Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Medlieva @ 2012 08 31, 20:05)
sakykite ar naktimis uždarinėdavote ir kaip tokią lietingą vasarą išsaugojote nuo maro?

Kad žinokit tas maras manau kažkoks laimės dalykas g.gif Gal sakau nuo kokių sėklų priklauso net.
Šiaip visada viską stengiuos daryti tik anksti ryte.Jeigu laistau,tai jokiais būdais negeniu tą pačią dieną.Du kartus purškiau dirvinio asiūklio nuoviru ir kartelį bitkrėslės ištrauka.Šiltnamį nakčiai uždariau šiąnakt pirmą kartą ir pasigailėjau,nes buvo šilta labai lauke doh.gif Beje,kaip minėjau nelaistau nuo liepos vidurio nieko šiltnamyje.Tai va dabar jau pradeda sukiotis lapai nuo sausros.Paprikos išdžiūvo aišku blush2.gif (bet kai jų nemėgstu,tai ir neglostau labai blush2.gif ).

Ačiū labai už pagyras 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 01 rugsėjo 2012 - 07:06
Sveikos bitutes, žiūriu, čia visos tik dirba, pluša. O aš tik grįžau iš atostogų ir nesiskundžiu kad mulčio mažai thumbup.gif . Beveik mėnesį nepjauta žolė, vos žoliapjovė ima ją. Bet KIEK MULČIOOOOO. VALIOOO thumbup.gif .
Matot, kiek mums moteriškėms reikia iki pilno džiaugsmo - daug šieno, ale kaip karvėms g.gif .
Visas savo atostogas skaitinėjau postus jūsų ir ale kaip širdis liūdėjo be daržo cray.gif
Nu dabar ir pas mane darbymetis prasidėjo. Dar įdomu - aš mulčiuoju ir apie jaunus vaismedžius. Tai išvažiuojant šviežiai apdėjau žolyte, o kai grįžau, kaimynka klausė ar aš purškiu aplink medžius. Pasirodo, žemė suvalgė visą žolę ir liko tik porą šiaudelių g.gif . Kai pastoviai vis užmulčiuodavau, tai tą tik matydavau daže, o čia aplink medžius kaip apdegę.
Vaiskrūmiai pas mane sujungti į vieną lysvę, tai jaunieji iš po žolės net nesimatė blush2.gif
Bet tos lysves, kurios buvo gausiai apdėtos žole - idealios, nei vienos žolytės.
Bet tai koks bardakas, kaip ir mano mintyse. Čia jau viską į vieną suplakiau, bet tikiuosi, kad supratote, ką norėjau pasakyti - daug emocijų, didelis bardakas, mulčias - JĖGA drinks_cheers.gif
Atsakyti
kai varciau tema tai kazkas cia buvo imete pomidora dideli i kury suauge daug mazu pomidoriuku tai galit sitam konkursa dalyvaute http://grynas.delfi....s.d?id=59434731 bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos daržininkės, turiu klausimą. Noriu kelias lysves “įrėmint” pasibandymui, jas mulčiuot. Dabar galvoju kaip daryt – esamas laisvas lysves užsėt sideratais, pavasarį įrėmint ir tada mulčiuot šienu – ar – dabar įrėmint, dengt šienu. Jei pastaruoju metodu, tai geriau visa tai daryti laisvose lysvėse (kur daržovės išrautos), ar geriau žole apaugusiose (turiu ir tokiųsmile.gif?
Atsakyti
Aš kitais metais irgi žadu daryt įrėmintas lysves, tai kraunu žole, lapus irgi kai pradės byrėt, į tas vietas, kur planuoju daryt lysves. Kartono irgi. O rėmus darysiu jau pavasarį. Bus žemė puresnė tose vietose. Gal dar iš komposto žemės ant viršaus uždėsiu, turiu labai daug. g.gif

Bulves mulčiuotas nukasiau, bet kiek urvų radau. doh.gif Vos ne po kiekvienu bulvių keru. Ir gilūs tokie. g.gif Derlius labai šiaip sau. Net labai labai šiaipsau. g.gif Nepatiko pievoje bulvėms, kad ir mulčiavau. Kažką reiks mąstyt kitais metais kitaip. g.gif

Bet agurkų tai ir dabar skinu ir dar skinsiu. Kiek žydi dar doh.gif Lapai žali žali, vešlūs. Labai jau susivėlinę mano agurkai. biggrin.gif
Atsakyti
o as agurku siemet mazai turejau.kazkaip nedygo labai,o paskui gan greit nugelto.bet kaip pirmiems metams ir taip visko sociai doh.gif tik nelabai suprantu briuselio kopustu.pirma kart as juos matau augancius.jau norejau raut,bet ziuriu ties lapu pazastelem susukti gumbiukai.ar teisingai suprantu?gal auginat kas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 09 09, 23:05)
o as agurku siemet mazai turejau.kazkaip nedygo labai,o paskui gan greit nugelto.bet kaip pirmiems metams ir taip visko sociai  doh.gif tik nelabai suprantu briuselio kopustu.pirma kart as juos matau augancius.jau norejau raut,bet ziuriu ties lapu pazastelem susukti gumbiukai.ar teisingai suprantu?gal auginat kas? ax.gif

