Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(alinux28 @ 2012 09 10, 17:37)
aciu,mergytes uz patarimus.nerausiu tada dar tu briuseliuku  mirksiukas.gif taip norejau pamegint juos augint  blush2.gif o ka jus su jais darot?vakuojat ar siaip sugriauziat  ax.gif
ryt ir as meginsiu kazka is tu sideratu set,nes labai jau nemazai tuscios vietos pasidare,o zole kalasi kaip paselus  doh.gif tik nenusprendziu niekaip ka is ju pasirinkt.
tiesa,o ka daryti su tais lapais?nereikia ju skabyt (cia vis dar apie briuselio kopustus)  blush2.gif

Nežinau kaip jūs, bet mes briuselio kopūstus dedame į skrandį biggrin.gif
Šiaip tai galima naudoti kaip kopūstus į sriubytę, į salotas žalius, kaip kažkas minėjo, kaip garnyrą prie mėsytės, dedu vaikiukui į košes. DAr troškinu orkaitėjė grietinėlėjė apibarsčiusi skrudinto batono kvadratėliais. apsivalgymas...
Žodžiu, kopūstas ir tiek, tik kad su daug vitaminų ir labai patogaus kalibro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 09 11, 15:41)
Tai tada raunat laiku ir nelaikot.
Šiaip tai nemalonu, bet... kas pirmesnis tas gudresnis biggrin.gif

Kas tas yra laiku? Visais laikais pas mus tiek kaime,tiek mano mama burokus ima ne anksčiau rugsėjo pabaigos. Net ant pakelių pažiūrėjau,kad derlius imamas nuo rugsėjo. Pas mane sėti jie vėliau. Planuota nuimt buvo prieš šalnas - t.y. ne anksčiau spalio pradžios.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 16:47)
Kas tas yra laiku? Visais laikais pas mus tiek kaime,tiek mano mama burokus ima ne anksčiau rugsėjo pabaigos. Net ant pakelių pažiūrėjau,kad derlius imamas nuo rugsėjo. Pas mane sėti jie vėliau. Planuota nuimt buvo prieš šalnas - t.y. ne anksčiau spalio pradžios.

Suprantu tave. Kaip jau minėjau, morkas pati išsiroviau jau, nors dar kaip ir ankstoka. Bet priežastis ta pati - pelės graužia. Ir burokus mačiau apgriaužtus. Nieko nepakeisi. Belieka susitaikyti, įsigyti katę ar pan.
Beje, kažkaip pelės į namus anksti persikėlė, ir labai ruošia atsargas, kaip pastebėjau. Gal tai reikšia, kad ruošiasi labai šaltai žiemai?
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2012 09 11, 11:16)
na mergaites paporinkit jus man

4u.gif oi, turi būt jau kažkur apie tai temoj.
Aš tai paprastai - kur netingiu - sėju sideratus ir palieku apsnigti smile.gif, o kur tingiu - palieku daug visokio mulčo su rudeninių lapų šūsnim ant viršaus. tik, akd tos krūvos pritraukia grambuolių lervas ir peles.. . Pernai taip ir radau mulče gausybę tuneliukų.

QUOTE(*Komilfo* @ 2012 09 11, 08:36)
wub.gif kaip aš norėčiau ežiuko  wub.gif

lotuliukas.gif bet tai kaip pradžioj gąsdinaus - kai nežinojau kas tas duobutes knisa.. o dabar tai liuuuuks thumbup.gif . Tik, va - šuo, vis puola ežiuką.. , gerai, kad anas jau prisitaikė - tik naktim ateina, tai šuniuks tik per pilnatį naktim ant jo skalina biggrin.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 11, 14:24)
žinai, kai žiūri siaubiaką, nusiteiki ir visai ramiai reaguoji, o čia... mama mia, baisiau nei Pjūklo visas dalis sudėjus  blink.gif

mano pirma reakcija irgi tokia buvo blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 09 11, 16:05)
Nežinau kaip jūs, bet mes briuselio kopūstus dedame į skrandį biggrin.gif
Šiaip tai galima naudoti kaip kopūstus į sriubytę, į salotas žalius, kaip kažkas minėjo, kaip garnyrą prie mėsytės, dedu vaikiukui į košes. DAr troškinu orkaitėjė grietinėlėjė apibarsčiusi skrudinto batono kvadratėliais. apsivalgymas...
Žodžiu, kopūstas ir tiek, tik kad su daug vitaminų ir labai patogaus kalibro smile.gif

cia ne i tema bet gal galima placiau blush2.gif galima ir i AZ biggrin.gif

o as pirmi metai kai mulciavau tai su sideratais dar nedrystu, visur sienu, siaudais apmulciuosiu ziemai, o kita met gal ir sideratu pasesiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 09 11, 19:30)
cia ne i tema bet gal galima placiau blush2.gif galima ir i AZ biggrin.gif

o as pirmi metai kai mulciavau tai su sideratais dar nedrystu, visur sienu, siaudais apmulciuosiu ziemai, o kita met gal ir sideratu pasesiu ax.gif

