Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 08 16, 09:54)
As  skysti taip pat pilu i stiklainelius. Mazdaug pasiskirsto i visus, burokeliu su kaupu nededu, stebiu, kad butu apsemti skysciu.

sie burokeliai pastoveje dar skanesni. Kai dariau pirma karta, tai paragavau ir daugiau negaminau, nes nepatiko, taciau, kai atsinesiau ziema, tai LABAI pasigailejau, kad daugiau negaminau.

Taip ir padariau, išdeliojau daržoves ir užpyliau skysčiu- visiems labai patiko. Tikiu, kad su laiku jie bus dar gardesni, nes šiandien paskutinis iš 4 stiklainiukų buvo atidarytas doh.gif
AČIŪ Diasaja už receptą essen.gif
Atsakyti

sie burokeliai pastoveje dar skanesni. Kai dariau pirma karta, tai paragavau ir daugiau negaminau, nes nepatiko, taciau, kai atsinesiau ziema, tai LABAI pasigailejau, kad daugiau negaminau.

Aš šeimai irgi sakau, kad žiemai paliktu, nes kaip ir visos salotos atskleidžia savo skoni tada kai pastovi, bet kur tau, jiems skanu , jie ir valgo. Teks daryti dar. Pagaliau radau zukinijoms pritaikymą, nes iki šiol tokiais kiekiais niekur nedėjau. O dabar tenka laukti, kad paugetu, nes vel noriu daryti tu burokelių.
Dar kartą ačiu už receptuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 08:54)
Vakar nuroviau žirnius su garstyčiomis:

viską sukroviau ten, kur buvo nurauti česnakai:

su ranka padariau griovelį:

pasėjau sėklas:

user posted image
Diasaja, klausiu kaip naujokė senos pažįstamos ir patyrusios daržininkės hihihi.gif : ar žieminiai ridikai gerai uždera tokiu laiku pasėjus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 16, 16:24)
Diasaja, klausiu kaip naujokė senos pažįstamos ir patyrusios daržininkės hihihi.gif : ar žieminiai ridikai gerai uždera tokiu laiku pasėjus?  g.gif

Nu vat siandien lygiai ta pati norejau seti, bet paziurejau, kad derlius po anksciausiai 50 dienu ir veliausiai 90 dienu, tai padejau atgal i maisiuka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 16, 15:24)
Diasaja, klausiu kaip naujokė senos pažįstamos ir patyrusios daržininkės hihihi.gif : ar žieminiai ridikai gerai uždera tokiu laiku pasėjus?  g.gif

su žieminiais ridikais esu visiškai žalia biggrin.gif pirmą kartą. Mėgstu eksperimentuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 08 16, 09:33)
AČIŪ Diasaja už receptą  essen.gif

gal "po ranka" turi ta recepta ? ax.gif vakar ejau ejau per puslapius po viena, ale niekur neradau doh.gif
oi, radau jau, google visagalis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giga*: 17 rugpjūčio 2012 - 10:33
QUOTE(diasaja @ 2012 08 17, 10:44)
su žieminiais ridikais esu visiškai žalia biggrin.gif pirmą kartą. Mėgstu eksperimentuoti ax.gif
Aš pasėjau lyg tai birželį kartu su ridikėliais, tai jau nebeauga, tik šlemokai puola. Gal tikrai reiktų vėliau sėti? g.gif Būtinai pasidalink patirtimi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 17, 18:24)
Aš pasėjau lyg tai birželį kartu su ridikėliais, tai jau nebeauga, tik šlemokai puola. Gal tikrai reiktų vėliau sėti?  g.gif  Būtinai pasidalink patirtimi.  mirksiukas.gif

Bandau ir aš kelintus metus užsiauginti žieminių ridikų. Visada juos sėju išrovus žirnius antroj liepos pusėje. Sudygsta gana prastai, todėl sėklas beriu tankiau , negu rekomenduoja; juk visada galima išretinti. Niekada nebuvo tokio didumo, kaip rašo ant pakelio. Pas bobutes turguj būna dvigubai didesni, o mano tai kaip gera morka. Bet aš jų niekuo netręšiu, o, turbūt, reikėtų. Pasėju, palaistau, o paskui jau motulė gamta augina. Auginu ir baltus ilgus (šiemet Minowase), ir juodus apvalius(neturiu sėklų pakelio po ranka, pavadinimo nepamenu). Tai tokia patirtis... Kažką darau ne taip...
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 17, 19:24)
Aš pasėjau lyg tai birželį kartu su ridikėliais, tai jau nebeauga, tik šlemokai puola. Gal tikrai reiktų vėliau sėti?  g.gif  Būtinai pasidalink patirtimi.  mirksiukas.gif

Paskaičiavusi, kad rugsėjį būtų derlius, žieminius ridikus pasėjau birželio 7 d., ant pakelio nurodytas rinkimo laikas- po 90 dienų. Dabar ropelės kaip geras burokėlis, labai daug ir gan aukštos žalios masės- pasėjau retai, palaisčiau ir nieko daugiau nedariau- laukiu derliaus cool.gif
Gal yra rūšių, kurioms nereikia augimui tų 3 mėn?
Atsakyti
Kišu nosį dėkot diasajai už burokėlių receptą. NEREALU yahoo.gif good.gif Man burokai viena mėgiamiausių daržovių, tai valgysiu iki apsivėmimo hihihi.gif Bet baisiausia, kad ir MB patiko biggrin.gif , teks kartot partiją.

Jeigu kalbat apie baltus ir juodus ridikus, tai jie gi ilgai lauke gali būt, aš juos raunu tik apie spalio vidurį, o pasėjau tai prieš kokias 3 savaites, užaugs irnesakyk.gif
Atsakyti
Atsiprašau, klausimas ne į temą: ar kas nors bandėt tuos žieminius ridikus kaip nors marinuoti? Pernai daug turėjau, tai dalis tiesiog rūsy supuvo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 18, 09:07)
Atsiprašau, klausimas ne į temą: ar kas nors bandėt tuos žieminius ridikus kaip nors marinuoti? Pernai daug turėjau, tai dalis tiesiog rūsy supuvo.  unsure.gif

Nu neteko girdėt apie marinuotus ridikus g.gif
Baltų tai nebesodinu, nieks jų nevalgo, o vat juodais ridikais vaikams kosulius gydau, tai sodinu nemažai ax.gif
Atsakyti