Biuselio kopūstų gumbiukai ir yra tie kopūstai kopūstukai mini biggrin.gif Nelabai jie šaltesnio oro bijosi,tik šalnos.Pas mane šiemet jie irgi tik guziukai dar kol kas,bet šiemet viskas vėliau ir sodinta...Ai,aš irgi tik antą kartą sodinu,bet pernai tie briuseliai buvo dvigubai guzesni,tai gal dar nerauk, palauk biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane dar irgi mažytės špigytės ant briuselio kopūstų kotų, bet taip ir turi būti. dar anksti jiems. Tik nepamiškite viršuje nupjauti žiedą. Na tą kupstą viršuje smile.gif Kai jo nebeliks, pradės didėti kopūsčiukai.
Atsakyti
4u.gif
Gražios foto visų!
Po didžiųjų marinavimų prisiduodu ir aš biggrin.gif . Šiemet jau rekordus net pati sau pasiekiau - skolinaus stiklainiukus iš visur doh.gif biggrin.gif .
Bulvių derlius - žiauriai mažas... po tais šiaudais šiemet pas man kiek bulvių, tiek po kiekvienu krūmu ir karkvabalių lervų doh.gif , niu beveik unsure.gif doh.gif . Rinkau apgriaužtas bulves kibiriukan ir šalia kibiriukas lervom doh.gif blink.gif - foto nė nedariau - net pačiai baisu... Moliūgų gausybė, arbūzų iš pasodintų 6-7 (jei gerai pamenu) - sėklyčių - kur tai po 2 arbūziukos nuo kiekvieno daigo. Tik kad mažoki jie... niu, tokie, kaip vaikiškas kamuoliukas. bet skonis - geras thumbup.gif . Melionai - lauke - visiška bėda- mažučiukai unsure.gif , nors ir skanūs . Cukinijų ir patisonų jau apskabiau žiedus - neinas tiek suvalgyt doh.gif , žiemai dar gi moliūgus sandėliusim, tai jau užteeeeeks biggrin.gif . Morkos - visiška bėda -nei mulčas nepagelbėjo... kūdos, pagriaužtos.., svogūnai irgi mažoki. Bet burokai tai jau ohoho kaip išaugo, nė nesitikėjau blink.gif - atitraukiau mulčo kaldras - o ten thumbup.gif . Pomidoras didžiausias - 1 kg. svorio, o tokiu 500-700 g tai 5 kibirus priskyniau - niu, super gera sėkla pasitaikė wub.gif
Tiesa, neatsidžiaugiu ežiuku - kasnakt atvaro kieman karkvabalių lervų parankiot - tai pieva tokia paknaisiota paknaisiota, bet kai žinau, kad su geru tikslu -tai super thumbup.gif
Dabar pats metas, kai mulčo daaaug biggrin.gif , tai vis patingiu - apkraunu viską juo, vis "nerandu' laiko blush2.gif sideratams... o reiktų.
Atsakyti
aciu,mergytes uz patarimus.nerausiu tada dar tu briuseliuku mirksiukas.gif taip norejau pamegint juos augint blush2.gif o ka jus su jais darot?vakuojat ar siaip sugriauziat ax.gif
ryt ir as meginsiu kazka is tu sideratu set,nes labai jau nemazai tuscios vietos pasidare,o zole kalasi kaip paselus doh.gif tik nenusprendziu niekaip ka is ju pasirinkt.
tiesa,o ka daryti su tais lapais?nereikia ju skabyt (cia vis dar apie briuselio kopustus) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinux28: 10 rugsėjo 2012 - 16:38
QUOTE(alinux28 @ 2012 09 10, 17:37)
aciu,mergytes uz patarimus.nerausiu tada dar tu briuseliuku  mirksiukas.gif taip norejau pamegint juos augint  blush2.gif o ka jus su jais darot?vakuojat ar siaip sugriauziat  ax.gif
ryt ir as meginsiu kazka is tu sideratu set,nes labai jau nemazai tuscios vietos pasidare,o zole kalasi kaip paselus  doh.gif tik nenusprendziu niekaip ka is ju pasirinkt.
tiesa,o ka daryti su tais lapais?nereikia ju skabyt (cia vis dar apie briuselio kopustus)  blush2.gif

Nevakuoju,o tik, jei lieka,sušaldau kelias minutes apvirus.As juos garų puode išgarinu,bet ir išvirti labai gražiai lėkštėj prie kepsnio kokio atrodo,tokios liliputinės kopūstų galvikės biggrin.gif Tik viršūnes jau nupjoviau,o lapus tik kokius negražius apatinius išskabau,jei gelsta.Arba jei tos suš...sraigės labai apgraužia.Nu šitų kvarabų ir taip nemažai buvo,bet mulčiuot pradėjus doh.gif visokių dydžių,rūšių,spalvų ir visos ėdrios...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 11, 01:11)
Nevakuoju,o tik, jei lieka,sušaldau kelias minutes apvirus.As juos garų puode išgarinu,bet ir išvirti labai gražiai lėkštėj prie kepsnio kokio atrodo,tokios liliputinės kopūstų galvikės biggrin.gif Tik viršūnes jau nupjoviau,o lapus tik kokius negražius apatinius išskabau,jei gelsta.Arba jei tos suš...sraigės labai apgraužia.Nu šitų kvarabų ir taip nemažai buvo,bet mulčiuot pradėjus doh.gif visokių dydžių,rūšių,spalvų ir visos ėdrios...

Vat,vat ir man labai nepatinka po mulčiu besirenkančios sraigės.....nepatinka schmoll.gif
Atsakyti