Patirtis byloja, kad geriau vieną kartą parašyti viešai biggrin.gif

Beveik išverdame briuselio kopūstus ir paliekame juos atvėsti. Kai tik kopūsčiukai atvėsta, supjaustome juos dideliais gabalais ir sumetame į įndą kurį ir kišime į orkaitę. Užpilame grietinėle tiek, kad apsemtų (praktika rodo, kad reikia dar daugiau, nes paskum visada pritrūksta padažiuko), apibarstome džiūvėsiukais (pasirinktinai: klasikniai džiuvėsiai, duonos gabaliukai, batonono gabaliukai ar man skaniausia skrudinti keptuvėje batono kubeliai). Druska, pipirai ir pabaigtuvės smile.gif
Grūdam visą šitą gėrį orkaitėn ir ten troškinam kol viršus paruduos bei viskas maloniai burbuliuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 11 rugsėjo 2012 - 19:31
QUOTE(okkey @ 2012 09 11, 11:16)
na mergaites paporinkit jus man tundroj kaip dabar tuos darzus ziemojimui pradeti ruosti blush2.gif  blush2.gif

Aš darau taip:
nuėmus derlių su grėbliu perbraukiu per lysvę ir pasėju sideratus, po to vėl su grėbliu.
Kadangi atlieka žolės (šiuo metu mulčiuoju tik jaunas tujas), tai ploną sluoksnį kloju ant lysvių (prieš tai leidau sudygti žolėms, įterpiau į žemę).
JOKIO KASIMO smile.gif
Atsakyti

Beje, kažkaip pelės į namus anksti persikėlė, ir labai ruošia atsargas, kaip pastebėjau. Gal tai reikšia, kad ruošiasi labai šaltai žiemai?
[/quote]

Pelės pamatė,kaip moteros kaupia,vakuoja viską iš eilės,suprato,kad tikriausiai žiema bus šalta ir parskuto namo tai šaltai žiemai ruoštis mirksiukas.gif
Kraunu ant tuščių plotelių tą mulčą.Žolės tiek neturiu,tai keliauja ir moliūginių lapai,visokios kitų daržovių atliekos.Pernai iš rudens daržus MB sukasė,aš kruopščiai žoles išrinkau.Nu tai dabartinis vaizdas mano akims totalus košmaras blink.gif Greičiau jau užsnigtų ,bo jeibogu neišturėsiu visko neišgrėbsčius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 11, 23:55)
Kraunu ant tuščių plotelių tą mulčą.Žolės tiek neturiu,tai keliauja ir moliūginių lapai,visokios kitų daržovių atliekos.Pernai iš rudens daržus MB sukasė,aš kruopščiai žoles išrinkau.Nu tai dabartinis vaizdas mano akims totalus košmaras blink.gif  Greičiau jau užsnigtų ,bo jeibogu neišturėsiu visko neišgrėbsčius doh.gif

Su moliūginių augalų šeimos lapais būkite atsargi, jei augalai sirgo, platinate ligas po visą daržą...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 12, 00:11)
Su moliūginių augalų šeimos lapais būkite atsargi, jei augalai sirgo, platinate ligas po visą daržą...

Aš net nežinojau,kad anie serga g.gif Nea,pas mane lapai žali,sveikutėliai,šitų,kaip nekeista,net sraigės negraužia.Tik, kad be proto tanku,nesimato net cukinijų per lapus.Paskui neapsižiūrėjus randi kokį krokodilą peraugusį,o man tokios jau neskanios ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 09 12, 00:11)

Turite omeny miltlige ? Ir i komposta nedeti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 12 rugsėjo 2012 - 06:37
QUOTE(Venta9 @ 2012 09 12, 07:36)
Turite omeny miltlige ?  Ir i komposta nedeti?

Taip, ją. Į kompostą irgi nededu, nes jį kitais metais vėl naudojate tiem patiem augalams tręšti... Aš augalus rudenį nurenku, sukraunu atokiau nuo sodybos į krūvą ir sudeginu. Tas pats su vaismedžių lapais- jie netinkami daržo mulčiavimui.
Atsakyti