Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Otaip @ 2012 09 10, 13:55)
Tiesa, neatsidžiaugiu ežiuku -

wub.gif kaip aš norėčiau ežiuko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 11, 01:11)
Nevakuoju,o tik, jei lieka,sušaldau kelias minutes apvirus.As juos garų puode išgarinu,bet ir išvirti labai gražiai lėkštėj prie kepsnio kokio atrodo,tokios liliputinės kopūstų galvikės biggrin.gif Tik viršūnes jau nupjoviau,o lapus tik kokius negražius apatinius išskabau,jei gelsta.Arba jei tos suš...sraigės labai apgraužia.Nu šitų kvarabų ir taip nemažai buvo,bet mulčiuot pradėjus doh.gif visokių dydžių,rūšių,spalvų ir visos ėdrios...

man jie irgi zaismingi pasirode,todel nutariau pabandyt.tai reiks ir man virsunes "pakirst" thumbup.gif ir lauksim derliaus bigsmile.gif
Atsakyti
Nu ką, vieną lysvę ir aš susitvarkiau: morkas išroviau, nes peliukai gerokai jas pagriaužė ir užmulčiavau visą lysvę. Tik įdomu, preitais metais sodinau garstyčias, bet į žemę, o šiemet ant mulčiaus jei užbarstysiu - ar užaugs?
Moliūgus susirinkau, nes jau subrendo (anksti kažkaip tais). Ir išrovusi moliūgų lapus, sunaikinau zuikučio guolį - buvo apsigyvenęs. Įdomu, kuojis mito?
O kas liečia marą - vasara nors drėgna buvo, tokios bėdos kaip preitais metais nebuvo. Vienas susirgo - išroviau, išmečiau. Kitas susirgo - patepiau tą vietą su kefyru ir dar kelis kartus nupurškiau su juo visus. Tfu tfu tfu - jau rugsėjo vidurys tuoj bus ir dar nieko. O preitais metais tokiu laiku jau nebeturėjau.
Manau, kad gal padėjo garstyčios, kurias buvau užsodinusi po pomidorų, augo ir rudenį ir pavasarį dar augo smarkiai ir pasodinau serenčių kelis. Tai galvoju, kad jie padėjo.
O nuo skruzdėlių kitais metais sakiau levandas auginsiu šalia daržų - kur auga levandos pas mane, tai jokių skruzdėlių ir amarų nebuvo. Tai sakiau kitais metais šalia daržų ir serbentų prisodinsiu jų - gal padės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo argus: 11 rugsėjo 2012 - 08:51
na mergaites paporinkit jus man tundroj kaip dabar tuos darzus ziemojimui pradeti ruosti blush2.gif blush2.gif as siemet tai atsargiai taip tik tarplysvius pagrinde mulciavau, jeu beveik viska baigia suvalgyti, dabar va po truputi lysves tustinu tai dabar man jas apkloti mulciu..palikti..ir tada kas toliau blush2.gif ka ten pavasari daryti...ar bus suvalgyta ta zole. ar perkasineti likuti reiks..na vienzo klausima jauciu supratot ax.gif
Atsakyti
Vakar nuroviau savo burokus doh.gif Nes kažkas žiauriai graužt pradėjo. Va toks vaizdelis burokų

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 11:24)
Vakar nuroviau savo burokus doh.gif Nes kažkas žiauriai graužt pradėjo. Va toks vaizdelis burokų

user posted image

sakyčiau pelės...ale kokie dideli, man asmeniškai jau tokie nepatinka, neleidžiu iki tiek augt, mano jau dalis suvakuota žiemai, dalis dar žemėje, bet tikrai ne tokie dideli...aš jų praktiškai neretinu kai pasėju, taip ir dygsta, tiek kad lapus apskabom vištoms...
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 09 11, 11:33)
sakyčiau pelės...ale kokie dideli, man asmeniškai jau tokie nepatinka, neleidžiu iki tiek augt, mano jau dalis suvakuota žiemai, dalis dar žemėje, bet tikrai ne tokie dideli...aš jų praktiškai neretinu kai pasėju, taip ir dygsta, tiek kad lapus apskabom vištoms...

Čia visai normalaus dydžio jie. Pernai dvigubai didesni buvo. Šiemet dideli tik tie,kurie prie pat lentų augo. Bet ir tai mažesni,nei pernai.Šiemet nebuvo laiko tvarkingai išretinti.
Man tiesą sakant skonis jų tas pats konservuotų,dzin ar maži ar dideli.Tik su dičkiais lengviau darbuotis.
Atsakyti
QUOTE(Viltis* @ 2012 09 11, 11:33)

Tuos, kuriuos nepraretinau, suaugo į vieną dideli. Tad sakiau retinsiu juos.
Ir aš pritarčiau, kad pelės, nes ir pati ištraukiau kelis pagraužtus. Įtariu, kad jau reiks rauti burokus, kol pelės nesugraužė
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 09 11, 11:24)

žinai, kai žiūri siaubiaką, nusiteiki ir visai ramiai reaguoji, o čia... mama mia, baisiau nei Pjūklo visas dalis sudėjus blink.gif

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 11, 14:24)
žinai, kai žiūri siaubiaką, nusiteiki ir visai ramiai reaguoji, o čia... mama mia, baisiau nei Pjūklo visas dalis sudėjus  blink.gif

Nematau jokių siaubiakų - visi gamtoje valgyti nori... laiku nenusirovė, rado ir pakramsnojo. Žiema gi artinasi, ir kaip kalba - šalta labai. Pelės jau dabar į namus eina slėptis. Būkim draugiški, pasidalinkim su kitais... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2012 09 11, 15:10)
Nematau jokių siaubiakų - visi gamtoje valgyti nori... laiku nenusirovė, rado ir pakramsnojo. Žiema gi artinasi, ir kaip kalba - šalta labai. Pelės jau dabar į namus eina slėptis. Būkim draugiški, pasidalinkim su kitais... smile.gif

su pelėm? Dalintis? blink.gif Niu, čia dabar, kam tas ligų nešiotojas šert. Nea, nesutinku ir nesidalinu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 11, 15:18)
su pelėm? Dalintis?  blink.gif Niu, čia dabar, kam tas ligų nešiotojas šert. Nea, nesutinku ir nesidalinu.

Tai tada raunat laiku ir nelaikot.
Šiaip tai nemalonu, bet... kas pirmesnis tas gudresnis biggrin.gif
Atsakyti