiau TIK tarplysvius. Tam turiu kelias priežastis rolleyes.gif
Papildyta:

o kaip su grebliu pagrobliuot ei ten sieno ar siaudu sluoksnis g.gif

savo darže dariau taip:
kur augo bulvės, su grėbliu šiaudus patraukiau į tarplysvius. Dabar dygsta piktžolės ir daaaaauuuug medetkų. Kai paaugs, įterpsiu į žemę ir užsėsiu sideratais, jeigu gamta leis.
Papildyta:

o kada sideratus pjaunat ar ka darot, pries salnas (ar speja jie uzaugt) ar tik pavasari jau g.gif  blush2.gif

arba nieko nedarysiu, arba įterpsiu į žemę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 09 12, 19:41)
iš savo nedidelės patirties:
šiuo metu šiaudais mulčiuočiau TIK tarplysvius. Tam turiu kelias priežastis rolleyes.gif
Papildyta:

savo darže dariau taip:
kur augo bulvės, su grėbliu šiaudus patraukiau į tarplysvius. Dabar dygsta piktžolės ir daaaaauuuug medetkų. Kai paaugs, įterpsiu į žemę ir užsėsiu sideratais, jeigu gamta leis.
Papildyta:

arba nieko nedarysiu, arba įterpsiu į žemę rolleyes.gif

kodel siaudais tik tarplysvius blink.gif as braskes uzmulciavau viena lysve ir dar kelis tuscius plotelius siaudais uzdejau g.gif tai sienu geriau?

o tai kas bus pavasari su tais sideratais jei nieko nedarysit? nebebus ju jau, nesudygs is naujo?
o pries iterpiant i zeme nupjaunat?
Atsakyti