Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Taip anksti viską raunat verysad.gif , o aš dar tikiuosi, kad paaugs viskas...patisonai, cukinijos pas mane dar tik tik prasidėjo unsure.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
pas mane dar kopūstai anktievieji ne visi nupjauti, nes galvos dar mažos. kaimynė davė daigų, tai sukišau bile kur, bet žiūriu susuko galvas, dar burokai, cukinijos, moliūgai auga. vėlokai pasėjau, kažin ar spės moliūgai užaugt, nes dar nėra dideli. bet jau beveik pusėje daržo sudygę lubinai smile.gif šiandien planuoju paskutines bulves nukast ir vietoj jų pasėt grikius arba avižas. tik klausimas kaip juos sėjat, nes plotas ne lysvė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 08 26, 20:56)
Pyliau nemazai, suejo 2 kg i kelias lysves. Jei barstysi pries lietu, turetu patekti, ten kur reikia ir nenuemus mulco. 4u.gif

žiauriai daug doh.gif
kažkurioj temoj buvo patarimas - stiklinė druskos kibirui vandens..
...bet aš irgi barsčiau , o ne laisčiau blush2.gif barsčiau visada vakarop, prieš lietų, išbarstydavau 0,5kg maždaug 3arų plotui. Procedūrą kartojau maždaug kas dvi savaitės kokis 6 kartus per sezoną (nuo birželio pradžios) - šitam plote sraigių buvo mažiau. Įtakos skruzdelėms nežinau.

Mes turim mažų juodų skruzdėlių, kurios linkę raustis po takelio danga, kartais apsigyvena lauko vazonuose ir kitose sausesnėse vietose - tai vienintelis pasiteisinęs ne cheminis būdas jas išvaryti - kavos tirščiai doh.gif

o moliūgų dydis priklauso ir nuo veislės, ne tik nuo auginimo sąlygų mirksiukas.gif
man kaip tik patinka mažesni, tokie apie 2-3kg, kad galima būtų per kartą visą prapjautą sunaudot mirksiukas.gif
Atsakyti
As druska barsciau tik karta per sezona.
Mano moliugai per savaite uzaugo, bet cia ta greitai auganti veisle, kiti, kuriuos specialiai mazesnius rinkausi, dar zali, nors turi buti oranziniai. Tai net nezinau, kiek juos lauke laikyti reikes. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 08 28, 22:30)
Taip anksti viską raunat verysad.gif , o aš dar tikiuosi, kad paaugs viskas...patisonai, cukinijos pas mane dar tik tik prasidėjo unsure.gif

drinks_cheers.gif aš irgi dar nieko neraunu, tik česnakai ir svogūnai nurauti. net keista skaitytįi, kad jau morkos raunamos. Paprastai aš tai darai spalio mėnesį... rolleyes.gif Juk dar viskas tebeauga.. g.gif
Atsakyti
Taip,dar daug gerybiu darze auga.Ir morkos,burokeliai,cukinijos,pupeles.Dar jiems augti ir augti
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 08 29, 18:12)
drinks_cheers.gif aš irgi dar nieko neraunu, tik česnakai ir svogūnai nurauti. net keista skaitytįi, kad jau morkos raunamos. Paprastai aš tai darai spalio mėnesį...  rolleyes.gif Juk dar viskas tebeauga..  g.gif

QUOTE(zauke @ 2012 08 29, 18:44)
Taip,dar daug gerybiu darze auga.Ir morkos,burokeliai,cukinijos,pupeles.Dar jiems augti ir augti

Dėl morkų- yra daugybė rūšių, kurių vegetacinis periodas 50-60 dienų, tad per sezoną įmanoma laisvai turėti 2 derlius, iš kurių pirmas jau nurinktas ir antrą galima būtų jau bandyti.
Cukinijos- jei augalas apimtas miltligės- nėra ko laukti, nes užsikrės aplinkiniai "augintiniai".
Pupelės irgi- jei žemaūgės šparaginės- lapai gelsta jau...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 29, 23:09)
Dėl morkų- yra daugybė rūšių, kurių vegetacinis periodas 50-60 dienų, tad per sezoną įmanoma laisvai turėti 2 derlius, iš kurių pirmas jau nurinktas ir antrą galima būtų jau bandyti.
Cukinijos- jei augalas apimtas miltligės- nėra ko laukti, nes užsikrės aplinkiniai "augintiniai".
Pupelės irgi- jei žemaūgės šparaginės- lapai gelsta jau...

Na jeigu sergantys augalai, tai kita kalba, bet šiaip morkas, burokus, cukinijas iki pat spalio mes valgom iš lauko ax.gif
Atsakyti
Atnešu fotkių,jei dar neatsibodau aišku biggrin.gif bet jei ką,tai nekreipkit dėmesio ax.gif biggrin.gif

Mano kukurūzai,lapkotiniai salierai ir vargana piena vijoklinė pupelė doh.gif sėjau tris kartus-viską nugraužė šliužai cool.gif
user posted image

Braškėms antras pavasaris bigsmile.gif
user posted image

Žemuogės irgi neatsilieka bigsmile.gif po gerą saują kasdien vaikams surenku thumbup.gif
user posted image

Ir šiltnamis.Biškį supykęs ant manęs,nes vandenuko nebegauna nuo liepos vidurio blush2.gif bet bent jokių marų dar nėr 3XTFU
user posted image

Kiekvienas laisvas plotelis arba mulčiuojamas,arba sideratais užsėjamas.Čia matos baltosios garstyčios nesenai pasėtos.Kitur mulčius įvairus-vaisiai,daržovės,veja ir šienas hihihi.gif
user posted image

Agurgai dar laikos ir derliaus nemažai duoda bigsmile.gif Šalia matos jau paaugę garstyčios.
user posted image

Lyg ir tiek šiai dienai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 31, 13:46)

Kaip gražu thumbup.gif , nuotraukos dar nedvelkia rudeniu smile.gif , O šiltnamis superinis , sakykite ar naktimis uždarinėdavote ir kaip tokią lietingą vasarą išsaugojote nuo maro?
Atsakyti

Svajonėse matau kitais metais savo daržą irgi tokį bigsmile.gif
Atsakyti
Atnešu fotkių,

čia tai bent thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti