Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Ambro, mano nuomone cukrus su druska sukeisti vietomis tavo recepte. Nes marinatas ju turi buti saldus.
As pernai dariau misraines, nes jau marinuotu niekas nebenori.
Šparaginių pupelių mišrainė su svogūnais ir morkomis
Reikės:

1 kg šparaginių pupelių
0,5 kg morkų
0,5 kg svogūnų
2 saldžiųjų paprikų
2 šaukštų druskos
5 šaukštų aliejaus
1 litro pomidorų padažo
8 šaukštų 9 % acto
3 šaukštų cukraus
saujelės petražolių lapelių
3 lauro lapų
10 pipirų
Darbo eiga
Nuplaukite šparagines pupeles, nupjaustykite galiukus, supjaustkite gabaliukais. Jas sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 15 min., nukoškite. Nuluptus svogūnus ir morkas susmulkinkite. Nuplaukite paprikas, išimkite sėklas ir jas supjaustykite kubeliais.

Daržoves pabarstykite druska ir pakepinkite aliejuje. Tada sudėkite į puodą, supilkite pomidorų padažą, actą, cukrų, susmulkintas petražoles, prieskonius ir troškinkite apie 15 min. Sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite.

Ir dar viena pomidoru padaze

5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
0,75litro vandens
Pupeles apvirti, as supjaustau gabaliukais 3-4 cm.
kaitinti 30 min, viską sudėt į stiklainius, uždaryt
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 08 19, 11:51)
Ir dar viena pomidoru padaze

5 litrai šparaginių pupelių
1litras pomidorų padažo
1 valg šaukštas druskos,
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė 9 proc acto
0,75litro vandens
Pupeles apvirti, as supjaustau gabaliukais 3-4 cm.
kaitinti 30 min, viską sudėt į stiklainius, uždaryt


Išbandysiu šį receptą smile.gif Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 19, 09:59)
bigsmile.gif
Labai gražu žiūrėti, kaip keičiasi viskas, žaliuoja bigsmile.gif

drinks_cheers.gif wub.gif

QUOTE(Ambro @ 2012 08 19, 11:08)
*MONAMI*, gražu pažiūrėt!  bigsmile.gif  thumbup.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 08 19, 11:08)

Gal kas žinot kitą šparaginių pupelių receptą????


Šitas buvo labai giriamas, pati ruošiuos išbandyt ax.gif

Traškios šparaginės pupelės

2,5 litro vandens;
2 stiklinės cukraus;
2-1,5 valgomo šaukšto druskos;
0,25 stiklinės aliejaus (galima ir daugiau);
1,5 stiklinės acto (9 proc.).
Galima įdėti šiaudeliais pjaustytų morkų.
Pupeles dėti 2 min. į verdantį vandenį, išgriebti, perpilti šaltu vandeniu, atvėsinus kišti į stiklainius, pagal skonį įdėti prieskonių: pipiriukų, lauro lapų, česnakų, gvazdikėlių... Marinatą užvirti, užpilti verdančiu pupeles ir užsukti stiklainius.
Atsakyti
Labas.

Parvykau iš kaimo. Palaksčiau vakar paskui žoliapjovę, žole praturtėjau ir kroviau kroviau. Svogūnai nurauti, pomidorus maras papjovė, tai irgi laisva vieta liko. Kadangi nieko nesėjau ten, tai apkroviau žole.
Bet man kas gavosi po mulčiavimo ažuolo lapais rolleyes.gif Visur pridygo ąžuoliukų biggrin.gif Darže, kieme, gėlynuose... Va kaip yra, kai kieme didžiulis ąžuolas ir pernai buvo begalė giliukų. Susėmiau matyt kartu su lapais ir prašom. Atrodo gaila raut ar su žoliapjove praeit, nu bet nedarysiu gi vidur kiemo ąžuolyno. biggrin.gif Nu bet šitaip tankiai sudygo doh.gif

Sesuo sakė fe, negražu ta žolė darže. Vakar tik žiūriu - lysvė apmulčiuota. biggrin.gif Sakau, bene mulčiuoji? Ai, sako, biški... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 08 19, 17:49)
Labas.
Sesuo sakė fe, negražu ta žolė darže. Vakar tik žiūriu - lysvė apmulčiuota.  biggrin.gif  Sakau, bene mulčiuoji? Ai, sako, biški...  biggrin.gif


Taip ir plinta tas mulčiavimas aplink kaip maras lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2012 08 19, 16:49)
...  Visur pridygo ąžuoliukų  biggrin.gif  Darže, kieme, gėlynuose... Va kaip yra, kai kieme didžiulis ąžuolas ir pernai buvo begalė giliukų. Susėmiau matyt kartu su lapais ir prašom. Atrodo gaila raut ar su žoliapjove praeit, nu bet nedarysiu gi vidur kiemo ąžuolyno ...

As israunu (kai zeme dregna buna ir visos saknys issirauna) ir nunesam i miska pasodint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 08 19, 11:08)
Gal kas žinot kitą šparaginių pupelių receptą????[/color]

aš dariau pagal šitą receptą, bet dar neragavau blush2.gif
1l vandens, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos, 0,5 stiklinės acto, prieskoniai


vakar gavau sideratų sėklas. planuoju smėlingose lysvėse sėt lubinus. tik sakau jūsų pasiklausiu kaip ir kokiu tankiu juos sėt? o kitus kaip? turiu avižas, grikius, garstyčias ir lubinus
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 19, 23:19)
kaip ir kokiu tankiu juos sėt?

sėju labai labai tankiai, nes sudygę neduoda piktžolėms augti thumbup.gif
Prieš keletą dienų sėjau rapsus, tai į 1 kv.m. gal kokias 3 saujas pažėriau.
Atsakyti
siandien pirkau misini zems pagerinimui .Aliejiniai ridikai, baltosios ir juododsios garstycios. 1 kg kaina 5 lt ( ukininku turguje) Labai malonus diedukas . I ara sake reikai suseti 500 gr. Kad nepadaugint ( kaip kad MB padare biggrin.gif ) , sake maisyt su smeliu perpus
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 08 20, 00:05)
siandien pirkau misini zems pagerinimui .Aliejiniai ridikai, baltosios ir juododsios garstycios. 1 kg kaina 5 lt ( ukininku turguje)  Labai malonus diedukas . I ara sake reikai suseti 500 gr. Kad nepadaugint ( kaip kad MB padare  biggrin.gif ) , sake maisyt su smeliu perpus

Kažin, Kaune įmanoma gaut tokį mišinį? Ir kur? g.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau liaupsiu Diasajos misraines, ir pati kazka panasaus pasidariau. Tik kadangi marinuoti truksta laiko, marinuotu produktu nemegstu, jau keliu metu atsargos garaze dulkes kaupia, tai dariau taip: burokelius kvadratais, virtos pupeles (galima is skarbonkes konservuotas, manau), cukinija kvadratais, apkepti mesos kukuliukai, patroskinti svogunai ir viska i puoda. Palikau ant ugnies. Isjungiau. Persiedziau. Tikrai labai skanu. Nebuciau sugalvojus buroko derinti su cukinija smile.gif Aciu smile.gif
Atsakyti